2011. augusztus 21., vasárnap

Káin: Bear Grylls

http://logout.hu/dl/upc/2010-09/51881_1280827937.jpg

Sziasztok!

Ma sajnos nem a lobotómiás cikket folytatom mert elég száraz a megmaradt anyag és angolt is kell fordítani, így most megörvendeztetlek titeket az egyik kedvenc emberemmel:D. Nem nagyon nézek tv-t, ha nézek is akkor érdekesebb csatornákat. Egyik kedvencem a discovery channel és a legjobb műsor szerintem Bear túlélései, amikor kimegy a vadonba gusztustalankodni egy kicsit :D. Mivel engem is érdekel a személye így utána nézek jobban, remélem megkedvelitek és Ti is nézni fogjátok őt, ha eddig nem néztétek. :D



A Csodálatos Bear Grylls

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTB6F6t_xYFT5iiu-znIiyTe1vhXx-9WgKXkoHVSnZvJcizu6UWUg

Edward Michael "Bear,, Grylls 1974-ben született Brembridge-ban. Brit kalandor, író a Túlélés törvényei főhőse és a Brit cserkészszövetség főcserkésze! :D A politikus Sir Michael Grylls és felesége, Sally gyermekeként látta meg a napvilágot. Tanulmányait többek közt az Eton College-ben és a London Universityn végezte. 3 évig szolgált a Brit Hadsereg különleges alakulatánál (British Special Forces), de egy ejtőernyő-balesetben eltörte a gerincét, ezért arra kényszerült, hogy elhagyja a sereget.

Bear most a Temzén él egy átalakított bárkában a feleségével és három gyerekével. Wight szigetén nevelkedett, három évet szolgált a SAS-nél, amely a brit hadsereg különleges egysége. A katonai szolgálat során három helyen tört el a gerince egy dél-afrikai ejtőernyős baleset következtében. Balesete és súlyos sérülése ellenére Bear 1998-ban, 23 évesen, a legfiatalabb brit hegymászóként jutott fel a Mount Everest csúcsára. Ezzel kapcsolatos élményeiről a „The Kid Who Climbed Everest” (A srác, aki megmászta az Everestet) című könyvében számolt be. A fenti sikert követően Bear újabb rekordot teljesített azzal, hogy az Everestet megjárt csoport tagjaival együtt jetskivel megkerülte az Egyesült Királyságot. Elsőként szelte át egyedül a fagyos észak-atlanti óceánt egy nyitott, felfújható csónakban. Erről a kalandról írta „Facing the Frozen Ocean” (A fagyos óceánnal szemben) című könyvét, amelyet az Egyesült Királyságban az Év sportkönyvének jelöltek, a Királyi Tengerészet pedig díjat ajánlott Gryllsnek a rekordot jelentő expedíció elismeréseként.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJ1J0aqli5MY_cOlB1uXnXLxAifZ1D3vw-2up4XLfGuthQjd0M
2005 júniusában Bear újabb világrekordot ért el, amikor 8 000 méter magasban költötte el vacsoráját egy hőlégballon aljára erősített asztalon. Bear a hőlégballon kosarából ereszkedett le az asztalhoz, tengerész egyenruhában elfogyasztotta háromfogásos ebédjét, majd tisztelgett a királynőnek és ejtőernyővel földet ért. Célja két, fiatalokat támogató jótékony szervezet tevékenységének támogatása volt. 2007. május 15-én Bear újabb világrekordot állított fel, amikor motoros ernyővel elsőként repült át a Mount Everest fölött. Bear és Gilo rekordjáról a Planet Earth csoport készített felvételeket, amelyből kétórás dokumentumfilm készül majd a Discovery Channel és a brit Channel 4 tévécsatorna részére. 2007 tavaszán jelent meg Bear legújabb könyve, amelynek címe: Born Survivor: Survival Techniques From the Most Dangerous Places on Earth (Született túlélő: túlélési technikák a föld legveszélyesebb helyein). A mű már a Sunday Times top 10 bestseller listájára került.
A túlélés törvényei (eredeti címén Born Survivor: Bear Grylls, az USA-ban Man VS. Wild, Európában Ultimate Survival) című sorozat műsorvezetője, melyben számtalan, a túléléshez szükséges túlélési technikát mutat be a legszélsőségesebb körülmények között, a világ legkülönfélébb helyein. A sorozatot 2006-ban kezdték el forgatni. Hazánkban a Discovery Channel vetíti.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSexaliUnp9fXaoT65CiaVAnWrGVuGn_BHb8cN1cejnvirrDzya

2010 tavaszától a Discovery Channel Worst-Case Scenario című sorozatának műsorvezetője, amelyben olyan hétköznapi baleseteket szimulálnak, amelyek egy átlagemberrel is előfordulhatnak, és A túlélés törvényeihez hasonlóan megmutatja, hogyan élhetjük túl ezeket.Nekem mondjuk a bogárevős témái jobban tetszenek, íme egy kis ízelítő:


Érdekes, hogy a Reuters arról tudósít, hogy csalással vádolják a Discovery Channelt, amiért néhány részletet meghamisított a magyarul A túlélés törvényei címet kapott Man vs. Wild című műsorában. A műsor központi alakja a veszélyeket kedvelő brit hegymászó, Bear Grylls, akinek minden tudományára szüksége van, hogy egyáltalán életben maradjon a Föld olyan szélsőséges pontjain, mint például a Utah állambeli Moab sivatag.
A műsort Born Survivor: Bear Grylls címmel átvevő Channel 4 nyomozásba kezdett, ugyanis az a gyanúja támadt, hogy a produkciónak nem minden részlete felel meg a valóságnak. A csatorna képviselői többek között azt állítják, hogy Bear Grylls korántsem aludt mindig a szabadban, a különféle szélsőséges körülmények közepette (mint azt a tévében láthattuk), hanem párszor egy kényelmes, fűtött vagy éppen légkondicionált motelben húzta meg magát a forgatások alatt.
A műsor mögött álló produkciós cég, a Diverse Television is beszállt a vizsgálatba, így más turpisságokat is sikerült felgöngyölíteni - már ha hihetünk az önkéntes nyomozóknak. Egy epizódban Grylls például vadlovakkal találkozik, amelyek a "nyomozók" szerint valójában egy farmról kerültek oda. Az ehhez hasonló apró csalások azonban eltörpülnek a lényeg mellett: Gryllst végig úgy ábrázolták, mint aki bárhol képes egyedül boldogulni, közben pedig operatőrök sokasága követte, és (a képernyőn kívül) egy egész stáb leste a kívánságait.
A Discovery egyelőre csak egy rövid közleményben reagált a vádakra, melynek lényege az, hogy a biztonság és az egészség megőrzése előrébb való a virtusnál, a vagányságnál. Ennek így is kell lennie, csak az a baj, hogy a Discoverynek mára fő profiljává vált a természettel való küzdés, az emberfeletti erőfeszítések bemutatása - egyszóval, ha a vádak beigazolódnak, kezdhetnek új arculaton gondolkodni a PR-szakemberek.
Erre azonban még várnunk kell, hiszen a csatorna megígérte, hogy a későbbiekben, esetleg komplett különkiadások keretében, a forgatás egész menetét elmagyarázzák a nézőknek - ezzel remélhetőleg sikerül tisztára mosniuk Grylls nevét.Én úgy gondolom, várható volt hogy nem alszik a dzsungelben főleg ha vele van egy egész stáb. Aki ezen behisztizik az egy buta fasz. Még egy kis vicc a végére :

Remélem megkedvelitek, én nagyon szeretem, főleg a bogárévős jeleneteket! :D

Linkek:

-Minden kötél szakad sorozat megtekinthető itt

-Bear Könyvei


-Official oldala :)


http://3.bp.blogspot.com/_6C57V9CL6-0/TLiDVKoQBdI/AAAAAAAANQQ/ZeVX_SA62dk/s1600/518814-bear-grylls.jpg

10 megjegyzés:

  1. Jaj, őt annyira bírom!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is! Éjjel amikor nem tudok aludni mindig disznólkodik valamit :DDDD

    VálaszTörlés
  3. Hell'! Én is imádom a csávót, és most egy csomó újdonságot megtudtam róla, hála a cikknek^^
    Csak apró érdekességként hozzátenném: hogy egy magyar rákbeteg kisfiúnak már volt szerencséje találkozni vele.Asszem a szülei és Bumeráng összefogásának hála.

    Damien

    VálaszTörlés
  4. -Damien:

    Jaj ezt nem is tudtam! :3 Örülök ha tetszett a cikk! ^^

    VálaszTörlés
  5. Wááá imádom imádom imádom :3
    És téged is Káin a cikkért ^^... a magyar videón jót szórakoztam :D

    Syla

    VálaszTörlés
  6. Syla:

    Búúúúú örülök, ha tetszenek! :3 Próbálok kitalálni midig valamit ami eddig nem volt :D

    VálaszTörlés
  7. :D Az biztos, hogy önmagában kész csoda ez a pasi, de, hogy hogyan lehet ennyi undormányos dolgot csinálni+megenni azt nem tudom. xD De nagyon jókat lehet rajta röhögni az biztos.
    Amúgy azt nem tudtam, hogy eltörött a gerince és mégis jár(kúszik, mászik, úszik...stb.)! O_O

    VálaszTörlés
  8. Ez a videó kész>.<Amúgy én is bírom főleg az ilyen nyers húst falatozó részeket:)

    Charlotte:szerintem az úszás valamilyen szinten jót is tesz a gerincének mert ha valakinek van valami baja vele akkor szinte mindig gyógyúszást javasolnak:)

    VálaszTörlés
  9. Wonderland:

    Hát az biztos, hogy jót tesz, szerintem is. :) De azon csodálkoztam, hogy eltörött a gerince és egyáltalán lábra tudott állni olyan szinten, hogy hegyet mászik stb. O_O Van, akinek lábra állni is nagyon nehéz egy ilyen baleset után. :-S

    VálaszTörlés
  10. Hát ennek a pasinak van kitartása az fix, amúgy szerintem adrenalin függő :DDDD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: