2011. augusztus 2., kedd

Daems: Élménybeszámoló & Programajánló

Július 24-én (egy igencsak esős vasárnap este) volt szerencsém élőben hallani az enyhén hím soviniszta Borgore-t és szeretett Skrillex dubstep mágusomat a Thrasher Open Air Party keretein belül.


Elővételben szereztem jegyet 3500 Ft-ért az este 8-tól reggel 6-ig tartó bulira (Borgore előtt közvetlenül Nobody Moves, Skrillex után pedig Palotai & Ludmilla játszott a Hungexpo B arénájában, de volt még több "nevenincs" magyar előadó is, akikre nem emlékszem), amin igazság szerint este fél 10-től hajnali 2 vagy 3 óráig tartózkodtam Eszter haverinámmal (a reggel hátralevő részét inkánn karaoke-zással töltöttük a buszpályaudvar alatt, ahol 800 órás rekordot készülnek felállítani). Mivel azonban Eszter 8000 Forintot érő VIP jeggyel rendelkezett (ami elfogyott mire én is vettem volna a VOLT boltban) és eszünk ágában sem volt külön bulizni, ezért úgy döntöttem, a helyszínen "upgrade-elem" a jegyem, ami később nagyon veszteségesnek és értelmetlennek bizonyult, ugyanis a 3500-as jegyem mellé még 6500 pénzt kellett helyben lepengetnem, hogy én is megkaphassam a VIP karszalagot (ami így 10,000 magyar valutát ért hirtelenjébe, szerény személyemnél pedig anyagi csődöt >_<).


És mindezt miért??? Egy elkerített piciny részért, aminek erősen "Kossuth Tér kordonokkal - anno" hangulata volt, a saját ToiToi-t meg azt a pár asztalkát és kanapét leszámítva (amin el sem fért az összes VIP-es, de még szerintem a harmada sem). Aztán következtek még keserédes meglepetések: kis kuponokra kellett felváltanunk a pénzünket, ha vásárolni szerettünk volna (amit kint nem lehetett megtenni, mivel a karszalag csak egy belépésre jogosított fel - meg amúgy is vasárnap volt, üzletek zárva...), amit elvileg vissza kellett volna váltsanak pénzre a buli után fel nem használás esetén, viszont úgy hallottam, ez nem történt meg... Illetve a rendezvény elején kihelyezett hamutálakat az asztalkákról beszedték, mert dohánytilalmat rendeltek el az épület belsejében (bezzeg Skrillex barátunk végig bagózott, bár akkor már a közönség is a tömeg közepén X'D) - egy sráccal beszélgetve informálódtam erről, aki teljesen fel volt háborodva, mivel az "Elnézést, itt mégsem lehet rágyújtani, most visszük el a hamutálcákat." mondat helyett úgymond ki lett vágva egy hatásos "Húzzá' ki azt' ott cigizzé'!" beszólással (látom a kedvesség még mindig nincs benne a VIP jegy árában). Értem én, hogy EU területén vagyunk meg tényleg nem kellemes amikor végig csíp a szemed a telefüstölt helytől (ami nekem például Moszkvában végig gond volt, még éttermekben is gyakran "sírtam", ami tényleg zavaró volt), de akkor ne tegyenek ki hamutálakat - vagy ha megszokásból mégis, akkor ne legyenek már bunkók... Egyébként a legviccesebb az volt, hogy a "sima" helyről jobban láttad/hallottad az előadókat, mint a VIP részlegről (annyi, hogy hozzánk közelebb volt a kivetítő, ami párszor lefagyott)... a legjobb helyen persze a szuper VIP emberek voltak (személyzet - esélytelen bejutni T_T); mellettük mentek el az előadók meg ilyesmi... (pedig szerettem volna egy Skrillex autó grammot, de... ~sóhaj~)


Viszont maga a koncert felejthetetlen volt!!! Egy dolgot sajnáltam: az elején a DJ bénázását (Nobody Moves előtt szereplő emberkénél random abbamaradt a zene, full csend volt, aztán a közönség jól kifütyülte >_<) illetve hogy a végén Skrillex nem ugrott bele a tömegbe, mert egyszerűen NEM VOLTAK HAJLANDÓK IDŐBEN LEÜLNI AZ EMBEREK (van egy olyan szokása, hogy leülteti a tömeget, majd a basszusnál felugrik mindenki és ő is repül... ránk... :D) aztán a szervezők meg úgymond lerángatták szerencsétlen gyereket a színpadról... (még jó, hogy ezért utazott ide Amerikából...) Volt egy jó fej csajszi is, akit a végén meg akartam keresni, csak eltűnt, amikor a WC-nél álltunk sorba Eszterrel. Odajött hozzánk, hogy szeretnénk-e vele közös képet, mi meg nem mondtunk nemet (főleg, miután szerintem videóra is felvette, ahogy ugrálunk XD). A szőke csajszi az, ha valaki ismeri, akkor mondja meg neki, hogy üdvözlöm ^_^:


Egyébként elég vicces volt, hogy Eszter Borgore miatt jött el (Moszkvában láttam még és teljesen elvarázsolta a srác zenéje), én viszont Skrillex-re voltam kíváncsi (akire Eszter neheztelt, mivel "sokat énekeltetett minket" :D de egyébként elég összeszokott páros lehet, koncerteztek már korábban együtt, sőt, egymástól is játszottak számokat... na meg az UKF dubstep listáját sem kímélték). Április környékén hallottam tőle először két számot (amit itt is játszott) egy ismerősöm kocsijában, aztán kicsit rákattantam a többi zenéjére is. Tudni kell róla, hogy végigment egy bizonyos zenei evolúciós létrán, ugyanis egy együttes frontembereként kezdte, majd szólókarrierre váltott, s végül elektronikus zenét játszó "istenné" alakult - sokan támadják is emiatt, hogy "régen bezzeg emós volt", de ezt ő simán vállalja: interjúkban számol be arról, hogy imádja a zenét és mindig igyekszik azon az úton haladni, ami éppen bejön - mainstream-nek mainstream, de valamiből meg kell élni: From First To Last --> Sonny Moore --> Skrillex

Néhány felejthetetlen szám:



(Most már tudjátok, miért preferálom a Skrillex srácot... nekem ez a szöveg túl sok! :P)



Nekem egyébként az volt külön élmény, amikor EZT leadták és röhögtem, hogy Fluor Tomi számából csináltak dubstep remixet, Eszter (aki most jött vissza Moszkvából) pedig csak nézett, hogy "Ki az a Fluor???" (Mondtam, hogy jobb, ha nem tudja!!! XD)

Egyet se búsuljon, ki lemaradt! Lesz folytatás: augusztus 6-án (szombaton) Modestep és 16bit fog minket szórakoztatni, mindketten az Egyesült Királyság békéjét hagyják el... csak miattunk! ^_^ KATT!

2 megjegyzés:

  1. Ha DnB, akkor nálam ez a befutó: http://www.youtube.com/watch?v=VmODSZJLU6A

    A jó koncertek előtt nem szoktam fukarkodni a jegyvásárlást illetően. Az sem igazán érdekel, hogy most sem úszom meg 16 alatt az őszi Rammsteint, mert amikor 2005-ben utoljára láttam őket, az kitörölhetetlen élmény volt, és most sem számítok kevesebbre. (amikor jött az Apocalyptica és együtt játszottak...ááááááááh)

    VálaszTörlés
  2. Hát igen felháborító amit az elején írtál O__O

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: