2011. augusztus 14., vasárnap

Daems: The Dnepropetrovsk Maniacs

FIGYELEM!

Csak erős idegzetűeknek ajánlott! Aki nem bírja a vért és az állatkínzást, az ne olvassa el a cikket! (Főleg, mert itt emberölésről is szó lesz...)A végén bemutatott videó igazából senkinek sem ajánlott...


A gyilkosok nemzetiségét nem a "szomszédok szidalmazása" végett tüntettem fel, hanem mert fel szerettem volna hívni a figyelmet, hogy ez akár kis hazánkban is megtörténhetett volna...


avagy a hullákkal pózoló ukrán sorozatgyilkosok

-Igor Suprunyuck és Viktor Sayenko (volt egy harmadik társuk is, Alexander Hanzha, akit végül csak lopásért ítéltek el kilenc évre- ő állítólag az elejénél kiszállt)

-1988-ban születtek Днепропетровск városában, ami a Szovjetunió egyik fontosabb hadipari központja volt

-állatokkal (leginkább macskákkal) kezdték, végül 21 embert öltek meg 2007 júniusában és júliusában születési városukban (akkor 19 évesen), majd 2009 februárjában mindhármukat letartóztatták (a két "főhős" életfogytiglant kapott)

-áldozataik random emberek voltak, "könnyű prédák" - idősek, nők, gyerekek, ittas állapotban levők, stb. (illetve volt egy terhes nő is közöttük... az embriót kivágták az anya méhéből...)

-érdekes módon eljártak a temetésekre, hogy a hullákkal fotózkodjanak és a gyilkolásokat is dokumentálták mobiltelefonjukkal - a rendőrség mégsem számolt be arról, hogy pontosan hogyan kapták el őket (bizonyítéknak ugye nem volt híja), illetve azt is homály fedi, hogy a 2000 fős csapat aki az ügyön dolgozott, ugyan miért tartotta titokban az esetet a helyi lakosság elől (semmiféle figyelmeztetést nem intéztek irányukba, csak szájról-szájra terjedt a hír az emberek közt)

-mind gazdag családból származnak és elismerték, hogy csupán saját szórakoztatásukra gyilkoltak

-kettő gyilkosságról készült videó felvétel, a tárgyaláson pedig több mint 300 fényképet mutattak be - a szülők mégis tagadják gyermekeik bűnösségét (állítólag az egyikőjük apja akkor kezdett bele ügyvédi tanulmányaiba, amikor a fia bajba keveredett...)

-az egyik gyilkosság "3 guys 1 hammer" néven tett szert népszerűségre az internetet, mintegy válaszként a "2 girls 1 cup"-ra - rengeteg videó van fent YouTube-on ahol megnézhetjük az emberek reakcióit az ilyen jellegű videókra, mint például az előbb említettek és a BME Pain Olympics

íme a videó (a blogbejegyzés elején), amin ki lehet akadni (bocsánat, ha nem tudjátok végig lejátszani, én csak az első 5 másodpercet voltam hajlandó megtekinteni, hogy lássam, működik-e a link... de egyébként ne nézzétek meg, mert sosem lehet tudni, hogy milyen hatással lehet rátok egy ember brutális meggyilkolása, tudva, hogy ez nem egy mozifilm, az áldozat pedig egy járókelő volt, aki nem követett el semmit támadói ellen... én a BME Pain Olympics-en röhögtem, mert abszurd, de ezt akkor sem vállalom... a linket csak a nagyon kíváncsi embereknek tettem ki, innentől kezdve nem vállalok felelősséget):


és a nem hivatalos fordítás:

“Vigyázz, vigyázz, óvatosabban, baszd meg!"
*röhögés*
“Várj, várj, várj, ne üsd meg, ne üsd meg. Nézd..." (a mondat hátralevő része zavaros, nem érthető, de valami olyasmit mondhat, hogy vigyázzon a vérrel amíg ő ráközelít a mobiltelefonjával egy közeli felvétel kedvéért)
Az elkövetkező mondatok szintén érthetetlenek.
[miután leszúrják az áldozatot]
“Mi? Mivel?”
“Mi, ez még él?”
“Még mindig mozgatja a karjait, miután kitéptem a beleit.”
“Elég egy elbaszott napja van.” - mondja a srác miután rálépett a férfi gyomrára
[még több érthetetlen susmogások ahogy a szeméhez közelít]
“Gyere ide gyorsan. Öld már meg."
“Mi?"
“Öljed már meg.”
“Már eltettem a kalapácsot. Meghalt.”
“Kiszúrtam a szemeit és még nem halott. Hozd a kést.”
*nekilát, majd újabb motyorászás*
“Még, még.”
“Várj, várj.”
*igyekeznek a kocsihoz*
(újabb motyogás a szőke részéről)
“Moss kezet. Megfogom.”
*motyogás, arcmosás*
“Beleállítottam a csavarhúzót az agyába.”
*motyorászás*
“A szemétől az orráig... Hogy volt még életben? Éreztem az agyát.”
*motyogás*
(a videó vége előtt) “Jól van, csináljunk egy képet.”

Szerintem ehhez nem kell semmit hozzáfűznöm (bár az nagyon érdekelne, hogy milyen életet éltek az elkövetők ezelőtt és mi adott ihletet a "hobbijukhoz"). Azért tettem közzé, mert ez jó példa arra, hogy vannak olyan dolgok, amelyek szörnyűek, de jobb tudni róluk (és azt is tudom, hogy páran szerettek borzongani :P). Én simán értesítettem volna a lakosságot a történtekről, akkor talán többen oda tudtak volna figyelni magukra. A szülőknek pedig üzenném, hogy nem feltétlenül kell elkényeztetni a gyereket (és a végsőkig tagadni a rossz dolgokat). Persze a terrorizálás sem megoldás; a legfontosabb az odafigyelés. Nem hiszem el, hogy a srácok ne találtak volna jobb programot a nyári szünetben annál, hogy összeálljanak bandázni és gyilkolászni. 

(Egyébként ha fent a címre/nevükre kattintotok, meg tudjátok nézni az ukrán/spanyol/angol nyelven készült dokumentumfilmet róluk.)

Ha hallottatok hasonló esetekről, ne legyetek restek megosztani velünk!

25 megjegyzés:

  1. Ki is jelentették , hogy a saját szórakoztatásuk miatt csinálták. Szerintem itt már a szülő a hibás , hogy mindent megadott a gyerekének , gondolom tényleg mindent és ez lett belőle. Új borzongást akartak maguknak ennyi.
    De mért pont ezt? Mert már mindent kipróbáltak ,gondolom én.
    Azért ez kemény.

    VálaszTörlés
  2. Na, az ilyenekkel valami hasonlót csinálnék...

    Darkness

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek, Black Butterfly! Egyébként érdekes, hogy a harmadikat csak úgy engedték kiszállni... nem féltek, hogy beköpi őket? Tökre olyan, mintha nem is érdekelték volna őket a következmények...

    Meg azért azt is érdekes elképzelni, ahogy a kis csoportjuk hierarchiája működött... vajon volt egy bandavezér, aki az egészet kitalálta, a többi meg csak követte? Komolyan csinálhatnának róluk dokumentumfilmet, annyira nem tudom megérteni, hogy 19 évesen hogy nem volt jobb dolguk... (vagy inkább ne, mert akkor verni fogják a mellüket, hogy híresek...)

    Darkness, ezek nem érdemelnek halált, fel kellene fogják, hogy mennyi fájdalmat okoztak, ok nélkül... egyébként szívesen kísérleteznék rajtuk állatok helyett. :3

    VálaszTörlés
  4. Hú ez nagyon tetszik, tejesen elképzelhető hogy vannak snuff filmek. Vagy ők akkor csináltak most párat. Ez tuti nem kamu? Ez nem igazi, ez is olyan lehet mint régen a guinea pig amire azt hitték igazi, abból is volt botrány. Szerintem a csávó vérén látni hogy kamu.

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem a videót és nagyon sok ilyen filmet láttam már, amikor elkezdik belezni nem vérzik a felvágott has, ez nekem nagyon gyanús. Sőt olyan mint egy zsák.

    VálaszTörlés
  6. A másik: akinek késsel így belebasznak a szemgödrébe az már nem mozog utána. Mivel egy késsel tunkolják az agyát a minimum hogy eszméletlennek kéne lennie. Szerintem ez nem lehet igazi, a másik hogy az ember úgy visítana mint egy malac, ha ez megtörténne vele igazából.

    VálaszTörlés
  7. Az ügy maga szerintem nem kamu: http://www.youtube.com/watch?v=F6asP4DABGk
    lehet, hogy a videó az (mert azért durva lenne feltenni az igazit, főleg, hogy meg lett nevezve az áldozat, Sergei Yatzenko) én nem akartam megnézni... van elvileg fent macskás meg kutyás videó is, de nem találtam, csak random képeket (leginkább a srácokról) http://www.documentingreality.com/forum/f181/maniacs-dnepropetrovsk-2009-2010-a-28871/

    VálaszTörlés
  8. Megválaszolódott a "nem ordítós rejtély" is: rákos tumor volt a bácsi torkában, így nem is volt hangja (állítólag...)

    VálaszTörlés
  9. A videó tuti kamu, ezt nem tenné ki senki amikor igazi. Vágod egy ember máshogy reagál: könyörög, sír, a hasfelvágásnál nem sprickol a vér, de azért van itt meg egy életlen késsel nyesegetik fel és nem vérzik. pixeles az egész. Ki írta ezt? Biztos a videó hitelessége volt akkor is a téma és valaki kitalálta. szerintem kizárt, hogy igazi legyen O__O. Pár gore meg snuff amit láttam hitelesebb ennél! Az ügy tuti igazi de a videó nem hiszem.

    VálaszTörlés
  10. Wikipédián volt szó az áldozatokról, és ott írták (de egyébként a Wikipédiának nem szabad hinni, csak sajna az írt a legtöbbet az ügyről). Na de én akkor sem fogom megnézni, ha kamu! Valaki viszont tényleg ezekre izgul rá, sok oldalon volt fent és ott izéltek, hogy még ilyet... O_X
    Egyébként találtam egy chilei dokumentum filmet róluk és volt egy olyan feltevés, hogy a srácok valószínűleg snuff filmekből akartak pénzhez jutni... de akkor miért a retkes kis mobiljukkal vették fel a dolgokat? T_T

    VálaszTörlés
  11. Én bevallom szeretem az ilyeneket nézni, nem érzek szexuális izgalmat de jó éreznem hogy megrettenek vagy van ami kiborít., Nyilván tetemes snuff film mennyiség megnézése után egyre több és durvább film kell ami kiborít, de az biztos, hogy ez kamu. Hát nem tudom, a snuff filmeket azért jó minőségben veszik fel meg ugye ott nemi erőszak is van.

    VálaszTörlés
  12. Viszont állít kínzást nem tudok nézni még akkor sem ha nem igazi.

    VálaszTörlés
  13. Káin:
    Azért ez érdekes , mert én is így vagyok vele. Ha állatott bántanak , horror vagy nem horror filmeben nem bírom nézni. De ha embert az annyira nem érdekkel , azért vannak dolgok amik kiakasztanak , de nem annyira ,mint ha egy végtelen állatkát bántanának .
    Azért ez fura

    VálaszTörlés
  14. Nem fura. Az ember valamilyen szinten megérdemli. az állat nem. Na meg a gyerekek sem...

    VálaszTörlés
  15. Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy hogyan lehet egy terhes nőt bántani...*nem fér a fejébe* :-s

    VálaszTörlés
  16. az állat tényleg nem érdemli meg... na de a magzat sem érdemelte meg a kitépést wááá :S
    engem az húzott fel ezzel a snuff-os elmélettel, hogy bakker... hogy lehet már valakinek az a MUNKÁJA hogy ilyeneket vesz fel??? konkrétan random bérgyilkos??? de akkor NÉZZE ki az áldozatát (valami genny embert, akit megbosszul vagy akármi) és ne randomba a helyieket, akivel bakker egy kisvárosban él...

    VálaszTörlés
  17. LOL most hogy mondjátok... egy elvetemültebb pillanatomban lehet hogy én is megnézném ahogy egy-két kedves ismerősömet megkínozzák... de azért mások életének kiöltését én ellenzem (oké, más nézni, mint csinálni, az tény)
    :nyusznyusz:

    VálaszTörlés
  18. Csincsilla:

    Még mindig azt mondom, hogy megnézhetsz akármennyi snuff anyagot, az kurvára nem ugyanaz, mint élőben hullát látni, vagy boncolást végignézni, vagy az áldozatok családtagjaival foglalkozni. A halál -még ha erőszakos is- az élet része, ezt el kell fogadni, de azért ettől még nem egy cool dolog.

    Az állatokat én is jobban sajnálom.

    VálaszTörlés
  19. Én szeretnék látni végre egy hullát, de soha senki sem tud elvinni boncolásra. :(

    VálaszTörlés
  20. Háháhá, a 2 cup 1 girlön jót röhögtem, de szerintem fake egyébként. Úgy gondolom, valamit előtte beöntöttek a csajnak, és azt préselte ki magából. Mindenesetre nem tűnt igazi szarnak. (Különben éppen májkrémes kenyeret ettem közben. xD) De a reakció-videókon visítottam-sírtam a röhögéstől, főleg, mikor a nagymamival nézetik meg, hehe! Nemkülönben azért röhögök nagyon-nagyon jókat az übergusztustalanságokon, mert bár engem nemigen rendítenek meg, de rögtön a mások reakciói jutnak eszembe, hogy milyen fejet vághat egy finom lelkületű ember az ilyesmik láttán. :D

    Aztán: a snuff videót is megnéztem természetesen: teljes képernyőn, meg-megállítva, jó megfigyelve. Az első gondolatom nekem is az volt, hogy nem igazi, az utolsó is. Már a szar minőség is eleve gyanús. Aztán meg lehet kapni olyan álkéseket vagy csinálni, aminek becsúszik a pengéje. Ilyen videót én is tudnék csinálni mobillal... Meg ha valódi, úgy sem hagyták volna fönt a videómegosztókon, már csak azért sem, mert - nem tudom a hivatalos kifejezést - rendőrségi dokumentum, korpusz. Azt meg szerintem, nem lehet nyilvánosságra hozni.

    - Káin: Én már láttam többet is - mármint hullát. Egyszer, kb. 10 éves voltam, amikor Aquincumnál éppen egy leszúrt csövest szedtek ki a rendőrök egy kupac szalma alól (a teátrumnál volt ez, akkor még el volt kerítve drótkerítéssel, és nem lehetett bemenni). :P Láttam, hogy véres volt volt a teste, húúú. :) Anyám nem akarta, hogy nézzem, de toporzékoltam, hogy akarom! akarom!, és a a kerítésbe kapaszkodtam. Akkor már túl voltam néhány horrorfilmen, és örültem, hogy láthatok igazi hullát, de nem volt nagy szám. Aztán egyszer faterommal láttam, hogy egy öreget elüt a 28-as villamos a Népszínház utcai végállomáson. De nem ment át rajta, csak görgette maga előtt. Aztán a Széchenyi mauzóleumban az érsek múmiáját az üvegkoporsóban, meg a Bodies kiállítás... Bár ezek elhanyagolhatóak, nem olyan hullák. Boncolást még én sem láttam.

    De faterom haldoklását igen (81 éves volt), elüszkösödött a lába, és nem egyezett bele semmilyen kezelésbe, otthon akart meghalni, vagyis meg akart halni már. Egyfajta zombi lett. Hónapokig hullaszag volt a lakásban, még utána is néhány hétig, hogy anyám, akarata ellenére elvitette a kórházba, amikor már nagyon kész volt, ahol másnap meg is halt. (Jól van, erről mesélhetnék még, de nem teszem. Azért, mert itt majd nekiállnak egyesek moralizálni, meg részvétkedni. A lényeg, hogy ha valaki menni akar, akkor hagyni kell menni, és nem itt-tartani a végsőkig, önző módon, erőszakkal. Meg nem sajnálni, meg siránkozni, hanem örülni, hogy teljesült az akarata. Egyes országokban halottak napján ünnepelnek, ill. ha meghal valaki, megünneplik, hogy egy másik spirituális szintre lépett. Ezzel egyetértek, és kész.)

    De édes istenem! De ha állatokról van szó! Azokat infantilisen, önzően szeretem! Nem bírom elviselni a kínlódásukat. Nem is mertem olvasni ezt a cikket sem, mert nem éltem volna túl, ha szenvedő állatokról kell olvassak. De bármennyire óvatos is voltam, megláttam ott fönt azt a kutyás képet!!!!! Na, én emiatt leszek lelkibeteg, nem a snuff videó miatt! Komolyan, körbefordult velem a szoba, amikor megláttam! A szenvedő állatok látványa miatt nem nézem az Animal Planetet sem, mert sok beteg, szenvedő állatot mutatnak benne - a reklámokban is, hiába csak a normál természetfilmeket nézném. Tudom, hogy segítenek rajtuk, de akkor sem bírom látni a kis kínlódó, meggyötört arcukat!

    Na, megint hajnalban jöttem ide kommentelgetni, íme az eredmény... xD

    (El merjem én ezt most küldeni?)

    VálaszTörlés
  21. -Von Birken:

    Csuhajj :D Még több ilyen cikket és akkor aktivizálódik a kisasszony! :Đ

    A Bodiest én is láttam de kurva éhes lettem mert a keresztmetszetek szép szelet sonkáékra emlékeztettek és nagyon csorgott a nyálam XDDD

    Anno a Reality tv-n éjjel adtak boncolást telibe meg műtéteket azt imádtam! Jaj én is örültem amikor nagyfater meghalt, véget ért a szenvedése. Sokan nem értették meg ezt részemről, de nem sírtam egy mukkot sem. O___O MOndjuk ha baleset érné anyámat vagy apámat/barátomat akkor biztos kiborulnék mert az nem természetes.

    VálaszTörlés
  22. Kigyófi Káinné:
    Én szeretem a horrort de ugyanúgy mint te, ÁLLATOK kinzását-sznvedését nem birom nézni, feldühit s mégjobban emberútálóvá válok tőle csak....

    VálaszTörlés
  23. Von Birken:
    Én is úgy szoktam megemlékezni halottak napján mint a Mexikóiak, ÜNNEPLEM meg megidézem magamban az elhunytat nem pedig bőgök!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: