2012. május 23., szerda

Káin: Ti írtok! :)

 http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/555362_333829516682342_100001658894387_794335_623719435_a.jpg

Üdv gyermekeim!

Ma különleges nap van! Egy kedves régi ismerősöm írt egy novellát amit a Clockwork Orange azaz a Mechanikus narancs könyv és film ihletett meg :D!!! Slussz poén hogy bele írta a gore-gore girlst azaz engem és Barbie-t. Nekem nagyon tetszik remélem lesz folytatása is! Olvassátok gyerekek!


Tibor Kállay: BÚÚÚÚÚ

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/522315_3338961465336_1007623878_32387202_1318776311_n.jpg


A 2012es év nagyon horrorsóra sikeredett. Sok csolovek ment át lilafejű vörös szeműbe Ó Testvéreim, igazán gyönyörűséges események történtek, a sztárüj milicik el eltűntek, de szkóró telik az idő, mi meg törhettük a galavánkat mihez kezdjünk most. Mi négyen, én Dark és a drúgjaim, Kamilla, Barbiesick és Állat, de mekkora nagy állat volt ő!

Nagydarab meg kopasz, aztán a fején meg kalap. Hát igen, a nagy sok kac kac események után, a legújabb divatot követve öltöztünk, ami fekete bőrnadrágot, meg fehér inget jelentett és horrorsó menő bakancsot, melyekkel nagyot lehetett rúgni. Persze, ki ki kiegészítette amivel akarta, s így nem is voltunk egyformák. Nekem is gyönyörű hosszú úzöm volt, meg cilinderem. A drúgjaim vegyesen, kettő málcsik és kettő gyévocska alkotta, de ez nem is volt baj. Így kezdődött a Búúú történetünk.

Van egy hely (a neve is: A Hely), ami titkos is meg nem is, s amiben mindenfélét lehet kapni, amiket aztán pittyelhetett a sok csolovek. Például veterákot, fekete moslékot, tüzes vizet vagy tejet teletömve velocettel, synthemesckel, dremcrommal, koksszal vagy más vésccsel. De lehetett ezeket késekkel is pittyelni (ahogy Alex apánk nevezte), amitől aztán velünk volt az erő, a Bóg ereje és a galavánkat máris elöntötte a világszenny düh, s szkóró menni kellett! A zsebünk tele gyéngivel, nem kellett paráznunk miatta, hála a két ''kalózunknak'' ( mert csíkos nadrágot hordtak, mi meg feketét), akik mindig kitalálnak valami horrorsót, vagy draccot, ami után szmehálva éljük a nagy életet.

De az első Búúú, na aztán volt a gyönyörűséges Ó Testvéreim! Azóta se vígyeltem még olyan horrorsó szépségest Barbisick drúgomtól és Kamillától! Persze Állat is akkor lett Állat, s én pedig Dark, vagyis csendes őrült, de csak Dark. Túl, fél liter késekkel telivel, épp jófajta tüdővészt szívogattunk Barbisickel, mert csak mi szívtuk ezeket, s szlúsáltuk ahogy pár naccat valami másik helyet emleget, ahol fémek voltak, bár a műanyag világban már nem értem minek.

- Menjünk drúgjaim! Vígyizzük meg azt a helyet! - Kamillában is szúrtak a kések, akár csak bennünk Ó Testvéreim, hát bármit is, de valamit tennünk kellett. Pláttyénk védett a kinti időtől, ahol az eső csöpögött, hogy csöröpp-csöröpp, de nem izgattuk magunkat miatta. Ilyenkor már alig volt csolovek az utcán, bár elment mellettünk pár pjanyica ptyíca, kiknek romlott rótjából csak úgy áradt a sok bölcs semmiség. Sztárüj grúgyuk undorral telítette el tettrekész mózgám, s már mozdultam volna, hogy nózsámmal elmondjam a véleményem, (mert vígyeltem, hogy szkóró kell nekik), Állat intett, hogy vígyizzem kalózainkat, akiket az esti pára, mint a Bóg angyalait a fény, vette körül őket. Érdekelhette őket ez a hely, hát mentünk tovább.

Odaérve igazi horrorsó régi csövek, mindenféle véscsből, amiket már nem is használt senki. Szétnézve vígyeltük, van e ott valami csolovek, milicili, de sehol senki. Gondoltuk, míg valami neki nem ütődött Kamilla galavájának. 

- Csak nem megjelentek a hírhedtek? Csak nem? - szólt valahonnan, majd vígyeltük ahogy közeledik négy öt málcsik.
- De haverim (mert ezeknek a málcsikoknak is meg volt a saját garavittyolása). Hát nem szupcsi?
- Ti bűzös vónnüj gráznüj brácsnüj rohadékok, hogy a Bóg tolcsókolja rótjaitokat! - s elkezdett szmehálni a mi jó vezetőnk, Kamilla, miközben nyelvével kiserkent króvját nyalta le
  - Búúú drága drúgjaim, búúú! Szkóró, rövid az éjszaka!
Ó drága testvéreim, két banda ellenünk, de a draccok ilyenek, és mégis.. Ők tizenketten, mi négyen. Akkor még nem tudtam, hogy mire vagyunk képesek, de horrorsó jött a vörös a szemembe, de nem csak nekem. Mellettem Barbiesick mondta, hogy hörr-hörr, s a földről felvett egy remek csövet, azzal kezdte osztani a tólcsokokat málcsikoknak, gyévocskáknak, bárkinek,majd Állat hördült fel ( mint egy állat és ezért lett állat) és belevetődött a szerencsétlenekbe. Vígyeltem ahogy Kamilla az egyik Wiccafiú rótjába repül pároslábbal. A galavám horrorsó belezendült, s ahogy vígyeltem, rájöttem, hogy ennél gyönyörűségebbet még soha se vígyeltem, hát ugrottam én is és adtam a sok puffpufft.
Felesleges leírnom mi volt még akkor, csak a végét.
Kamilla énekelte, hogy Búúú-búúú, miközben még nózsájával bele bele vágott egy kettő földön fekvőbe. Találtam sok sok műanyagot is, amiket aztán szépen meggyújtottam, had égjenek ezek a vicces fiúk, s mi úgy szmeháltunk rajtuk, mint még soha se talán.
Ez volt az első Búúú, s azóta minden este szépséges horrorsó keletkezik belőle!

*****************

- Búúú - szlúsáltuk Kamillától, s britvájával a padlóra koppantott A Helyen. Barbiesick szemében csillogás, Állat letette fehér poharát, én pedig tüdővészt raktam a számba és megemeltem cilinderem.

9 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszett. ^-^

    :)

    VálaszTörlés
  2. Na, eddig kettőtöknek tetszett és két oltást kaptam. Az arány 2-2 :P

    VálaszTörlés
  3. Felraktam amatormuveszek.hu - ra. Két arc (egyikük se olvasta a könyvet) +1 valaki, aki szintén nem olvasta, de utána nézett a nyelvezetnek. Ha gondolod, majd elküldöm őket. Szerintem viccesek.:D

    VálaszTörlés
  4. :D akkor az egál. Az nem olyan rossz. Amúgy meg azt se feledd, hogy a negatívat hamarabb és könnyebben megemlítik, mint a jót.

    És azt se feledd, hogy nem mindenki érti ezt- többek között én sem, holott évek óta meg akartam nézni ezt a filmet, továbbra sem jutott arra időm, hogy ténylegesen leüljek pár órát filmezni. És vedd azokat is figyelembe, akiket ténylegesen nem is érint vagy érdekel.

    Én is elkezdtem olvasni, de már az elején letettem róla, mert nem értem és "érzem" át az írást, meg amit kifejezni szeretnél vele, mert sem a filmet nem láttam sem a könyvet nem olvastam.

    Tehát nem jelenti azt, hogy az írás rossz lenne, csupán kiesik a nagy többség érdeklődési köréből- nem látta- olvasta/ nem is akarja stb..

    De az nagy tréfarépa és taplóság úgy negatív véleményt írni, hogy nem is tudják mi fáról terem az egész, attól hogy nekik fogalmuk sincsen vagy nem tájékozottak. Ezeken fel tudom magam baszni- olyanba okoskodni, amit nem is tudunk!

    Én ha egyszer eljutok legalább a filmig, ígérem végig el is fogom olvasni az írásodat! :D

    VálaszTörlés
  5. Az első nem olyan para. Az csak annyi, hogy látja, hogy van valami mondanivalója a műnek, de több információ kellene neki.
    Megjegyzem, ez van az írásban feltéve: Tisztelet Anthony Burgess - Gépnarancsának. Köszönet az amúgy két létező lánynak, Kamillának és Barbiesicknek.
    Na a második egy Józsi nevűtől jött. Ő nagyon true oroszból, s már az első két sornál fogta a fejét és elgondolkodott azon, hogy tényleg tudok e oroszul, aztán hogy lehet csak pár szót tudok, majd milyen gáz vagyok belőle. Bő egy oldalon fejtegeti, hogy olvashatatlan ez a mű, meg hasonlók, de olvassam el az ő írásait mert ő aztán tudta keverni az idegen szavakat a műveiben. Érdekes, hogy feljebb leírtam: Egy könyv alapján írtam ezt, s ez a könyv a fentebb említett Gépnarancs és stbstb. Ugyan ezt leírtam neki is + elmondtam a titkom, hogy nem tudok oroszul :DDD
    A harmadik srác korrekt volt. Nem olvasta a művet, de (csodák csodája) látta az előző 2 kommentemet amiből rájött, hogy Burgess meg Gépnarancs és utánanézett és levezette angolból, s hogy a magyar fordításban nekünk itt a gy és a ty és egyszerűbb, olvashatóbb stbstb. Meg említett egy két íráshibát ami valós és bocsánatot kértem. Ja meg, hogy: Reméli, a leírtak tényleg csak fikciók és nem valósak.:D

    VálaszTörlés
  6. Lehet unalmasak a kommentjeim de..... nyertem! :D
    Idézem: ''Oké, oké! Most már érdekel ez a könyv nagyon, ha lesz egy kis időm utána nézek.:)

    Vszego dobrogo! (minden jót):)
    Kraszivogo dnyá! ( szép napot):)

    Poká! (üdv): József''


    :DDDDD

    VálaszTörlés
  7. Jó szerintem nem kell olyan véleményére adni aki nem olvasta és nem látta a filmet az nyilván nem fogja értékelni.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: