2012. augusztus 12., vasárnap

Káin: Megerőszakolták Batmant

Forrás: InterCom


Üdv mindenki!

Igen rég nem írtam , mert nem volt nagyon ötletem. Igazából úgy éreztem hogy 2-3 év alatt annyi mindenről írtam nektek,  hogy kifogytam. Mindig is úgy írtam cikkeket hogy ha érdekelt  valami utánanéztem és a gyűjtött adatokat megírtam egy cikkben, mostanában meg nem érdekel más csak a munka és horrorfilmek töméntelen nézése. Igazából írhatnék heti 1x, de ha nem jövök tűzbe akkor nem akarok fölöslegesen ideokádni valamit csak azért hogy legyen kint valami és megnyugtassam magamat hogy tettem valamit (már dolgoztam itt eleget, sőt sokszor egyedül :DDD) , viszont úgy felkúrtam magamat hogy nem tudom szó nélkül hagyni. Nem tudom ki emlékszik arra Southpark részre amikor megerőszakolják Indiana Jonest, (na megvan??? akkor jó :DDD)  na most Batmant mély-torkozták meg :D. A részleteket lentebb olvashatjátok tovább.



Batman megerőszakolása

Forrás: InterCom

Hát eljutottunk oda, hogy sírva mentem ki a moziból, de nem azért mert könnyekig hatódtam hanem éppen most erőszakolták meg Batmant, csak Nem Spillberg követte el a dolgot hanem Christopher Nolan. Aki nem vágná itt van ez a kedves jelenet, hogy kb. hogyan is történhetett az aktus menete:


Batman szerintem nem csak nekem jelent sokat,  hanem nagyon sok alternatív fiatal szívügye  , vagy esetleg hőse. Mindenki biztosan emlékszik amikor a szombat délutáni matinét ez a mese zárta: 


Vagy amikor hétköznap minden este ezzel ért véget a Cartoon network műsora:


Minden esetre vagy képregényből tudjuk, vagy mesékből, 89-es 90-es évekbeli filmekből, hogy Batman világa nem helyezhető a hétköznapokba, Gotham cityben mindig esik az eső és sötét van, világos max akkor lesz ha hó esik és rásüt az éjjeli lámpák fénye :D. Az utcákon őrültek és keménykalapos gengszterek mászkálnak és semmi de semmi nem valós. Nos ezt a mostani Batmanban sikeresen elkúrták, de mielőtt belemennék és rávilágítanék miért vérzik szegény Batman segge több okból, szeretném bemutatni milyen is Batman világa már aki nem nagyon vágná (bár nem hiszem hogy van olyan, de szeretnék jó alapokat fektetni a felháborodásomnak és még szabadidőm is van rá, szóval miért ne? :D).

Batman Gyorstalpaló


Batman annyit jelent mint : Denevér ember :D Aki nem tudta most már tudja . Bob Kane rajzoló és Bill Finger író kitalált szereplője a DC comics képregényeként látott napvilágot. Nicknevei: Sötét lovag, Köpenyes igazságosztó, "igazi,, arca egy árva milliárdos: Bruce Wayne aki gyerekkorában történt katasztrófa hatására válik amolyan "hétköznapi,, hőssé. Batman azért elragadó mert nincsenek szuper képességei és hiába van rogyásig pénzzel marhára nem boldog, ezért nem csak a jelmeze hanem az egész karaktere egy sötétebb érzetet kelt. Gyerekkorában a szüleit megölték , ezért felesküszik hogy élete végéig a bűn ellen fog küzdeni. Minden pénzét kb. jótékonyságra és titkos fegyverfejlesztésekre költi, éjszakánként denevérnek öltözve ugrál Gotham city utcái felett, hogy megtudja védeni az ártatlanokat (vagyis inkább megpakolja a bűnözőket) . Sok ellensége és pártfogója lesz, a világának része hogy a bűnözők nem hétköznapiak, hanem mindegyik torz és groteszk mint például Joker, aki teszem azt egy sorozatgyilkos bohóc, de ott van Pingvin vagy a Kétarcú is és még sorolhatnám a sok-sok betegfejű ellenfelet :D. 


 
 

Batman történetét többen is vitték mint például: Frank Miller, Jeff Loeb, Dennis O Neil és még sorolhatnám. Az igazság az , hogy mivel Batman nem egy kézben volt nagyon sok ember alakította a személyiségét és történetét, de senki sem írta át magát a világát annyira radikálisan, amit ez a film rendesen megtépázott :D. Na de nem akarok még ezekre a vizekre evezni, hanem inkább folytatnám a történetében való vájkálást egy picit. Rengeteg mozifilm és tv sorozat látott napvilágot, kölcsönösen hatottak egymásra a képregényekkel. A legnagyobb hatásokat a következő művek tették: 

-1960-ban volt egy tv sorozat
-Tim Burton féle Batman (ami szerintem egyáltalán nem meglepő)
-Batman visszatér
-Batman kezdődik (ez már kicsit eltért a világától, de tetszett mert azért még mindig hű maradt a látványvilágához).
- A sötét lovag (ezt is ide sorolják de ez már előszele volt annak hogy a Mostani amit láttam a legszarabb lesz ami eddig készült.)


Érdekesség, hogy Batman karakterének kialakítása során Zorrót vették alapul és Da Vinci denevért mintázó egyik rajzát.  Zorro ötlete nyomán jött az hogy nem szuper képességekkel rendelkezik a hős,  hanem inkább akrobatikai tehetségén alapul az hogy jól telibe tudja verni az ellenfeleit. A legelső rajzokon nagyon hasonlított Szupermanre mert neki is vörös harisnyája és csizmája volt :D. A titkos személyazonosság ötletet Kane-től származott, Batman legelső megjelenése 1939-ben Detective comics 27. számában történt. A készítőkre nagy hatást tettek a gengszterfilmek, ezért is voltak általában a 20-30-as évekbeli öltözetek olyan gyakoriak. A képregény látványvilágára nagyon sokat hatott Lugosi Béla szereplésével készült Dracula, vagy  a Fantom c. film, szinte expresszionista látványvilágot értek el. Tehát jól éreztem én hogy a mostani legújabb Batmannel valami nagyon nem kóser, valami rohadtul sántít, egyik ismerősöm írta körül a legjobban: Olyan mintha a Cobra 11 stábja forgatta volna le a filmet :DDD. ami így elég vicces , de mégsem volt az mert bőgve mentem ki a moziból. :D


Érdekes amúgy tudni, hogy Batman karaktere a cenzúrának köszönheti azt amilyen: a készítőknek megtiltották hogy Batman valaha is embert öljön vagy lőfegyvert használjon és természetfeletti elemek sem lehettek benne. Nagyon sok képregényben szerepelt az hogy Amerikai ellenségeit belevonták bűnözőkként, de Batmanban az volt a szép, hogy annyira elkülönült fantázia világa volt, hogy még ez sem volt rá jellemző hogy bizonyos propagandáknak adjon helyet  (az új filmben ezt simán felrúgták :DDD). 

1947-ben miután vége volt a háborúnak Batman kicsit megpuhult, a világa színesebb lett és kissé apafigura beütést kapott, sokszor a rendőrséggel is együttműködött. Sajnos miután egy pszichológus a Batmant homoszexuálisnak és nőellenesnek kiáltotta ki még nagyobb cenzúrát kapott a történet és Batman köré kellett építeni egy női alakot (Batgirl XDDD)  , így lassan már amolyan családias hangulat kezdett uralkodni a képregényekben :-/. Hogy ne legyenek a bűnügyi történetek satnyák 57-től már tudományos fantasztikumot is belevették, szerencsére nem földönkívüliek vitték el anális beültetésekre (ezt megtette most helyettük Nolan) , hanem Batman ment át furcsa változásokon. 64-re szegény eléggé kiment a divatból, de a Zöld lámpás készítője: Julius Schwartz próbálta menteni az ügyet. Lezárta Batmanben a  bizarr átváltozásokat , törölte a "családot,, és egy valóságosabb képi világot csinált . Batman sajnos még jobban el népszerűtlenedett, már-már be akarták őt szüntetni mikor elindult a róla készült első tv-s sorozat és visszahozták az életbe. A képregény és a filmsorozat egymásra voltak hatással. 


1970-ben újabb csapat keze alá került a történet: Dennis O Neil és Dick Giordano visszahozta Batman régi sötét hangulatát. (Hála az égnek). Giordanonak köszönhetően a fő motívum Batman kettős személyisége lett . 


1986-ban Megjelent Frank Miller The dark Knight című 4 részes minisorozata, ez mérföldkőnek számított az Amerikai képregények fejlődésében. A történet a lehetséges jövőben játszódott így nem az akkori világba volt beleültetve, nagyobb alkotói szabadságot adtak neki. Volt benne politikai szatíra ami addig nem történhetett meg és talán az egyik legsötétebb világképet hozta. Érdekesség, hogy bárki is vitte tovább Batmant ismernie kellett a " Denevér-Bibliát,, amit O Neil állított össze. Ettől egyik alkotó sem térhetett el és a Batman karakterére és világára vonatkozó szabályokat tartalmazta. :D Szóval már amúgy meginogtam itt írás közben hogy ha ennyi kézen ment át , akkor lehet joggal lett ilyen a Felemelkedés című trágyafos, de NEM. Bár szerintem biztos volt az a pénz amiért így el lehetett kúrni Batman sötét világát. -.-" 

 

Az a legnagyobb baj hogy mivel Batman nagyon régóta létezik és változott folyamatosan a  világgal,  valószínűleg reklamálni sem lehet. Ugyanis számomra a legnagyobb probléma az volt, hogy a legutolsó film totálisan a mi mai világunkba zajlik. Gotham city sötét utcái helyett nappal a verőfényes napsütésben zajlik kb minden. A legszomorúbb, hogy Batman egy meglett öregemberként van beállítva akinek szar a térde és úgy megpakolják,  hogy rossz nézni :D. Batmannek felháborító hogy rossz a térde, azt sem értem miért kellett ennyire túlrealizálni mert a történet varázsa pont hogy a sötét világképe volt és hogy nem teljesen a valóságunk része... na ezt totálisan elbaszták. A magyar szinkron meg nevetséges volt, Batmannak elváltoztatták a hangját és mintha egy tinédzser fiú erőlködött volna telefonszexnél,  hogy idősebbnek tűnjön, na pont olyan benyomást keltett az amúgy biztosan hátborzongatónak szánt torzítás. :D Az meg hogy a film legvégén kiszáll a buliból a macskanővel még egy "csodálatos húzás,, főleg hogy Robin "örököl,, mindent és jelzik is hogy bizony Ő lesz az új Batman. Hát komolyan mondom ez egy vicc! Nézzük meg hogy milyen volt az a két Batman képvilágilag ami a legjobb volt szerintem: 

1989-es Tim Burton féle Batman a gengszterek világában 


Batman Forever (totálisan fantázia világban) 


És itt a kiakadásom tárgya.... EZ MI? !!!! :(

Az a vicces hogy a trailer annyira jól van megszerkesztve , hogy kb. leglátványosabb részeket vágták össze de ugye remélem látni, hogy így se stimmel valami :D Borzasztó lett és kritikán aluli. Kedvenc jelenetem az volt amikor a fényes nappal az utcán a gumibotos rendőrök nekiszaladtak a szabadon engedett elmegyógyintézetes szökevényeknek, mutatván hogy igen: Bárki lehet hős :DDD. És bár lehet hogy Batman volt az első :nem szuper-szuperhős, de akkor sem értem miért kellett kiragadni abból a poszt-apokaliptikus világból amiben ő mindig is volt! 

(Demonstrálom hogy még a legcsórébb képregényben is rajta voltak az ügyön hogy Gotham city sötét képet mutasson)



(itt van ni)
 

Erre ebbe a filmben így van Gotham city ábrázolva: 

 

 
 The Dark Knight Rises


És akkor megint , hogy érezzétek :D


Mivel Batman az emberek sötét oldalát képviselte az évek során a jobb eladási ráták érdekében elpuhították, kapott maga mellé fiatal segédet, ribancot is hogy ne tűnjön buzinak és szépen a totális renyheségbe taszították, holott ő egy maszkos bosszúálló volt , aki nem volt olyan képmutató mondjuk mint Superman, hanem egy másabb élményt nyújtott. Igazából Miller csinálta a legjobb Batmant ami a noir stílusba kategorizálható és a jobb eladás pop-artot akart nem noirt, na szerintem ez lett Batman veszte és ez vezethetett ahhoz hogy a legújabb film ennyire elamerikaiasodott szarfos lett. :(

Batman amúgy kivételes alak lehetett volna ha hagyják, hiszen nem beleszületett a szuperségbe sem pedig baleset következtében lett olyan amilyen,  hanem mert gyerekkorában megölték a szüleit és a BOSSZÚ és a HARAG vezérelte.  A legviccesebb az hogy az álca nem Batman hanem Bruce Wayne ugyanis Batman igazából Bruce igazi arca. :) Tehát alapból elveszett ötlet az, hogy a legújabb Batmanben kiég Bruce és nem öltözik többet Batmannek :DDD Hát ez eleve lehetetlen fordulat, ha tudatában vagyunk annak, hogy Bruce az álca és nem Batman :D. 


Gotham cityt amúgy New york éjszakai látképe ihlette, ez a helyszíne Batman történeteinek. Nem is értem tehát azt a sok napsütéses jelenetet amit most jóérzéssel belecsempésztek ebbe a rohadékságba. :D Gotham alapból New York sötét tükörképeként volt definiálva, ergo a mostani filmes elgondolás több sebből vérzik. Nem hiába" Hold-sütötte éjszakák városa,, Gotham city beceneve UGYEBÁR. :-/ Tim Burton pl Gotham látványtervéért Oscart is kapott, bizonyára akkor nem Ő értelmezhette rosszul a világképet.

A filmről


Nos bár végig fricskáztam a mostani filmet és jeleztem a nemtetszésemet azért had mutassam be azt hogy miről van szó. Aki végigolvasta a cikkemet és annak tudatában nézi majd meg a filmet érezni fogja a több sebből való vérzés esetét.

Batman elvileg 8 évvel ezelőtt hozott egy szar döntést minek hatására fel kellett szívódnia (?! O___O). De Gotham városa úgymond megmenekült a káosztól. :D Ha azt vesszük Batman az emberek egy sötétebb oldalát képviseli akkor Gotham cityben sem lehet örökös béke, vagyis 8 évig tuti nem, de mindegy nem boncolgatom ennek a pszichológiáját mert úgyis csak lekaparom a tapétát,  úgy hogy nem ért meg senki ~forever alone :D~. De mi az hogy Batmannek rossz lesz a térde? :DDD Mi az hogy "szögre akasztja,, a denevér kosztümöt? Amikor Bruce a takarózás és Batman az igazi arc? Ha a szülei halála csalogatta ki az éjszakába akkor egy kudarctól pont hogy nem bújna el 8 évre hanem csak azért is kint korzózna , szóval nem értem az egész elgondolást. Batmant ebben a filmben az hozza vissza való világba, hogy a Macskanő meglopja :D. Ezzel adnak már az elején egy romantikus élt az egésznek, hogy Batman aki elvileg 8 évig bujkált mert körözte a rendőrség (az összes mesében a rendőrség körözte így nem értem most ez hirtelen miért lett akkora para)  egy csaj  miatt kimegy a villájából , mert ez ugye így természetes. :Đ Na mindegy nem akarok spoilerezni de egymás után vitték véghez az történet összes bakiját, Batmant totálisan kiforgatva a szerepéből. A filmnek egyetlen egy pozitív része van, hogy Bane-t a Bronson főszereplője játssza így kicsit viccesebb lesz már az amúgy is nevetséges történet. :DDDD 


Iszonyatos volt látnom,  de a film kritikákat kapott, most olvastam párnak utána és komolyan égnek áll a hajam. Nem is tudom mit akartam ezzel a cikkel, igazából 4 hónapnyi kuss után annyira felhergeltem magamat a Batmanen, hogy valahol le kellett vernem az ideget :D. Jól szétbarmolták ahogy azt köll! 10/-10 pontot adok :Đ Talán már értem, hogy miért mészárolt az ámokfutó a moziban, biztos neki sem tetszett a film. -.-"  Minden téren felháborítónak tartom ezt a lezárást, szarnak. Mindenki el van ájulva a látványvilágától de több helyen is megemlítik a túlrealizálást. Azzal vigasztalom magamat , hogy megnézem a régi Batmaneket, mert ez ócska lett :(...

13 megjegyzés:

  1. Lehet bennem a hiba, de ezt a cikket már az első Nolan féle batman után meg lehetett volna írni. A hangulat szar, sötétség nista, a batmobilból csináltak egy kibaszott transformerst, és még a főgonosz is egy unalmas szerencsétlenség volt. Anno már a hollóban is képesek voltak hangulatot teremteni, vagy a dark cityben. Tehát még csak azt se mondhatjuk, hogy kizárólag Tim Burton volt képes minderre. Igazából itt a történet modernizálásán volt a hangsúly, és igen, a dolog több sebből vérzik, de szerintem nem a mindent lezáró harmadik résszel van baj, hanem azzal, hogy már az elsőnél nem fojtották el csirájában a problémát. A második részt is szarrá ajnározták, de az meg nagy hangot kapott ledger halála miatt. (Bár azt el kell ismerni, hogy olyat alakított, hogy nélküle az a film is egy hulladék lett volna) Ez a harmadik meg noha több logikai hibát is tartalmaz, -szerintem- mégis egy jól sikerült záró része volt a trilógiának.
    Persze sok a hiba, és az időbeli eltérés, és a magyaráz(hat)atlan balgaságok (Mint pl összecsapás előtti fényjelzés a városnak stb) De ennek ellenére én jól éreztem magam, noha nem egy rövid filmről beszélünk. Én az első rész láttán kiábrándultam, így ez a film ilyen téren már nem okozott csalódást. Nolan abból dolgozott, amilye maradt, és azt szerintem kihasználta amennyire csak lehetett, mégha tele is van klisékkel. Viszont tény, és való, hogyha lesz következő batman film, az visszatérhetne a régi sötét kerékvágásba.

    VálaszTörlés
  2. Lehet ott kúrtad el, hogy azt gondoltad 2012- ben valamit nem a hatásvadász látványvilága miatt vetítenek le a moziban...

    Gyerekkoromban milliószor láttam a Batmant, mert imádtam- főleg a pingvint- mert undorítóan zseniális volt. Joker annyira nem jött be soha, inkább pingvig tragédiája és élete és minden amit művelt...O__O

    Mondjuk én a Supermant is szerettem, de tény az egy más világ.

    nekem meg sem fordult a fejemben egyszer sem, hogy ezt meg kellene néznem, sőt soha nem is fogom. Mert szar sémás fos a mai filmek 99 százaléka.

    És minden régi nagy filmet és sztorit elő vesznek és széjjel baszzák.

    Épp ezért nem fogom megnézni az új Alien- es filmet, és nem láttam az új Majmok bolygóját sem. Épp így nem érdekelnek a Superman-es szarok sem már, sőt a Thor-os meg hófehérkés fostaligák sem. Nincs már eredetiség. Minden régi dolgot elő vesznek és ez tutira tudatos.

    Épp úgy, mint a sok parasztvakítás- az orrod előtt csinálnak mindent, hogy ne lepődjél meg. Szépen elkurvítják a nagy klasszikusokat, hogy aztán a hányinger kerülgessen tőlük, és már csak azok fogják szeretni, akik ismerik az eredetüket, a klasszikusokat.

    Butítás. Már ez sem fogja érdekelni az embereket, csak a faszos pinás filmek, mert az jó. A drogos trip-es filmek, mert az jó. És a mai fiatalok is hamarabb mennek el megnézni Az amerikai pite szintű 147242468 ugyanolyan témájú filmet.

    El vannak baszva a vámpírok, el vannak baszva a vérfarkasok. El vannak baszva a mitologikus hősök- gondolod hogy nem basszák meg a régi kasszasikereket?

    Batman egy reális világban? :D Gotham City esős nedves nyirkos világa.....

    Nagy kedvencem volt a Hegylakó is...az első zseniális, a többi már szarabb...az újakat meg sem néztem, sem a hugyos sorozatait....

    Ez csak így megy...szépen búcsúzz el mindattól amit még szeretsz, mert ez a 21. század.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak még jó filmek, csak azokat nem Hollywoodban kell keresni. Mondjuk sajnos akkora PR-juk, mint a több suskából készülő, 3d lófaszoknak.:(

      Törlés
  3. Húúúha!:D Nos, az új Batmant még nem láttam, azonban a TDK rohadtul tetszett talán a pszichopata-terrorista Joker meg a pszichothrilleres beütés miatt. Várom a lebaszást!:P
    Nem akarok spoilerkedni, mondjuk nem láttam a harmadikat, szóval csal sejteni tudom, szóval bevetem a virágnyelvet: az az "elbaszott" végkifejlet összefüggött a "gerinccel"? Mert ha igen, akkor az igazság szerint a képregényben is így volt, Bane a Batman-mitológiában erről "nevezetes"
    Vannak olyanok, akik a Burton-féle változattal vannak úgy, mint te a Nolanével, csak ők azon vannak kiakadva, hogy abban a filmben Joker ölte meg Batman szüleit. Speciel nekem mind a gótikus, mind a realista változat bejön, mert mindkettő a maga módján, de kidomborítják a modern képregények sötét hangulatát. Burton szürreálisan, Nolan lélektanilag. Viszont az Adam West -félén is jókat tudok szórakozni, mert trashrajongó is vagyok.:) Azonban azt is megértem, ha a mostanit utálod.
    Csak annyit tennék még hozzá, ha már politika, a 2. vh idején volt egy Batman-es mozis sorozat (olyan mint a tévés szériák, csak akkor ugye nem volt még trubadúrdoboz) amiben Batman egy japán szuperbűnözővel szállt szembe.

    VálaszTörlés
  4. -Névtelen:

    Nincs hiba, teljes mértékben igazad van :O. Sin citynek is marha jó hangulata volt, ha már így felhozzuk ezeket és ez olyan lett mint valami zs kategóriás akciófilm. Sajnos nekem a második már nagyon nagyon nem tetszett az első érdekes volt mert más szemszögből közelítette meg a világát, vagy lehet az újdonság ereje győzött, de ez több volt a soknál :DDDD

    -Neo:

    Igen a Pingvin nagyon beteg volt :DDDD Áh én reménykedtem , tudod a remény hal meg utoljára :O.

    Jaja amúgy mindent elővettek, lesz új Resident evil is :DDD Nagyon durva :D.

    -Húsbavájó:

    Miért lennél lebaszva? a Te dolgod milyen az ízlésed, én csak azt ecseteltem, hogy min kúrtam fel magamat annyira ami miatt írtam ide egy cikket :DDD.

    Vágom a képregényt nem a gerince zavart hanem ami fent le van írva az :). Meg a macskanős gej befejezés.

    Az lehet volt 1 ilyen a Batman történelme során de akkor nézd meg a többi szuperhőst pl Szupermen és társai. Hányingerkeltő :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Superman?! Aki sose bír felvenni normálisan egy alsógatyát?! Hagyjá má!:D

      Viccen kívül tényleg nincs túl sok jó képregényadaptáció, talán a rétegdarabokat (pl. Holló, Sin City, Hellboy) tudták a legjobban megfilmesíteni. Ezeket olyan tehetséges rendezők csinálták, akik rajongók is egyben és össze tudták hozni az adott mű iránti alázatot saját víziójukkal.
      Engem mondjuk a Spawn-film baszott fel. A képregény eredetileg egy iszonyú brutális, morbid és durván társadalomkritikus, vallásellenes szuperhősparódia volt, tele irodalmi-mitológiai utalásokkal. Erre csináltak belőle egy kibaszott gagyi családi filmet.

      Törlés
  5. Húsbavájó:

    A Spawnból alig maradt valami bennem :D Annyi hogy egy csaj combjából kicsíp egy darab valami összejövetelen, olyan 5 éves lehettem amikor láttam :D. De nem érezte késztetést hogy újra megnézzem :D

    VálaszTörlés
  6. Úristen... bocsi a sok elütésért most keltem :D

    VálaszTörlés
  7. Eszmèletlenul kiràly lett az ùj Batman sorozat! Tom Hardy meg nem tudom mièrt tartozna a vicc kategòriàba. Nolan vègre ùgy nyùl hozzà a kèpregenyek vilàgàhoz, hogy lehozza a csodàt a foldre, az emberek kozè. Remèlem a Man of steel is hasonlò lesz!

    VálaszTörlés
  8. -Névtelen:

    Azért szép a világ mert nem vagyunk egyformák ^__^

    VálaszTörlés
  9. Kérem tisztelettel ahogy elnézem megoszlanak itt a vélemények a bőregérről amit megértek,de ugyanakkor így lehordani a filmet azért szerintem túlzás. Kezdjük azzal hogy Nolan direkt nem a régi gótikus,vízköpő szobros Gotham-et vitte tovább hanem csinált egy realisztikus Batman filmet amit bár lehet utálni,ostorozni mert nagyban eltér a megszokottól viszont nekem anno az első rész idején pontosan emiatt jött be! Végre egy olyan Batsy-t kaptunk aki tisztességes ninja kiképzésen vesz részt emiatt sokkal hihetőbb az ha egyik pillanatról a másikra kámforrá válik. Továbbá az első rész hosszas felvezetése ami egyben egy szép karakterfejlődés Bruce számára hiszen satnya milliárdosból egy erőgéppé válik ;)
    Gotham dizájnja nem olyan mint a régi 90-es rajzfilmben bár aki az első részt megnézi és annak a végét mikor a hallucinogén gáz belepi a várost ott azért érződik a batman feeling elég rendesen.
    Nekem pont azért volt nagy kedvencem ez az újragondolás mert eddig pontosan azt a groteszk meseszerű világot tolták a pofámba akárhányszor csak a denevérről volt szó! Itt meg végre nem hegyesorrú járgánnyal furikázott,nem volt neki fecskéje és azok a röhejes kütyük amik az Adam West féle sorozatban is voltak xD
    Halkan jegyzem csak meg hogy nekem nagy favoritom volt az 1966-os Batman sorozat igaz már gyerekként sem vettem komolyan csak a kosztümök tetszettek benne :D
    De visszatérve az újításokra ez már nagyon kellett a világnak.
    Sokkal jobban illik ez a kommandós beütés ehhez a karakterhez mint a Val Kilmer féle mellbimbós bőregér ami tényleg egy rossz vicc volt és még musicalnek is alig ment volna el.
    Jelzem hogy a lezáró harmadik részt még nem láttam így csak az eddigi 2 részről tudok nyilatkozni,de azokról szinte csak jót!
    Voltak benne bakik mert elvégre melyik film tökéletes ugye...
    Mégis éreztem azt a tipikus Batman hangulatot és ha ez nem lett volna elég kárpótolt a zseniális forgatókönyv. Ez főleg a második részre igaz az első egy szép felvezetés volt,de nem váltotta meg a világot. Az új Joker ábrázolás is bejött ahogy rajtam kívül még a nem-képregény kedvelőknek is nagy kedvencük lett (:
    De ne aggódjon az aki a setét noir-os megközelítést szereti mert olyanokról beszéltek már a 3-ik rész előtt hogy rögtön érkezik majd a Batman reboot ami a tipikus képregényes ábrázolást mutatja be és állítólag azt is Christopher Nolan fogja dirigálni :DDD
    Végezetül talán pedig annyit hogy az eddigi denevér filmekhez képest ez a franchise egy felüdülés volt és ami ezzel egy lapon említhető az a Burton féle első két film,de én meg abba tudnék belekötni és ott is csak egyvalamiért aki pedig nem más mint Michael Keaton -.-
    Nem egy Bruce Wayne alkatú férfi és még kopaszodik is!!! Hozzáteszem nekem Christian Bale sem az a tipikus BW figura,de őt inkább tudom elképzelni mint MK-t.

    Egyébként miféle megváltásra vártok mi? A karakter akiről most beszélünk egy súlyos traumákkal küzdő tag aki sose tudta kiheverni a szülei elvesztését így harisnyát húzott és pontosan az ugyanolyan elme roggyantakat hajkurássza mint amilyen ő maga is :D
    Szóval Batsy sem százas csak ő a csendes őrült kategóriába sorolandó.:

    VálaszTörlés
  10. -Skinny:

    Nem túlás ez a véleményem , ahogy neked meg ez. Ennyi :).

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: