2010. szeptember 20., hétfő

Káin: Filmajánló

http://szegedma.hu/wp-content/uploads/2010/07/inception.jpg

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam filmajánlót, de most voltam moziban és új élményekkel gazdagodtam! XD Nem szeretem DiCaprio-t, de a Viharszigetnél már úgy éreztem valami más lett vele, nos az eredet után meg el kell hogy mondjam nagyon nagyon tetszik amit csinál! Most is pocakos, borostás, nem túl pozitív karaktert játszik, a film pedig iszonyat nagy durranás volt. Megmondom őszintén hatásvadász, tele van speciális effektekkel és azt a kérdést feszegeti amire máig nem tudjuk a választ: az álmokkal foglalkozik és az álommanipulációval.

EREDET

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:vEVadCBTaMSvpM:http://www.awardsdaily.com/wp-content/uploads/2009/04/inception4.jpg&t=1

A filmet nem néztem volna meg ha az ajánlója alapján olvasom. De annyian ajánlották meg mást nem tudtam megnézni éjjel , így kénytelen voltam és nagyon durva hatással volt rám. Mintha a Mátrixot gyúrnám egybe a Fiókkal és a Pillangó hatással, nyilván nagy kedvencemmé is vált. Ami a legjobban megfogott hogy a végén nyitva hagyja a kérdést és mindenkinek maga kell eldöntenie hogy mosta film happy end lett-e vagy sem. Erről már több fórumon megy a vita amúgy, én is felnéztem párra :Đ. Mindenkinek ajánlani tudom aki egy hosszú, elgondolkodtató, látványos és izgalmas filmre vágyik. Kicsit sok volt az akció jelenet, de kibírtam mert kárpótolt érte a többi jó tulajdonsága!

-rendező: Christopher Nolan
-forgatókönyvíró: Christopher Nolan
-Film hossza: 142 perc

-szereplők:

Leonardo DiCaprio (Cobb)
Ellen Page (Ariadne)
Ken Watanabe (Saito)
Marion Cotillard (Mal)
Joseph Gordon-Levitt (Arthur)
Tom Berenger (Browning)

" A profi tolvaj mindent el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás tette Cobbot az ipari kémkedés legkeresettebb bűnözőjévé és örökké menekülő, magányos férfivá.

És most kap egy esélyt, hogy helyrehozza az összes régi hibáját, és visszaszerezze az elveszett életét. Ehhez nem lopnia kell, hanem profi bandája segítségével visszatérnie az eredethez, és egy gondolatot elültetni valakinek a fejében. Ez lesz a tökéletes bűntény. De a legjobb tervet is keresztülhúzhatja, ha a kiszemelt áldozat maga is profi. Aki olyan veszélyes, amilyenről Cobb még csak nem is álmodott.,,

Ez alapján nem sokakat fog meg, de ami poén hogy maga az egész történet kb. más emberek álmaiban zajlik le, gépekkel mennek bele az emberek tudatalattijába és ott zajlanak az események. Szerintem érdemes megnézni, komolyan mondom!

http://cdn.buzznet.com/media/jj1//2009/10/dicaprio-inception/leonardo-dicaprio-inception-headed-to-imax-09.jpg

A film ötlete Christopher Nolan fejéből pattant ki azon elképzelés alapján, hogy mi történne, ha lenne egy hely ahol az emberek beléphetnének egymás álmaiba; egy amolyan álom megosztó tér. Ez lehetőséget adna, hogy hozzáférjünk mások tudatalattijához. És mi lenne, ha valaki ezt kihasználná és visszaélne vele. Továbbá, ha az információt ki lehetne hozni mások elméjéből, egyértelművé válna, hogy lopott, mivel előtte nem létezett. Nolan az LA Times újságnak nyilatkozott arról, hogyan került a képbe az egész projekt:

„Már nagyon régóta szerettem volna ezt megcsinálni: voltaképpen 16 éves korom óta ezt tervezem. Az első vázlatot a forgatókönyvhöz 7-8 évvel ezelőtt készítettem, de az ötlet, az álombéli élet és a valóság egy másik állapota már sokkal régebb óta a fejemben van. Alapjában véve a film a valóság szintjeivel foglalkozik, a valósággal és annak felfogásával, ami engem nagyon érdekel. A film igazából egy akciófilm ami napjainkban játszódik, némi sci-fi beütéssel. Cobb (Leonardo DiCaprio karaktere), aki a történet középpontjában áll, a szakértője egy adott technológiának, amiről a film is szól és ez a dolog hozta össze azt a csapatot, akiket majd látunk a filmen. Nagyon összetett film lesz egy kevés »betöréses film« hangulattal. Egy globális akció-kaland.”

Az első szereplő, akit a rendező beválogatott, Leonardo DiCaprio volt. Ketten hónapokat töltöttek a forgatókönyv átbeszélésével, finomításával. Sokáig dolgoztak rajta, hogy a főszereplő érzelmi fejlődése legyen az igazi hajtóereje a filmnek.

http://watchoutfor.com.au/wp-content/uploads/2009/11/trailer-inception.jpg

trailer:


9 megjegyzés:

  1. Christopher Nolan azért tud valamit. :) Nagyon régóta meg akartam nézni már a filmet, de vagy pénzem vagy időm nem volt elmenni moziba. :P Úgyhogy várom a normális verziót a torrentekre, mert eddig csak cam-eseket láttam, de olyan felvételt nem nézek, nehogy elrontsa az élményt. :D

    VálaszTörlés
  2. -Mandy:

    Na majd szólj, ha fent lesz a normális, mert én is vadászom! :)

    VálaszTörlés
  3. Én már láttam :) jó film, de a kedvencek helye nagyjából már foglalt. Érdekes nagyon a téma felvetése és a megvalósítása sem semmi^^ most is ahogy visszanéztem a trailerét kirázott a hideg :D
    A nője nagyon idegesített benne, meg h milyen könnyen lebukhatnak...tényleg érdemes megnézni.

    Madame C.

    VálaszTörlés
  4. Kezdetben én is elég szkeptikusan álltam a dologhoz, főleg di Caprio miatt, de óriásit csalódtam, méghozzá pozitívan! Megérte megnézni.
    Marion Cotillard-tól meg kirázott a hideg...óriásit alakított(ő is).

    VálaszTörlés
  5. -Madame C :

    Én rendesen izgultam :D

    -Charlotte:

    Igen, nagyon durván jók voltak!

    VálaszTörlés
  6. Nagggyon jóóó film, mi moziban néztük meg, és a két és fél óra úgy szállt el, hogy le sem vettem a szemem a vászonról.Izgalmas, akció dús és olyan témát dolgoz fel, ami nem egy lerágott csont. Érdemes megnézni! :)

    VálaszTörlés
  7. -Kallisto:

    Jaja én is kiakadtam hogy bementünk olyan 10:40 körül és hajnali fél 1-re lett vége :D

    VálaszTörlés
  8. Kicsit gáz, hogy most sikerült csak megnézni, de csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Ez a film valami zseniális! :D És Nolan meg DiCaprio is. <3

    VálaszTörlés
  9. -Mandy:

    Nagyon örülök, hogy tetszett! :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: