2011. április 14., csütörtök

"kamupók": Érdekessségek mindennapjainkból...

Látom a többieknek sem sikerült összeszedniük magukat, ezért ismét én jelentkezem egy meglepő témával ami leginkább mindennapjainkra vonatkozik. El is kezdeném.

Engram (gömb, de röviden csak Engram)



Jelentése információ csomag. Tudatunk állandóan pásztázza/figyeli a környezetet, még ha tudatosan nem is érzékeljük. Mivel az átlagos ember tudatosan csak 1-3 dologra képes odafigyelni, ezért a környezet, események java részére tudatosan nem képes visszaemlékezni. Viszont a tudatalattink eltárol mindent. Egy esemény ami mélyen érint bennünket, legyen az pozitív vagy negatív tapasztalat egy kis információ csomagocskába kerül hátra a tudattalanunkba. Ez vonatkozik az akkor megélt hangokra, szagokra, stb., egyszóval mindenre ami akkor körül vett bennünket csak figyelmünket nem fordítottuk rá tudatosan. Ha egy információ csomagocskából 3 dolog a környezetünkből megegyezik akkor működésbe lép a tudatalattink és a csomagban tárolt információk többi részét is ránk zúdítja, amit korábban eltárolt.

A saját példám valahogy így néz ki:

-Annak idején amikor még 10 éves sem voltam édesanyánk elvitt minket fodrászhoz. A '0'-ás géppel miközben a hölgy munkálkodott valahogy becsípte a nyakamnál a bőrömet.Amikor fodrászhoz megyek (esedékes volt már a héten, szóval beruccantam egy ilyen szalonba), mindig ugyan azokat a tüneteket produkálom, mint akkor. Például, amikor már leülök a székbe, belenézek a tükörbe, már valami furcsa érzés kerít hatalmába és amikor megpillantom a "fűnyírót" kitör belőlem az egész. Ez abban nyilvánul meg, hogy felforrósodik a testem, mintha nyár volna, mint annak idején. Elkezdek izzadni és ideges kezdek lenni, de most mivel már tudtam, hogy mivel állok szemben eléggé jól tudtam kezelni a feszültségemet.

-Ha nem lett volna elég, a hölgy, aki a hajvágást végezte szintén egy frissnek számító Engram-mal küszködött, mivel nem régen valakinek sikeresen becsípte a '0'-ás géppel a füle tövét, szóval előre figyelmeztetett, hogy előfordulhatnak ilyen balesetek, kissé feszengett is miatta, mert a srácnak dőlt a vér a sebéből és még fizetni sem akart a hajvágásért. Úgy látszik elég jól kezeltem a helyzetünket (persze nem tudatosan :D). Fesztelenül társalogtam vele, őszintén, így oldódott ő is és én is, végül kapott egy "jelképes" borra valót is amit szintén pozitívumként élt meg teljesen az ellenkezőjét, mint amire számított.

Egregor (felhő, de röviden csak Egregor)

Ez egy másik élethelyzet, amiben nap, mint nap részünk van. Ez a "levegőben lévő hangulat", ami hat ránk. Az emberek ha gondolnak és éreznek valamit (legyen az pozitív vagy negatív) és ezt elég intenzíven folytatják (gondoljunk csak veszekedésekre, amikor "érezni a feszültséget a levegőben"; mikor belépünk egy szobába ahol előtte veszekedtek érezni a hangulatot, még ha látszólag minden rendben van) akkor a keletkezett elementálok egy felhőbe tömörülve megülepszenek a helyen (ez lehet akár egy egész ország területe is - arab országok).Ha kezdjük rosszul érezni magunkat egy helyen akkor csak annyi a dolgunk, hogy arrébb megyünk. Ha nincs rá lehetőség akkor pozitív gondolatokkal tudjuk erősíteni magunkat.

Most csak ennyivel szolgálhatok.

9 megjegyzés:

  1. Érdekes volt, amiket írtál. Közben gondolkoztam, hogy velem mikor fordult elő az első dolog, de nem tudtam példát hozni, pedig biztosan volt már ilyen. Majd ezentúl jobban figyelek.

    VálaszTörlés
  2. Akkor van szexuális egregor felhőzet is... ;)
    Például ha konditeremben azt sugárzom egy fitnessbébi felé,hogy lökném,mint a tököt,akkor ő azt megérzi! :D

    VálaszTörlés
  3. Egyébként meg hatalmas K.O.!-t kapott a Mortem Kamilla nélkül...Kamupók tartja a lelket benne...:(

    VálaszTörlés
  4. J.D
    -Van szexuális jellegű egregor felhő is ;)
    Ahol sok ember megfordul ott sok különböző energia találkozik, gondolati, érzelmi, cselekményi. Ezek olyankor "támadásba" lendülnek és aki belekerül valamilyen formán hatni fog rá. Az előbbi példádban különbözőképpen reagálhat rá az illető. Felkorbácsolódhat, de esetleg taszítónak vagy idegesítőnek, kényelmetlennek is érezheti. Ahány ember annyi féle variáció.
    Persze elengedhetetlen, hogy mások is koncentráljanak a kiszemelt áldozatra és fantáziálgassanak, de csak óvatosan, főleg akkor ha esetleg valaki olyasvalaki is beletéved akinek nem kéne, mivel rá is hatni fog, mindenkire hatással lesz, csak nem biztos, hogy észrevehető vagy jelét adják.

    Nem mellékesen jegyezném meg csak neked, hogy figyelj oda a színekre, hogy a nők miket viselnek, ugyanis a színválasztás is tudatalattiból jön. Aki például vörös és narancssárga színű alsóneműt vesz fel, az hiába is tagadja tudatosan, de tudat alattija szexuális túlfűtöttségről, a szexualitás hiányáról árulkodik ;)

    Sunny:
    -Nos igen, amíg el nem bóklásztam a fodrászig nekem sem jutott eszembe, hogy vannak ilyen "rejtett" félelmeim, főleg azért sem, mert általában évente ha 3x megyek fodrászhoz, az eltelt időközökben pedig rengeteg minden történik velem és el is felejtem, mint mások a végeredményre figyelek.

    VálaszTörlés
  5. Egyébként Bleeding egészen érdekes témát feszegetne, de sajnos nem fejezte be és mivel nem tudom az MSN címét, sem a mail címét, az okát sem nagyon tudom kideríteni késlekedésének/az iromány fenn akadásának (és ráadásul szerkesztő sem vagyok :])

    VálaszTörlés
  6. Ne temess Janezz ne temess, kikaparom magamat még a föld alól és lesz nemulass :D

    VálaszTörlés
  7. LOOOOL Milyen mély nyomokat hagyott benned a nullás gép X'D És milyen vicces hogy fodrász vagyok ~bruhahaha~

    VálaszTörlés
  8. Addig a '0'-ás gép esete eszembe sem jut ameddig egy fodrász szalonba nem kerülök és a székbe huppanok :D
    Akkor ezúton és ezen a helyen üdvözlöm újra megfáradt Káin-t...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: