2011. március 22., kedd

"kamupók": Gyakorlati útmutató

Mivel a spirituális léttel foglalkozók azt állítják, hogy változás van küszöbön, ezért megosztok veletek néhány gyakorlatot, amit ha rendszeresen gyakoroltok akkor érdekes felfedezéseket tapasztalhattok a környezetetekben.

Mivel az emberek mottója "a hiszem, ha látom..." ideje kicsit jobban kinyitnotok a szemeiteket. Ez a néhány gyakorlat azt hivatott szolgálni, hogy lássátok azt amit nem láttok. A különböző ezoterikával, spiritualitással foglalkozó honlapokon is találni olyan segítségeket amikkel az emberek képessé válnak, hogy kicsivel többet lássanak annál ami az orruk előtt van.


Az összes ilyen gyakorlatnak az egyik eleme az, hogy az ember kezdjen el bambulni. Ez az az állapot amikor elmélázol/elgondolkodsz valamin és nem figyelsz arra, hogy pontosan mit is nézel. Próbálj meg ne pislogni közben. Nézz el a széttárt ujjaid között. Ha megfelelően végzed a gyakorlatot, akkor egy halvány, áttetsző, fehér burokra lehetsz figyelmes ami körbe veszi az ujjaidat. Kezdd el mozgatni az egyik ujjadat és látni fogod, hogy halvány foszlányt hagy maga után.

Nehéz egy feladat tudatosan elbambulni, mivel állandóan gondolatok röpködnek fejünkben.Ha már látod az étertestedet, akkor próbálj meg embereket megfigyelni vagy saját magadat. Saját magad megfigyeléséhez egy egész alakos tükör szükségeltetik. Félhomály, amit egy gyertya nyújt, ami rézsútosan mögötted legyen valamelyik oldaladon, de ne legyen egy vonalban a tükörrel. Elmondások és tapasztalataim alapján eleinte úgy látod, mintha az ember körül forrna a levegő, majd átvált egyfajta pára állapotba ami az emberből tör elő. Részemről én nem állok tükör elé, hanem szimplán csak magamat figyelem, kezeimet leginkább és ezeken gyakorlok, no meg a növényeken, tárgyakon. Nem kell megijedni, ha csupán mozgó, hullámzó füsthöz hasonló dolgokat láttok mozogni, kavarogni, én is ilyesmiket látok a levegőben, de színeket még nem igazán.

Néhány tipp, hogy mik segíthetnek azon, hogy többet láthass, mint a fizikai világ:

Nekem a kedvencem az éjszaka, félhomályban a szobában vagy az utcán elkerülve a fényesebb részeket. Olyan, mint amikor a tévé képernyőjét néznéd, amikor nem jó az adás, szemcsés a kép (nem a digitális tévé adásra gondoltam, mert az vagy van vagy nincs eddigi tapasztalataim szerint). Ha nem akarsz embereket bámulni akkor nézz növényeket amik parkokban vannak és ne szobanövényeket, mert azok el vannak szakítva a Földtől. Náluk fehéres színű burok látható körülöttük.

-A borongós időjárásban is könnyebb megfigyelni a jelenségeket.
-A fekete háttér is nagyon sokat segíthet.
-Ha a szemeid ide-oda mocorognak, mert állandóan jár az agyad és nem tudsz egy pontot nézni akkor a legegyszerűbb ha simán csak gondolkodni kezdesz és magától elterelődik a figyelmed a képi látványtól, akkor már átmegy bambulásba az ember.

EZT A GYAKORLATOT MINDENKI A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE!
(ahogy én is ;])

Részemről egy olyan gyakorlatot végzek amihez egy gyertya szükségeltetik, fehér színű. Meditációs zenét hallgatva bámulok bele a gyertya fényébe, ami a szemeimmel egy vonalban van vízszintesen a szememtől annyira, hogy érezzem a hőjét (ez olyan 3-5 cm). Próbálok nem pislogni, ami elég nehéz. Szóval kb. 2 percig bámulom a lángot, majd behunyom a szemeimet, kb. 1 percig. Majd ismét kinyitom és tovább nézek bele a tűzbe ismét kb. 2 percig, végül félrenézel lehetőleg fölfelé rézsútosan próbálok bambulni a levegőbe egy pont felé irányítva tekintetemet. Majd ismét elölről kezdem. Ez a gyakorlat kb. 10 percig tart napi egyszer.

Ez a gyakorlat a hipotalamusz aktivizálását szolgálja szintén.Ha kezd éledezni annak az a jele, hogy amikor behunyod a szemedet akkor látni fogod a piros, sárga, zöld színben pompázó lángot amibe belenéztél, körülötte pedig lila burok jelenik meg. Volt olyan, aki miután behunyta a szemeit semmit nem látott kirajzolódni, se színeket, se alakzatokat.

Szóval ha már megjelent a kép amit fentebb leírtam akkor próbáld meg az akaratoddal elmozdítani. Ha már képes vagy irányítani akkor közelítsd magad felé és "engedd be magadba", tehát irányítsd magadba. Én még eddig a lépésig nem jutottam el, még mozgatni sem tudom.Egyébként különböző alakzatokat, esetleg alakokat figyelhetsz meg nyitott szemmel ha félre nézel. Nekem még ez sem jött össze, csak szimplán bambuláskor

7 megjegyzés:

  1. egyik ismerősöm rendesen látja az emberek, állatok, tárgyak, szóval mindennek az auráját. még a színeket is megmondja és azt is, hogy melyik csakrával mi a baj. nagyon durván kifejlesztette ezt. :)

    VálaszTörlés
  2. Ja, jó lenne ha már én is ott tarthatnék. A szellemi lényeket képes látni már?

    VálaszTörlés
  3. öhm hát azt nem tudom. ennyire nem mélyedtünk bele... mindenesetre pl. látja azt, ha egy nő terhes - aurában egy kis lelket. de ez mondjuk nem számít szellemi lénynek...

    VálaszTörlés
  4. vagy hát nem feltétlenül terhes a nő, ha van az aurában egy kis lélek. nekem pl. mondta, hogy van, mégsem vagyok az, így azt jelzi, hogy majd az életem során lesz. ugyanis azt várja, hogy mikor születhet meg. de szerencsére még messze van a fizikai testemtől. xD

    VálaszTörlés
  5. Már hogyne számítana bármi ami nem fizikai síkon mozog csak a szellemin szellemi lénynek. Amúgy mellékesen nem feltétlenül lát lelkeket az ember. Egy-egy energia "csomó", lehet elementál, lelkecske, angyal vagy démon is ;) de mellékesen megjegyezném, hogy az emberek őrangyalai állandóan mellette vannak. Esetedben inkább egy elementál, ami pozitív vagy negatív hatást gyakorol rád :)

    VálaszTörlés
  6. huuha. hát nem tudom. az ismerősöm azt mondta, hogy ez a lélek, ami mellettem van, a majdani gyerekem. állítólag az ő feleségénél is ott volt, mielőtt terhes lett...
    de hát végülis lehet az is, amit te mondasz. de jó lenne, ha nem dámoni lenne. :D

    VálaszTörlés
  7. Ez durva, anno 12 éves koromban kezembe került egy rohadt régi könyv, meg nem mondom a címét :-/ de arról szólt hogyan gyakorold a látást :D. azt írta növényeken kell kezdeni mert azoknak a legláthatóbb az energia mezejük és valóban így van. Elég elnézni egy erdő felett..

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: