2011. március 15., kedd

"kamupók": Tudomány és Spiritualizmus

Egy munkatársam talált egy érdekes videót számunkra ahol egy doktor, aki az agykutatás területét választotta, agyvérzésen esett át. Ebben az állapotában megtapasztalta azt az állapotot amiről sokan beszélnek, belépett a Nagy Egészbe. Tudomány és spiritualizmus találkozásáról szól a következő videóbejátszás.

Sajnos nem sikerült beágyaznom az oldalra, de az alább következő linken megnézhetitek miről is próbáltunk nektek képet adni néhány szerkesztő társammal a múltban. Milyen is a körülöttünk lévő Világ valójában.

31 megjegyzés:

  1. Kamupók:

    Csak azt nem szeretem,mikor valaki kiáll a nagyérdemű elé és szeretne ráhatással lenni a többi lélekre,megnéztem-meghallgattam,de ezek szerint 2bal-agyas vagyok! :DD
    Mert nem szeretnék egy nagy egészhez tartozni,hanem külön kifejlődni! ;)

    VálaszTörlés
  2. Na jó....a jobb féltekét is használom Kaméleonkodásra! :DDD

    VálaszTörlés
  3. Semmi gond idővel mindenki rájön az igazságra... legkésőbb halála után ;)
    Aki nem óhajt a nagy egészhez húzni az szimplán az egó harcosává válik szerintem, legalábbis a sátánisták azok, de náluk nincsen megnyugvás a halál után, legalábbis szerintem, de majd utána koslatok.

    VálaszTörlés
  4. Akkor halálom után megkereslek és elmondom mi a frankó! :))

    VálaszTörlés
  5. Hát ez a nő késsz....azért durva, hogy mennyi ideig tartott neki, míg leesett, hogy agyvérzése van és ennek nem kéne annyira örülnie. :-S
    És mondanom se kell, hogy éppen ettem, mikor behozták az agyat. :D

    Janezz:

    áááá xD :)

    VálaszTörlés
  6. Megvizsgálok én mindent meg mindenkit...filózok is eleget...és van egy belső hang,ami szól,hogy mivel foglalkozzak,ami kell nekem...sok minden lepattan rólam,van ami meg befurakodik...ami most érdekes,hogy jóbarátommal egyszerre megyünk át ugyanazon a sorson,csak más helyszíneken...neki is az fáj,ami nekem és ugyanazt gondolja róla,hihetetlen egy dolog történik és sorra mondjuk ki egymásnak,amit a másik is éppen érez...a tanulság is ugyanaz,már megint kinyílt egy új kapu és áramlik be sok energia...elbírom és máris a szolgálatomba állítom őket.
    Talán majd összekötöm őket valami idősikkal és kipróbálom mi történik...lehet hipnotizálom magam? :DD

    Charlotte:

    Rácsaphatok a popódra? :DDDD

    VálaszTörlés
  7. Kamupók:

    Aki a nagy egészhez akar húzni,az hogyan őrzi meg a saját énjét?Nem rakhatunk bele mindent egy tálba,mert moslék lesz...:))

    VálaszTörlés
  8. Kamupók:

    ...és nem félsz,hogy a sok bonyolult gondolat miatt maradsz majd egyedül,mert nem követ téged egy ugyanilyen nőben? :))
    Úgy érzem az egyszerű értékrendű emberek tudnak együtt maradni 30 meg 50 éveket,mert alapérzelmekkel,alapneveltséggel elvannak....aki sokat tud és tapasztal,az jobban bonyolít és több alternatívából már nem tudja kiválasztani mindig a helyeset,nem tudja a sok lehetőségből éppen melyik a megfelelő...kvázi sosem lesz vége a tanulásának?
    Erre mondják:Boldogok a lelki szegények? :D
    Csak a boldogság minősége szerényebb....gondolom
    Talán aki sokat tapasztal és tömi ingerekkel a fejét...talán érezhet valami "nagyot"...még nem tudom mit,de kisérletezem :))

    VálaszTörlés
  9. ...és mégvalamire rájöttem...:D

    Mióta nincs Kamilla,azóta szebben fogalmazok,nem írok nemi szerveket és nemi cselekvésre utaló szavakat ergo Kaminak szexdémonjai vannak,amik "piszkossá" tettek engem...:D

    VálaszTörlés
  10. Janezz Drága:

    NEMMMM!!! :D Ahhoz még sokáig kell udvarolnod! :)

    De miért ne találhatna Kamupók párt magának? Úgyértem, hogy nem kell feltétlenül egy olyan nő, aki hogyismondjam úgy gondolkodik, mint Ő. Egy idő után majd úgyis ragad rá vmi a sok okosságból. :) Amúgy meg majd Kamupók eldönti. De sztem ő ezt sokkal szebben ki fogja ezt fejteni.

    Piszkos vagy te Kamilla ereje nélkül is, ne fogd rá! De mostanában nem is kommenteltél olyan sokszor.

    VálaszTörlés
  11. J.D
    Egy fejlett ember mindig helyesen fog tudni dönteni bármilyen szituációban. Nem lehet megtéveszteni és a szeretettel sincsen gondja, mert mindenkit szeret és olyannak fogad el másokat amilyen. Ha már azt veszed észre, hogy az emberekben nem találsz semmi zavaró dolgot, akkor jó úton jársz. Persze ehhez sok gyakorlás és önismeret szükséges, no meg, hogy javíts önmagadon. Egy fejlett ember a szeretetet már nem emberi fogalmakban éli meg, hanem egy másik, emelkedettebb állapotban képes megélni. Amíg az emberek érdekből szeretnek, addig egy fejlettebb ember csupán önmagából kiindulva szeret "mindenkit". Minden helyzetben nyugodt és kiegyensúlyozott, nem enged sem érzelmi, sem fizikai, sem mentális zsarolásnak.
    Példának hozom fel, hogy a 3 napos intenzív tanfolyam után, olyan higgadt és nyugodt voltam napokig, hogy maga a kisugárzásom volt nyugtató mások számára ;)

    Charlotte kedves, jelenleg is van párom, nem kell aggódni miattam. Elég kevés ragadt rá, de abból is leginkább a rossz szokásaim. Nos, én okos helyett bölcs szeretnék inkább lenni. Nem bemagolni szeretnék dolgokat, hanem érteni és alkalmazni ezáltal szert tenni tudásra, persze a tapasztalatok is kellenek, hiszen mi másra való a tudás ha nem használjuk.

    Az emberek a szeretetüket egy másik ember iránt 3 módon tudják kifejezni. Az egyik a szavak útján, a másik az érintés útján, végül az utolsó a cselekvések útján. A kapcsolatok azért mehetnek tönkre, mert az emberek azt várják el a másik embertől, hogy úgy szeresse őket, ahogy nekik jól esik, de mi van akkor ha két olyan ember találkozik akiknek a szeretési módjuk különbözik. Az emberek legtöbbje a szeretetét egyféleképpen tudja csak kifejezni. Egy fejlettebb ember képes meglátni, hogy hogyan szeresse a másik ember társát és képes is arra, hogy azt azon a módon adja a másik tudtára, ahogyan a másiknak jól esik, közben képes befogadni a másik ember szeretetét is, bármilyen módon is érkezzen.

    VálaszTörlés
  12. "Ha már azt veszed észre, hogy az emberekben nem találsz semmi zavaró dolgot, akkor jó úton jársz."---példáúl ne zavarjon,hogy valaki kinyírja a kutyámat?Szeressem inkább az illetőt és hívjam be egy pofa sörre?Önmagamon javítsak,mikor más a hülye?Akkor te nyugodt maradsz,ha megtámadnak az utcán,hogy kizsebeljenek?
    Te egy tanfolyamtól leszel kiegyensúlyozott?
    Költözz valami gettóba,tapasztalj és megtudod,mi az élet! :DD
    Az általad elképzelt világbéke és mindenki szeret mindenkit egy hatalmas utópisztikus zagyvaság,valószínű túl lágyszívű neveltetést kaptál,talán kevés apai kéz irányított...
    Nem bántásból írom ezeket,de mindegy is,mert te szeretsz engem így is,igaz? :DD

    Charlotte:

    Én udvarolok neked szívesen,most már szabad! ;)
    janezz777@gmail.com---ide írj valami elérhetőséget.

    VálaszTörlés
  13. Kamupók:

    Érdekes gondoltam, hogy bölcset írok és nem okosat, de aztán mégis meggondoltam magam.:)
    Én eddig azt hittem, hogy az általad említett 3 szeretési mód mindig együtt van. Számomra valahogy elválaszthatatlannak tűnnek.O_O

    Janezz:

    Írtam. :)

    VálaszTörlés
  14. Bocs J.D megint félálomban voltam, mert meló után írtam :P
    Tehát amit nem vagyunk hajlandóak elfogadni az az, hogy lehet a világ más általunk. A szemet szemért elvbe mindenki bele vakul, tehát ideje kicsit gondolkodni is. Csak úgy nem ölik halomra egymást az emberek, sem "a kutyádat"... valami kiváltó ok kell hozzá, nos azt az okot kell megérteni, megtalálni. Amit nem hiszel el, hogy az emberek hatással vannak egymásra, pedig a saját bőrödön tapasztalod nap, mint nap. Ha rossz a kedvük, idegesek, rád is átragadhat, főleg ha a negatívumaik benned is megtalálhatóak. De ugyan úgy az emberek pozitív elemei is előhozhatóak egy másik ember által.
    A tanfolyam némi segítséget nyújt ahhoz, hogy felfedezzem önmagam univerzumát és kitaláljam, hogy mihez kezdjek a felfedezéseimmel, mit is keresek itt.
    Azok az emberek akik szem előtt tartják, hogy társaik nem tudatosan cselekszenek hanem a társadalom, az emberek, a beléjük tukmált téves torzítások miatt cselekszik azt amit, mondják azt amit, akkor nem fognak haragot érezni irányukba, bármit is tesznek... ez nagyon sok odafigyelést igényel és nem olyan álszent dolgot jelent, mint amit nap mint nap láthatsz egy pápától, paptól, felszínes alakoktól. Viselkedésed, gondolkodásod, cselekedeteid akkor is tisztán kell tükrözzék ki vagy amikor senki nem figyel rád (legalábbis azt hiszed...).
    Nem kell gettóba költöznöm mivel már nem kell megéljek ilyeneket.
    Nem kaptam túl lágyszívű neveltetést, sajnos. Nevelő eszköz volt, az ok nélküli agresszió, atyai pofon, derékszíj, üvöltözés és minden egyéb ami egy alkoholistától kitelik. Anyám és apám kapcsolata pocsék volt, egymás mellett voltak, de minek. Hát pontosan ezért szeretnék egy átláthatóbb és lágyabb helyet ahol nincs olyasmi ami gyermekkoromban engem és öcsémet ért. Nem óhajtom a saját gyermekeimnek tovább adni azokat a tapasztalatokat amiket korosztályomnak kellett megélnie, bennem ez fogalmazódott meg, nem az értelmetlen erőszak, félelem keltés, terrorizálás, uralkodni mindenki felett... marhaság. Állítólag mindannyian egyenlőek vagyunk, hát akkor miért is nem viselkedünk úgy embertársainkkal. Felszínes képmutatás az egész társadalmunk, butítás és szemfényvesztés. Egyetemes igazság létezik, olyan ami mindenkire vonatkozik, nem csak részigazságok léteznek amik csak ideig-óráig állják meg helyüket, hanem mindig. Aki ezeket betartja képes meglátni az igazságot a hazugságok tengerében amik körbe vesznek bennünket és mindig képes megtalálni a helyes utat, még ha az az emberi élete végét is jelenti.

    VálaszTörlés
  15. Nem is tudom Charlotte. Részemről az érintést részesítem előnyben. A szavak lepattannak rólam, a cselekedeteket pedig természetesnek veszem. Tehát értékeld egy kicsit át magadat, milyen szeretési formát veszel te természetesnek, ami valójában valakinek a saját szeretetének kifejezési módja.

    VálaszTörlés
  16. "Aki a nagy egészhez akar húzni,az hogyan őrzi meg a saját énjét?Nem rakhatunk bele mindent egy tálba,mert moslék lesz...:))"

    J.D
    Akkor vajon te is egy moslék vagy és mindenki más is? Ugyanis neked is vannak olyan "dolgaid" amik másnak nincsenek, te kedvelsz valamit, más valamit nem, de egy másik ember pont az ellenkezője mint te. Ebből vajon tényleg moslék lesz vagy kiegészítik egymást? Sokan vagyunk sok félék és ebből tevődik össze az egész, ami mi mindannyian vagyunk...

    VálaszTörlés
  17. Írtam egy tökjót,erre nem jelenik meg....

    akkor mégegyszer:rövidebben


    Te házitej vagy én szőlő,külön-külön finomak,de ha egy nagy egészbe raknak minket,akkor fosás lesz! :DDD

    VálaszTörlés
  18. ...és jár hozzá egy kis szemléltetés is! :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=an8VkHxxfyM

    VálaszTörlés
  19. Kamupók:

    Én úgy gondoltam, hogy ez a három ez így összeforrva áramlik, amikor 2 ember nagyon szereti egymást. Bár az igaz, hogy gyakorlatban még nem tapasztaltam, hogy hogyan is működik ez.
    Azt hiszem én is érintés-párti vagyok...régóta vágyom már egy igazi nagyölelésre.:)
    Amúgy hogy hívják a tanfolyamot, amin voltál? Önismereti???

    *ölel*

    VálaszTörlés
  20. Charlotte:
    A tanfolyam megnevezése szimplán csak 'spirituális tanfolyam'.

    Részemről pedig a simogatás a kedvencem, még anyám szoktatott rá gyermekként :)
    Azért nem tapasztaltad, mert elsiklottál a 'részletek' fölött. Ami természetes az egyik embernek, az nem biztos, hogy a másiknak is természetes.

    J.D

    Ez van amikor a történetnek csupán részeit látja az ember és ezekből következnek a ferdítések és torzítások. A példádnak a többi részével is foglalkoznod kell ha valóban látni szeretnéd a teljes egészet ugyanis: Ha a test a 'Nagy Egészet' egészet jelenti példád szempontjából, akkor a 'Föld' a gyomor, az emésztősav pedig az 'élet'. A két külön étel bekerül oda és fosás lesz a vége, de közben még lezajlanak velük kapcsolatban emésztési folyamatok is. A test számára hasznos dolgok kioldódnak, a többi mehet a süllyesztőbe. A folyamat nem áll meg, mert a süllyesztőbe került anyagok, táptalajt nyújtanak a következő adag tápláléknak. A kör bezárult, így lesz teljes egész. Röviden ennyi lenne példád szempontjából az 'élet körforgása', ami örökkön örökké létezik :P

    VálaszTörlés
  21. Valamint a tudatos odafigyelés egy remek példáját szemléltetném a saját példámmal. Tegnap amikor hazafelé jöttem, úgy döntöttem gyalogolok egyet valamiért, pedig a busz bent állt. Egy könyvet olvastam a metrón (James Redfield: A Mennyei Prófécia), amiben éppen annál a résznél tartottam, hogy más emberekkel összefutva, akik régi ismerőseink véletlenül beléjük botlunk és tartogatnak számunkra 'információkat' amiket meg kell, hogy kapjunk de fordítva is igaz. Szóval hazafelé sétáltam és pont belebotlottam egy volt csapattársamba, de mivel rossz viszonyban váltunk el egymástól ezért a sértődöttségemnek engedve, csak köszöntem és tovább is jöttem, majd alig 1 perc gyaloglás után belefutottam a következő volt csapattársamba is. Mindkettő vidéken lakik (még tudtommal és egy busszal mentek volna), szóval így is, úgyis mindkettővel beszélhettem volna. Sajnos ez meghiúsult, mert kissé lassan esnek még le nekem ezek a dolgok... véletlenek nincsenek, szóval szegényebb lettem némi információ adaggal ami esetleg a jövőben jó szolgálatot tett volna.

    VálaszTörlés
  22. Kamupók:

    Véletlenek...próbálj meg szándékosan kárt okozni magadban,vágd le csuklóból a kezed a metrón...persze csak azért,mert az éppen ott utazóknak erre a látványra lesz szüksége,mint információ?
    Evvel csak azt akarom mondani,hogy sok ösztönös mechanizmus müködik még bennünk,ne magyarázzunk bele mindenbe,hogy információt ad.Egyszerüen csak zajlik az élet....ennyi.
    Sokan kapaszkodnak ebbe,hogy véletlenek nincsenek,azért mert gyenge jellemek...egyedül érzik magukat a nagy univerzumban és gyermeki énjük keresi a vigyázó szálakat...reménykednek,hogy jujj,most azért találkoztam a csapattársammal,mert az élet tanítja közben az okosságokat,ami így is van....de nem feltétlen van egy Spielberg mögötte.
    Ha körülnézel a környezetedbe és kipróbálod ezt a belemagyarázósdit,szinte bármit ki lehet találni,hogy mi miért van...és míg evvel foglalkozol,lehet elmész valaki más mellett,aki télleg nagy "dobás" lenne! ;)

    VálaszTörlés
  23. Ugyan minek is okoznék szándékosan fájdalmat magamnak, amikor is az emberek hedonisták/önzőek, de én nem tartozom azok közé akik a fájdalmat szeretik. Egy-egy véletlenül elejtett szó, tőlem nekik vagy fordítva, esetleg a múltban ért sérelmeinket/félreértéseinket tisztázhattuk volna. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mivel az élet apróságokból tevődik össze. Esetleg jobban éreztem volna magamat egy tisztázott helyzet miatt, több lett volna az önbizalmam, stb. Szóval sok minden lehetett volna. Spielberget hagyjuk, mert egy cionista kretén, aki olyan filmmel futott be amit kénytelen volt megváltoztatni, mivel a Jedik eredeti története túlzottan vallásos lett volna, messiásokról szólt volna és Jew-k lettek volna a főhősök. Például Hans Solomon...
    Nem bele magyarázósdi, hanem mindennek körülöttünk van valami haszna, értelme, jelentése. Testünk mozzanatainak, üzeneteinek is vannak jelentései, legtöbbször olyasmi amiket nem értünk. A körülöttünk lévő világ szimbolikus jelentés tartalommal bír, minden valaminek a leképződése, valaminek az oka, ha úgy tetszik. Ezért nincsenek véletlenek. A molekulák is össze-vissza ütődnek egymásnak látszólag véletlenül, amire azért mondjuk, hogy véletlen, mert nem értjük, nem vagyunk képesek meghatározni azt az elvet (vagy törvényt) ami alapján irányt változtatnak. Mindenki úgy érzi egyedül van, pedig nap, mint nap egymásra hatva éljük le pillanatainkat tudomást sem véve arról/fel sem fogva, hogy másokra milyen módon hatunk egy-egy döntésünkkel...
    'Gyakorlat teszi a mestert', tartja a mondás. Gyakorlom, a helyzetek gyors felismerését és ne csak bámuljak magam elé, mint a legtöbb ember teszi meglepődésében és így elszalaszt egy következő 'helyzetet' ahogy írtad is ;)

    VálaszTörlés
  24. Ezen a blogon már csak hárman vagyunk? :DD

    VálaszTörlés
  25. Ja, nekem is úgy tűnik. A témáim sosem voltak közkedveltek, no meg nem nagyon tudtak mit hozzászólni. Meg különben is ez Káin (és Neo) blogja (volt), ő miatta olvasták, ő rá figyeltek, én és a többiek csupán töltelékek voltunk, kitölteni az üres részeket. Az más téma, hogy én is húzok olyan irányokba, mint a "főnök" (jó, a frizurákban nem vagyok járatos sem az öltözködést és a japán kultúrát illetően :]).

    VálaszTörlés
  26. am én szoktam még olvasni. szeretem is az írásaidat, csak ahogy írtad, nem tudok hozzászólni... :)

    VálaszTörlés
  27. Mondjuk tényleg nem könnyű, de aki akar az tud kérdezni ;]

    VálaszTörlés
  28. Ha ez már így fölmerült nem csak hárman vagytok. Én is mindig elolvasom amit írsz Kamupók és szerintem mások is akik nem kommentelnek. Az már egy más dolog, hogy nem tudunk mit hozzászólni.
    Én személy szerint nagyon szeretem olvasni amiket írsz, mert elgondolkodtatók, de ha nincs kérdésem akkor úgy gondolom fölösleges hozzászólni.

    A videó amúgy nagyon érdekes volt, nem tudom elképzelni milyen érzés lehetett a nőnek. Biztos érdekes volt, de azért nem szívesen kapnék agyvérzést, hogy kipróbáljam milyen is ez... :D

    MSE

    VálaszTörlés
  29. Ok. Tudom, hogy itt vagytok valahol az éterben. Részemről nem hiányolom annyira a hozzászólásokat. Ha nincs kérdés, akkor mindent felfogtatok és értetek. De ha valaki kérdez, az azt jelenti, hogy figyel is. No meg általában kell legyen benne egy kis vállalkozó szellem, amit az iskolai tapasztalataim szerint hamar a tudtunkra adtak a tanárok, ha kérdezel akkor hülye vagy, még ha nem is érted miről is beszélnek.

    J.D sok mindent más szemmel lát, ezért kíváncsi arra, hogy miféle reakciókat vált ki egy-egy megnyilvánulása az ember társaiból. Leginkább gyakorlatias ember, ahogy kiderült hozzászólásaiból. Én mutatok neki egy másik látásmódot, ahogy a többi embertársától is el leshet néhány másik szemlélődési pozíciót.

    A videó lényege nem kimondottan az volt, hogy agyvérzést kapott. Ez a kiindulási pontja volt annak amilyen gondolatot szeretett volna megosztani a többiekkel. Ha elkezdett volna beszélni a két agy féltek közötti különbségről szimplán elméletben akkor annyiban is maradt volna a dolog, de Ő a saját élményét, tapasztalatát is megosztotta és ezzel támasztotta alá igazát. Végül arra kért mindenkit, hogy kezdje használni többet a jobb agyféltekét.
    A spirituális életben a bal oldalunk a női oldalunk, megérzéseink, sugallataink, pontosan ezen a jobb agy félteken keresztül jutnak el hozzánk. Ezt az okosságot, már régóta kiabálják a "tömegbe" jó néhányan, hosszú idő óta. De végülis egy ilyen tapasztalat megosztására volt szüksége a 'nagy' többségnek, hogy elkezdjenek vizsgálódni ilyen irányokba.

    VálaszTörlés
  30. Köszönöm a lehetőséget,tanulok is rendesen,durran szét a fejem :)

    VálaszTörlés
  31. Ma például találkoztam egy rokonommal, aki bölcsnek mondható, legalábbis az élet megpróbáltatásait kihívásnak veszi, és jól jön ki belőlük. Feszegeti a korlátainak határait, elmondása szerint, mert kíváncsi vajon mennyit bír ki. Beszélgetésünk során rengeteg olyat mondott, amitől kissé kellemetlenül éreztem magamat, mivel ő neki sikerült megerősödnie, velem ellentétben aki inkább elhagyta magát... Érdekesen alakul ez az élet nevezetű "játék"...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: