2010. szeptember 8., szerda

Káin: Könyvajánló

http://www.ababook.hu/book_images/23b/999638523b.jpg

Sziasztok! Mivel nem volt mostanában ilyen cikk ma is szeretnék egy könyvajánlóval kedveskedni. Lényegében egy kalandregényről van szó egy fiktív világban, ám közben hihetetlen módon kritizálja a kereszténységet. Aki szeretne egy érdekes történetet olvasni , kalandokban részt venni és enyhe kritizálást is látni a vallásokról, akkor ezt a könyvet neked találták ki!

ISTEN BALKEZE

http://www.spinebreakers.co.uk/books/TheLeftHandOfGod/newcoversandillustrations/PublishingImages/LEFT%20HAND%20ILLUSTRATION.jpg

"A könyvet Paul Hoffman írta, a cselekmény egy képzeletbeli, sötét középkorra emlékeztető világban történik , amelyet a kamaszodó főszereplő, Cale szemén keresztül ismerhetünk meg. A kiemelkedő képességű, befelé forduló, dacos és erős Cale-t több száz társával együtt kisgyermekkorában rabolták el vagy vásárolták meg a szüleiktől a Megváltók, egy szélsőségesen puritán szerzetesrend tagjai, hogy Isten tökéletes hadseregét neveljék ki belőlük. A fiúk a világtól elzárva élnek felnőttkorukig (már amelyikük megéri) egy erődszerű kolostorban folyamatos imádkozással, tornával és a harcművészetek elsajátításával töltve napjaikat.

A főhőst titokzatos légkör veszi körül. Istenhez hasonlóan a Megváltók is azokat sújtják a legkeményebb szigorukkal, akik valamilyen okból fontosak számukra. Az elviselhetetlen körülmények arra kényszerítik Cale-t, hogy a Rend egyik legfőbb szabályát megszegve összebarátkozzon és szövetséget kössön két társával. Egy váratlan eseménynek és egy szerencsés felfedezésnek köszönhetően lehetőségük nyílik megszökni a kolostorból, ehhez azonban minden bátorságukat össze kell szedniük. Nehéz döntés előtt állnak. Az állandó felügyelet, a Megváltók kegyetlenkedése és az éhezés nem kellemes, de ezeket legalább ismerik. A külvilágban viszont csupa olyasmivel találkozhatnak, amiről eddig csak borzalmakat hallottak, és még elképzelni sem tudják, mi várhat rájuk.

A kihalt, dűnés Ótvarföldön túl, ahol politikai nagyhatalmak csatároznak egymással szüntelen, ahol dúl a romlottság és a korrupció, jelen van a szeretet, a szerelem, a hősiesség és az önfeláldozás is. Az eddig a világtól elzártan élő fiúk sokkal többet megtudhatnak magukról és az életről, mint azt valaha is gondolták volna...

Paul Hoffman regénye elejétől a végéig lebilincselő és izgalmas. Noha alapvetően a felnőtté válásról szól, nem csak ifjúsági irodalom. Minden korosztályhoz szóló, örök kérdéseket vet fel az emberi és vallási toleranciáról, a gyávaságról és a bátorságról, a szerelemről, a barátságról és arról, hogy a jó cél valóban bármilyen eszközt szentesít-e. ,,

“Idefigyeljenek. A Shotover dűlőn található Megváltó Menedék neve egy átkozott hazugság, mert megváltásból egy fikarcnyit nem talál ott az ember, menedéket pedig még kevésbé.”

A Megváltók Menedéke egy hatalmas, elszigetelt hely, ahonnan hiányzik az öröm és a remény. A legtöbb lakója még kisfiúkorában került oda, minden esetleges szándékuk és akaratuk ellenére, hogy hosszú évekig legyenek kénytelenek elviselni a Megváltó Lordok brutális zsarnokságát, akiknek a kegyetlensége és erőszakossága egyetlen célt szolgál - a Felakasztott Megváltó kiengesztelését.

Senki nem ismeri ki magát tökéletesen a Menedékben, annyira végeérhetetlenek és kanyargósak a folyosói - amelyeket a vallási hevület évszázadainak bűze tölt be.

Az egyik ilyen folyosón egy fiú áll és a sötét ablakon keresztül az éppen beérkező legújabb lakókat bámulja. Talán tizennégy-tizenöt éves lehet - nem tudja biztosan, ahogy senki más sem. Már rég elfeledte az igazi nevét, de itt Cale-nek hívják. Nem emlékszik semmire a múltjából.

És nem tud semmit a jövőjéről... ,,

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/9/92/20080101124044!Blood.gif

A könyv nagyszerűen érzékelteti a vallási fanatizmust és annak nevében elkövetett mocskos dolgokat. Bemutatja hogy a rend vezetői hogy esnek bűnbe és amíg éheztetik a tanítványokat ők dúskálnak az élvezetekben és csürdöngölnek. Szerintem Skinnynek és Kamupóknak kifejezetten tetszene ez az alkotás.

Ami tetszett még, hogy egyik szereplő sem hibátlan, sőt kifejezetten unszimpatikus az összes :D. Szerintem érdemes tenni vele egy próbát!

http://i32.tinypic.com/2mwz2ut.jpg

7 megjegyzés:

  1. Váááh ezt nekem találták ki pont ilyesmi könyvet akarok most olvasni, de nem találtam a megfelelőt. Áh imádlak, köszi^^

    MSE

    VálaszTörlés
  2. Úúúú! Biztos nagyon jó! Remélem megvan a könyvtárban.

    VálaszTörlés
  3. -MSE:


    Jaj de jó! azt hittem alig fognak majd reagálni rá :D

    -LUna:

    Szerintem tuti, nagyon ki volt plakátolva mindenhol!

    VálaszTörlés
  4. @Káin: ez a könyv fel fogja váltani nálam a napi sajtó szerepét, ugyanis reggeli kv helyett néha azt alkalmazom vérnyomásnövelőnek, mivel hihetetlen módon fel tudom magam rajta idegesíteni :)
    Az, hogy senki se lesz tökéletes, tutira nyomasztó érzést kelt, ugyanakkor valamilyen szinten realista is.
    Eszembe jutott róla a Tréfa című magyar film.
    Káin, nézd meg kérlek, ha van időd. Nah nem egy Gyűrűk Ura, de elgondolkodtató film.
    Amúgy köszi a tippet :)

    VálaszTörlés
  5. -Bleeding Mooonlight:

    Na örülök, ha tetszik! :D Én nagyon felmérgeltem magamat rajta :D

    Na majd megnézem! Csak nem tudok majomparira belépni tegnap óta :-/

    VálaszTörlés
  6. @Káin: nekem megy a majompari, majd csekkold, de ha mégse menne, átlőném valahogy a torrent file-t.

    VálaszTörlés
  7. -Bleeding Moonlight:

    Na majd megnézem!

    Köszi!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: