2012. június 11., hétfő

Aungia: Művészajánló

Sziasztok!
Nem tudom, hogy sikerült ez nekem, de valahogy a kedvenc művészeim nagy százaléka részben ázsiai (mert hát tudjuk... bármit is csinálsz, biztos van egy ázsiai, aki ezerszer jobb nálad: level Asian - de innentől kezdve a kezdő mondatomnak nincs is értelme..) Na szóval, ha még nem vesztettétek el a fonalat, akkor következzen egy művészajánló, az egyik első kedvencemről Sylvia Ji-ről.



Biztosan mindenki ismeri a mostanság leginkább tetoválásként feltűnő szép női arcokat a virágos mintákkal, meg a koponyaszerű arcfestéssel... amennyire utána tudtam nézni ennek, tudtommal Sylvia volt az első, aki ilyen arcú nőket kezdett el ilyen formában festeni, és biztos vagyok benne, hogy sokan nincsenek tisztában vele, hogy ezek a rajzok egy alkotótól vannak, nemhogy esetleg még a nevét is ismernék. Az alapmotívum a chica muerta, azaz halott lány, ami a mexikói halottak napja hagyománynál bukkan fel, azoknál az aranyos virágos, díszített, színes koponyáknál. Természetesen nem ennyire egyhangú a művészete, korai időszakában jellemző volt a rózsaszín habos-babos, édességes, erotikus és elvont vonal, amiből mondjuk az erotikus meg az elvont az továbbra is megmaradt.


Én imádom, amit csinál, jó gyönyörködni a festményeiben. Talán a legjobb szavak rá: a misztikus és nőies, így együtt, és remekül összehozta. Na de nem is húznám tovább a szót, beszéljenek helyettem a képek [azért szívesen beengedném a szobámba, hogy dekorálja már ki a falam.]










Az összes festményét megnézhetitek az oldalán itt. Remélem sikerült újat mutatnom nektek, és hogy Sylviának is lesz még sok-sok szép, új megvalósítandó ötlete, hogy továbbra is gyönyörködhessünk az alkotásaiban. 




1 megjegyzés:

Ezeket is ajánljuk: