2011. március 11., péntek

"kamupók": Életünk alap törvényei (részletek)

Az alábbiakban néhány alaptörvényt mutatnék be nektek ami mindenre és mindenkire vonatkozik.Szellemi lények vagyunk, jelenleg fizikai testben.



1. Az energia mindig, mindenhol, mindenben jelen van és mindent áthat.(A Világegyetemben minden energiából áll. Az energia megnyilvánulása pusztán a belé kódolt információtól függ)

2. Minden hatás amit elindítunk csakis ugyan azt a hatást válthatja ki és az jön felénk vissza.(Ugye említettem már néhány régebbi írásomban, hogy a világ kerek, csak leginkább szociális térbe helyeztem bele ezt az alaptörvényt még az alaposabb, egyetemlegesebb megismerése előtt)

3. A Világegyetem mindig az igazságosság elve alapján működik.(Az emberek a cselekedetek, történések, események végkifejletét veszik csupán észre és nem képesek visszafejteni a valódi okokig, amiből elindult egy adott történés, ezért tűnhet úgy, hogy igazságtalan egy élethelyzet, pedig nem az)

Az élet alapelvét a 7 princípium alkotja:

1. Ok nélküli ok / Logosz (teremtő)
2. A tudatra ébredés
3. Vágy (szeretne megnyilvánulni) / (érzés)
4. Érzés (akarat/szándék)
5. Cselekvés
6. Anyag / történés
7. Molekulák - atomok

[Lényegében amikor mindannyian cselekszünk valamit akkor ezeken a pontokon fut rajtunk keresztül az esemény - persze mindannyian már az Ok nélküli okot követő okok vagyunk és utána már mindennek van egy őt megelőző oka ;) - az első 3 lépés pedig olyan gyorsan zajlik le bennünk, hogy észre sem vesszük, természetesnek tűnik, mert az is ;) ]

Karma:

Szanszkrit eredetű szó, fordítása 'cselekvés'
1. Jelentése: Ok és okozati összefüggések folyamatos sorozata.
-> semmi nem történik véletlenül
-> keresd mindennek az okát, a miért kérdés feltevésével addig amíg vissza nem fejted egészen az igazságig, kiinduló pontig, amit akkor találsz meg ha már nem tudsz több kérdést feltenni (ne csak a miért kérdést tedd fel, hanem amit csak tudsz - bennem például az üresség érzését kelti ha már nincs több kérdés).
->Az igazságot bárhonnan nézed, ugyan az marad.

2. A karma bumeráng hatásként működik, ami azt jelenti, amit elindítasz, visszahat rád ugyan olyan mértékben.A karma az igazságosság elve alapján úgy működik, hogy ameddig ki nem egyenlítődik addig "él". Ilyenkor akár életeken át is követhet bennünket.

3 fő karma csoport létezik:
1, Organikus (születendő) - annyit jelent, hogy az éppen aktuális életünkben teremtjük meg őket. Életeink 70-80%-ban tartalmazzák.

2,Hozott karma - életeink során 20-30%-át hozzuk magunkkal a már leélt életeinkből. Annyi az egész, hogy előző életeinkből maradtak "rendezetlen számlák", amik nem egyenlítődtek ki és az éppen aktuálisban kell őket rendezni, amik addig fognak minket "zaklatni" amíg nem egyenlítjük ki őket. A zaklatás pedig egyre elviselhetetlenebb lesz minél tovább halogatjuk őket.

3, Rejtett karma - lényegében hozott karmából indul ki, de valami oknál fogva nem képes megnyilvánulni, ezért türelmesen várakozik amíg meg nem képes nyilvánulni, általában akár életeken át is követhet és amikor nem számítunk rá akkor következik be. Ha életünkben nincsen rá magyarázat egy ilyen eseményre akkor elkönyvelhetjük egy ilyen karmának (de ne fogjunk mindent erre, hiszen az emberek gyakran elsiklanak saját hibáik felett, elnőzőbbek magukkal szemben, pontosan az egojuk miatt)

Valamint találhatóak még az emberek életében:

-Egyéni karma (ehhez nincs mit hozzáfűzni)
-Csoportos karma (ehhez a magyarázat annyi, hogy akkor következnek be, ha egy olyan ember csoporthoz csatlakozunk akiknek meg kell élniük bizonyos történést a fejlődésük érdekében, ilyenkor ha mi nem tartozunk a csoportba mi is átesünk azokon az eseményeken, legyen akár jó vagy rossz élményünk belőle)

Valamint:

- A negatív dolgokat meg kell élni, nem szabad elkerülni, eltolni, mert különben halmozódni kezdenek
- Minden ami velünk szembe jön meg kell tanulni
- Az emberek csupán az egész életek, egyetlen élet cikkeje alapján hoznak másokról véleményt, ahelyett, hogy az egész életét/énjeit ismernék meg az embereknek
- Döntéseink eredménye később is megnyilvánulhat
- Pontosan oda kerülünk ahol lennünk kell
- Csak a tiszta szeretés elsajátításával lehet elvonatkoztatni érzelmileg az emberektől és problémáiktól ahhoz, hogy valóban segíteni tudjunk másokon
- Egy dolog több formában/módon is megnyilvánulhat
- Az analógia elve alapján (hasonló a hasonlóval) csak olyan dolgokat, embereket, eseményeket, történeseket vonzhatok ami bennem is bennem van
- Az ego gyakran torzít, magunk számára nem mindig egyértelműen jeleníti meg azt ami hibánk még van bennünk (ezért vesszük észre másban a szálkát is, de magunkban a gerendát sem...)
- Ha valakinek az életében sok baj történik, sok a problémája, az annyit jelent, hogy nem csinálja helyesen az életútját, életfeladatait
- Az illúzió várak amiket építünk magunknak és magunk köré előbb / utóbb ledőlnek és az igazság felszínre kerül (ami általában fáj, de ha megbékélünk vele, akkor megnyugszunk és örömmel vesszük, hogy így alakult, egy lépéssel közelebb kerültünk önmagunk megtalálásához)

(A fentebb felsoroltakkal mindenki tisztában van, DE senkinek fel sem tűnt addig amíg most bemutatásra nem kerültek. Ez csupán egy részlet azokból amik a tanfolyamon elhangzottak. Volt szó benne léttanról (ontológia), haláltanról (tanatológia), karmáról és még sok minden másról is)
/majd csak kedden leszek gépközelben, szóval J.D eszméléseidre majd csak akkor fogok válaszolni, persze ha tudok és nem fogós kérdésekkel állsz elő ;)/

8 megjegyzés:

  1. Nincs sokminden hozzáfűznivalóm csak ami eddig is,ha valami nem tetszik életünk során,akkor minnél hamarabb változtatni kell és ne nyúljunk pótcselekvésekhez,hanem a problémát nyugodt szívvel,tisztán tüntessük el! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát így elolvasva ezeket, tényleg magától értetődőnek tűnik mindegyik pont. :) Valószínűleg gyakrabban kéne ezt elolvasnom és akkor könnyebben felismerném, hogy mi is történik.
    A probléma még mindig a kivitelezés, avagy tudjuk, hogy változtatni kéne, csak azt nem, hogy hogyan vagy éppenséggel egyszerűbb belesüppedni a régi rosszba...

    VálaszTörlés
  3. Leginkább az önismeretre azért érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni, mert az analógia elvét követve aki önmagát nem ismeri az másokat sem ismer. A hevesebb önismereti gyakorlatoknak (pl. fejest ugrani mindenbe, stb.) az a hátránya, hogy állandóan beleszól az egónk és helyettünk dönti el, hogy mi a jó nekünk, milyennek tartjuk magunkat és mindezt a befolyásolást anélkül viszi véghez, hogy észre sem vennénk. Az egyik jele, hogy az a bizonyos egónk irányít bennünket, amikor például méregeti, hasonlítja magát másokhoz és az alapján ítéli meg, hogy milyen volt az élmény. A másik a belemagyarázása a dolgokba. Ha valamit már nagyon magyarázni kezdesz magadnak, ott is problémás a helyzet. Hallgassunk a megérzéseinkre, ami nem is olyan egyszerű főleg azért sem mivel arra tanítottak bennünket, hogy a külsőségekre figyeljünk. A megérzés olyasmi amit nem tudsz megmagyarázni, amikor az egónk küld "megérzést", akkor arra találunk logikus magyarázatot, megérzéseinkre nem és nem is keresünk rá, mert simán elsiklunk fölötte és az egónk egy halom magyarázatot fűz hozzá, hogy miért nem valós az amire csak úgy ráéreztünk és ennek köszönhetően már túl is léptünk rajtuk.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon büszke vagyok rád, hogy ennyit fejlődsz!!! Tovább, tovább! Bár mindenki ilyen úton járna!

    VálaszTörlés
  5. Azért a fejlődéshez nagyon sok segítséget kapok, de még mindig bizonytalan vagyok és rengeteg dolognak nem tudom a jelentését, többek között az iránnyal sem vagyok tisztában amerre menni szeretnék, kapkodok. Kapkodásnak pofára esés, tanácstalanság a vége, tudom kihez forduljak, de nem szeretném "zargatni", elvégre dolgozik, viszont önmagamhoz még nem találtam meg az utat, így tanácsot sem tudok magamtól kérni. Helyesbítek, kérek meditáció közben, de nem vagyok biztos benne, hogy kapok is, mert ha kapok is, akkor rögtön kétkedni kezdek benne, bármilyen legyen is a "válasz".
    Az egyik hiba amire sikerül rájönnöm ezen megjegyzésem közben, az elvárás. Elvárásokkal indulok neki az útnak és persze, hogy csalódok, mivel nem biztos, hogy sikerül minden, hiszen mégsem tudom elcsendesíteni olyankor az elmémet és a tudatos felem bájcseveg az EGO-mal. Elvárások nélkül induljunk neki mindennek az életben, hiszen abból csalódás nem, csakis pozitív tapasztalat születhet, hiszen legfeljebb túl leszek rajta akármi az, még ha negatívan érintett akkor sem kesergek rajta, mint ahogy szoktuk, hanem fellélegzek. Ha pozitívan állok neki a dolgoknak, akkor vagy csalódok vagy nem érzünk semmit, hiszen ami jó az életünkben azt magától értetődőnek, természetesnek vesszük. Már kezdem kicsit átérezni ezt legyél csupán szemlélő hozzáállást, mert így mindig csak tapasztalás érhet, ami esetenként, pozitívumba fordulhat, de negatívba soha (félholt vagyok, melóból jöttem, ilyenkor jobban fog az agyam, könnyebben megérteni, mint amikor tudatosan próbálja az ember megmagyarázni, de nem képes rá, mivel a belé épült szokásai azaz korlátai nem engedik látni ezt a fajta látásmódot - ha jól sejtem a Buddhizmusban és a Taoizmusban is fellelhetőek hasonló gondolat menetek). Negatívba azért nem csaphat át, mert nem kötődöm. Szemlélő vagyok, kívül helyezem magam az eseményen és nem hagyom, hogy hasson rám, csak amikor ÉN akarom, és persze nem vagyok mazoista, a negatívat elkönyvelem és tanulok belőle, de ne érintsen meg mélyen, a pozitívat megélem, mert szeretek/szeretünk mindannyian a boldogság érzésében "fürdeni" :D
    Na jó, azt hiszem elteszem magamat, de még előtte meditálok egyet...

    VálaszTörlés
  6. Szerintem olvasd el Weöres Sándortól a : Tejesség felé című könyvet. Abban mindenre lesz válasz!

    VálaszTörlés
  7. Okés, megtaláltam, elmentettem könyvjelzők közé...

    VálaszTörlés
  8. Nagyon meg fogsz lepődni hogy a maga korában miket írt!!!!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: