2011. április 29., péntek

"kamupók": Szervóra

Nos mint tudjátok az embereknek pihenésre van szükségük, nem különben a belsőszerveinknek is. A szerveink pihenési ciklusa kb. 2 órát vesz igénybe. Vannak nappali, éjszakai és nappali-éjszakai szerveink. Ha nem képesek regenerálódni, akkor sok problémát okozhatnak nekünk, Káin egy szép példája ennek, de ha továbbfolytatom az éjszakázást akkor én is ugyan így járhatok.


A nappali szerveink esetében az a jó ha azokban az órákban a legaktívabbak amikor a ciklusuk tart, de idetartoznak a nappali-éjszakai szerveink is (ha jól sejtem). Az éjszakai szerveink esetében értelem szerűen éjszaka működnek fokozottabban, miközben alszunk, termelnek újra a test működéséhez fontos anyagokat. Abban az esetben ha éjszaka felébredünk egy bizonyos időpontban és ez huzamosabban előfordul, éjszakáról éjszakára, akkor érdemes eltűnődni, hogy nem lehet-e valami probléma az érintett szervnél.

Nem is ragozom tovább jöhet a felsorolás:

Bár a 19-21h közötti részben nem vagyok teljesen biztos, de ha tévednék akkor majd kijavítom. Szép napot mindenkinek...

2 megjegyzés:

  1. Nos, én éjjel, vagyis inkább hajnalban mindig felébredek általában ugyanakkor, egy órával kelésem előtt. :DD
    Nem tudom, hogy ez gond, vagy csak berögzült, hogy van mikor korábban kell kelnem suli miatt. :)
    De ez rövid, de annál érdekesebb cikk volt!

    VálaszTörlés
  2. Amit lehagytam és nem említettem az irományban, hogy hajnali 2 és 4 óra között a test általános regenerálódása folyik. Ha az ember ilyen tájt nem alszik, nem pihen a test nem piheni ki magát, tehát akik éjszakai műszakban vannak foglalkoztatva mindenkire jellemző az általános fáradtság és bármennyit is alszanak úgy érzik sosem alszanak eleget... és ez így is van...
    Régen volt, hogy egy böngészős játék miatt vagy beállítottam az ébresztőmet vagy magamtól keltem, igaz, hogy alig voltam fent 15 percet de reggel nem voltam olyan fitt mint amikor aludtam egész éjszaka. Aztán belém rögződött és olyankor állandóan felébredtem, nehezen de visszaálltam az éjszakai alvásra, úgy hogy dolgozni kezdtem és nagyon lefáradtam.
    A felébredésed lehet idegesség miatt is vagy csupán annyi, hogy eleget pihentél. Ha jól értesültem az agynak másfél órányi intervallum szükséges a pihenéshez, tehát nem a tévhit miszerint 8 óra alvás, hanem 6-7,5 óra is elég. Ezt a kutatók csupán azzal támasztották alá, hogy mérték az agyhullámokat az alvó pácienseknél.
    Nos, további szép napot...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: