2012. április 15., vasárnap

Káin: Varanasi a Halál városa


http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Ghat/Varanasi35N.jpg

Sziasztok!

A mai napon egy érdekes vallási felekezetről fogok mesélni. Gondolom senkit sem lep meg ha Indiában gusztustalan dolgok és tabudöntögető embercsoportok léteznek, hát most találtam egy nagyon érdekes témát. Éppen néztem valami tv csatornát amikor szóba jött egy embercsoport Indiában akik  a Gangesz mellett emberhúst esznek. Ugye mindenki tudja, hogy bármi történik az a Gangeszben köt ki, tehát temetés, állatmosás, strandolás, szarás, hugyozás mind mind a Gangeszbe megy :D. 

Létezik egy olyan vallási csoport akik az ősidők óta a Gangeszt tisztogatják és úgy hogy vízi hullától kezdve az elégetett hullákig mindent húst feltakarítanak maguk után. Azért esznek elvileg embert , mert ettől különleges képességre tesznek szert. A város mindez ahol történik nem mást mint Varanasi, nem tudom írtam -e már erről a helyről, de úgy tartják aki itt hal meg az kikerül a körforgásból és nem születik újra, szóval ez a hely több szempontból is érdekes, ebben a cikkben erről is írok nektek! :) Nagyon sok ember zarándokol el ide meghalni, nem csak Indiaiak hanem a világ több pontjáról is jönnek halálturisták, első sorban erről írok! 


Varanasi városa, avagy halálturizmus melegágya

http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Ghat/Varanasi31N.jpg


Nos elsőként írok nektek kicsit a városról mert alapból érdekes amit a hinduk gondolnak róla,elsőként az ilyen basic dolgokat írom le utána kicsit beljebb ásom magamat a témában :). Jön a nagy angol fordítási helyzet, de legalább nem unatkozom, elütésekért előre is bocsánat de elhagytam a szemüvegemet és szart sem látok :DDD. 

Varanasi ismert még Banaras vagy Benaras-ként is, pontosan a Gangesz folyó mentén fekszik. Ez a hely Buddhisták és Hinduk szent városa,  egyik legősibb hely egész Indiában. Minden ünnep és egyéb okkult tevékenység a Gangeszhez kötődik és az indiai klasszikus zenék is ebből a városból erednek, de rengeteg Indiai költő, író, filozófus , zenész Varanasiból jött, vagy oda ment ihletet szerezni. Sokan a templomok városának nevezik, vagy India szent városának, a Fény városának is hívják. Sokan úgy vélik ez a legősibb fennmaradt város a világon, vagyis az ősidők óta ott van és elpusztíthatatlan helyként áll fent, lehet ezért aktív okkultan ennyire a hely , mert semmi sem tudta elmosni az évezredes szokásokat. 

http://nirvanabyinstallments.com/images/varanasi/varanasi%20005.jpg

Varanasi két folyó összetételéből kapta a nevét, Varuna és Assi -ról ami nem messze folyik a várostól (lol ). Elvileg a várost Shiva alapította meg és ez volt az ország koronája, Shiva fegyvereként is nevezik. Ez az egyik szent város a Hinduk 7-es toplistájáról. Híres a selyemről, parfümökről, ötvösmunkákról. Még hogy közhelykedjek el kell mondanom szubtrópusi az éghajlat :D, a nyár hosszú 22-46 fok közt zajlik. Télen meg az esték hideggé válnak, de 5 foknál sosincs hidegebb.

Szóval a város hemzseg a hindu templomoktól, meleg van kb. a házak labirintussá is teszik és a föld legszentebb városaként tartják számon ide szoktak a legtöbben elzarándokolni a Hinduk és Buddhisták közül. Úgy vélik aki itt megfürdök a Gangeszben annak a bűnei mind elmosódnak és a szellemüknek nem kell többé leszületnie, azonnal belépnek a Nirvánába, de ehhez ott is kell maradni és ott kell meghalni. Nos ez volt az az infó amit a wikipédiáról fordítottam és érdekes lehetett a téma szempontjából, gondolom a politika, export import, reptér, vonat, utak és ehhez hasonló dolgok senkit sem érdekelnek így tovább túrok a neten :D. 

http://nirvanabyinstallments.com/images/varanasi/vara2%20013.jpg

Más blogokon akik pl elzarándokoltak oda azt mondják: Nagy a tömeg , a  kosz és sok a turista. Érdekes,  hogy nem messze a várostól világosodott meg Buddha, ott mondta el tanításait a Nirvánáról pl, ez egy parkban van ami a Buddhisták zarándokhelye lett. Akik elutaztak este és hajnalban tekinthették meg a halottégetéseket akár csónakról, ez pl fizetős program :D ! Elvileg a Gangeszbe fürödni mennek el mégis 30 szennyvízcsatorna csatlakozik bele. ^__^

Kár elmenni olyan messzire,  ilyet a  Blahán is látok dögivel ~nagyon troll face :D~

http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Ghat/Varanasi34N.jpg

http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Furdes/Varanasi19N.jpg


http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Furdes/Varanasi20N.jpg

 http://nirvanabyinstallments.com/images/varanasi/vara2%20018.jpg

Pár blog elolvasása után rá kellett jönnöm, hogy NEM fehér embernek való hely, mert pl a temetési égetési szertartásokból nyernek pénzt, sőt az egyik csónakot  evező ember egy terhes nővel közölte, hogy éppen egy várandós nőt égetnek akivel para van , mert deréktájon nem nagyon akar elégni! XD

http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Arcok/Varanasi26N.jpg

 http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Buddha/Varanasi12N.jpg


http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Buddha/Varanasi11N.jpg

 http://www.dorkalaci.com/uploads/Image/Varanasi/Arcok/Varanasi29N.jpg

 Tehát ha jól vettem ki mindenhol: szeméthalmok, ürülékkupacok, mély-szegénység és egyéb más látható. Érezhető szagok sem a legjobbak a világon, a sok templom meg zarándok láttán feltesszük a kérdést: Ha ez a legszentebb folyó miért szennyezik ennyire csúnyán? A fehér ember nem lát mást csak ellentmondásokkal teli káoszt, nem tudom ismeritek az On the spot nevű műsort, de ők is ellátogattak ide, akit érdekel nézze meg! Az egész műsor az újjászületés megúszására épül és arra hogy,  miért akarnak itt emberek meghalni!

Tessék megnézni


Tehát én amondó vagyok, hogy mindez nagyon egzotikus, nagyon okkult de szerintem az itt élő emberek már elbagatellizálták és ebből szereznek pénzt, hogy felvásároltatják a turistákkal a szent dolgaikat: amikor először láttam a műsort megfordult bennem az, hogy én is elzarándokolnék ide meghalni,  de az biztos hogy amilyen immunrendszerem van egy hét után kikerülnék a körforgásból :D. A másik, hogy akkora nyomor és szenvedés van itt, hogy nem csodálom mindenki meg akar halni és azt hiszi kikerülhet a körforgásból. Vagyis igen a szenvedés kell az embernek , hogy megtanuljon értékelni dolgokat és a szenvedések által fel is magasztalódhatunk, megvilágosodhatunk és másrészről elkárhozhatunk , elbukhatunk. Lehet azért tartják ezt a kilépés városának mert elég sok spirituális hatás és központ energetikai csatorna nyílt meg itt, másrészt a szenvedések miatt az emberek hamarabb juthatnak el a megvilágosodás állapotába, mert itt tényleg van belőle jó sok. De már kérdés,  hogy azok a jógik akik kb freakshow mutatványosként mutogatják magukat megvilágosodnak majd-e vagy sem. Minden esetre ősidők óta megtartják szertartásaikat pl: minden hajnalban, mielőtt a nap felbukkanna az égen, a folyóhoz vezető kis sikátorokban nők és férfiak tömege kezd hömpölyögni, hogy rituális fürdésüket elvégezzék és imádkozzanak.

http://girlservesworld.files.wordpress.com/2012/02/893322-indian-sadhu-varanasi-4.jpg

Esténként pedig százával gyűlnek össze a Dashashwamedh Ghatnál, mert a papok tűzszertartást mutatnak be Shiva, Ganga, Agni, Surya isteneknek és az egész univerzumnak. A hívők banánlevélből formázott, virággal, gyertyával díszített hajócskákat bocsátanak a vízre, és a sötétben egy idő után csak a megszámlálhatatlan apró kis fénycsóva együttes tömege mutatja, hogy merre is folyik a Gangesz és hol hagyja el Varanasit. A nappalok és éjszakák a gyászmenetek sokaságától hangosak. Akit csak tudnak, a halála közeledtével elhoznak Varanasiba India bármely részéből, és halála után lepelbe tekert testét tánc és énekszó kíséretében viszik a Manikarnika Ghat halotti máglyáinak egyikéhez, hogy ott az áhított Nirvánába juthasson.Itt Varanasiban a világi életről teljesen lemondott aszkéták is különösen nagy számban élnek átmenetileg vagy végleg, és jobbkezes vagy balkezes útjuknak megfelelően végzik gyakorlataikat.

http://www.haraldstravels.net/wp-content/uploads/2011/01/Likb%C3%A5l-Varanasi.jpg

 http://www.anthroarcheart.org/grfx/z662f.JPG

 http://www.apagemedia.com/Content/images/gallery/photo/Photo_825.jpg

 http://farm4.static.flickr.com/3163/2317011684_558caa271f.jpg

Érdekes még hogy itt közel 100 gát található aminek a neve: ghat.  A halottégetés is a kasztrendszer szerint zajlik, a kaszton kívüliek azaz érinthetetlenek akik hullák égetésével és a szaros bili kimosásával foglalkozik, azokat a folyókhoz legközelebb égetik el. A gazdagokat pedig sok fával, akinek kevés a pénze azt meg elektromos hamvasztókban szokták.Piros lepellel takarják le a fiatal, halott lányokat, fehér lepellel a férfiakat és aranyszínű lepellel az idősebb nőket. Vannak olyanok, akiket nem égetnek el, hanem köveket erősítve rájuk a folyóba dobják őket. Ők a terhes asszonyok, a kisgyerekek, a vallási emberek, a leprások és a kígyómarás áldozatai. Nem egyszer lehet látni a vízben felbukkanó, oszló holttesteket, mindez nem zavarja a folyóban fürdőző embereket. :DDD

Kellemes fürdőzést! :D

http://www.frankossen.com/Dog_eating_Human_Remains_-_Varanasi.jpg

http://www.frankossen.com/Floating_Corpse_in_Ganges_-_Varanasi.jpg

http://pop.ac/varanasi_27-23a.jpg
http://members.multimania.nl/visitindia2004/images/India%202004/India2004_part2%20084%20(Small).JPG

Nos Varanasiról szerintem már ennyi bőven elég, ami nem elég azok a Aghori-k, muszáj róluk írnom mert nagyon érdekesnek találom őket!

Aghori-k akik megeszik a hulládat!

http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/89b/d1b/89bd1b3a-7aa2-4771-8b72-61144addecc2

Tehát van az a kifejezés, hogy dögevő cigány, na most már tudom hogy született meg ez a kedves becéző kifejezés ~bitch please XD~ . Na de inkább nem viccelem el a témát, szóval ebbe is beleásom magamat , mint az éhes aghori magát a hullahalmok közé !

Az augharok nem keverendőek össze az Aghorikkal, az két különböző dolog. Vannak akik szektákban csoportosulnak de vannak akik magányos követőként sétálgatnak és lakmároznak a Gangesz partján :D. Ők Shivát a rettenetes alakjában imádják, ők állnak legközelebb az ősi samanista aszkétákhoz, az emberevésen keresztül szellemek és kísértetek felett vesznek hatalmat amit el is tudok képzelni, hiszen az emberhús eléggé skilles táplálék lehet,  ha már van aki azt mondja hogy ha marha húst eszik erőt érez és férfiasságot, akkor gondoljunk bele mi történhet egy ember megevésekor :D. Na de mindegy nem megyek bele a Bodies kiállításon is éhes lettem X'D.

Na az a lényeg hogy őket MÉG Indiában is elítélik, ami azért elég durva mert ott aztán van lepra, kosz , szarfolyam ami szem szájnak hányingere. Minden szabályt és előírást megszegnek, alkoholt isznak, húst esznek, tisztátalan obszcén beszédük van, elvileg emberáldozatot már nem hoznak de embert előszeretettel fogyasztanak. Anno nagyon nagy számban éltek ma már 200 darab létezik Indiában. Most a szemetekben ők lehetnek ott a helyi Sátánista-Sátánpisták :D (de nagyon nem erről van szó). Sherring ezt írta róluk:

" Az aghorik,  egy “botrányosan illetlen és förtelmes koldusokból álló társaság, akik szokásaik gusztustalan hitványságával tették magukat hírhedtté.”

http://gameknot.com/img/u/a/g/aghori.jpg?1172673641

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lz3dyqEFcJ1r2foyko1_500.jpg

 Az angol misszionáriusok agyfaszt kaptak tőlük, ezek halottégető helyeken laknak, vagy vályogfalba vájt odvakban. Egy- kettő igényt érez kunyhót építeni,  amiket emberi koponyákkal ékesít :D. Sokszor meztelenül mászkálnak vagy egy két koszos rongyba tekerik szerveiket, csontokból készített ékszereket viselnek és kimondottan büdös a szájuk. (Ezt nem én találtam ki tényleg ez a jellemzésük XD). Van egy rítus ami abból áll hogy egy hulla testére ül, így mutatja be az imádatát. Ekkor teljes hatalmat nyer az eltávozott ember lelke felett. Ágyuk egy máglyaravatal mása (kb mintha én koporsóban aludnék) szóval ők Indiai goth szubkultúra,  csak komolyabban veszik magukat :D. Ételüket, ha éppen nem hulla a halottégető máglyából elvett hamuval és fával főzik meg és egy emberi koponyából isznak és esznek. Ez is a koldulócsészéjük. Mielőtt esznek egy kutyának adják az ételt, hogy ezzel is azt jelezzék, hogy a táplálékuk nem más mint egy állat tisztátalan maradéka. Indiában ugyanis a kutyák is dögötöket esznek ami a hullaégetések során maradnak meg, na így simogassátok meg buksit meg hagyjátok hogy pofán nyaljon titeket. :D Vizeletet isznak ami mondjuk nem para mert írtam már erről ,hogy orvosság (régebbi cikk). De szart és hányást is megeszik előszeretettel. (Y)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL1DBNTA2iy3Hz48A7UXZQPw3BQ9OZiQ7kmgRfpg2CtQhD145OnGudM2gKcS2HAGt7Ws8Rpa1bJvbkAy7tNA69gby2sNt1kGgzNuzZxzAccNFjlK5p85wm9lP2k2lH3dQKs3HsCsdVGb2o/s400/21-pagalinanda-Aghori-Baba.jpg

Sokszor állathangokkal kommunikálnak, néha ok nélkül ordítanak.Úgy hiszik ez azért van mert ők természetfeletti lények(ezek szerint én is az vagyok amikor a 4-es 6-oson random kurva anyázásba kezdek :D). Bár ez megszokott ott , mert elég sok aszkéta is hangot ad szent őrületének amikor csak úgy visítozni kezdenek  az utcán. Érdekesség amúgy , hogy ők a leglenézettebbek , de ha az aszketizmust vesszük magát mint fogalmat, akkor azt kell hogy mondjam ők csinálják a legigazabbul, hiszen mi is az aszkéta dolga dióhéjban? Leírom azt is.

Aszkéta dolga dióhéjban

http://www.darylstar.com/files/gallery/2281_th_SP%20as%20aghori.jpg

Az aszkéta célja a megszabadulás és a szellemi megvilágosodás elnyerése. Az a lényeg , hogy van egy ember aki mestert azaz gurut keres magának és lemond a normális emberi életről. A guru megtalálása is nagy feladat, hiszen nem mindenki fogad el tanítványának akárkit.

 Amikor valaki tanítvány lesz,  a guru rabszolgájaként fog funkcionálni és az cserébe megmutatja az abszolúthoz vezető utat. A guru felveszi a tanítvány rossz karmáját, ergo ételt és minden felelősséget átvállal, ő eteti a tanítványt és ilyenek, tehát a guru a tanítvány megtestesült Istene lesz. A tanítványok sokszor leborotválják a hajukat amikor beveszik őket a "csapatba,, mert az a lemondás szimbóluma. Most itt is regélhetnék kurva sokat,  de már hosszú a cikk így nem írom le a beavatás szertartás menetét, tehát az lényeg hogy szerintem az aghorik a legjobbak mert ők tényleg szart esznek, hugyot isznak , direkt rebellisen mocskosan viselkednek, hogy megvessék őket:  tehát totálisan sikerült nekik a lemondás :D. Tehát a tulajdon nem létezik és a test örömei sem, na nekik tényleg nincs tulajdonuk max az a fél koponya amit egy oszló hullától oroztak el :D. Érdemes youtube-on is keresgélni sok videó van róluk!

Aghorik :)


Érdekesség, hogy iszonyatos nagy információ anyag van róluk a neten ráadásul magyarul is, így a hasznos linkek alatt ezeket megtalálhatjátok! :) Az aghorik szerint:

 Minden lélek azonos az abszolút létezővel és minden kategorizálás megkülönböztetés egy tévképzet avagy illúzió. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEkypzp5ramiKZRCBKYKDFyCkgG-8GuJL0F23yFlpmFe9KbK1Joeu8RgsMcp6lxFedL65Xxg2cQc_tpjEIk2D-RQKzL_IqcJ6nq9c5TrXerozLqNmERF9cKazbmIKInq7ZuMI9aGx9To0/s1600/Aghori-yoga-0.jpg

Ezt a tanítást konkrét élményekkel akarják átélni, innen jön a disznólkodás. Ez a gyakorlat az ellentétek azonosságának felismerésén alapul, így már kicsit jobban értem a lényeget. Tehát jól éreztem hogy nem hülyék és ők nyomják a legkeményebben :Đ. ~zseniális~ Elvileg a  szektának a világ több pontján is vannak követőik pl emlékszem anno amerikai halottevő botrányokra amúgy, természetesen bárki beléphet akármilyen kasztú és nemű is legyen. Sok pletyka kering olyan hívőkről akik pl gyerekeket öltek és a vérüket üvegekbe gyűjtötték, hogy halhatatlanságot szerezzenek ez által! :) Érdekes, hogy nők is követik ezt a szektát igen gyakran. Egy tiszt így számol be a látottakról:

“Egyszer láttam ennek a szektának az egyik szegény ördögét, ahogy egy puffadt hulla fejét ette, és ahogy elhaladtam mellette felüvöltött és rám mutatott, majd kivájta a fej egyik szemét és ott előttem lenyelte.”

 De nem kell messzire menni egy másik élményért sem:

 “Benáresz közelében nem szokatlan látni őket, ahogy a folyón egy holttesten ülve úsznak lefelé, és a húsukból táplálkoznak” 

“egy részeg aghori megszerzi magának a partra sodródó holttesteket és húsdarabokat harap ki belőle...”

 “az egyik Deora főnök mondta nekem, hogy...miközben a bátyja holttestét szállították elégetni, az egyik ilyen szörnyeteg útját állta a temetési menetnek és könyörgött, hogy adják oda neki a holttestet, mondván hogy ‘kiváló chanti (ízesítő) lenne belőle’”.

“úgy találták, hogy egy rothadó holttestet vonszolt maga után az úton. Az agyvelőt az utcára dobálta a koponyából és a holttest bűze nagy zavart keltett az emberek között. Itt-ott a hullát a boltok standjára vagy a földre fektette. Húsdarabokat választva le a csontokról helyben megette őket és koldulni próbált.” 

http://www.havensstudios.com/sketchblog/uploaded_images/aghori-745659.jpg

Érdekesség még, hogy rengeteg fekete tantrával kapcsolatos szokásuk van pl rituális dögevés alatt nőket etetnek,  akikkel közösülnek így invokálva magukba isteneket ez pl már hasonlít a Lavey és Crowley féle szexuálmágiához is, amikor isteneket invokálnak magukba és ceremoniálisan párosodnak,  így nyerve földi javakat, csak itt nem a javak és a pénz a lényeg hanem színtiszta megvilágosodás avagy egy mocskos rituálé amivel még jobban feszegetik a határaikat! Valószínűleg innen jött nekik az ötlet hogy átvitt értelembe tegyék a gyakorlatokat (mármint Crowley és társai, akik tudtommal elmentek Indiába teozófiai vizsgálatokat folytatni).

Fontos volt, hogy a nő prostituált legyen és menstruáljon így volt még koszosabb és tisztátalanabb maga az egész produkció.  Az aghorik a praktikák során a következő képességekkel lesznek megáldva: gyógyítanak, gondolatot tudnak olvasni, halottakat tudnak megidézni és felkelteni, el tudja hagyni a testét,  hogy bejusson egy másikba és így tovább, ezeket nem tartom magam sem kizártnak. :3

6. részes sorozat Youtubon fent van az összes  :)


Na remélem hogy ezzel megint kipörgettem a viccreléteket, jó sok néznivalót adtam, érdekesek  még a linkek is, olvassa el az akit érdekel! Tudtam volna még cifrázni,  de akkor mát tényleg nagyon hosszú lett volna,  azt meg sokan nem olvassák el! Csihajj!

 :D-Hasznos linkek:













http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/384541_276914709030709_179131105475737_725527_108629405_n.jpg

11 megjegyzés:

  1. ezt jól összeraktad :) By: Hidvégi Erzsébet

    VálaszTörlés
  2. Okés, hogy az életben tapasztaljunk meg mindent amit lehetséges, de ez már a legvége volna? Ez is egy út, csak nekem nem venné be a gyomrom. Különben is Indiában félreértelmezték a reinkarnáció fogalmát is... egy másik, hasznos szemlélet szerint, tedd azt amit a legkevésbé kívánsz megtenni, mert arra van szükséged, szóval mégis lehet benne valami, mert amit nem akarsz megtenni (vagy belekóstolni) azt még nem ismered és arra a tapasztalatra van szükséged. Rendben van, de nem hinném, hogy egy életen át kellene folytatni ugyan azt.
    ... lehet össze kéne ülni a mortem olvasó táborának egy közös halotti torra... khm... van valakinek erre a "nemes" eseményre egy fölösleges hullája?
    (szükség szerűen vissza lesz szolgáltatva amennyiben igény lesz rá...)

    VálaszTörlés
  3. Gondoltam írók még neked Káin egy meglepő álmot, amit szombatról vasárnapra virradóra álmodtam:

    Álmomban bementem egy hozzánk közeli lottózóba, hogy feladjak hatoslottót és miközben tanakodtam, hogy a nálam lévő 3 szelvényből melyik kettőt adjam fel átcsúsztam egy másik álomba? Hirtelen egy nyaraláson vagy min találtam magamat veled, meg még rajtad kívül (velem) együtt 5 személlyel. Ebből kettő idősebb korú volt (30-40 körüli). Egy szőke göndör hajú nő és egy sötét hajú, feje tetején kopaszodó, szemüveges, gyenge fizikumú férfi. A többiekre nem emlékszem tisztán (töltelékek...). Valami hajóroncs felfedezése volt aznap az egyik fő attrakció, erre bejelented, hogy rossz előérzeted támadt. A vezető valami szellem vadászatra invitált minket oda. Lementünk a bárkába egy lépcsőn. Kicsi volt, három különálló helyiséggel, amik egymás mellett helyezkedtek el, 2 hosszanti irányban egy pedig a rövidebb oldalon a lépcsőtől legtávolabb. Miután körbe kémleltünk (a legközelebbi szobát néztem csak meg) utána elhagytuk a hajótestet. Mielőtt felmentünk volna még láttam, hogy a legtávolabbi helyiségben bolyongasz. Feltettem a kérdést, hogy "Káin nem jön?". Senki nem válaszolt rá, mintha levegő lettem volna és feltűnt, hogy mintha magasabb lennék a többieknél. Szóval téged kivéve mindenki felment és otthagytak, megfeledkezve rólad. Későbbi pillanatok (nem tudom behatárolni az időt), megint feltettem a kérdést, hogy "Káinnal mi lesz?" Ekkor már egy asztalnál ültünk és beszélgettünk, vártunk a szellem riasztó jelzésére vagy mi.
    Erre felpattantam és lerohantam, mint az őrült, hogy te jó ég hol lehetsz. A lépcsőn lefele menet a nevedet kiáltoztam, csak nyöszörgést hallottam, aminek a forrásában nem voltam biztos, ezért másodszorra is kiáltottam utánad. Ezután biztos voltam benne, hogy a legközelebbi szobából jött a hang. Bementem és ott hevertél valami fekvő alkalmatosságon. Az arcod olyan volt, mintha valami sötét fátyol takarná. Vállra kaptalak és ekkor én lefordultam eddigi látószögemről, ugyanis nem az én testem volt az, hanem egész idáig a jelenlegi barátod vállain "támaszkodtam". Aztán a szobából néztem a távozásotokat, majd mikor a lépcsőhöz értetek én hirtelen a lépcső aljáról figyeltem, ahogy felvisz rajta.
    Aztán vissza tértem a lottózós álmomba, aztán feltettem magamban a kérdést, hogy ez mi volt? Aztán felébredtem :D

    VálaszTörlés
  4. -Kamupók:

    Hogy érted hogy félreértelmezik, szerintem a Hinduk meg a Buddhisták tudják a legjobban, hogy ez hogy megy :D. A sok másfajta elmélet az már az odatévedt teológusok megoldásai. Kb. ez olyan hogy Crowley meg Lavey és a többi szexmágus is ebből merítkezett.

    Mondjuk az is tény hogy az van amiben kb. hinni akarsz.

    Hú ez elég durva :DDDDD Kíváncsi vagyok fog-e történni velem valami!

    VálaszTörlés
  5. Amire gondolok, amit nekem magyaráztak a reinkarnációról, az a fejlődési sorrend, amit már egy régebbi cikkben leírtam. A hinduk szerint az életünkben elkövetett tetteink szerint fogunk ismét vissza születni új testbe. Nos, ez értesülésem szerint náluk úgy megy, hogy a fizikai lények megtestesülései közt ugrálnak (egyszer majom, majd ember, rovar, fűszál, stb.). Legalábbis én így tudom, hogy a reinkarnációt így értelmezik. Viszont amiről én értesültem, amikor valaki elér egy szintet és bejárja őket a következő fejlettségi szintre jut. Ha valaki emberként születik le, az megtartja azt a szintet, tehát következő leszületése is emberként fog történni (kivéve akkor, ha szándékosan fel nem vállalja egy alacsonyabb létforma szintjének ismételt végig járását...). Na, én erre gondoltam, de ahány rendszer annyi magyarázat, mindenkinek felfogása és hite szerinti. Én az általam tanulttal értek egyet és látok benne rációt. Majd a fizikai test pusztulása után kiderül aminek ki kell derülnie.

    [apropó, a gyertyafényes hullazabálással mi lesz?]

    VálaszTörlés
  6. -Kamupók:

    Ne viccelj már én csak élve ennék embert :))))

    Hm, nem tudom szerintem simán vissza lehet esni, de mindenki máshogy gondolja ezt. Majd meglátjuk! :Đ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fertőzőek vagytok rám nézve... remélem több ilyen blődség nem jut majd eszembe.

      Törlés
  7. Üdv!
    Jó kis írás lett, egészen érdekes az aghori téma, grat. Bár itt-ott akad egy pár javításra szoruló dolog. Távol álljon tőlem, hogy kioktassalak, csak azért hívom fel erre a figyelmedet, hogy - mivel láthatóan Téged is érdekel ez a keleti vallásos téma - a jövőben el tudd kerülni az ilyesmit. Pl. Buddha, nem csupán Buddha, hanem A Buddha (mivel volt több is!). A Nirvánáról, A Buddha tulajdonképpen semmit nem tanított, csak megemlítette. A Nirvánába nem lehet eljutni, mert nem egy hely, hanem egy állapot (nir-van=ellobanás), vagyis inkább az a pillanat, amikor megszűnsz létezni. Remélem nem veszed ezt rossz néven. Ha tényleg érdekel az ilyesmi, akkor ajánlom figyelmedbe Andrew Skilton: A buddhizmus rövid története c. művét, valamint Mircea Eliade: Vallási hiedelmek és eszmék története I-III c. fantasztikus irományokat (Eliade a múlt század és talán minden idők legnagyobb vallástudósa/vallástörténésze), és Hetényi Ernő: Buddhizmus a buddholgia tükrében c. monográfiáját. Mindegyik nagyon jó könyv, és nem a modern divatos buddhsta ponyvairodalomhoz tartoznak, hanem valóban szakkönyvek. Minden jót, és várom a további érdekes cikkeket! :) Ben

    VálaszTörlés
  8. -Ben:

    Egyedül azt veszem rossz néven hogy kioktatsz ez egy állapot és nem egy hely. Hidd el tudom, nem vagyok félkegyelmű. Örülök ha tetszett. :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: