2012. augusztus 30., csütörtök

nE0.cRYsis: Bizarr románc - amíg a halál el nem választ?



"Örökké szeretni foglak.." -  mily kecsegtető közhely. De van aki komolyan gondolja? Halálosan komolyan? Mindegy is az, élsz-e vagy holt vagy- valaki minden éjjel oda fog majd bújni hozzád, hogy átölelhessen...

Úgy látszik mostanában rákaptam a haláli sztorikra és még a végén felébred bennem a nekromanta! 

Szóval jöjjön mára is egy hullajó sztori, ami igencsak nem mai történet, viszont én csupán pár hónapja értesültem róla, s most éreztem rá kedvet, hogy megosszam veletek  is eme bizarr románc történetét.


Amíg a halál el nem választ.
Vagy az sem...


...történet egy férfiról és a síron túli szerelemről!




A hely adott:
Vietnám - Krisztus után 2003.


Le Van 57 éves, s az egyszerű emberek mindennapjait élte családjával- feleségével és hat gyermekével.






...ha már Vietnámban érezzük magunkat, indulhatunk is tovább.

De 2003- ban Le Van- t tragédia sújtotta, s felesége Pham Thi Sang elhalálozott, miközben otthonától távol dolgozott- legalábbis férje ezt nyilatkozta a sajtó felé.



A történet itt rögtön homályossá is válik, ugyanis Le Van azt állítja, a feleségét meggyilkolták, holott a család többi tagja szerint az asszony természetes úton halt meg, ráadásul otthon, álmában...de lényeg a lényeg, Pham Thi Sang meghalt.

Le Van viszont nem tudta ezt elviselni, hogy a nő nincs többé s képtelen volt egyedül aludni éjszakánként. Halogatta a temetést arra hivatkozván, hogy óriási sokk érte őt, s kérte még ne temessék el az asszonyt.

Persze hamarosan eltemették, ahogy illik.


Le Van ezt követően zavartan viselkedett, s minden egyes éjjel eltűnt...


Minden egyes éjjel kiment a felesége sírjához, s azon töltötte az éjszakát!



Mindezt közel két éven át- pontosabban 20 hónapon át tette, minden egyes éjjelt ott töltött. Ez alatt a két év alatt viszont megviselte a férfit az időjárás, az eső, a szél és a hideg s mindaz, ami a temetőben érte minden éjjel.


Le Van ezért egy föld alatti járatot készített a házától felesége sírjáig, hogy azon keresztül közelíthesse meg kedvesét, védve az időjárás viszontagságaitól.

Gyermekei ezt már nem nézték jó szemmel, s megállították a férfit - nem engedték többet a sírhoz.

Le Van ekkor egyik éjjel titkon kilopódzott, s kiásta felesége csontjait, a koporsóba pedig két darab fát rakott - ez derült ki a későbbi exhumálás során. A rokonokat és a hatóságot megrendítette a sírgyalázás, de ekkor még nem tudták, hogy a férj a ludas.

Pham Thi Sang kiásott sírja


Le Van eközben papírból és gipszből "koporsót" készített neki, melynek női formát adott, s szépen meg is festette azt, arcot, és füleket is kreált.


Amikor a férfi hazatért gyermekeihez az ember nagyságú szoborral, azt mondta nekik, hogy az a felesége, s nekik pedig szeretett anyjuk.


Lényegében így is volt, ugyanis a test maradványait a szobor belsejébe tette, valamint felöltöztette a nő ruháiba.

Így minden éjjel újra átölelhette feleségét, s együtt aludhatnak.  A férfi állítása szerint a nő lelke is velük van, és szellemi aktivitás is érezhető a házban. De sem a férfi sem a gyerekei nem félnek, az asszony testére csupán porhüvelyként tekintenek. 


A gyerekek is minden éjjel átölelik anyjukat elalvás előtt. - hát-ez-annyira-cukcsi, hogy be is kell rakjak valami csillogósat!! Csókolózás a halott anyuval, hát ez perfecto!!




Ám szomszédok nem igazán értékelték eme szerelem csodáját, s Le Van felé sem néztek soha többé, még a ház környékére sem merészkedtek. Minek házörző kutya - ugyebár- a halott feleséget még etetni sem kell...

A hatóságok is tudomást szereztek a dologról, s akkor Le Van már a két évnyi síron alvás után már túl volt hét évnyi együttalváson is!


Kérték a férfit, temettesse el feleségét, mert egészségügyileg is káros a környezetére-  no meg mentális egészségében is kételkedni kezdtek- de a férfi ellen nem igazán tudtak mit tenni, mivel nem volt erre vonatkozó törvényük


Eleinte persze nem akartak hinni a szóbeszédnek, ezért egy közeli katonai kórházba vitték a "szarkofágot", s többszöri röntgenfelvételek készítésével kiderült- valóban egy testet rejt a gipszkoporsó. Viszont a higiéniára hivatkozva kérték a férfit továbbra is, hogy hamvassza majd temettesse el a feleségét. (haha egyszer már megtette- de nem vált be neki a módszer...)




Pham Thi Sang térgye - kalácsa

Le Van nem tagad, gyorsan meg is sniccereli a tetemet!
...s felfedi kedvese bájait!



Ekkor már a sajtó is felfigyelt a férfira és története bejárta az egész világot- ami meg is osztotta az embereket: egy részük azzal érvelt, hogy "De hát nem ez az igaz szerelem?", míg mások helytelenítették a dolgot. 

Mindez 2009- ben tudódott ki, további információkat nem találtam Le Van jelenlegi szerelmi életéről, úgyhogy ha nem vették el erőszakkal feleségét, akkor még a mai napig is együtt alszanak, azaz már kilenc éve!




Szerintem tiszta Patrick Swayze, csak itt a nemek felcserélődtek!!





Le Van azt nyilatkozta, hogy rengeteg hideg szívű embert látott már, s inkább egy halottal él, mint hideg emberekkel - valamint SPIRITUÁLIS LÉPCSŐFOKKÉNT TEKINT EME TETTÉRE!!







Sírgyalázás avagy sem? 
Szerelem vagy betegség?

Döntse el mindenki magának.

12 megjegyzés:

  1. Szerintem ez tök aranyos>.< kicsit beteg,de gyönyörű az igazi szerelem....vajon ezek után a szexuális életük is fellendült?;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szerintem eléggé fura...ha meghalna életem párja sem tenném ezt. Biztos őriznék meg dolgokat, ami az övé vagy amik hozzá kötődnek, de már az is sok...egy holtnak is meg kell adni a végtisztességet. A pasi többet árt vele, mint segítene- csak a beteges elméjét mentegeti ezzel- valójában a nő lelke ebben a síkban fog ragadni, mert azt sem tudja mi a fene történik körülötte. A holtakat el kell engedni. Ha nem így teszünk, velük baszunk ki. Nekünk ott maradnak az emlékek, azzal kell beérni.

      Törlés
    2. Igaz...bár szerintem a gyerekekkel jobban kibassz,azért nem semmi lehet ezt átélni...úgymond minden este búcsú puszit adni a halott anyának...

      Törlés
    3. ...hát igen- apu feladta a leckét! De a gyerekek sem félnek, tehát szeretettel csinálják az egészet - bár ugye ellenezték, hogy apa alagutat ásson anyáig...de gondolom megszoksz vagy megszöksz, inkább pozitívan kezelték a helyzetet. :/

      Törlés
  2. Még hogy spirituális lépcsőfok. A Világ változik, nekünk vele együtt kell változnunk, különben egy helyben ragadunk. Ráadásul fizikai hiányát érzi, tehát fejletlenségét tükrözi, mert fizikailag kell érezze. Önzés, ragaszkodás - negatív érzetek. Akit igazán szeretsz tudnod kell elengedni. Tehát nem valódi a szeretete, csupán illúzió, akárcsak a fizikai sík. Szerintem a felesége lelke már rég nincs köztük, inkább egy elementál vagy valami más szórakozhat velük (ha egyáltalán valóban történnek jelenségek náluk).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...igen ez egy nagyon kemény kijelentés az öreg szájából! :D

      Teljesen igazad van, ez totális önzőség, meg fizikai hiány pótlására van ott a test..:D

      Állítólag tényleg vannak paranormális tevékenységek, de szerintem sem az asszony lehet- igazából bármit sőt bármiket odacsalhat a tetem. De a család nem fél....még! :D

      Törlés
  3. ..de valóban rossz ötlet egy HULLÁVAL aludni. Pl nálunk a régi lakásban robbanás volt a fürdőben -bojler- réges rég, és meghaltak ketten. Nálunk mindig a KÁDBAN a bojler alatt jelentek meg mindenféle összepocsékolt lények, és folyton tönkre ment minden vizes blokk...Rossz helyek vonzzák a rossz dolgokat. Hullával aludni felkérés keringőre.

    VálaszTörlés
  4. Nem egyedi eset. Courtney Love is egy maci alakú urnában hurcolászta Kurt hamvait és azzal is aludt (amíg legutóbbi tudomásom szerint el nem lopták tőle :S)

    Valahol megértem ezt az embert. Ha elveszíteném a párom szerintem a hajából meg a ruháiból megtartva csinálnék egy mini babát ami rá emlékeztetne XD
    Lehet hogy ez sem kéne...
    No mindegy remélhetőleg sosem szorulok ilyen lépésre.
    De a gyerekeknek is milyen vidám lehetett mikor hazaértek az iskolából és ott állt Apu boldogan - Anyátok hazajött... WTF? oO
    Nem értek hozzá, de nincs valami szaga a ,,babának" agy idő után? Mondjuk egy nyári 40-fokba?

    Drachen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ..ó f*szom...ezt a macis dolgot még nem hallottam Courtney-ról, hát nem semmi...-.-

      tuti van valami bukéja...:S

      Törlés
  5. Perverz kérdés, de a tag és (néhai) neje élnek vajon nemi "életet"?:P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. xD

      elméletileg csak az ölelésére vágyik...de látod milyen könnyen sniccerelt rá egy lyukat a kezén....

      Törlés
    2. Bakker ezt észre se vettem!

      Amúgy én alapból félek a hulláktól, (talán ezért is szeretem a zombifilmeket:)) szóval ez azért elég para. Főleg ha belegondolok, abba, hogy a gyerekeknek is milyen érzés lehetett, hogy a halott anyuciból "próbababa" lett. Én igazából sajnálom az ürgét. Sehogy se tudja feldolgozni, hogy a párját elvesztette és belemenekül ebbe a "babázásba." Ez szomorú és megrázó.:(

      Törlés

Ezeket is ajánljuk: