2010. szeptember 1., szerda

Káin: Sorozatgyilkosok

http://i.cdn.turner.com/trutv/trutv.com/graphics/photos/notorious_murders/women/doss/7a.jpg

Sziasztok! Ugye ebbe a témában volt már majdnem minden, csak egy valami nem! sorozatgyilkos nagyi! :D Ma este van szerencsém bemutatni nektek:

NANNIE DOSS

http://www.ok.gov/osbi/images/NDoss.jpg

nevű nagyit, aki igen rákapott a gyilkolásra :D. Nannie Doss (1905. november 4– 1965. június 2.) amerikai sorozatgyilkos volt , aki 11 személy haláláért volt felelős az 1920-as évek és 1954 között.

Végül összes gyilkosságát bevallotta 1954 októberében, amikor ötödik férje meghalt egy kis kórházban Tulsa-ban, Oklahoma államban. Kiderült így, hogy végzett 4 férjével, 2 gyermekével és 2 lánytestvérével, édesanyjával, egy unokájával és unokaöccsével.

Doss Blue Montain-ban született, Alabama államban Nancy Hazle néven , James és Lou Hazle gyermekeként. Nannie 5 gyermek egyike, 1 fiútestvére és 3 húga volt. Nannie és az anyja is utálták James-t, aki szigorú, undok, ellenőrző apa és férj volt. Bizonyíték arra, hogy Doss törvénytelenül fogant, hogy 1905 után James és Lou összeházasodtak, de a népszámlálási feljegyzések szintén 1905-ben azt mutatták, hogy ő és az anyja egyedül éltek. Boldogtalan gyermekkora volt. Szegény diákként tengette napjait , aki sohasem tanult meg rendesen olvasni. A taníttatása rendszertelen, mert az apja kényszerítette a gyerekeit, hogy a családi farmon dolgozzanak az iskola helyett. Kb. 7 éves volt, amikor a család vonattal látogatta meg a rokonokat dél Alabamában. A vonat hirtelen megállt, és Nannie beverte a fejét a szemben lévő ülés fémrúdjába. Évekkel később gyakori volt nála a pillanatnyi eszméletvesztés, fejfájás, depresszió, amelyekért -és mentális zavaráért- a balesetét okolta. Gyerekkorában a kedvenc hobbija volt anyja romantikus magazinjainak olvasása, és álmodozott a saját romantikus jövőjéről. Később kedvenc része lett a magányos szívek rovata.

A Hazle nővérek tinédzserkora korlátozott volt az apjuk miatt: megtiltotta nekik, hogy sminkeljék magukat és csinosan öltözzenek. Próbálta megakadályozni, hogy férfiak zaklassák őket, ami gyakran előfordult. Azt is tiltotta, hogy táncolni járjanak, vagy bármilyen más társasági eseményre.

Nannie 16 évesen ment férjhez először, Charlie Braggs-hez. A "Vászon és Fonál" gyárban találkoztak, ahol mindketten dolgoztak, és az apja hozzájárulásával 4 hónapnyi randizás után összeházasodtak. Charlie egyetlen fia volt egyedülálló anyjának, aki ragaszkodott hozzá, hogy velük éljen. Doss később ezt írta:

" Férjhez mentem -ahogy az apám kívánta- 1921-ben, egy olyan fiúhoz, akit csupán 4-5 hónapja ismertem, akinek nem volt családja, csak egy férjezetlen anyja, aki teljesen átvette az irányítást az életem felett, amíg házasok voltunk. Soha semmi rosszat nem látott abban, amit a fia tett. Nem engedte volna meg az anyámnak, hogy minden éjjel maradjon..."

http://www.crimezzz.net/images/serialkiller_picts/D/DOSS_nannie_hazel.jpg

Bragg anyja nagyon sok figyelmet foglalt le, gyakran megakadályozta Nannie-nek, hogy azt csinálja, amit akar. A házasság alatt 4 lánygyermek született 1923 és 1927 között. A sok stressz alatt Nannie elkezdett inni és az alkalmi dohányzása erős szenvedéllyé vált. A házassága boldogtalan volt, mindketten gyanúsították a másikat a hűtlenség miatt. A végén Braggs sokszor eltűnt napokra. 1927 elején elvesztették 2 középső lányukat, sejthetően ételmérgezés miatt. Gyanítva, hogy Nannie megölte őket, Charlie elmenekült tőle, magával vitte legidősebb lányukat, Melvinát, az újszülött Florine-t pedig otthagyta. Az anyja szintén meghal ezekben az időkben. Nannie munkát vállalt egy malom gyárban, hogy fenntartsa Florine-t és magát. Braggs 1928 nyarán visszatért. Vele jött Melvina, új menyasszonya és az ő gyerekei. Doss és Braggs hamar elváltak, Nannie ezután 2 lányával visszatért anyja otthonába. Charlie mindig fenntartotta, hogy azért hagyta el, mert meg volt rémülve tőle.

Miközben szegényesen éldegélt és dolgozott azzal csillapította magányát hogy a True Romance-ot olvasgatta. A magányos emberek rovatából kinézett magának férfiakat akiknek leveleket kezdett írni. Egy különös hirdetésre lett figyelmes, kinek Robert volt a gazdája, 23 éves gyári munkás volt Jacksonville-ből. Sütit és egy romantikus verset küldött neki, találkoztak, majd megházasodtak. Akkor már 24 éves volt és 2 éve elvált a másik férjétől. Együtt éltek Jacksonville-ben, a két mostohalánnyal (Doss maradék gyereke akik túlélték a mérgezést) . Mint kiderült a férfi alkoholista volt és bűnözött is, ennek ellenére jól elvoltak 16 éven át.

Eljött az idő mikor Doss egyik lánya (Melvina ) gyereket szült, Doss ment segíteni neki. A fájdalmas szülés nem hozta meg a gyümölcsét, ugyanis a gyerek még csecsemőként meghalt. Melvina mikor részegen a munkából hazament azt mondta a többieknek hogy ő látta amint Doss egy kalaptűt szúrt a csecsemő fejébe. A többiek pedig elmondták, hogy mikor Doss közölte hogy a baba meghalt a kezében volt egy tű. Az orvosok viszont nem tudták mi lehetett a halál oka. Dosstól elhidegültek a család tagjai és Melvina elkezdett egy katonával randizgatni. Ezt Doss nem helyeselte, így egy lányával való különösen csúnya veszekedés után Malvina elment meglátogatni az igazi apját. Ez idő alatt a fia kire Doss vigyázott meghalt. (-.-) A halál ismételten ismeretlen okokból kifolyólag történt, viszont utána fel is vette mosolyogva az életbiztosítást amit alig két hónappal a halála előtt kötött rá. :Đ

Mikor vége lett a második világháborúnak Doss férje azon emberek közt volt akik hangosan meg is ünnepelték ezt. Egy durvább ivós éjszaka után megerőszakolta Dosst. Másnap a nő, gondolom pórcselekményként a rózsakertjét gondozta mikor megtalálta a férfi ivópoharát. A nemi erőszak volt neki az utolsó szalmaszál, így fogta a korsót és a férj elé tette, tele finom patkányméreggel. (Mondjuk ezt meg is érdemelte szerintem. )

http://www.visionsmagazineonline.com/nanni%20doss/images/nannieherself.jpg

Doss Lexingtonban utazgatott mikor bele futott a harmadik férjébe is. Arlie Lanningnek hívták, őt is a kedvenc újságjából szedte össze. Simán az elődjére hajazott: alkesz volt és nőcsábász. De érdekes módon mégis Doss volt az aki hónapokra eltűnt a házasság alatt. Amikor otthon volt eljátszotta a takaros háziasszonyt, majd mikor a férje meghalt azt mondta szívelégtelenség volt az oka. A temetésen ezt az a városlakók fele megkérdőjelezte.

Doss ez után egy klub tagja lett és új férj után vadászott, összejött egy Kansasi férfival akinek nem voltak piával gondjai, viszont iszonyatos módon csajozott. Az anyja is a nyakára költözött, így első körben az anyját, majd utána a rosszul bevált férjet is eltette láb alól.

A következő áldozat egy Oklahomai férfi volt, aki tiszta lelkű templomba járó férfi volt. Egy baja volt: helytelenítette a romantikus regényeket amit Nannie olvasott. Szeptemberben a férfi kórházba került mert influenzáshoz hasonló tüneteket produkált. Benntartották a kórházban és területfertőzést diagnosztizáltak, majd kezelés után hazaengedték. Hősnőnk aznap este megölte, hogy megkapja a pénzt. A doktor gyanút fogott és egy boncolást kért, a szervezete fullon volt Arzénnel, Dosst azonnal letartóztatták.

Bár egy ember haláláért fogták el magától bevallotta az összeset. Csak azért nem kapott halálbüntetést mert nő volt, szellemileg egyébként teljesen ép. 1965-ben halt meg leukémiában az Oklahoma State Penitentiary kórházi kórtermében.

http://ny-image3.etsy.com/il_430xN.113661499.jpg


Nos remélem mindnekinek tetszett. Számomra valamiért nagyon szomorú ez a történet, nem tudom mitől lett ilyen ez a nő. :-s...

http://images.suite101.com/1998313_com_arsenic.jpg

6 megjegyzés:

  1. Valahol én is sajnálom ezt a nőt mert elég ramaty gyerekkora volt viszont ez még senkit sem jogosít fel arra hogy a saját unokáit és családtagjait kinyírja! Ebben a nőben eleve megvolt a hajlam hogy gyilkoljon a rossz gyerekkor (ami annyira nem is volt szörnyű) meg még rátett egy lapáttal.
    Amúgy lazán megúszta a büntetést bár kapott helyette egy sokkalta rosszabb dolgot mégpedig a rákot:S

    VálaszTörlés
  2. -Skinny:

    Szerintem nem volt annyira rossz gyerekkora hogy ilyen hülye legyen, egyet értek veled! :D De van az egészben valami szomorú...

    Na igen, mindenkit utolér a végzete...

    VálaszTörlés
  3. Igen, a nők általában méreggel ölnek vagy hirtelen leszúrják az áldozatot...

    Káin: kívánság X:ha már nők és sorozat gyilkosok, akkor én kíváncsi lennék Aileen Wuornos életére és rémtetteire ^^

    VálaszTörlés
  4. Én se értem! ha tudta hogy italozik a kövi 3 férje minek ment hozzájuk? Elég érdekes ez szerintem!
    De szomorú azért :(

    VálaszTörlés
  5. Na igen....az elején még sajnáltam de, hogy a saját unokáját(is)!!!!:-s Ez azért már sok.
    Azt hiszem egész életében vágyott a Nagy szerelemre és nem találta meg...és ezért inkább ölt.

    VálaszTörlés
  6. -Kallisto:

    Na jövő héten akkor ő lesz soron!

    -Black Butterfly:

    Lehet mazochista személyiségtípus volt. Tudja a franc :-s

    -Charlotte:

    Igen, az durva volt, kis geci :-/ Mindenki után felvette a pénzt... -.-

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: