2012. augusztus 25., szombat

nE0.cRYsis: CHINESE FOOD - FETUS SOUP, avagy babaleves uzsonnára



Azon gondolkodám a minap, elítélendő avagy sem főzött csecsemőket falni - nos ez lesz itt a mai téma, ennek járunk utána!

Az vagy, amit megeszel.

Ha embert eszel, ember vagy? 




 Elborzasztó- avagy mégsem?

Elvégre minden, ami húsát és vérét áldozza érettük vala, annak mi magunk vagyunk a gyilkosa, mindegy milyen kapitalista csillogós- villogós és színes is a csomagolása, végül is döghúst eszünk.

Az emberhúsban legalább tudjuk mi van, adalék, színezék no meg aroma például biztosan nem, no meg benne van az összes tápanyag, amire szükségünk van. Reformkonyha a sufniból??



Beszélgessünk kicsit a kannibalizmusról, gyerekgyilkosságról
- kegyes hazugságainkról. 






EGY KIS SZOLID BEVEZETŐ
következzék vala:

A jelenség évszázadok óta létezik. Információs társadalmunk viszont lehetővé tette, hogy az oly távoli tájak is a lakásunkba költözzenek- még ha kis időre is- a világháló segítségével. Bárhol, bármikor ott lehetünk néhány kattintással. Nem kell sem a múltba, sem tengereken túlra utaznunk, hogy szörnyűségeket találjunk.

Így juthat el hozzánk a magzatokból készült leves híre is, amely itt Európa szívében számunkra igen bizarr főfogásként hathat, ám Kínában az ínyencek egy vaskos pénztárcával pult alól kaphatják a csemegét, mint szüleink idején a vörös csillagfény ragyogta trópusi ritkaságot- a banánt. Persze a méret a lényeg, kisebbeket már pár ezerért is vehetünk magunknak.

EGY KIS SZOLID BEVEZETŐ
vége




Szóval azon gondolkoztam, valóban bűn? Valóban rossz? Miért másabb? Miért rosszabb? Miért látjuk másként? Arra jutottam, hogy nincs vele bajom, s aki eszi, váljék egészségére, ha van hozzá gyomra - valójában hiába a cicoma és a mézes- mázos, hiába minden szépítés - mindannyian gyilkosok vagyunk - csupán nézőpontunk és kegyes hazugságaink homályosíthatják el a tényt önmagunk előtt.



- - - 

A HÚSLEVES

Látogatóban, vendégségben vagy a vasárnapi ebédnél biztosan mindenki rendszeresen találkozik a húslevessel. Szürcsölgeti, és nyeldekli az aranyszínű illatos és ízletes levet. Kis cérnametélttel vagy eperlevélkével, egy kis répácska meg burgonya, s szebb napokon még egy kis husi is van benne- ugye midnenkinek ismerős... és máris érzitek a forró zöldséges leves vagy a főtt csirke illatát! Hmmmm! ^_^

Nos ugyanilyen gyermekien kéjes rajongással szagolnak bele kedves gourmandjaink a fazék fölé hajolván abba a levesbe, amit megkavargatván porhanyósra főtt magzat kering körbe- körbe a sodrással az aranyló nedűben neki- nekiütközvén egy darabka répának vagy burgonyának.

Az előre látóknál a fagyasztóban a borsó mellett mindig akad egy adag finom, fagyott tartalék magzat!




Hogy tisztán lássuk teljesen átfedően a témát, bele kell hogy tekintsünk több befolyásoló tényezőbe is!

Szerintem mindezen ismeretek kellenek, hogy megfelelő döntést tudjatok hozni, szerintetek helytelen, elítélendő vagy elfogadható ez a jelenség.







- - - 


ENNI VAGY NEM ENNI?
az itt a kérdés




A HÚS EVÉSE

Csak hogy tiszta legyen minden, húsevés biza nem létezett a kezdetekben, növényeken élt mindeki, mert bőséggel ellátta a népeket a föld terménnyel. A dögevés is jelen volt, de állatokat csupán önvédelemből ejtettek el eleinte őseink, persze később felhasználták már prémjüket is. A bálványimádással együtt a pogány istenek számára áldoztak csupán húst, amely tisztátalanná vált ezáltal, s nem fogyasztották őket továbbra sem. Halat szinte mindannyian fogyasztottak az idők folyamán, egyes tanok pedig megengedték a szárnyasok evését is. Gondolom senki nem lepődik meg, ha azt mondom, a kereszténység terjesztette el a hús evését.


Rengeteg vallás és filozófiai elv tiltotta a húsevést, mint morális és erkölcsi téren egyaránt- tehát már őseinkben is felemrült a kérdés- szabad- e avagy sem húst fogyasztani. Rengeteg ellenérv és érv kering a múltban és a jelenben is egyaránt, mint például az, hogy mi mint uralkodó faj felül emelkedünk más fajokon és döntsünk sorsuk fölött, vagy a másik gondolat szerint cselekszünk, hogy itt bizony a nagy hal megeszi a kis halat, avagy jogos megölnünk az állatokat, mert mi vagyunk az erősebbek és nekünk ez jár- mert fent kell tartanunk magunkat..

De nem akarok vitát nyitni a vegetarianizmusról és a húsevésről- mindenkinek szíve joga eldönteni mit tesz és mit eszik, ez a cikk nem erről fog szólni - és meggyőzni sem fogunk senkit sem semmiről, a gondolat és a vélemény szabad teret kap- ha máshol nem is, de itt ezen az oldalon még él a demokrácia.


- - -

Private Zone

Én a magam módján már megjártam - és járok is sokszor, a húsevés etikájának gyötrelmein. Elgondolkoztatok már azon valaha, mit is esztek- vagy természetessé vált, a mindennapjaitok és életetek részévé?

Egyébként én tökéletesen pártatlan vagyok hús evők és nem evők között. Több mint 17 évig voltam sikeresen vegetariánus, ebből közel 15 évig tojást sem fogyasztottam. Amikor hihetetlen sebességgel elkezdett romlani az egészségem - nem emiatt-, úgy döntöttem húsfogyasztó leszek. Közel egy évembe került rászokni a húsra, addig végig szörnyen voltam. Egy falat hústól is három hetes hasmenésem volt- ugye a szervezetem nem volt hozzászokva, mivel gyerekkorom óta nem ettem húst- nem volt mögötte filozófia, csupán undor- szülői őshiba: a nyulamat feltálalták elém- s felismertem, bár eléggé felismerhetetlen formában volt már szegény. :'D 

Szóval a testi tüneteim után még mindig megvolt a pszichikai- mivel tudtam hogy húst fogyasztottam, szépen kihánytam akaratlanul, de elő fordult hogy tudatosan inkább kívül akartam tudni a dolgokat..

S amikor már a húsfogyasztók sorába léptem, kijelenthettem: semmi, de semmi egészségügyi változáson nem mentem át, nem lettem sem rosszabbul, sem jobban, úgyhogy egy nagy kamu, hogy hús nélkül nem lehet élni. Évezredeken át éltek emberek hús nélkül és élni is fognak. A sok növényi eredetű táplálék ráadásul egészséges is, minden megvan bennük, amire szüksége van a s ervezetünknek.

Persze szeretem a hasam, s bizony az ízek ezrei csaptak össze háborgó hullámokként a fejem fölött- szóval húsevő maradtam- bár nem vetem meg a vegetariánusokat sem, sem pedig a húsevőket. 


- - -


VEGA konta HÚSEVŐ




Bár tény, a szélsőségek kikészítenek mindkét oldalról:

vega: - Halott állatot nem eszem, érző lény tudattal, intelligenciával, fájdalomérzettel.
Bizony ez nagyon is így van.

húsevő: - Azért élnek, hogy megegyük őket.
Ettől viszont irdatlanul kiakadom, mert valóban sajnos épp ezért tenyésztik a szerencsétleneket ipartelepeken élhetetlen körülmények között ketrecben, ahol sem napfény sem semmiféle valódi élethez nincs közük az állatoknak.

***

vega: - Nem akarom, hogy álaltokat öljenek meg miattam!

húsevő: - Amúgy is meghalna, legalább legyen értelme.

***

vega:  - Az embernek nem lehetnek előjogaik az állatokkal szemben!

húsevő: - Magasabbrendú faj vagyunk.

***

vega: - A húsfogyasztást és az állattartást szabályozni, a növénytermesztést támogatni kellene.
Tehát nem megszüntetni akarják a húsevést, tolerálják a húszabálást.

húsevő: - Az ember mindenevő. A vegák hülyék -  egyék csak azt, amit az én kajám is megeszik.





A tudomány jelenlegi állása szerint az ember mindenevő- bár őse növényevő volt. Voltak korok persze amikor növényevés mellett dögevők is voltunk.

Valóban gusztustalan dolog, hogy egy erősebb egy magát okosabbnak és magasabb rendűnek tartott lény, egy faj megegyen egy másikat, mert amaz gyengébb.

De végül is ez a természet rendje nem?

Vagy nem? Vagy csak nem így?

Osztoznunk kellene a földünkön velük, nem pedig felfalni őket is?





Végül is a legtöbb teremtmény az állatvilágban felfalja a nála elesettebbeket, s a legtöbbjük felfalja akár a kicsinyeit is.

Így tesz olykor az ember is.


De végül is mindenevő- dögevő ősünk nem róná fel nekünk az bizonyos..




BUDDHA

"A húsevés csak egy felvett szokás. Kezdetben e nélkül a vágy nélkül születtünk. A húsevő emberek levágják saját Nagyszerű Könyörületességük belső magját. A húsevő emberek megölik egymást és megeszik egymást...ebben az életben én eszlek meg téged, a következő életben te eszel meg engem...és ez így folytatódik mindig. Hogyan kerülhetnek ki valaha is a Három Birodalomból?"


- Isten a teremtéskor:

"És mondá Isten: Íme néktek adok minden maghozó füvet az egész Föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak...a zöld füveket adom eledelül." (Teremtés 1:29) 

"Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek." (Teremtés 9:4)


- A bálványimádásról: 

"Isten mondta: Ki mondta, hogy öld meg az ökröt és a kecskét és ajánld fel nekem? Mosd le magadról ezt az ártatlan vért, hogy meghallhassam az imádságodat; különben elfordítom a fejemet, mert a kezed csupa vér. Tanúsíts megbánást, hogy megbocsáthassak neked." (Ézsaiás 1:11-16)
JESUS

"Akiknél állati hús van, azok önmaguk sírjává válnak. Bizony mondom néktek, hogy az ember, aki öl, az megöletik. Az ember, aki élőlényeket megöl és húsukat megeszi, az a halott ember húsát eszi."

"Nem az fertőzteti meg az embert, ami bemegy a száján, hanem az, ami kijön belőle."

Noé volt az első, aki az állatokat nemcsak összegyűjtötte, hanem táplálékul is kapta azokat Istentől. Maguk a keresztények is két részre szakadnak itt, valaki azt mondja nem számít és nem befolyásolja üdvözülésüket a mennyek országába, míg más vadkeresztények igenis vallják, hogy ez bűn. Ki tudja, ha ők maguk sem?


- - - 


lö FETUS


Fetus - azaz magzat, az ember és az emlős állatok ivadéka. A fogantatástól számított 8. hétig embrió, s az azt követő időszaktól a születésig magzatnak nevezzük. A magzatnak magzati jogai vannak, s ne is beszéljünk a vega kontra hús párbaj mellett az abortusz kérdéséről.




Örök érvényű és tökéletes vitatéma
kellemes baráti beszélgetések szétrobbantásához:

halálbüntetés, vegetarianizmus, eutanázia és abortusz,
őssejtkutatás magzatokból és klónozás,
valamint az, hogy ki Eric Cartman apja!



De jegyezzétek meg:
MINDIG a motoros a hibás!!




- - -


A NEMEK KÉRDÉSE ÉS ÉRTÉKE


Kína azon országok közé sorolható mind a mai napig, (de India, Korea és egyéb keleti országok is)  ahol akkor értékes egy gyermek, ha hímnemű. Tehát a kisfiúk értékesebbek, s leányt nem éri meg nevelni. A leány rosszabb munkaerő s ki is kell házasítani- amit a szegényebb családok nem engedhetnek meg maguknak, inkább a dolgos és fizikai munkát végző kézre van szükség a családban.

Így történik meg az eset, hogy fiatal nők eladják magzatukat az esetek túlnyomó részében orvosoknak és ápolóknak, akik ugyancsak tovább adják a babák kis százalékát az ínyencséget árusító éttermek részére.

Persze csak egy kis százalékukat....ugyanis a legtöbb magzatot orvosok viszik haza, vagy az osztályon dolgozók osztoznak a napi "adagon". Néha súlyos betegeknek is adnak- nekik ingyen. A maradékot adják tovább éttermek részére....

Egyébként nem új keletű dolog ez az értékrend- rengeteg abortuszt manapság azért visznek véghez, mert a baba kislány lett. Igaz, hogy a népesség nagy része jelenleg is nőnemű, de ez meglepő módon nem a születések száma miatt van így- ugyanis sokkal több fiúgyermek fogan és születik, viszont náluk magasabb a bölcsőhalál, a csecsemőhalandóság, s a természet így kompenzálja magát, hogy végül is kevesebb fiúcska cserepedik fel.

"A standard adatok szerint az egész világon 103-106 fiú születés jut 100 lányra. Magyarországon is kiegyensúlyozott a születések nemi aránya, nálunk a KSH adatai szerint 100 újszülött lányra 105 újszülött fiú jut.
Ehhez képest Kínában és Észak-Indiában a legfrissebb adatok szerint 100 kislányra több mint 120 kisfiú jut. Ilyen mértékű nemi különbség biológiailag lehetetlen, kizárólag emberi beavatkozással lehetséges"


Kínában már betiltották az ultrahangos nemmeghatározást. 



- - -


KISLÁNYGYILKOSSÁGOK


Persze biztosan vannak megkenhető orvosok arrafelé is, s a nem kívánt nem megtudta után indulhat is az esetleges üzlet.

A gyermeket méhen belül megölik, s az elhajtott
halott magzat lesz a kereslet tárgya.


Nekromancia a javából. Halott gyerekeket árulni, no meg felfalni őket.


Keleten rengeteg helyen úgy megy, ha kiderül "haszontalan" a gyermek, akkor születés után azonnal megszabadul tőlük a család, megy az emésztőbe, a moslékosvödörbe, el lehet ásni, égetni és minden egyéb kreatív módon megszabadulni tőle...

Rengeteg országnak van kislányvédelmi programja, mely segít a lemondott gyermekeknek új családra találni, sőt a vidéki falvakban élőknek a lány 20. születésnapjára közel fél millió forintnak megfelelő összeget ajándékoznak- de a 20 év nagyon hosszú idő, s a támogatást kivárni nem kifizetődő befektetés....

A lakodalmat és a hozományt ugyanis a lányos családnak kell állnia. A lánnyal jár egy szekrény, ágy, kelmék, arany, edények és készpénz is. A fiú családja azzal hálálja meg a lányos család addigi - tehát a lány felnevelésének költségeit, hogy a házasság után mindent ők állnak, leveszik róluk a lány "terhét". 

TEHÁT felnevelnek egy lányt, akit nem alkalmaznak fizikai munkára ugye, emellett egy rakás dolgot kell fizetni, mint lakodalom meg hozomány, aminek összköltsége kb. fél millió Ft- egy olyan családban, ahol kb. 400 Ft a család napi teljes bevétele! És mindezek után óóó majd a fiú családja fizet  ezután mindent, azaz a fiú dolgozik, eltartja a lányt majd a gyerekeket. De a lányos családnak ebből semmi bevétele nincs ugye, csak felneveltek egy lányt, aki nem hozott pénzt csak elvitte a házasságára és addigi életével felélte a pénzüket.

Már láthatjuk hoppá- mire is jó a kislányvédelmi program, ami a 20. életév után adja a pénzt- a lányok itt ugyanis 21-22 évesen mennek férjhez...

Tehát ebből ki lehet házasítani a gyereket- de ugyanúgy semmi bevétel nem jött be a gyerek után.

A fiú dolgozik, pénzt ad haza. A házassága után sincs vele gond, eltartja a családját, esetenként segíti szüleit.

1979 óta egy családban egy gyerek lehet, és a családok úgy gondolják, hogy az az egy legalább hasznos legyen, vagyis fiú.

A felmérések szerint máris vannak olyan férfiak Kínában, akik nem találnak maguknak partnert generációjukban, mert egyre kevesebb a nő- a férfiak száma pedig emelkedik.

Emellett rengeteg az öngyilkos nő, akik nem képesek elviselni azt, hogy megölték a gyermeküket csupán a nemük miatt.

A gazdasági helyzet is sokban hozzájárul a kislánygyilkosságokhoz.

Rengeteg nő lehetőséget kap a magasabb oktatáshoz, s így egyre többen mondanak nemet a gyilkosságra, de a falvakban és a szegények között a helyzet változatlan.




 - - -


FETUS SOUP


Nevezzük inkább babalevesnek az egyszerűség kegyének jegyében.


A leves összetétele nem különbözik semmiben sem egy hétköznapi húslevestől.

Igaz, van benne egy emberi magzat- valamint egy marék ilyen- olyan gyógynövény, tudjátok, csak az íze miatt...

Vannak, akik csirkehúst is raknak a bablevesbe, biztos hogy gazdagabb legyen a lé.

Nyolc órán keresztül kell főzni, néha megkavarni.


Egy adag ára közel 900 ezer forintnak megfelelő összeg, ez a kihordott halott magzatokra vonatkozik, akik már elég nagyok.

(Kisebbek és pár heteseket akár 5000 Ft- ért is lehet kapni kis üvegcsékben, főtlenül, nyersen...)












ez biztosan friss és a megfelelő körülmények közötti tárolás fotóillusztrációja

Állítólag fokozza a szexuális állóképességet, jót tesz a veséknek, az egészségnek, sőt- még a bőrnek is! - persze biztosan nincs közük a gyógynövényeknek ezekhez.

Egészségükre!


Dr. Zou Qin orvosnő koránál sokkal fiatalabbnak néz ki. Százával végzi az abortuszokat, és fiatalos kinézetét a magzatfogyasztásnak tulajdonítja. Az elmúlt hat hónapban legalább száz magzatot fogyasztott el. Persze vannak gondok is. „A magzatoknak erős szaga van, ezért erősen kell fűszerezni őket”, panaszkodik Dr. Zou. „Jók levesnek, hússal töltött pitének”. 

Nem nyomoznak, nem büntetnek - ugyanis a kínai népi gyógyászatban a placenta és magzatevés régi hagyományokkal bír.

sülve - főve

más állatok magzataiból is kiváló levest főzhetnek
az ínyencek.
A képen egy örvös tatu - azt hiszem...




- - -

KANNIBALIZMUS
- AZ EMBERHÚS FOGYASZTÁSA



A kannibalizmus oly cselekedetet jelöl, mely során egy egyed részben vagy egészben elfogyasztja fajának egy példányát. 

Sokszor gyötrő éhség készteti a fajokat erre, de mentális zavarok is okozhatják ezt a késztetést, de jelen van szexuális perverzióként valamint szadisztikus- agresszív élvezetként is.

"Vegyétek és egyétek, ez az én testem, mely tiérettetek megtöretik, igyatok ebből mindnyájan, ez az én vérem, mely tiérettetek kiontatik." - mondotta volt Jézus az utolsó vacsorán. Persze mindez csak szimbolika- de miért kell elfogyasztani szimbolikusan Jézus testét és vérét?? Hát nem is oly rég az ember maga is táplálék forrása volt...


Kedves rokonunk a csimpánz sem mindig banánt majszolgat, bizony elcsípi kománk más majmok csemetéit is és jól megeszi őket- nos ilyet nem nagyon látni a mesékben meg a természetfilmekben- hogy kis barátaink bizony javában kannibálkodnak!

A valódi és utánozhatatlan kannibálok az embert "magas disznó"- nak nevezik, ugyanis az emberi hús íze állítólag olyasmi, sőt jobb is mint a sertés húsáé. 

A kannibalizmus a kisebb háborúk maitt hagyott alább, ugyanis a "magas disznó" képes volt akár karddal is megvédeni magát vagy családját. Ilyen az, amikor a fagyi visszanyal.

Úgyhogy csak az ínséges napokban kapták be egymást már az emberek.



Nagyon sok vidéken egyáltalán nem éltek vadászható nagyvadak, így a fogjok elfogyasztása volt a fő fehérjeforrás.


ALIVE


Ne kérdezzétek miért, de gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt az "Alive", azaz "Életben maradtak" volt, amiben egy adag sportoló repülője lezuhan a hegyekben és az életben maradtak feladják az etikai kérdéseiket és elkezdik megenni a halott társaik hulláit....5-6 évesen máris inkább hullazabálást néztem, ja meg John J. Rambo kalandjait, mint a Nickeleodon - t és társaikat...:D




Tizenegynéhány évesen a regényt is elkezdtem olvasni, de az eleje mérthetetlen unalom volt és feladtam- lehet újra kellene próbálkozni vele! 


Hol kezdődik és ér véget a kannibalizmus? 

Vannak akik rokonaikat fogyasztják el "szeretetből", vannak akik kizárólag családon kívül táplálkoznak. Vannak, akik halottjaik csontjait vagy hamvait fogyasztják el étkükkel.

De ez lehet a tisztelet és az azonosulás jele is, a teljes elfogadás és mágikus egyesülés!




Sokat gondolkoztam, mennyire rossz dolog ez. Rossz dolog ez egyáltalán? Meglepő dolog egyáltalán?  Megrendítő az tény- de a gyermekek sorsa miatt legfőképpen - amiatt ahogyan és amiért kerültek bele a levesbe meg a fazékba, mert nem kellettek senkinek.

Felháborodunk emberségünkben, elpusztítunk valami élőt, aki nem tehet róla, aki élhetett volna másképpen is - és a többi...- és ne mondja nekem senki, hogy DE Ő EMBER, emberi lény, mert zokszó nélkül megesszük az állatokat is. Sajnálat nélkül. 


De állatot enni más!!!

Valóban??

Valóban más lenne?


Megintcsak magasabb és intellektuálisabb faj vagyunk, aki uralkodik már fajokon, felfalja őket, de ugyancsak felfalja saját fajtáját is? 

Ez nem emberség vagy ész vagy uralkodás kérdése, ez minden tekintetben egyszerűen KEGYETLENSÉG.

Nincs mese, sem kifogás- ez így van- bármely faj fogyasztja el saját fajtársát, vagy dönt más élőlény élete fölött az tökéletes hidegvérű kegyetlenség.


Gyilkolni, hogy éljünk- hisz hús és vér nélkül is élhetnénk.
Ugyan úgy viselkedünk, mint minden más faj itt a bolygón, s így nem is meglepő és még csak nem is újdonság a kannibalizmus.


Az állati húsevés is bizony a lehető legközebb van a kannibalizmushoz, persze kínosan ügyelünk arra, hogy ezt ne vegyük tudomásul, s hogy a határok óriásiaknak tűnjenek.


Ez az emberiség legmegbocsájthatóbb kegyes hazugsága a mindennapokban és örök érvényűen- mások élete árán élni, ez egyértelmű gyilkosság, egy kis mindennapi evolúció.


Úgyhogy valamiért nem fordul fel a gyomrom. Ebben élünk, nap mint nap.


Mi mindannyian másokkal szemben kegyetlen- magunkhoz pedig kegyes kannibálok vagyunk.



Ember embernek farkasa.

A "hol", a "mikor" és a "miért" már mind részlet kérdése.





Várom a véleményeiteket!


18 megjegyzés:

  1. Én már lassan három hónapja vagyok sikeres nemhúsevő, anyukám nagy "örömére". Egyszerűen csak már nem kívántam, nem bírtam megenni. Mostanában azért néha megkívánom a jó kis szalonnás pacalpörköltet, de mikor eljutok oda, akkor elkap a hányinger...
    A témára térve: most lehet engem perverznek tartani, de én kíváncsi vagyok milyen íze lehet atyafiaimnak :D Bár ez a gyermekevés nem nagyon izgatta fel az ízlelőbimbóimat, inkább kóstolnék el mondjuk egy elítélt bűnözőt, mint egy ártatlan lelket. Na, ez tényleg elég perverznek hat :D
    Van még véleményem, csak lusta vagyok írni.

    És mellesleg tetszik az új dizájn.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Kitartást a nem húsevéshez, amúgy nincs vele semmi baj, sokan azt hiszik "jajj akkor mit eszel meg?"- pedig nem gondolnak bele hogy a hús az csak egy dolog és ezernyi más élelmiszer is megtalálható a nagyvilágban....Én szerettem vega lenni, valahogy jobban éreztem magam lelkileg...nem mintha most már rossznak érezném magam, de na- mégiscsak más. Mondjuk én a mai napig nem szeretek mindenféle húst, pl vadat meg nagyobb testű állatokat, leginkább csak csirkét szoktam enni.

      Na ha lesz majd időd és kedved, szívesen hallgatom még a véleményedet!!

      Én nem tudom, ha elém raknának egy ilyet, bele kóstolnék-e...lehet hogy igen, bár utána biztos kikészülnék.

      De azért bennünk van a kíváncsiság, meg a bestialitás rendesen.

      Törlés
  2. Magzat szendvics, esetleg a még ki nem fejlődött testrész, az a kedvencük, mert az jó rágós. Vagy veséi, esetleg a szíve. Félig átsülve vagy teljesen?

    Annyira furcsa, pedig ha magzatokat esznek, elképzelhető nem?:D Mármint, hogy reggel az anyuka nem azt kérdi, hogy sonkás szendvics legyen vagy rántott húsos, hanem magzatos.

    Már attól is betegnek érzem magam, hogy leírtam ezeket, pedig én sem vagyok jobb, főleg hogy eszek húst (nem emberit).

    Evelyn

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..hát azért nem így kell elképzelni, hogy ez mindennapos dolog, mármint bizonyos viszonylatban az- de ezt az ínyencek és azok engedhetik meg maguknak főként, akiknek van rá pénzük.

      Azért Kínában is normálisak az emberek- normális vagy épp hagyományos ételeiket fogyasztják.

      Ez egy jelenség- nem az egész nemzetre és minden egyes lakójára vonatkozik!

      Törlés
  3. Köszönöm szépen Neo, ismételten kitettél magadért!

    Már régen is kacérkodtam a vegetarianizmus gondolatával, csak valahogy feledésbe merült. Bár ezen régi idézeteket olvasva mégis inkább át kéne pártolnom a fűevő-magevők (rágcsáló-kérődzők) táborához, ha már az volna a természetes, eredeti állapotunk. Bár mondjuk egy lecsó kolbász vagy szalonna nélkül eléggé érdekesnek tűnne számomra, de azért kipróbálom. De a halakról azért sem mondanék le (de delfint vagy cápát, cetet sem bálnát sem ennék, ellenben polipot és rákot kóstolnék, csak ne volnának oly drágák... meg a sült skorpió...)

    Valahogy viszolygást kelt bennem az ember evészet. Emlékeztek Káin és Ábel történetére. Az állatáldozat nem aratott valami nagy sikert. Feltűnt, hogy a Biblia ,amire emlékszem, teljesen összevisszaságokról szól? Ellentétek tömkelegével van tele úgy érzem/emlékszem - nem hiába, az összezavarás volt a lényege.

    ...más:
    Remek lett az új dizájn (hüle külhoni, honosított szót vagy angolul kéne írni vagy sehogy), szóval háttér. Az előző ahogy írtad kissé sötét volt, de ez most pont jól (f)el lett találva (vagy tálalva?).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is kapkodtam, hogy akkor most mit is akar a Biblia mondani? És teljesen ellentétes utalások vannak benne, először nem érdekelt annyira, hogy utána nézzek, de aztán idegesített a kérdés- hogy akkor most hogy is van ez? És hiába keresgéltem, erre is kész BIZNISZ épült, hogy Jézus vegetáriánus volt- e avagy sem? XD Egész könyvek sorát adták ki ennek bizonyítására és cáfolatára, úgyhogy itt fel is adtam a kérdésre a válasz keresést, mert mindenki mást mond- de még szerencséjük van így a keresztényeknek- mert lehet választani, mert igazad lesz,a akármelyik oldalra is állsz!!! Jól ki van ez találva kérem!!!!

      Na örülök hogy tetszik, a másik nagyon idegesített a sötétsége miatt...úgyhogy nem bírtam tovább- úgy sem tudtam valamelyik este aludni, úgyhogy megcsináltam! :D Úgy látszik a mortemhez ez a barnás árnyalat jobban fekszik.

      Törlés
  4. A keleti nép mentalitásán és gasztronómia szokásain meg sem lepődöm hisz ez náluk teljesen normálisnak számít. Mi ugyan nem eszünk magzatokat,de semmivel sem vagyunk jobbak a vágott szeműeknél mert a tojást és még sok más állat húsát faljuk elég rendesen.
    Volt itt egy cikk ami pont azt taglalta hogy az ókori tudósok sosem ettek húst így a spirituális energiák ezáltal sokkal jobban körbeölelték őket mint azokat akik állatok húsát ették! Érdekes ez a téma és kapásból eszembe is jutott a Rammstein: Mein Teil c. száma ^^
    Nem tudom ti hogy vagytok vele,de a cikk olvasása közben rám tört az éhség rémség és kedvem lenne egy kis húslevest majszolgatni!!!
    Aki meg szeretne ínyenckedni,de normál keretek közt az egyen olajban pirított szöcskét mert állítólag nagyon ízletes étek :)

    Amúgy emlékeztek még arra a South Park epizódra ahol Christopher Reeve magzatokból szívta ki az őt éltető nedűt? Na ugye xD


    VálaszTörlés
    Válaszok

    1. De amúgy Christopher Reeve egy példa értékű ember, hihetetlen empátiával és kedvességgel volt megáldva, én végtelenül el voltam keseredve, amikor meghalt...:( Rengeteget tett a kutatásokért, mások megsegítéséért, rengeteg riportfilmet láttam vele, nem értem miért kellett nevetség tárgyává tenni azt, amiért küzdött- és itt nem a South Parkra gondolok- hanem úgy általánosságban megvetették őt az emberek, pedig minden követ megmozgatott és nem magárt hanem másokért!!! És ez becsülendő, amikor már nagyon rossz állapotban volt, akkor is ment és csinálta azt amiben hitt!!

      Igen, nem akartam már a filozófiájába is belemenni, de évezredeken át a tanok fő alappillére volt, és itt vallási idézeteket tettem közzé, de milliónyi vagy nagy filozófusoktól meg híres elméktől is.

      Törlés
  5. CR nem csak a mozivásznon volt Superman hanem a valóságban is! És mozgássérültként többet tett a világért mint Szupiként :)
    Csak azt nem értem az őssejtkutatás manapság miért szorult a háttérbe? Pedig annyi lehetőség van benne...
    A kínaiak is ahelyett hogy a gasztro hóbortjuknak élnek inkább használnák fel azt a sok eldobott gyereket kutatási célokra.
    Ha már táplálkozás akkor érdeklődnék afelől hogy ti akik éveken át nem ettetek húst mivel tudtátok ezt az óriási űrt pótolni? Mert ugye a zöldségfélékkel nem igazán lehet jóllakni és mivel kezdek rájönni hogy a temérdek mennyiségű húsfogyasztás nem pálya ezért a tanácsodat kérném!



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...ugyancsak etikai és morális kérdések miatt szorult háttérbe, és az itt is megemlített magzati jogok miatt. Kérdéses, hogy mikortól "számítható" emberi lénynek az embrió, mikortól van öntudata, s bűn-e az ő élete felől rendelkezni, holott sokukat elvetetik, stb stb....hogy felettük lehet e így ítélkezni, valamint ugye a klónozással akarták ezt a problémát megoldani, s erre a célra létrehozni emberi lényeket, magzatokat- s általuk pedig szerveket "klónozni" mert ugye őssejtekből egy vadi új szervet is fel tudnak építeni a tudósok- de ez megint csak egy kényes téma, eszközként és alapanyagként használni ezeket lényeket, az ő életük árán élni másoknak.


      Ez nagyon nagyon nagyon kényes téma- bár én pártolom, akármennyire is állatian hangzik. Hosszú távon bizony rengeteg beteg embert menthetnének meg, rengeteg szenvedő emberen segíthetnének- persze ehhez szükségesek ezek a szerencsétlen genetikailag kitenyésztett egyedek. Ez végtelenül bonyolult és ha belegondolsz elég vad dolog....de mégis, ésszerű. Bár tény hogy etikátlan.



      Hát én nem táplálkoztam sohasem tudatosan, szörnyű nem szörnyű ez így van... Én csupán nem ettem meg az állati eredetű dolgokat, tehát számomra nem létezett- de onnatól kezdve minden mást megettem- én lakto vegetariánus voltam- azaz tejtermékeket megettem. De nem számoltak a kalóriákat és nem nyomoztam a tápértékek után. Igenis jól lehet lakni a zöldségekkel is, sőt sokkal jobban esik jóllakni azokkal, mint húsos dolgokkal eltelni....mert azok az ízlelőbimbóinkat kényeztetik a fűszeres ízletességükkel- de mégis másabb valahogy...talán nehezebb étel azért.

      Én azt tanácsolom neked, egyél nyugodtan húst, ha nem ellenkezik ez a vallásoddal és az orvosod sem tanácsol mást- az etikai kérdésekkel pedig birkózzál meg...:D

      Csak azért mondom, mert ha kilövöd a húst, a világ elég nagy részét el lehet majd felejtened, mindent amiben hús van- tehát azon dolgok amiket eddig megettél, annak a 70- 80 %- át felejtsd el....persze vannak más kaják is- de azok a távlatok még nem nyíltak fel eddig előtted.

      Inkább táplálkozz vegyesen, lehet attól még sok zöldséget enni- sőt kell is!!!Ha eleged van a húsból, egyél kevesebbet belőle. Ha egyik napról a másikra megvonod, annak következményei vannak, mivel hozzá voltál szokva eddigi életeden át.....szerintem csak egyél akkor kevesebbet.

      Törlés
  6. Bizony etikátlan ez nem kicsit,de akkor is csak rábólintok hiszen milliók életét mentené meg az pár kitenyésztett egyed.
    Ami pedig a táplálkozásomat illeti hát finoman szólva is egyhangú és túlnyomó részben húst eszek ami nem valami jó mint tudjuk...
    Egyszer felötlött bennem az hogy abba kéne hagyni örökre a húsevést csak aztán belegondoltam ebbe és tudtam nem mostanság fog ez bekövetkezni xD
    Hirtelen biztosan nem akarnék és nem is tudnék váltani így marad a vegyes táplálkozás és próbálok ennél sokkalta jobban ráhangolódni a zöldségfélékre!
    Eleinte fájni fog tuti,de nincs mese változtatnom kell.

    VálaszTörlés
  7. Amióta élek vega vagyok.Kiskoromban mindig próbáltak belém tömni húst,de egyszerűen nem ment le...sőt mindig rohantam a wcre kiköpni:') egyszerűen nem értem mi a jó benne..íztelen egy kg fűszerrel is és rágós...
    Egyébként ez a baba leves nálam teljesen kib*szta a biztosítékot:/Ez már tényleg undorító és gusztustalan..:S

    VálaszTörlés
  8. Hát igen Kína az sosem volt normális. Nem tom néhány éve volt is botrány ( persze ez pont kitudódott) , hogy csecsemők holtestét mosta ki a folyó. És azt mondta közeli a kórház nem tudnak róla semmit , nope ott volt még az orvosi karszalag a kezükön. Gondolom nem kell mondanom , hogy kislányok voltak és állítólag halva születtek...
    Én nem így gondolok a húsevésre ahogy te. Ez nem kannibalizmus, mert nem saját fajunkból eszünk. Nem szép dolog tény , h megölünk azért egy állatott , h megegyük , de hát így működik a világ sajna. ( és ezért a mondatért meg is kövezhetsz :))
    Magzat evés , hát nem lenne hozzá gyomrom , mert a tudatól már rosszul vagyok.
    Jó cikk lett és érdekes.
    Én tudom ki Eric Cartman apja XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...igen igen, most hogy mondod, emlékszem arra az esetre!! :D

      Én ugyan nem kövezek meg senkit..:D De épp ezért írtam le több szemszögből is a dolgot, s hogy valóban betudhatjuk akár az evolúciónak is. Szerintem mindenki eldönti magának, hogy micsoda, hogy helyes-e vagy sem.

      Én magam sem tudom eldönteni 100%-osan, de én inkább mégis a "rossz" kategóriába sorolnám, de épp így bűnös leszek én magam is.

      Azért vezettem le épp így a sztorit, hogy átláthassuk mindezek tudatában, valóban sokban különbözik- e kis bűneinktől az, ha magzatokat esznek az emberek, mint bármi más élőt, akár embert is a földön?

      Én már nem vágom ki Eric apja, volt egy időben, hogy az anyja, de aztán volt valami csavar is a sztoriban és aztán megint későbbi évadokban! XD Asszem 16. évad elején ragadtam le valahol...

      Törlés
  9. Ki leszek röhögve emiatt a kérdés miatt, de a hal mért nem számít húsnak?

    Egyébként kínaiaknál volt is olyan szokás, hogy a halott szülőket vagy tanítómestereket merő tiszteletből nem hamvasztották el, hanem megették. De megalázásként is bevett gyakorlat volt, pl. egy legenda szerint Konfúciuszt is azzal fenyegette meg egy haragosat, hogy meg fogja kajálni vagy amikor a kultúrális forradalom során is előfordult néha, hogy a felhergelt diákok megették tanáraikat. Amúgy a kannibalizmust Kínában hivatalosan csak a 60-as években tiltották be, azelőtt a kultúrájuk szerves része volt. Ennyit a "barbár" és "civilizált" népek közti különbségekről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..nemtom, pedig eléggé húsos a hal is..:D Gondolom mert nem egy összetett lélek, mint pl egy kutya vagy egy marha...meg nem hiszem, hogy annyira megfigyelték anno a halak életének szakaszait, s így amit nem látsz, az nem is fáj ugye- míg a többi háztájinál láthatták a ragaszkodást, a kötődést meg a többi érzelmet, cselekedetet.

      Igen, sok helyen volt ez szokás...amúgy meg hullát eltüntetni így is lehet akár...:D Már csak a csontokat kell eltüntetni, de azt össze is lehet zúzni, törni és szétszórni mindenfelé...nem mintha tippeket akarnék adni, de na. :D
      __________________________________________
      Amúgy meg bármikor eljöhet az a nap, amikor oda kerülünk, hogy zabálni kell vagy meghalunk...ha az életünk múlna rajta, akkor szerintem mindannyian megtennénk.

      Törlés
  10. Agyaltam én azon, hogy az emlősöknek vannak érzelmeik és őket talán érdemes volna békén hagyni. De legalább a pipihusiról nem kell lemondani.:D

    VálaszTörlés
  11. Én igazán nem tudom, hogy miért kell a felsőbb-/alsóbbrendűséget belekeverni abba, hogy ki kit eszik meg. Ha azért nem akarsz állatokat enni, mert nem hiszed, hogy felsőbbrendű vagy náluk, akkor ezek szerint azért eszel növényeket, mert náluk felsőbbrendű vagy? Ennek semmi értelme. Minden élőlény, amelyik nem képes pusztán szervetlen anyagokból előállítani az összes dolgot, amire szüksége van, az más élőlényeket vagy azok maradványait eszi. Szükségből. Ennek semmi köze hozzá, hogy ki milyen "rendű" a másikhoz képest. És az lehet, hogy az ember növényevőkből evolválódott, de a húsevés nem olyan későn jött szokás. A gyűjtögetés és vadászat megelőzte a mezőgazdaságot. És amennyiben nem az esőerdőben élsz, sajnálatos módon télen nem terem gyümölcs, mezőgazdaság híján pedig nem tudsz olyan sok növényt összeszedni, hogy egész télen jól élj belőle. Mi az egyszerűbb tehát? Ahelyett, hogy éheznél hónapokig, inkább levadászol egy állatot, ami különben is sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a növények. Az embernek (mint minden állatnak) a teste jóval több nitrogént tartalmaz (mert fehérjéből épül fel), mint a növényeké (cellulóz, és egyéb főleg szénalapú anyag). Az adekvát táplálék tehát állatok számára egy másik állat, amiből már kisebb mennyiség is kielégíti a szükségleteket. Lehet csak növényeken is élni, hiszen vannak növényevő állatok, meg persze vegetáriánus emberek is, de jóval nehezebb. Igaz, hogy a préda legalább nem tud elfutni, és nem kell megküzdeni vele, de sokkal nagyobb mennyiségre van szükség belőle, mert ami egy állatnak kell, az egy másik állatfaj egyedében mondjuk 80%-ban van jelen, míg egy növényben csak 18%-ban. (A számok csak illusztrációk, nem pontos adat.) Szóval ennyit a vegetarianizmusról. Nem lehetetlen, de szerintem jobb senki nem lesz tőle sem fizikai sem erkölcsi értelemben (és szerintem rosszabb sem). Az emberevés (és igenis a magzat is ember a megtermékenyítés pillanatától, hiszen emberi génkészlete van és él is) az már csak egy lépés. A valódi kérdés az, hogy van-e jogom megölni (és ebbe most nem megyek bele). Ha már halott (akár én öltem meg, akár más), nem etikai kérdés, hogy megeszem-e, hanem személyes gusztus. Ha valaki érzelmileg kötődik a halotthoz, és azzal fájdalmat okozok neki, hogy megeszem a holttestet, az megint más kérdés. Az az élő emberrel szembeni viselkedés etikája, de a halottnak már ugyan mindegy.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: