2012. április 7., szombat

Káin: Tiszakürti szellemhistória (X) :DDD

http://www.huszadikszazad.hu/img/16/2285_jager_mari.jpg

Sziasztok!

Elnézést hogy nem voltam sokáig, de vidékre utaztam egy hétre a barinőmhöz nevezetesen Tiszakürtre. Nagyon érdekes hely mert zsizsegett az egész különböző spirituális energiáktól, annyira felerősödtek a megérzéseim ott, hogy vaktában el tudtam mondani merre van a temető (volt 3 is egymás mellett :DDD). Nos azért írok erről a helyről mert kiderült csomó szellemtörténete van. Ugye nem kell mondanom, hogy a falu a gát mellett van és még a barinőm apukája látta a hullákat úszni a Tisza tetején amikor kiöntött (azon a gáton ahol szellem vadásztunk X'D). Na de ez még semmi, mert a faluban nem csak háborús halottak hemzsegtek hanem más is történt, kurva sok ármány és gyilkosság érezhetően rányomta a bélyegét a hely hangulatára, szóval mi is történt ebben a kicsike kis Twin Peaksben? :D Elsőként jöjjön az alapsztori , utána meg a miénk következik! ^__^




Tiszakürti arzénos gyilkosságok



Nos igen , a hely úgy ismert hogy: Tiszazugi arzénos gyilkosságok helye avagy a Tiszazugi arzénos asszonyok :D. Itt ugyanis nem egy férjet tett el láb alól az asszonypajtás. Marha nagy gyilkolási hullám futott végig ezen a terülten, mikor is az asszonyok az iszákos férjeiket megoldásképpen a másvilágra küldték. Ezek után akkora divat lett a gyilkolás, hogy nem csak a férjeket hanem: öregeket, betegeket és nem kívánt csecsemőket is kinyírták.

Egy névtelen feljelentés következtében kezdtek vizsgálódni és azzal bírték szóra az asszonyokat hogy közölték az arzén évek múlva is kimutatható a testekből. A perekről Móricz Zsigmond mesélt sokat, a mérget egy bába fedezte fel aki egy beteg mellett virrasztott, legyek lepték el a beteget így a bába légypapírt hozatott és cukros tejeskávéba dugta amit megivott egy macska és kimúlt. Ekkor jött rá hogy gyilkos keverék birtokában van, így a betegnek is beadta és az meghalt szintén. Móricz Zsigmond így emlékszik az eseményre:


„A bábának feltűnt a kis macska halála. Hazament s a szobában a tányérról kiöntötte a legyeket a ház előtt. Egy kis csirke odajött, megette a legyeket. Megette a kis tarka csirke s nemsokára elkezdett szédelegni. Azután megdöglött. Ez már szeget ütött a bába fejébe. Leöntötte a tányérokról a légyvizet s beletöltötte a kis kutya szájába. A kutya is megdöglött tőle.– Hisz ez nagyszerű, – mondta a boszorkány – ez jó, ez kell. Csinált ilyen légyvizet, visszament a beteghez, beadta neki: az is megdöglött.A család megsiratta, meggyászolta s örültek, hogy a jóisten így segített rajtuk. Most már a bába egy zseniális találmány birtokában élet-halál urának érezte magát. Sok-sok évig, talán egész évtizedig őrizte a titkát, míg egyszer csak alkalma volt hasznát venni. Vége lett a háborúnak, hazajött egy vak katona. A felesége gyűlölettel fogadta, mert már mást szeretett. S megmaradt az ura házsártos rossz természete... Azt mondja a bába: „Mit kínlódsz vele”. Beadták borban az orvosságot, az ember gyomorbajt kapott. Orvost hívattak, az megvizsgálta, orvosságot rendelt. Megcsináltatták. Éccakára a bába mézes pálinkát csinált, hogy jobban aludjon, belekeverték az arzént, reggelre a beteg kész volt.,,


Mivel ezen a területen kurva nagy a volt a szegénység és nem volt télen elég étel rengeteg beteg és gyenge ember élt akkor, jött a bába mit kínlódsz vele-szöveggel és nyomatta a varázsszert :D. A kínlódás miatta férfiak meg vedeltek mint a disznó és erre is a megoldás természetesen az arzén volt. Az asszonyok nagyon sokszor a csecsemőket mérgezték meg, ezzel szabályozták a születést. Az első gyilkosság 1911-ben történt és a rendőrök sorra hantolták ki a testeket (ott ahol éjjel mászkáltunk Ildivel :DDDD). 162 arzénnal mérgezett testre bukkantak, így elképzelhető hogy ezres nagyságrendű volt a gyilkosságok száma!!!! Egy felnőttnek 4-6 alaklom kell egy gyereknek csak egy hogy meghaljon tőle. Érdekes hogy az elkövetők közt csak nők voltak ugyanis csak gyerek és férfi testeket voltak arzénosak! Tiszakürt mellett nem sokkal van Nagyrév, amit a halál falujaként emlegettek, itt hat asszony ítéltek halálra. A főkolompos megölte magát mielőtt lecsaphattak volna rá.




Nagyrévnél :D


Nos ha ez nem elég van még egy Tiszakürti történet két fogadósról aki a saját fiát nyírta ki :D elmesélem ezt is nektek. Ildivel amúgy próbáltuk megkeresni a házat de nem találtuk :( Max majd valami levéltárban utána nézünk és ott fogunk egyszer éjszakázni, na de itt a következő arzénos sztori:

A Tiszakürti fogadós gyilkosság:


Ebben a történetben Kronberg László és felesége az elkövető, 1919-ben történtek az események amikor a pár a világháború alatt minden vagyonát felélte. Egyetlen lányuk Pestre szökött hogy kurva legyen, fiúk is elment otthonról mert az apja 9 éves korában elverte ostorral, másik 2 fiúk a háborúban halt meg.


A pár egyedül maradt és elszegényedett így arra jutottak ölni fognak, László elvileg ásott egy hat láb mély gödröt az erdőben és teleszórta égetett mésszel ez alatt Zsuzsa a falusi szatócsboltban, kis barna zacskókban sztrichninkristályt vásárolt, mondván, hogy a farkasokat akarják megmérgezni vele.19-22 közt 10 ember halt meg a Kronberg fogadóban. 1922 augusztus 14-én érkezett meg az utolsó áldozat , egy 30-as férfi aki kövér üzletember volt. Be is keverték a mérget egy jó borba és elvileg a görcs által a fogán felhúzódtak az ajkai.


Amikor kutatták a cuccokat kiderült hogy a saját fiukat ölték meg (papírokra bukkantak akkor). Ekkor sokkot kaptak megírták a beismerő vallomásukat és megölték magukat. A ház üresen állt amibe senki sem mert bemenni , aki eltöltött egy két estét elmenekült mert elvileg hátborzongató jelenségek történtek ott. Elvileg a faluban ilyen ínymutogatós rémek mászkáltak amit Ildivel nem láttunk csak valami mást erről később írok :D. 1980 szeptember 23.-án valaki felgyújtotta a házat , a tettes ismeretlen ahogy a ház helye is :(.

-Hasznos linkek:




Saját tapasztalatok:
Nos én úgy mentem ide lájtolni, hogy semmit sem tudtam ezekről. Már amikor bementem a faluba az egész zsizsegett ilyen nagyon erős másvilági energiáktól még a megérzéseimet is felerősítette amik alapból vannak. Az első az volt amikor bementem kb szíven ütött a levegőben uralkodó kavargó valami, Ildit meg is kérdeztem mi a faszom folyik itt mert ritkán érzek ennyire erős jelenlétet, mire felvilágosított a fogadós sztoriról. Mondtam neki tuti az erdőben vannak a hullák Ildi szerint nem, amint látjuk a megérzésem bejött, mert oda szórták be a testeket. Ildinél voltam a wc-n és villant egyet a helység feketén, kijöttem megkérdeztem mi a faszom történt a wc-n mert valami nagyon nem oké, kiderült a wc-n halt meg pont egy ember a házukban! :DDD


Nos ha ez nem volt elég éjjel sétálgattunk és megéreztem hogy valami nem fasza, megkérdeztem Ildit van-e temető a környéken nem sokkal felbukkant egymás után három is. Este bementünk kettőbe és a falu végén lévő harmadik temetőt offoltam mert olyan szar érzésem lett amit nem tudtam hova tenni :D. Valószínűleg az lehetett a régebbi.

Másnap lebicikliztünk a gáton 2 falut, Tiszakürtről egészen Nagyrévig (7 órás bicikli út volt a gáton oda a főúton vissza -tettünk egy kört :DDD) ahol szintén szar érzésem volt, ma pedig cikkírás közben bukkantam rá , hogy Nagyrév a halál falujaként volt ismert és kb 1000 számra tették el az embereket láb alól :D!!!

A legdurvább az volt amikor éjjel Ildivel sétáltunk és leültünk a gát tetejére. A gát egy földút volt, ami a falu felett magasodott, a hold világított csak mert a fények már ide nem jutottak el. Előttünk egy út volt ami a faluba vezetett, mi középen ültünk ahol a gát lét oldalra szaladt és mögöttünk a 4. út az erdő felé vezetett. Tehát egy kereszteződésben ültünk! :D

Nem gondoltunk arra mit csinálunk ittuk a Somersby-t beszélgettünk és hirtelen kibaszott fos érzésem lett , elkezdtem fázni pedig meleg volt. A föld alól jött valami hideg amit Ildi is megérzett. Egyszer csak egy nagyon erős jelenséget láttam meg, fehér gomolygó emberalakú füstöt. Én alapból látok dolgokat energia szinten de ezt bárki láthatta volna olyan volt. Ildi mellett állt meg. Felugrottam hogy oké akkor MOST megyünk és halálfélelmem lett, Ildi is felpattant pedig nem félős, erre meglátta ugyan azt a jelenséget mellettem, pedig nem mondtam neki mit láttam. Elkezdtünk egyszerre sietni lefelé és visszanézve láttuk még azt a cuccot. Kábé a mozgásából ítélve körbe járt minket. 20 perc volt az út hazáig és kb 15 perc után ütünk le pihenni és kiugrott a szívünk. Ilyet még nem láttam és nem éreztem . Nem úgy ijedtem meg mint egy jelenségtől , mert sok ilyet látok, hanem az a dolog sugárzott ki magából valamit és rettegés futott végig a fejemtől a kisujjaimig kb. az az érzés ami a vén banya/ SUNDS jelenségnél szokott lenni , csak itt nem aludtunk hanem ültünk. Este amúgy nem történt semmi és nem jött utánunk.(Szerencsére)

Másnap este kimentünk fotózni amúgy még slussz poén hogy a dolog 11:50-kor jelent meg keresztútnál ami lehet akár alkukötő démon is! :D Azt is tudom biztosra, hogy ez nem ember lelke volt de a hely szempontjából lehet hogy materializálódott ez a sok szar, tudjátok mint a gonosz házak esetében ahol az emberek érzései olyan erősek, hogy egy másik síkon testet ölt mint jelenség. Nos ezen sem csodálkoznék. Alkukötő démon meg azért nem lehetett mert sajnos másnap éjjel nyoma veszett és nem jött elő! :((( Vagyis még beszéltük is hogy most hogy odamegyünk gépekkel meg ilyenek tuti nem lesz semmi , hát nem is lett max ilyen orbokat fotóztunk le ami lehetett por is és kurva sok volt belőlük. Szóval most az a feladat, hogy megkeressük a levéltárban a leégett fogadó helyét és visszamegyünk :D!!!

Remélem tetszett a kis szellemvadász cikk, Nagyrév és Tiszakürt szavamra tényleg 100%-ig aktív hely! Szóval aki szellemvadászatot akar csinálni érdemes elmennie pár napra!

http://donna.hu/donnaimages/articles_images/003776/1245071072.jpg

19 megjegyzés:

  1. Hú, Káin, ez remek cikk volt, nagyon tetszett :)
    Ismerem a fogadós történetet, még gyerekkoromban sikerült elolvasnom egy születésnapomra kapott könyvből, A világ legnagyobb kísérteteiből. Ez a könyv kiváló, mindenkinek ajánlom.
    Engem is nagyon érdekelne ez a hely, el is mennék szívesen, mert engem is eléggé érdekel a szellemvilág, csak kissé máshogy, mint az átlagot. Én meghalt (metál)zenészekkel, 2 black metal és egy doom-gothic metal- "tartom a kapcsolatot", bár sajnos idáig csak arra voltam képes mindössze, hogy elmenjek az Ő dimenziójukba, viszont irányítani az eseményeket, hogy pl. tovább maradhassak Velük, sajnos nem :( pedig szeretnék.
    Eléggé érdekes álmaim voltak Velük, szinte 2-3 heti rendszerességgel, tehát mondhatni, nincs olyan hónap azóta, mióta megismertem Őket és a történeteiket (sajnos mindhármuké eléggé tragikus), valamint elfogadtam és erősen megszerettem mindegyiket, hogy ne álmodnék valamelyikkel. Egyikük öngyilkos lett, a másikat megölték, a harmadik pedig szívelégtelenségben hunyt el. Mindhárman nagyon fiatalok voltak, egyikük 22 éves, a másik 25, a harmadik pedig 48 :( Ha valaki mélyebben beleásta magát a metálzene történetének eme részeibe, gondolom, sejti kikről van szó. Dead, a Mayhem együttes ex-énekese, Euronymous, a gitáros és a harmadik nem más, mint Peter Steele :( Érdekes, nekem nem kellett életemben ismerni Őket, az első kettőt főként, mivel csak 6 és 8 éves voltam, mmikor meghaltak. De amióta LÁTNI AKAROM Őket, azóta él a kapcsolat, még ha ilyen kezdetleges szinten is. Annyit tudok, hogy még inkább el akarom mélyíteni Velük a kapcsolatot (van egy ismerősöm, aki ezt nagyon helytelennek tartja, de én nem) és még jobban megismerni Őket.

    VálaszTörlés
  2. Káin: Jó kis cikk! Valami miatt itt a Dél-Alföldön elég sok a gyilok! Asszem Pest után aránylag errefele történik a legtöbb. Pipás Pista, balástyai rém - csakhogy két ismertebb sorozatgyilkost említsek a környékről. Egyébként olvasva amiket átélsz, nem szívesen lennék a helyedben! Néhányszor én is átéltem hasonlókat, de máig nem tudom, hogy halluztam őket vagy se.

    Idun Lilith: Jó zenéket hallgatsz!:)

    VálaszTörlés
  3. -Lilith:

    Na örülök, hogy tetszett érdekes dolgok ezek ^__^. Remélem sikerül velük tényleg kapcsolatot teremteni abból nem származik baj szerintem, nem értem az ismid álláspontját!

    -Húsbavájó:

    Örülök, hogy tetszik! érdekesség még hogy amikor ezek a dolgok történtek Tiszakürtön nem volt pap szóval szerintem valami démon okozhatott agyfaszt. az ottlétem alatt tiszta idegbeteg voltam szóval van ott valami nagyon kellemetlen.

    Nem haluztad őket. Áh amúgy ma már nem para gyermekkorban volt nagyon tré most inkább megszállókkal van bajom amiket látok annyira nem gáz.

    VálaszTörlés
  4. Káin:

    Én is mielőbb remélem, az ismerősöm azt mondta, nagyon rossz úton járok, ha velük foglalkozom, meert egyszer majd vagy Ők visznek el vagy nekem kell mennem :DDDDD


    Húsbavájó:

    Köszönöm, tényleg azok :)

    VálaszTörlés
  5. Na szép. Pont ilyen történetekre vagyunk kíváncsiak, csak Neo is mélyen hallgat róluk...
    Egyébként nem hinném, hogy pont egy pap vagy lelki pásztor hiánya miatt lettek volna többen a "gonosz ügynökei". Egyrészt háború, másrészt a magyarnak nem való a képmutató kereszténység, csak jobban elbutítja őket.
    "kamupók"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "KAMUPÓK"
      hisz ismered- fecseg a felszín és hallgat a mély...jó kis közhely biza. Nem szeretek vagy akarok ilyesmikről beszélni, csak ha valamihez fel kell hoznom, vagy valami nagyon váratlan ért. Keresni meg nem keresem, megtalál magától a baj.

      Amúgy én is vidéken vagyok, kedden szerintem jövök egy cikkel, mert nem volt időm mostanában sajnos ilyesmikre, estig dolgoztam vagy pedig orvosnál ültem...jövő hetem d.u- jai szabadok, kiv egy- két nap az megint orvosos....:S sajna most ezen is túl kell lennem, de jövök jövök- közeledem vissza! :)

      Régi lakásunk nemrég "feltörték" :D a mai napig is zajonganak a házi szellemeink, pedig senki nem lakik ott, de a szomszéd szép dolgokról számol be...

      KÁIN:
      Sajni- majni az Alföld valóban tele van arzén- sztorikkal- ez akkor nagyon menő és elérhető dolog volt. Az én Hajdú- bihari megyémben- ahol születtem, ott is majdnem minden városnak meg falunak megvolt az arzén sztorija...ezt nagyon szerették az asszonkák. :D Klasszikus eleme volt egy háztartásnak.
      Nem kell messzire menni egy sorozatgyilkosért, csak meg kell nézni magyarország paraszti világát, ahol elfogadott volt hogy hébe- hóba legyilkolják az embereket :D Ez ilyen vidéki tény. Az ilyen pöcsömpusztai vidékeken meg nem volt nehéz elkummantani a hullákat.

      Amúgy nem tudom mennyire működik ez a kereszteződés dolog, de biztos nem is fogom kipróbálni. :D Igazából kurva mindegy mi volt, ha rossz szándékkal ment. Még a végén rátok tapad valami szar, nem jó játék. :(
      Ha meg csináltok egy felvételt, hivatalos szervek nem fogják elismerni soha- kamu lesz és ráfogják valamire- szóval csak saját szórakozásotokra készül- és megüthetitek a bokátokat ha valami szar beszopat...főleg valami pututtya bozótosba, ahol rég nem járt ember nemhogy spirituálisan érzékeny ember, aki neki "csemege" lesz...:S ez olyan mint amikor egy kis pici nyuszi bemegy egy oroszlánbarlangba az meg éhesen várja! :( Vigyázni kell, ki tudja mik ólálkodnak a sötétben, nemhogy vidéken az elburjánzott vad semmi közepén.

      Törlés
  6. -Lilith:

    Hát szerintem az nem így megy akkor már elég sok embert meghalt volna ettől :D

    -Kamupók:

    Hát hidd el kurva fontos hogy legyen pap :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin: Ez most remélem nem azt jelenti, hogy megtértél az egyház kebelére?:D Ugye nem?!:O

      Törlés
    2. Káin:

      Én is így gondolom :) Szerintem se rossz dolog, ha szellemekkel akarja felvenni az ember a kapcsolatot.

      Törlés
  7. -Neo:

    Dehogy tapad, leráztuk szerencsére, ha jött volna akkor biztosan éreztük is volna :D.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem a papok legtöbbje használhatatlan, olyan mint bármelyik másik ember. Elrebeghetek egy imát és feldobhatok egy utolsó kenetet is bárkinek, akkor sem fogok vele megvédeni senkit, mert nem hiszek benne. Azok akik ilyen hivatást választanak előbb-utóbb olyan útra tévednek amitől a maradék hitük és "erejük" is elszáll. Főleg egy olyan vallásban való hitvilágban ahol nincs reinkarnáció, hibák kijavítására lehetőség, egyszóval a materiális élet létezik és utána semmi konkrétum. Szóval remélem érted mire akarok kilyukadni. Hitetlenek ők maguk is, tehát semmit nem érnek ilyen téren, hiszen azt sem tudják mit csinálnak.
    Én már legalább úgy halok meg, hogy tudatában vagyok ez nem a vég, csupán egy része a létezésemnek.

    VálaszTörlés
  9. -Húsbavájó:

    Remélem ez a kérdés költői volt. :D Lehet bármit mondani de exorcizmus létezik. :)

    -Kamupók:

    Okés, más a véleményem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin: Nem is kérdés, hogy létezik, de azért az is, hogy ki végzi, nem?:)

      kamupók: Érdekes, mert van egy tanár az egyetemen, aki amúgy kereszténynek tartja magát, nos őszerinte ez tulajdonképpen egy ateista vallás, amit persze nem valami épkézláb módon sikerült elmagyaráznia, de egy ilyen természetellenes eszménél ez nem is csoda! Egyébként szerinte a papok sokkal jobbak, mint a pszichológusok!:O Akkor majdnem elröhögtem magam!:)

      Törlés
  10. Én meg csak levonogattam a következtetések sorát, hogy valószínűleg akkora kibaszott vérengzés nem lett volna , ha van valaki aki gyóntatja a hiszékeny parasztokat :D. Szerintem ebbe elég egyszerű belegondolni. :D Aki meg olvasott engem tudja mit gondolok a keresztényekről meg magáról a papokról is. Van már elég cikkem erről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahham, tehát akkor erre gondoltál?
      Nos had ne mondjam, hogy az ilyen gyóntatások alkalmával mi is folyik a fülkében :D komolyan, mivel egy volt munkatársam mesélte, hogy a 13. kerületben nőtt fel. Katolikus nevelésben, elsőáldozóként. Egy fiatal jó képű pap volt a templomukban. Az asszonyok "csodájára" jártak, a lányaikkal együtt. Mindenki nála akart takarítani és tett is. A volt munkatársam és a haverjai pedig az ablakból figyelték hogyan "takarítanak" nála a nők.
      Meg a gyóntató fülke sem maradt ki a légyottok találka helyei közül (mit gondoltok mire valóak a kis ablakok a fülkékben?). A gyóntatás mire is szolgált volna? Csupán arra, hogy tovább fokozza vagy halassza a "robbanás pillanatát". Aminek meg kellett történnie az megtörtént. A keresztény vallás szerint amíg a halál el nem választ. Nos egy kicsit siettették ezt a folyamatot. Mivel nem voltak túl értelmes fajta emberek. Ezért sajnos nem lehetett volna megértetni velük, hogy ez a sorsuk, hogy részeges, agresszív, elnyomó férjeikkel kellett volna leélniük az életüket. Két malom közt őrlődtek. Egyrészt ami a keresztény dogmáknak volt köszönhető. Egy életen át hozzákötve agy szeszkazánhoz, másrészt nem enged el a saját "jó keresztény" gondolkodásunk mellőle, mert akkor mit szólna a "jó keresztény" közösség és a családjuk. Szóval egy csendes megoldást választottak...
      De a csecsemők meggyilkolása? Ez már az értelmi képességek legalja, igen állatias színvonal. Valószínűsíthetően a félrelépések "melléktermékeivel" nem akartak foglalkozni, mivel saját pajzánságuk élő bizonyítékai voltak.

      Törlés
  11. Kamupók: Nem fogsz meggyőzni én vagyok a legnagyobb pofájú aki szidja őket de egyszerűen tudom hogy ha van pap akkor nem fajult volna el így . :O

    Elsiklottál a cikkben egy -két dolog felett. Akkoriban éheztek az emberek azért öltek hogy legyen nekik mit enni nem pajzánság meg egyebek miatt. (öregeket és csecsemőket emiatt legalábbis)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hopplá, efölött az info fölött tényleg elsiklottam, nem kapcsoltam össze a kettőt csupán emberi mivoltomból indultam ki... :D

      Törlés
  12. -Kamupók:_ Ejnye ejnye hát miért nem figyelsz jobban? :DDD

    VálaszTörlés
  13. ... most nem ezér' a 2o fillérér', de mégis kiknek képzelik magukat ez a két csitri?! Ha már ennyire érdekli őket ez a téma, vagyis a szellemek felkutatása, energiaforrások, helyszínek megkeresése, ahol tömegesen haltak meg emberek nem éppen természetes módon, ami által tuti a szellemjárás és elindítanak egy ilyen fórumot, legalább annyit tegyenek már meg ezek az okostojások, hogy megtanulnak magyarul, érthetően fogalmazni, és nem ártana ismerkedni a magyar helyesírás szabályaival! Na persze a pink színre festett haj és az emo-stílusú szemfestés bizonyára sokkal több időt vehetett igénybe mint amennyi időt ráfordítanak a sulira (lásd: helyesírási szabályok). Már bocs, de ez így nagyon de nagyon komolytalan és hiteltelen. Túl sok a szabadidő, csajok!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: