2010. szeptember 8., szerda

Káin: Sorozatgyilkosok

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Stayner/kepek/cary10.jpg

Sziasztok! Ismét jövök nektek egy sztorival, a mai annyira nem lesz hosszú, mostanában úgyis kitettem magamért ezen a téren XD. Na szóval a mai gyilkosunk:

Cary Stayner

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Stayner/kepek/cary6.jpg

"Bár vissza tudtam volna fogni magam és ne tettem volna meg, amit megtettem."

Született 1961. augusztus 13-án Cary Stayner amerikai sorozatgyilkos (Yosemite gyilkos), aki jelenleg[ fegyházban várja a halálbüntetésének végrehajtását. 1999-ben a Yosemite Nemzeti Parkban, Kalifornia államban 4 nőt (Carole Stund, Julie Sund, Silvina Pelosso és Joie Armstrong) ölt meg.

Stayner az őrizetbe vétele utáni kihallgatáson azt vallotta, hogy 7 éves kora óta fantáziált nők meggyilkolásán.

1972-ben az akkor még kiskorú Stayner öccsét - Stevent - elrabolta Kenneth Parnell gyermekmolesztáló, és több mint 7 évig tartotta fogva, mielőtt megmenekült és újra egyesült volna a család. Cary Stayner később úgy nyilatkozott, hogy úgy érezte: szülei - megtörve kisebbik fiúk elrablása miatt - elhanyagolták őt gyermekkorában. Amikor 1980-ban Steven megmenekült és hazatért, azonnal a média kereszt tűzébe került a család - így Cary Stayner is. Televíziófilm és regény is készült a kis Steven történetéről. 1989-ben Steven egy szerencsétlen motorbalesetben elhunyt.

1990-ben Cary Stayner nagybátyja - akinél abban az időben lakott - gyilkosság áldozata lett. Cary 1991-ben öngyilkosságot kísérelt meg, 1997-ben pedig őrizetbe vették marihuána és amfetamin birtoklása miatt, habár a vádat ejtették. A férfi 1997-ben a Yosemite Nemzeti Parkba költözött mindenesnek. (Nem semmi bakker O__O")...

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Stayner/kepek/cary9.gif

1999. február 12-én Carole Sund, a lánya Julie és a 16 éves Silvina Pelosso cserediák vakációra indultak a Sierra Nevada hegységbe, a Yosemite Nemzeti Parkba. Egy piros Pontiac Gran Prix autót béreltek, amivel Cedar Lodge-ba utaztak. Február 14-én érkeztek meg. Másnap kirándulást tettek a parkban található mamutfenyőkhöz, estére hazaérkezve egy videót kölcsönöztek ki, amit a szobájukban néztek meg. Ezután már senki sem látta őket élve.

Másnap a személyzet csak egy üres szobát talált és az asztalon a szobakulcsokat. Mivel a szállás megfizetése már korábban megtörtént, ezért úgy hitték, hogy Sundék hazautaztak. Otthon azonban hiába várta feleségét és lányát Mr. Jens Sund, sőt később kiderült, hogy a bérelt Pontiacot sem vitték vissza. A helyi rendőrség nyomozni kezdett az eltűnt nők után, az volt a meggyőződésük, hogy eltévedtek a közeli erdőkben. Március 18-án egy kiránduló fedezte fel a kiégett Pontiacot az erdő egy elhagyatott részén, az autóban két kiégett holttestet találtak. Mint utóbb kiderült Carol Sund és Silvina Pelosso voltak. Március 25-én a Pedro-tóban megtalálták Julie Sund holttestét is, a lánynak elvágták a torkát. A rendőrség számtalan személyt kihallgatott, de nem találtak értékelhető bizonyítékot arra nézve, hogy ki követhette el a hármas gyilkosságot.

Július 22-én egy újabb holltestre bukkantak: Joie Ruth Armstrongra, aki a Yosemite Nemzeti Park egyik gyermektáborának vezetője volt, a nőt lefejezve találták meg. Július 24-én Jeff Rinek FBI ügynök őrizetbe vette Staynert. A férfi lakásában bizonyítékokat találtak ellene, kiderült, hogy nem csak Miss Armstrong, hanem a korábbi hármas gyilkosságokat is valószínűleg Stayner követte el. Cary Stayner a bizonyítékok ismertetése után bevallotta, hogy ő követte el mind a négy gyilkosságot.

Stayner a bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét és beszámíthatatlannak vallotta magát. Az ügyvédei a tárgyaláson ennek bizonyításául gyermekkori szexuális zaklatásokra, kóros elmeállapotára, elmebetegségekre hivatkoztak. A bíróság nem találta megalapozottnak a védelem érveit és elítélte négyrendbeli gyilkosságért 2001-ben. 2002-ben halálra ítélték. Jelenleg a San Quentin-fegyházban várja halálbüntetésének végrehajtását.

Stayner elfogása után széles körű figyelem irányult az esetre, sokan erősen kritizálták az FBI-t, hogy Staynert csak a negyedik áldozat megtalálása után vették csak őrizetbe, holott már korábban is a rendőrség homlokterébe került. Több jogász és igazságügyi orvosszakértő is azt állította, hogy Stayner nem követhette el a gyilkosságokat egyedül. Ám végül senki mást nem hoztak kapcsolatba a gyilkosságokkal és Staynerrel.

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Stayner/kepek/letter.gif

Remélem tetszett annak ellenére, hogy nem sok mindent találtam róla! Jövőhéten hosszabb cikkel fogok jelentkezni!

7 megjegyzés:

  1. Még halványan emlékszem is az esetre. Akkoriban a külföldi csatornákat bújtuk öcsémmel, leginkább rajzfilmekre "vadásztunk". Egy délután futottam bele a kiégett autós részbe. Igaz, hogy németet tanultam de valamiért felkeltette az érdeklődésemet az angol nyelvű hírműsor. Ki gondolta volna, hogy most magyarul is hallani fogok az akkor történtekről.
    "kamupók"

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi egy fószer az biztos! Az viszont már fejlődés hogy az FBI-t nyíltan fikázzák a szokásos blődségeik miatt mert az eddigi sorozatgyilkosok közül is páran többször képesek voltak kijátszani a hatóságokat-.-
    Komoly hogy manapság ezt a luxust mint pl a hanyagságot megengedhetik maguknak ezek a szervezetek...
    Közben ártatlan emberek hullanak mint a legyek.
    Durva hogy Steven-t rabolták el 7 évig tartották fogva és mégsem kattant be helyette a tesója akinek az életbe semmi problémája nem volt max annyi hogy nem kapott annyi figyelmet!
    Vele is az a helyzet mint a legtöbb aberrálttal hogy bennük már eleve megvolt ez a hajlam és a legkisebb szikra is képes kihozni belőlük az állatot.:

    VálaszTörlés
  3. -Kamupók:

    Én erre nem emlékszem sehonnan sem :-/

    -Skinny :

    jaja engem is meglepett a dolog.

    VálaszTörlés
  4. "Vele is az a helyzet mint a legtöbb aberrálttal hogy bennük már eleve megvolt ez a hajlam és a legkisebb szikra is képes kihozni belőlük az állatot.: " Skinny megmondta a frankót! Az elmegyógyintézetekben és a hétköznapi emberek között is annyian vannak akiknek nem voltak gyermekkori sérelmeik és esetleg minta családban nőttek fel, még is mintha gonoszan születtek volna..:O

    VálaszTörlés
  5. Végre gyilkolászás:D
    jócikklett Káin:D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: