2012. augusztus 14., kedd

nE0.cRYsis: Danger! - Doppelganger? - A természet ismétli önmagát?

DANGER! - DOPPELGANGER?

A természet ismétli önmagát?



A babona szerint, ha találkozunk önmagunkkal életünkben, az a közelgő halálunkat jelzi.

Egy elmélet szerint viszont mindannyiunknak 7 másolata van ugyanabban az életben.


Nagyjából ugyanaz az érdeklődési körük, az életük, a foglalkozásuk is hasonló, de más életet élnek, mint mi. Az idők folyamán újra és újra felbukkant ez a jelenség. Mégis mi ez? A genetika és a természet ismétli önmagát, vagy éteri énünk kivetülései? Esetleg a dimenzióink keverednek össze?

Ma egy különös jelenség után fogunk kutatni- méghozzá a doppelgangerek világát fedezzük fel!




Mint két tojás.

Mintha klónok lennének.



Az idő, sőt a hely, de még a nem sem kap különösebb szerepet.




Mégis hajszálra pontosan ugyanolyan
emberek léteznek a világ legkülönbözőbb pontjain.







 Ez vajon miért lehetséges? Hisz a genetika csodái oly végtelenek nemdebár? Új fajok születnek nap mint nap, persze ezzel párhuzamosan tűnnek is el örökre, anélkül, hogy valaki egyáltalán felfedezte vagy rájuk talált volna valaha. Sőt, gondoljunk az óceánok mélyére- mennyi ismeretlen lény él benne?





Ha vissza emlékezünk iskolás éveink biológia óráira, talán ismerősek lesznek azok a vizsgálódások, melyek az öröklésről szóltak. Hanyadik leszületés után ki kinek a tulajdonságait örökli a családban- a fülek, az ujjak alakját, a szem vagy a haj színét. De persze a középiskolás, gimnáziumi oktatási szint meg sem közelítheti a valós genetikai öröklődés ismeretét és komoly kémiai folyamatát, de arról viszont van valamennyi halovány sejtésünk- hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint bizony ez így működik- vagyis működhet a nagy szakik szerint.


De mi van ha mégsem? Ha van valamilyen megfoghatatlan és felfoghatatlan erő, amely a legbizarabb véletlenek- amik ugye nincsenek- következtében ugyan azon külsejű- bár nemtől független- lényeket alkotja meg sorozatosan és visszatérően? Mintha véges lenne ez a végtelen.


Véges lenne a genetikánk, és ugyanazon figurákat alkotná meg időnként? Rengeteg kérdés van természetesen.




Nekem akaratlanul az az elmélet is eszembe jutott, miszerint egyesek azt állítják, Darwin- féle egyedfejlődésünk tana hibás és óriási fekete foltok vannak benne, sőt egyenesen banális fantazmagória.

Ki indította el azt az első kis szikrát, amely életet lehelt ebbe a bolygóba? Azt az első mikroorganizmust, ami elkezdett mutálódni, amit mi fejlődésnek nevezünk ma?





Sokak amellett az elmélet mellett teszik le voksukat, hogy egy meteor becsapódása hozta el ide hozzánk azt az organizmust, ami mára eljuttatott minket ahhoz a biológiai felépítéshez, amit mi ma "ember"- nek nevezünk. Tehát ha az űrből jöttünk, mi magunk vagyunk a "földön kívüliek", akik benépesítették ezt a bolygót. 


Mások szerint egyenesen a földön kívüliek telepíthettek be bennünket, hogy felhasználhassák a genetikánkat önmaguk fenntartására.


Persze ezek csak a legsikeresebb és népszerűbb elméletek a megannyi közül- hogy melyik a valós, vagy hogy mi az egyetlen, azt nem tudhatjuk- vagy nem akarják, hogy tudjuk.


De remélem tudjátok, hogy a Mars is egy zöld fás- növényes bolygó, és a felvételeket eddig csak meghamisították mindig egy vörös flekkel, és valójában egy lakható bolygó a "szomszédban". 


Node térjünk vissza a mai témánkhoz, a doppelgangerekhez!

Kik is lehetnek ők?







Szinte alig lelhető fel róluk információ- sőt tudományos anyag nem is létezik erről a jelenségről- persze biztosan véletlenül. Az USA hosszú évtizedek óta dollár milliókat költ a doppelgangerek jelenségének kutatására, eddig eredménytelenül! 





Két féle doppelganger ismeretes manapság- az egyik a folklór szerinti- a legendák és a mítoszok rosszat sejtető alakja, valamint azok a személyek gyűjtőneve, akik kísértetiesen hasonlítanak egymásra mindennemű genetikai rokonság hiányában is. Lássuk, ki is azok a doppelgangerek!


A LEGENDÁK DOPPELGANGEREI



A népi legendák és a folklór is említést tesz róluk évezredek óta világszerte, mint spirituális lényekről, akik feltűnnek az ember életében, mint figyelmeztető jelek. Felveszik az ember alakját teljes fizikai valójában, vagy pedig homályosan és ködösen jelennek meg. Az emberekből viszolygást és undort váltanak ki csupán a jelenlétükkel, ők áltólag ezerarcú spirituális lények és körülbelül egy ómen szerepét töltik be, mert a halál hírnökei, vagy figyelmeztető jelként jelennek meg és csupán akkor tűnnek el, ha radikális változást viszünk véghez az életünkben. Akár rokonaink, barátaink szerencsétlenségét is előre jelezhetik.

Finnországban például ezt vardøger- nek nevezik, lappföldön etiäinen a neve. 


Az ókori egyiptomi mitológiában a Ka volt kézzelfogható "kettős lélek". Az egyiptomi gondolkodásmód szerint a ka az emberi lét egyik legfontosabb dimenziója. Hieroglif írásban a ka jele két magasba tartott és könyékben behajlított kar. Talán a legalkalmasabb fordítása az "életerő", örökítése családon belül történt. 


Vagy a doppelganger célja talán az, hogy minden emberi tevékeny­séget embertelenné tegyen, azaz arra törekszik, hogy az emberi lényt embertelen szférába húzza le? Ezért félnek tőle, mert az önmagukban rejlő rossz kivetülését látják benne?

Vannak elméletek, mik szerint ez a doppelganger jelenség mindannyiunkban benne van, s halálunk előtt pár nappal érezni lehet, hogy eltávozik belőlünk. Luciferi eredetethez kötik, s ez a a félelem és a sötétség ányszerű lénye bennünk, aki fél a haláltól, mert nem képes szembenézni a a földi élet utáni szellemléttel.



Nos ez szerintem részben butaság, de gondoltam leírom nektek, mert ez is egy nézőpont- s valószínűleg azért tartom butaságnak, mert valami fölött elsiklom, mert nem áll össze a kép- node a tudósok sem jöttek rá évtizedek óta, nekem sem megy egyik napról a  másikra. :D

De végül is hasonló, mint a Ka jelenléte az egyiptomi mitológiában, aki a mumifikálást követően elhagyja a testet és átszáll a család valamelyik tagjába....Egyébként a háborúkban katonák ezrei számoltak be nár nappal haláluk előtt arról, hogy érezték, vagy látták, ahogyan elhagyja a testüket önmaguk hasonmása....bár állítólag ezek megintcsak a paranoid skizofrénia testi tünetei és jelei lehetnek, amik akár még elő is jöhettek a zaklatott katonákban, akik feje fölött nap mint nap zúgtak el a golyók és centiméterekkel arréb haltak meg tőlük társaik, barátaik...




A VALÓSÁG DOPPELGANGEREI




Emberek ezrei számoltak be már arról, hogy találkoztak saját hasonmásaikkal, és még többen voltak azok, akik ismerőseiket vélték másokban felfedezni akár az utcán sétálva vagy más országokba való utazásuk alatt. 


A bátrabbak szóba is elegyedtek ezekkel a személyekkel, s elmondásuk szerint nemcsak az arcszerkezetük, a frizurájuk, a mimikáik hanem még a hangjuk is pont ugyan olyan volt, vagy kísértetiesen hasonló. Nem egy ember elhunyt szerettével kellett hogy összetalálkozzon....


Ezek az emberek a találkozások után mélységesen megrendültek és mindannyian az őket mázsás súlyként nyomó kérdéssel kellett hogy tovább éljenek: Kik ezek az emberek? Hogyan lehetséges mindez?


A legtöbb képet ismert eberekről láthatjátok. Ez nem azt jelenti, hogy csak ismert embereknek van doppelgangerük, csupán azt, hogy míg több mint hét milliárd ember él a szavannáktól kezdve a sivatagokon át, havas hegyvidékeken vagy milliós nagyvárosokban, esetleg eldugott falucskákban, azzal egyidejűleg ezek az emberek szem előtt vannak, és sokan ismerik őket. Így egyszerűbb megtalálni valaki doppelgangerét, mint Oláh Ferenc sertéstenyésztőnek vagy Juhosné Fehér Mária társasházi takarítónőjének, pedig biztosan nekik is vannak valahol hasonmásaik.


Sokan a reinkarnációra tippelnek- de hogyan lenne lehetséges mindez, ha mind a két személy egy azon időben él? Véletlen egybeesés lenne- nem ám. Nincsenek véletlenek. A természet ismétli önmagát?



 Végül is mindannyian ugyanabból a kis mikrorganizmusból fejlődtünk ki. Mindannyian ugyanabból az ősi törzsi családból származunk. Végtére is mindannyian egy családba tartozunk. Az emberi faj minden egyes tagja kapcsolódik a másikhoz. Testvérek vagyunk, egy faj, akiknél ugyanúgy működik a kollektív tudat, mint minden más lénynél. Te, aki olvasod ezt az írást, te is a testvérem vagy, a bátyám vagy a húgom, nővérem vagy az öcsém. Igaz- régiek már a gyökereink. Egy- egy család történelmét szinte hihetetlen és lehetetlen végig követni- annyi felmenőink vannak, lehet az ükapám a te ükapád testvére és így tovább...


Persze mindezt már elfelejtettük. Idegenek vagyunk egymásnak akár egy mai családon belül is. Pedig több mint hét milliárd szaladgál belőlünk nap mint nap ezen a bolygón. Hétmilliárd öcsi és húg. És néhányan- az elmélet szerint mégpedig összesen heten- hajszál ponotsan ugyan olyanok mint mi.


Rengetegen vagyunk. A bolygónk el is viselne minket, sőt több embert is. A győztes fajt, amely meghódította ezt a planétát.



Belegondolni a doppelgangerek létezésébe annyit tenne, mint megérteni valahogyan a genetikai fejlődésünket - ami még mindez idáig egyetlen tudósnak sem sikerült - és végtelen variánsokat nyitna meg nekünk kérdések és válaszok terén.


Hogyan lehetséges mindez?


Hatalmas, gigászi és ha mindez egy emebrre szakadna ez a felismerés, biztos vagyok benne, hogy nem volna képes feldolgozni mindazt. Talán ehhez is csak a megfelelő matematikai leíróképlet hiányzik, hogy egyáltalán esélyünk lehessen a felfogására, hogy legyen egy kezdet és egy vég.




Ismerjük az öröklődés hosszadalmas, ám tudományosan leírható formáját, hogy az örökletes információ kromoszómákba szerveződik, a kromoszómák pedig párokat alkotnak. A kromoszómák egyik tagját mindig az apai, a másikat az anyai szülő adja az utódnak. Minden, külsőleg is látható tulajdonság az örökítő anyag és a környezeti hatások közös eredménye.


Nemrég olvastam egy statisztikát, miszerint naponta 12 újszülöttet adnak rossz szülőknek, tehát elcserélik és keverik a gyermekeket. De ezt csak érdekességképpen írtam le nektek, semmi köze nincs a doppelgangerek létezéséhez.





A milliós kutatásoknak eddig szinte semmilyen eredményei nem születtek, s az az egyetlen magyarázat, amit találtak az agy vizsgáltataival kapcsolatosak, s végtére is kijelentették, hogy mentális betegségekkel és skizofréniával valamint paranoiával kapcsolatos. A kísérleti alanyoknak elektromágnesességgel stimulálták az agyát, így ők egy másik emberszerű lényt éreztek a közelükben, aki támogatja őket, vissza tartja vagy csak figyeli őket. Újabb stimulálásra ezek az alakok rendre eltűntek. Ezek a lények valójában nem voltak ott, csupán az agy egy kivetített valóságként érzékelt képei voltak- a tudósok szerint. Ezzel magyarázták a doppelganger jelenséget, hogy mentálisan gyenge ember láthat efféléket, s valójában ezek nem is léteznek.  - kamupók egy régebbi írását ITT megtalálhatjátok a témában, ő a tudományos kísérletek szemszögéből közelíti meg a jelenséget!

Na ez egy kis tudományos hablaty - egy kis érdekesség - semmi más, de persze ezzel nem magyarázzák meg a kézzelfogható emberi hasonmásokat, akik nem csak éteri testűek, hanem fizikálisan hús vér emberek.


De egy pillanatra tekintsünk vissza a múltba,
 híres nagyjaink spirituális tapasztalataiból szemezgessünk párat:


HÍRES DOPPELGANGER ÉLMÉNYEK
A FOLKLÓR LÉNYÉVEL


Percy Bysshe Shelley

Ő volt az angol romantikus költészet legjelentősebb képviselője.


1822- ben július 8- án Shelley belefulladt egy olasz öböl kikötőjének vizébe. Egy hónappal halála után felesége az ország másik felében önmaga doppelgangerével találkozott, s rá egy héttel elvetélte a költő gyermekét...már előtte is sokszor meglátogatta álmában a hasonmása és beszélt hozzá. Ez egy valódi mitologikus doppelganger lett volna? Vagy a férje elvesztésének traumája váltotta ki a vetélést?




Abraham Lincoln
Lincolnról tudhatjuk, hogy eléggé babonás volt, és nem zárkózott el a spirituális dolgoktól sem. Elnökválasztását megelőző napokban egy doppelganger kísértette, méghozzá a saját testén figyelte meg a tükörben, ráadásul az arcán. Két arc nézett rá vissza ugyanis a tükörből...Nagyon zavarta ez a dolog- nem is csodálom- napokon át figyelte a jelenést, de miután megválasztották, az eltűnt. Kédőbb újraválasztásának előestéin ugyancsak feltűnt az arc, s ezúttal többen is beszámoltak tapasztalataikról, mindazok akikkel beszélgetett, látták a kettős arcot, persze csakis tükröződő felületeken, mint például poharakról, üvegekről, látták a halványabb arcot. A jelenséget mind a mai napig egyik szemének gyengeségével magyarázzák, ami állítólag okozhatott perifériás zavarokat- de ez nem magyarázza a többi ember által tapasztaltakat....gondolom ők nem azért láttak kettőt Lincoln fejéből, mert zavarta őket az elnök rossz látása....újabb doppelganger jelenség.



George Tryon-t egy egész vendégsereg látta sétálgatni otthona nappalijában, miközben a kapitány a tengeren hajózott. Goethe megnyugtató és kellemes találkozóról számol be saját magával.




DIMENZIÓK?

Egyes elméletek vadabb vizekre visznek bennünket, méghozzá a dimenziók világába. A világ egyre kaotikusabb spirituálsi világában lehetséges lenne esetleg az, hogy az idővonalak összekuszálódnak? Ezek a doppelgangerek egy másik dimenzióban élnek és éltek, de szép fokozatosan összemosódnak és láthatóvá válnak? Lassan eggyé válnak a dimenziók az idők folyamán? Olyan párhuzamos dimenziókból, ahol másképpen alakult az életünk, az ő életük, de lényegében ugyanaz?


Mi lett volna ha....

Megszámlálhatatlanszor tettétek fel magatokban ezt a kérdést..

Mi lett volna ha...??
Úgy lett. Valahol- egy másik dimenzióban, balra fordultatok, 
nem ütöttétek arcon, nem aláztátok meg és 
nem alázkodtatok meg. Valahol azt a bizonyos másik 
döntést hoztátok meg és a szerint élitek életeteket.




Rengeteg köny, film és mindenféle alkotás született már a doppelganger jelenségről.

Van például egy nevezetes a meglepően Doppelganger címet viselő- én még nem láttam. Gyilkosság, szerelem és "most ki is a gyilkos?" jellegű film. Végtére is kreatív, nem kellene minden rosszat a skizofrén énünkre fogni, bár a doppelganger annyira nem lett menő, pedig találóbb. 










Viszont van egy másik Doppelganger című film is, ebben egy férfi a főszereplő, és a gonosz doppelgangere összekuszálja az életét és elkezdi üldözni, hogy rendbe vágja az életét, karatéjolnak egymással és állítólag jó film, mindenféle hatásvadász elemmel.








MY LITTLE PONY 
DOPPELGANGER

De nekem is van valahol itt az országban egy doppelgangerem... ez nem csak olyan "nem te voltál?" de "úgy hasonlított rád" dolog volt.

Még gimnazista koromban, több osztálytársammal is célom volt, hogy a MOME- ba megyek tovább tanulni. Mégis meggondoltam magam, ahogy előre vetítettem az életem- nem mehettem egyetemre, dolgoznom kellett főállásban, hogy eltartsam magam. Így végül akármennyire is hívtak, nem jelentem meg a felvételi napján. A felvételi után az osztálytársaim kérdezgették, hogy lehet, hogy mégis elmentem és meggondoltam magam? És ráadásul nekik nem is szóltam, hogy mégis megyek, és még csak nem is velük mentem. Hozzá tenném fájó szívvel, de ráadásul még egy másik városban is tartózkodtam ez idő alatt.

Elmesélték, az illető épp olyan magas volt mint én, épp olyan az arca, a haja, sőt amiket viselt, nekem is pont olyan ruhadarabjaim voltak, színben, szabásban pont megegyeztek! A cipője is ugyanolyan, csak más színű volt. Sőt, egyedi saját kézzel készített nyakláncom volt fagyöngyökből faragva, és neki épp ugyanolyan épp úgy, mint a kezén lévő bőr, szövet és fa karkötő is szintúgy.

Az osztálytársaim köszöntötték többször is- mert azt hitték én vagyok- de nem foglalkozott velük, mert nem ismerhette őket.

Persze én jól megkaptam a magamét emiatt...:D

Pedig nagyon nem vagyok egyszerű eset, mégis leklónoztak.

Tehát ha ő a doppelgangerem volt, épp olyan mint én, épp úgy és oda akart jelentkezni mint én. Neki máshogyan alakult az élete és megengedhette magának hogy egyetemre járjon. Vajon hol tart ma? Mi történt vele? Ha a doppelgangerem, végül nem vették fel szerintem, és ő is valami olyan munkát végez, amit nem szeret és ezzel biza ő sem elégedett. Üdv a klubban! De kijelenthetem- az idő bebizonyította nekem, helyes döntés volt kihagyni az egyetemet, úgyhogy nekem nem fáj a szívem emiatt.


Ez csak egy példa, hogy így hasonlít és mégis így különbözik a doppelgangerek élete.


Még szerencse, hogy nem ismerjük egymást.


Nem bírnám elviselni saját magamat,
hisz mindig igazam lenne- meg neki is.
Leszarnám és leszarna. 
Sőt még össze is verekednénk néha.
Na jó, azért poén lenne!



Ti mit gondoltok erről a jelenségről? Valóban létezhet? Melyik variáns a hihetőbb vagy a hitelesebb számotokra? 


Találkoztatok már a doppelgangeretekkel?

Mások látták már a doppelgangereteket?
Mert szerintem igen...


Valamint milyen furcsa, hogy ezek az emberek nagyon nagyon nagyon alacsony százalékban találkoznak egymással. Mintha ez így lenne kitalálva. Van még hét belőled, se szinte nulla sz esélyed arra, hogy összefutsz vele...ez nagyon érdekes szerintem.




És most jöjjön egy nagyon adag híres doppelgangerről- 

kik jobban kik vonásaikban egyezőek, 
de mindegyikük híres és elismert valamiben-
sportolók, zenészek, énekesek de a legtöbben filmszínészek...
de van itt filozófus és katona tiszt is.
























































































Remélem tetszett nektek ez a cikk!


És várom a doppelgangeres élményeiteket!



További jó olvasgatást!

20 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy olyan, mintha kétféle jelenségről lenne szó, mert egy dolog az, hogy a világban ugyanolyan emberek rohangálnak, és egy másik, ha valaki látja önmagát egy tükrön keresztül. Mert végül is az utóbbi inkább mentális dolog, nem tudja az illető bizonyítani, viszont a másik, hogy tényleg fizikailag ott sétál az a másik ember, éli az életét, és nem is tud a hasonmása létezéséről.. kicsit hátborzongató, már ha az ember nem vesz készpénznek a mostani, elég hiányos tudományos magyarázatokat. Mert persze, vannak hasonló arcú emberek, megtörténhet hogy valakiknek ennyi ember közül majdnem azonos lesz a fenotípusa, de attól még az ízlésüknek meg a felvett viselkedésüknek nem kell feltétlenül megegyezni, sőt az, hogy mindkettő teljesül egyszerre, szinte semmi esélye sincs, és mégis van ilyen.. hát vannak furcsa dolgok na, amiket nem tudunk megmagyarázni, talán jobb is így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen valóban furcsa. Meg hogy ezt az elnevezést kapta mind a két jelenség, holott nem egy az amiről szó van. De valahogy még is kötődnek egymáshoz. De így éreztem egésznek a cikket, hogy átfogóan mind a kettőről szó legyen.

      Valahogyan biztosan erre is kell hogy legyen magyarázat.

      Törlés
  2. Na elég jó kis cikk lett ez, drakulálok :DD

    Én már megtaláltam egy hasonmásom: D Lydia Lunch-nak hívják és van köztünk egy kellemes 80 - 85 %-os hasonlóság^^ (itt a fiatal kori képeire gondolok .)

    Más téren is volt doppelganger élményem. Az az érdekes, hogy pont az eset előtti napokban olvastam erről a jelenségről.
    Éppen a páromat vártam, és láttam a feje búbját elhaladni az ablakom előtt(udvarra néző szóval biztos nem járókelő volt és megismertem a frizuráját) Hallottam még ahogy bejön az előszobába...aztán semmi. Gondoltam a cipőjét fűzi. 15 perc múlva gyanús volt a nagy csend úgy hogy felhívtam. Mint kiderült ő még a HÉV-en ült jó 20 percnyire tőlem.

    Ezek után rendben megérkezett. Mikor elmeséltem neki mi történt, azt mondta végig az járt a fejében, hogy de szeretne már nálam lenni.
    Lehet, hogy valamilyen formában de megelőzte önmagát .DDD

    Drachen von Dragney

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na velem ez tucatnyiszor esett meg- de szellemtanya volt a lakásunk- azt is hozzá kell tenni...

      Dupla záras volt a lakásunk, a zár mellett egy fém nagy ilyen biztonsági zár is volt, ami az egász ajtót átívelte...többször is hallottam: Matatás. Kulcscsörgés, zárba illesztés. Fém zár nyitása- természetesen nagy zajjal. Bejön. Visszazár mindent. Pakol. Közeledik....Köszönök "Szia." Elhalnak a lépések. CSÖND. Felnézek- SEHOL SENKI! Ez heti rendszerrel megtörtént és nem csak velem......és mindez akár az ajtótól 1,5 méterre a számítógép asztalnál ülve, vagy a szobámban, ami még közelebb volt az ajtótól...

      És ez nem doppelgander volt. Kísértet.

      Nem keserítelek el, de ilyen is előfordulhat..:S

      Törlés
    2. Az kellemes lehetett , mit ne mondjak .SS

      De nem hiszem, hogy kísértet volt, mert se előtte se utána nem tapasztaltam ilyet.S Itt nincs is semmilyen aktivitás ilyen téren.

      Viszont ha tényleg doppelganger volt akkor a páromnak már baja kellett volna hogy essen, mert ez közel fél éve vagy még régebben történt, de ő él és virul.

      Szóval most akkor nem tudom mi lehetett...

      Drachen

      Törlés
  3. Én párszor volt barátom hasonmását láttam. Először pár alkalommal csak buszról, tehát messziről, és nem volt időm nagyon megfigyelni, de már akkor feltűnt, hogy mennyire hasonlítanak. Utána volt szerencsém másfél méterről bámulni az arcába - és komolyan, ugyanaz volt. Ugyanaz az arc. Még a haja is ugyanolyan volt - színre, hosszúságra, mindenre. A szemüvege is teljesen ugyanolyan volt. Már bánom, hogy nem szólítottam le... Azóta sem találom sajnos sehol. Komolyan megdöbbentő volt a hasonlóság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :O Le kellett volna szólítanod- bár biztosan hülyének nézett volna, hogy egy ilyen dumával nekimész "jééé pont olyan vagy, mint a barátom!!" :D De talán felvettétek volna a kapcsolatot, majd találkoztok együtt- tök flash lett volna! :O

      Én már egy ideje megteszem, amit úgy érzek meg kell tennem, mert legalább van mit megbánnom....mert hajlamos vagyok azt is megbánni amit még meg sem tettem- így legalább van okom a fejfájásra ha valóban megteszem..:D Tök idegenekkel szoktam szóba állni, és állatian fölösleges és oda nem illő dolgokról beszélek velük..:D Mivel emberekkel dolgozom, valamiért a homlokomra is van írva, hogy mindenki nekem sírhatja el az életét..és hogy minden faszságot meghallgatok...:D De már megszoktam..

      Legyél bátor, mi sülhet ki ilyenből rossz? Max égsz egyet,de úgysem találkoztok talán soha többé. Én ezért mondom ki mindig ami a szívemen van, mert ha nem, azt fogom bánni, hogy miért nem mondtam akkor és ott azt, amit kellett volna. :D

      Gondolj sokat arra, hogy véletlenül összefuttok amikor nem számítasz rá....aztán egyszer csak valóra válik és tényleg ott lesz! :D

      Törlés
  4. Hah!
    Éppenséggel nemrég olvastam ismét a jelenségről (tán te is a Hihetetlen magazint bújod?).
    Ebben felvetődik a párhuzamos dimenziók teória a jelenséggel kapcsolatosan. Feltételezések szerint volt aki azon énjét látta, aki túléli őt magát (bár ezt ne vegyük feltétlen készpénznek) a szemtanút. Valamint mivel a dimenziók időben elvannak csúszva egymástól, előfordulhat egy későbbi önmaguk megpillantása két dimenzió "találkozásakor".
    De akkor már ehhez a témához hozzácsaphatjuk a "Projekciós kivetítést" és a "Déja vu" szituációkat is. Mert lényegében dimenziókba lát bele az ember ilyen pillanatokban.

    Egyébként alteregónak hívják azt aki hasonlít ránk. Nekem szerte a világban rohangál rengeteg, mert valamilyen oknál fogva olyan tucatarcot választottam magamnak ami sokaknál előfordul. Különbségek legfeljebb annyi, hogy vékonyabb, vastagabb, kerekebb, stb. arc szerkezettel rendelkeznek hozzám képest. Már említettem jó példának Bárdosi Sándort, akivel hasonlóak az arcvonásaink - belőlünk pedig nem 7 van hanem sokkal több, legjellemzőbb közös vonásunk, hogy mindannyian szakállat viselünk XD szakáll nélküli alteregómat még nem láttam.

    A másik meg. Nem tudom biztosan leírtam-e már az előző cikkben vagy Nyarlat cikke alá fűztem volna hozzá, hogy szerintem halálunk előtti felszabadulásunk oka az életünkben ránk kényszerült emberi ego távozásának köszönhető, amikor megtapasztaljuk valódi énünket [már biztos vagyok benne, hogy leírtam].

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Néha bele szoktam nézni, de általában vagy hiteltelennek tartom a dolgot vagy ismerem a sztorit...meg sajnos személyes rossz élmény (ismerős) köt a magazinhoz, úgyhogy ha meghallom a lap nevét, fogom a fejem...:D De nem rossz, csak nekem annyira nem bejövős, nem szoktam magazinokat olvasni, csak könyveket.

      A témára fogalmam sincs hogy találtam, már egy ideje figyeltem ezt a jelenséget, csak valahogy most jött ki ebben a formában. Én külföldi oldalakon szoktam a témák után nézni ami érdekel, rengeteget olvasok utána és aztán leírom én hogyan látom vagy hogyan van az "x" dolog. Nagyon sok témaötletem van, csak sokhoz nincs mindig kedvem, meg a gépemen is van egy kettő megírt cikk, de valahogy mégsem raktam ki őket soha...:S

      Igen alterego deja vu, nagyon sok megmagyarázhatatlan dolog van.

      Persze mindannyian tudjuk, ez csak hiba a mátrixban! :D

      Törlés
  5. hááj! :)
    az én gondolati síkomon 6 klónra gondoltam akik járnak a földön a nagy alkotó teremtése alapján, ahogy olvastam a sok gondolatot az jutott az eszembe miért nem csinálnak egy nyilvános oldalt ahová felteszed csak az arcod egy fíx méretben és a gigászi számítógép áttúrja az összes alanyt és kiadja akik karakterileg olyanok mint te magad, így sok kis embernek volna meglátnia milyen is volna egy picit más arcvonásokkal hajba és nemben léteznie :) ráadásul ez a program biztos létező hiszen a repterek és társai figyelő szemei már régóta fürkésznek :) tehát most az éterbe ezt a magot elültettem és valamikor remélem kinő majd én is mazsolázhatom ki is az aki megnézett engem a világba h olyan vagyok mint én :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió! Erre már én is gondoltam! :) Egyszerűbb lenne, mint saját magunk kutakodni ez után! :) Én adom az alapötletet! :) Tetszik! A "lavinát" elindítottad kedves író, társakat kell szerezni! Szép estét!

      Törlés
  6. én már láttam saját magamat tudom sokan nemhiszik el de igaz holott tükör sem volt a szobában. éteri testemet láttam karba tett kézzel voltam a szobában ,és úgy figyeltem saját magamat furcsa súlytalan állapotot éreztem,de annyira megijedtem hogy kiáltottam egy nagyot és erre nehéz súlyt éreztem és vissza zuhantam a testembe. azóta nem történt hasonló dolog velem.üdvözlettel ...jutka.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!!! :)
    Nekem van több ismerősöm is, akiket nyugodt szívvel nevezhetek DOPPELGANGER - nek!!!! :) Ha érdekel írjatok és megosztom veletek :) Szép estét!!

    VálaszTörlés
  8. Érdekes dolgok ezek :)
    Az előbb is említett "program", nekem is ez jutott -többek közt- az eszembe a cikket olvasva: http://www.myheritage.hu/celebrity-look-alikes
    Szerintem ezek a "celebrity look alike"-ok eszméletlen rosszak, ugyanolyan póz, ugyanolyan smink/haj/ruházat stb. Őket max hasonmásnak nevezném, a doppelgänger ennél több (umlaut a = a + AltGr :D kamupóknak).
    A másik szerintem, az egyik legtriviálisabb (oké, számmomra), ráadásul kihagyhatatlan, hiszen hungarikum: Kosztolányi Esti Kornélja.

    "Hogy ki volt ő nekem és mi volt, azt bajos volna töviről hegyire elmondani. Ilyesmire nem is vállalkozhatnék. Emlékezetem nem oly régi, mint barátságunk. Ennek kezdete még csecsemőkorom ősemberi homályába vész el. Mióta az eszem tudom, közel volt hozzám. Mindig előttem vagy mögöttem, mindig mellettem vagy ellenem. Imádtam vagy utáltam. Közönyös sohase voltam iránta."

    "Egymás nyakát átölelve ballagtunk. Egy ilyen szenvedélyes sétánkon jöttünk rá arra, hogy mind a ketten egy évben és egy napon születtünk, sőt egy órában és egy percben is: 1885. március 29-én, virágvasárnap, hajnali pont hat órakor. Ez a titokzatos véletlen mélyen hatott ránk. Megfogadtuk, hogy valamint egy napon és egy órában pillantottuk meg a világot, azonképpen egy napon és egy órában fogunk meghalni, egyikünk sem éli túl a másikat, egyetlen másodperccel sem, s az ifjúság rajongásában arról is meg voltunk győződve, hogy fogadalmunkat kész örömest teljesítjük, anélkül hogy ez bármelyikünknek áldozatot vagy fájdalmat jelentene."

    Szerintem, ha érdekel a jelenség, érdemes elolvasni :)

    Az irodalomban ez a doppelgänger hagyomány a 19. században volt a legerősebb, gondoljunk csak Shelley-re vagy Goethe-re. Ezeket a hagyományokat követte Kosztolányi is. Én az egészet Freud mélylélektanából származtatnám, de mindkét író műve Freud születése előtt keletkezett.

    Kíváncsi lennék vannak-e régebbi, HITELES tudományos adatok ennek az észleléséről, kutatásáról..

    VálaszTörlés
  9. Aki fogékony erre és szívesen beszélgetne erről az keressen meg!!! :)) Elég régóta foglalkoztat a dolog és szerintem vagyunk jó páran!!

    VálaszTörlés
  10. Hiteles kutatásokról nem igazán tudok, de arról, hogy bizonyos időközönként van lehetőségünk párhuzamos univerzumokba látogatást tenni (álmokban, látomásokban, személyes tapasztalat), az egészen bizonyos. A mitikus doppelganger valami hasonló lehet, egyfajta kivetülés, ami egy ideig valószínű 3d-ben is látható. De nem mindenkinek! Én nem feltételeznék rosszindulatúságot, mint ahogy Lincolnnál sem történt ilyen..... Az emberi babona, és az ismeretlentől való félelem okozza a negatív aurális programozást, ami mint önbeteljesítő jóslat, meg is valósulhat. :-D

    VálaszTörlés
  11. Én a volt barátom hasonmását találtam meg, pont az alatt az idő alatt, amikor jártunk. :D Sőt a sajátomat is egyszer már, bár nem élőben, hanem egy kép alapján. A barátaim hívták fel rá a figyelmemet, hogy pont ugyanúgy nézek ki, mint a lány képen. Meg egyszer a saját unokatestvérem hasonmását is megtaláltam, ugyanabban a könyvben, amiben a sajátomról találtam képet. :D Ijesztő volt és vicces egyszerre, viszont azt a két képet kivágtam a könyvből és elraktam magamnak. :)

    VálaszTörlés
  12. Én tavaly az Animal Cannibals által megrendezett It's rite-on jártam hasonlóan.. Nem vagyok budapesti, a nővérem viszont igen, vele mentem el, álltunk a színpad mellett, és egyszer csak látom, ahogy a barátom besétál a PECSA ajtaján, miközben ő sem budapesti, sőt, aznap dolgozott itthon.. Nagyot néztem, és meg is örültem, hogy milyen édes, hogy utánam jött:D A sapkáját egyből felismertem, a ruházata is ugyanolyan, erre ahogy közelebb jött, akkor láttam csak, hogy ő a Brash Sanyi a Hősökből:D És a durva, hogy a párom is Sanyi..Sőt, rapper,mint ugye a Hősök tagjai:D Emellett számtalanszor előfordult velem is,hogy leszólítottak az utcán, és olyan neveken szólítottak, amikhez közöm sincs:D Legutóbb például a kisboltban az eladó, hogy mi a helyzet? Ezer éve nem láttalak.. Csak néztem rá, mondja, hogy hát ő a Kornél anyukája.. Aztán megkérdezte, hogy te nem a Barbi vagy? Hát nem..:D Rákerestem a "Barbira", tényleg olyan, mint én, a szeme színe, a haja színe, és még a piercingje is..És egy városban lakunk.. Durva dolog ez..:)

    VálaszTörlés
  13. Én ismerek egy csajt a luliba aki a kiköpött mása anne hathaway-re most képet nem mert nem tudom megengedi -e de kiköpött olyan csak vagy 12 évvel fiatalabb

    VálaszTörlés
  14. Osváth Andrea és D. Tóth Kriszta képét tegyétek egymás mellé. Volt már újságban is. Félelmetes a hasonlóság, csak meg kell keresni azt a képet.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: