2011. április 21., csütörtök

Káin: Filmajánló

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhQkqygDsL1VDuuPu6SzKyl01Jfb5M-kpHJ8jNV5CxY0Ucl95jHQ

Jaj de rég volt úr isten! :D Nos nem is tudom mivel kezdjem Visszavonulásom során annyi beteg filmet szedtem le és találtam meg, hogy nem is tudom mivel kezdjem :D. Kezdhetném a mostani mozikban játszódó filmekkel is akár, de annyi snuff és gore filmre tettem szert, hogy a gépemen már alig van hely XD. Amivel kezdeném az nem túl brutális és nem is gore, inkább egy művészfilm lesz, amit megnéztem és utána pislogtam vagy 20 percig, hogy most mi a fene van :D. Had mutassam be nektek a



Naked Lunch/ Meztelen Ebéd

http://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/meztelen_ebed.jpg

című alkotást. ^_^ Hát nem is tudom hogy kezdjem. Egy férfi (aki valójában lecsúszott író) csótányirtással foglalkozik és azt veszi észre, hogy a szer túl gyorsan fogy el. Élettársa kiderül azzal lövi magát és Ő is belekóstol a jóba, innentől kezdve a film totális káosz lesz és csak tippelgetni lehet, hogy mi történik. A férfi átkerül egy másik világba, de ezt csak az ő szemszögéből élhetjük meg. Kedvenc jelenetem az , amikor egy hatalmas csótány kezd hozzá beszélni (aki amúgy egy írógép...igen) és megkéri , hogy a csótányirtó szerrel kenje be a száját, ami igazából a hátára nőtt segglyuk. :D Pár offical részlet után folytatom az ismertetőt:

Magyar cím: Meztelen ebéd
Eredeti cím:
Naked Lunch
Produkció: brit–japán–kanadai
Év: 1991
Időtartam:
115 perc
Műfaj : bűnügyi, életrajzi, fantasy, horror, misztikus film
Producer : Jeremy Thomas
Rendező:
David Cronenberg
Forgatókönyv: David Cronenberg
Író: William S. Burroughs
Szereplők Ian Holm, Judy Davis, Julian Sands, Monique Mercure, Peter Weller, Roy Scheider

A William S. Burroughs regénye alapján készült a film, mondhatni hogy ez egy klasszikus horrortörténet. A történet 1953-ban játszódik, a New Yorkban élő sikertelen író arra kényszerül, hogy pornográf regényekkel próbáljon meg pénzhez jutni, miközben tisztes kenyérkereső foglalkozása a rovarirtás.

http://filmtrailer.hu/wp-content/uploads/meztelen_ebed_3.jpg

Felesége nemcsak őrült és kábítószerfüggő, de sajnos egy idő után a férje által használt rovarölőpor rabja lesz. Az érzelemmentes, élő halott férj és az eszelős asszony egy este partit adnak. A Tell Vilmostól ellesett attrakció azonban rosszul sül el. (Fejbe lövi a feleségét aki meghal, de amúgy az almát kellett volna eltalálnia a csávónak... ). A hatóságok elöl a férfi egy furcsa lény biztatására az Interzone nevű helyre menekül (ami valószínűleg nem is létezik, mert a férfi Interzone-i lakása ablakából sokszor New York látképe jelenik meg).

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTR66-bagf5-kdp0J2rSmYot2qEKX_-O7fI4jlSqrElRrOe6J2RPA

Nem akarok túl sokat spoilerezni, de valószínűleg a férfi csak hallucinál miközben New York utcáin kóborol és lakásokban bujdokol (ez csak az én tippem) . Valószínűleg csak képzeletben utazik el az Iszlám kikötővárosba (Interzóna), ahol az írógépe egy kurva agy csótánnyá alakul, ami még beszél is. Ez a film rettentően bizarr és groteszk és többszöri megnézésre sem fogható fel teljesen, legalábbis én próbáltam felfogni meg megbeszélgetni másokkal, hogy most végül mi a jó isten történhetett :D. Annyi biztos hogy ez durvább mint a Twin Peaks. XD Ami durva, hogy rengeteg utalás a regény írójának életéből származik, így talán még érdekesebbé válik a film egyes bizarrabb ízlésű emberek számára (mint pl: én).


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBv4GNLJGb-XN7XjTSj8K22b2bK8p4mEVsXMBb5NoCOyPRHiwmTw

Linkek:

-Egy nagyszerű filmkritika


-Még egy jó film kritika

Nos remélem sokan meg fogjátok nézni, kíváncsi vagyok szerintetek mi történhetett és mi a ti verziótok erre a furcsa történetre. Én úgy gondolom hogy az egész nem más mint a férfi drogos lázálmai amik összekeverednek a valósággal (erre majd több utalást is tesz a film, de nem szeretném lelőni a poént).


Trailer:




Remélem tetszeni fog, jó szórakozást hozzá! :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfEu33ZmSmeC9ZFHRYxbwLA8Nyn9nZo30REA4so-AXfnpgmIBSHA

9 megjegyzés:

  1. nekem a trailer nem keltette fel az érdeklődésem, de biztos vicces lehet.
    amúgy ha már művészfilmeknél tartunk, akkor javaslom Tarr Bélától A torinói lovat. (erős idegzetűeknek ajánlom, akik bírják a két és fél óra semmit. ellenben ha kibírják, akkor hatalmas művészi élményben lesz részük) csodás film. :)

    VálaszTörlés
  2. -Sunnygirl:

    Sajna más trailert nem találtam, de hidd el nagyon durva.

    Azt a filmet már tervezem hogy megnézzem, csak nem tudom honnan lehet lehúzni :D.

    VálaszTörlés
  3. ajánlom, hogy moziban nézd. ott nagyobb a hatás. :) bár én kb. 1 óránál úgy voltam, hogy kimegyek és nem érdekel, de átestem a holtponton és utána csak csodálni tudtam. :) mi az Urániában néztük meg. mondjuk eléggé húzósak az árak diák nélkül. :(

    VálaszTörlés
  4. -Sunnygirl:

    Akkor inkább várok kicsit és leszedem majd. Most annyira nincs zsém, ha meg van akkor tetkóra költöm X'D.... Láttad a Begottent? Ha nem akkor majd írok arról is. ~muhahaha~

    VálaszTörlés
  5. Káin:

    A Begotten ajánlóval már megelőztelek!XD

    Darkness

    VálaszTörlés
  6. Julian Sands-ot szeressük a Warlock-ból....is
    Az ilyen drogos filmekkel azért van könnyű dolga a rendezőnek,mert bármit bele lehet rakni és rá lehet fogni a hallucinálásra...
    kicsit olyan,mint egy rajzfilmfigura,aki sosem hal meg,bármit kibír...

    VálaszTörlés
  7. -Darkness: Mocsok XDDD

    -Janezz:

    Áh ez könyv alapján készült, ennél többről van szó. Kb vetekszik egy Lynch filmmel!


    Kami

    VálaszTörlés
  8. -Sunnygirl:

    Mindegy, Darkness leoffolt XD

    Káin

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: