2011. március 10., csütörtök

Darkness: Önbizalom

Nos újra itt lennék! Ismét csak eltelt egy kis idő az utolsó posztom óta. Jelenleg eléggé elfoglalt vagyok ami miatt kevés idő jut a Mortemre, de itt vagyok!:D Megpróbálok most már sűrűbben írni. Közben pedig készül egy regény a saját tollamból és beteges fantáziámból és ebben óriási segítségemre van néhány ember Sopronból, akik bátorítanak, hogy folytassam, mert van értelme. Ők az egyetlenek, akik beleolvashattak a készülő történetbe. Nyárig szabtam ki magamnak határidőt, szóval addig jó lenne elkészülni. Utána jöhet a kiadó vadászat.:D Na, de térjünk rá a mai témámra.



Önbizalom


Ez az a tulajdonság, ami bennem sajnos kicsi lánggal ég. Kegyetlenül önbizalom hiányos vagyok szinte minden területen.

Az önbizalom hatással van a célkitűzéseinkre és még a tetteink eredményességére is. Ha valakinek magas az önbizalom szintje (természetétől fogva) akkor látszik az illető erősnek és határozottnak. Viszont ha valakinek túl sok önbizalma van vagy túl magabiztos, akkor könnyen koppanhat. Ilyenkor könnyen elbízhatja magát az illető, uralkodóvá válhat, mert azt tapasztalja, hogy ő több, mint bárki más. Döntései, céljai túlzóvá válnak és ezeket nem tudja majd teljesíteni. Majd a felelősség felvállalása elől hazugságokba és mások hibáztatásába menekül. A hibáját, tévedését nem fogja beismerni illetve ez csak ritkán történik meg.

A másik véglet az alacsony önbizalom és magabiztosság. Ez volnék én... Vannak a "Nagyok" akiket istenítünk, utánozunk, követünk és irigyeljük minden megmozdulásait. Közben pedig haragszunk rájuk, mert ők "többek" mint mi.

Viszont vannak olyanok is, akik azért tüntetik fel magukat kicsinek, sebezhetőnek, hogy álszerénységükkel fellépjenek a "Nagyok" közé. Ez szinte már beteges, mert az illető személy tudatosan hazudik magának és másoknak is.

Akik kihasználják mások gyengeségét

Bizony ilyen is van. Ezek a személyek szerintem a legundorítóbb állatfaj. Ők a "Nagyok" egy olyan "kasztja" akik mások jóhiszeműségét, (valódi) szerénységét használják ki, sokszor barátságot színlelve, kedvesen mosolyogva. Persze a könnyen kihasználható személyek pedig önként hajtják rabigába fejüket. Így válnak követő árnyakká.

A túl sok önbizalom nem jó, ahogy a túl kevés sem. De akkor mennyi az ideális? A válasz: az önbizalomnak a saját képességeinket, tehetségünket kell, hogy megmutassa. Az önbizalom mutassa meg, hogy mennyire bízunk magunkban, tudásunkban, ötletességünkben. A helyes önbizalom csak a helyes önértékeléssel fejlődhet ki. Ha másra alapozzuk ezt, és ebből születnek a hazugságok.

Minden ember más. Mindenki különbözik mindenkitől. (Én ennek személy szerint amúgy örülök.:D) Mindenki egy külön egyéniség. Egy külön világ. És mindenki tehetséges valamiben. Találd meg azt amiben igazán tehetséges, különleges vagy. Küzdj az álmaidért céltudatosan és nem lehet probléma. Nem kell megfelelni senkinek sem. Érezd magad jól a testedben. Ez Te vagy, önmagad vagy. Nem kell másokat követned. Ha magadnak megfelelsz, akkor másoknak is megfelelsz.

"Ismerd meg magad,
szeresd magad,
nézz a tükörbe és fogadd el azt aki visszanéz."

60 megjegyzés:

  1. Sok Sikert a könyvedhez! Ha tudsz jó kiadót légyszi szólj nekem is!

    VálaszTörlés
  2. Káinné:
    -Köszi szépen! Tudok egyet. Ha végzek, akkor azzal kezdem majd. Megkeresem majd, mert felírtam valahova a kiadó nevét és elküldöm!

    VálaszTörlés
  3. Hűű, azt hiszem, hogy az utolsó bekezdést ki kéne nyomtatnom és óránként(vagy gyakrabban) mantráznom!!! =)
    Örülök, hogy írtál és Neked is sok sikert a könyvedhez!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes, csak így tovább az önmegismerés rögös útján (vagy ha jól csinálod, akkor autósztrádáján - mivel nem ütközöl akadályba)

    VálaszTörlés
  5. Bár ilyen könnyen menne mint az idézetben :-s. amúgy a másokat eltaposók a legnagyobb önbizalom hiányosok mert mások eltaposásából építenek maguknak "várat,,.

    VálaszTörlés
  6. Lelki fröccsnek ilyenkor elég annyit mondani, hogy "Fuck Yeah! Teljesen egyetértek azzal, hogy először magunkkal legyünk jóban. Ha ez megvan, és érezzük, hogy mit érünk, akkor küzdjünk meg azért, ami jár, de ha nem sikerül, akkor ne mutogassunk mára, hogy ő és ő a hibás. Álljunk fel újra és újra, amíg nem jön össze. Eleget pihizhetünk majd, ha a férgek rágnak, de addig ne riadjunk már vissza egy kis erőfeszítéstől!

    VálaszTörlés
  7. Ehh, egy kicsit hadd kössek bele: mi van, ha valaki nem érzi jól magát a testében? Miért kell elfogadnunk és szeretnünk azt, ami mondjuk nem tetszik? Szerencsére a 21. században élünk, viszont sajnos, eléggé pénzkérdés, hogy lehessen változtatni a külsőn.
    "nézz a tükörbe és fogadd el azt aki visszanéz"
    Akkor hol van a fejlődés? Ez nem fejlődés, ez stagnálás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az aki nem tudja elfogadni önmagát még nem fejlődött semennyit sem. Úgy születünk le a Földre, hogy célunk van az életben és ennek megfelelően választjuk meg a testet is (azaz inkább építjük fel - bár vannak olyan esetek, hogy kényszer hatására kell bevállalnunk valamit). Ha már eltudjuk fogadni önmagunkat - fizikailag, személyiségileg, akkor már fejlődtünk. Tudjuk mik a gyengéink, miken kell változtatnunk. Javallott nem az Egónk megtévesztő útját követni, mert az egónak semmi nem elég, mindenre ráun, mindig újat akar, kielégíthetetlen akárcsak egy fekete lyuk. Terjeszkedik, terebélyesedik. De nem jut sehova. Egyre csak nehezebb lesz. Csupán az egónk nem képes elfogadni, szeretni igazán. Kritizál, megvakít, becsap.
      Az egyik legnehezebb dolog rájönni arra kik is vagyunk valójában, milyenek is vagyunk és ha rájöttünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy miért lettünk olyanok amilyenek. Ami kicsiben, úgy nagyban. A Világot nem változtatjuk ha mi belülről változunk. Vagy mégis? Ha belülről változunk, gondolkodásunk és meglátásunk által, akkor a Világot is másként fogjuk szemlélni, más szemmel, más emberként és a viselkedésünkkel, a hozzáállásunkkal fogunk olyan követendő példát mutatni, amivel a többi ember életére hatunk ezzel érve el a változást a külső Világban is, nem közvetlen akarással, hanem közvetettel. Az Egó útját követők azok akik türelmetlenek és a Világot uralni akarják saját elképzelésük szerint. Külső erővel törnek rá a Világra anélkül, hogy ők maguk belülről változnának jó irányba. Még inkább elhatalmasodik rajtuk az illúzió hatalma, hogy kontroll alatt kell tartaniuk a környezetüket (mindent és mindenkit). Ez egy magányos harc, ahol nem lehet bízni senkiben, mert mindenki hatalmat akar a másik felett.
      A másik oldal képviselői békét és szövetséget akar, a nagy egészhez tartozni, szeretni mindent és mindenkit és elfogadni mindent olyannak amilyen. Mert ha nem is látják azonnal, de minden okkal történik és mindennek értelme van...

      Törlés
    2. Ego nélkül viszont nincs személyiség, csak csordaszellem. Ez még nem jelenti azt, hogy én mindenkivel háborúban állok, mert őszintén nem foglalkozom azzal, ki hogy akar kinézni, én magamnak akarok megfelelni és nem érdekel mások véleménye, hogy -szerintük- hogyan nézek ki jól.
      Másrészt senki sem választja meg a testét, azt úgy kapja a sorstól, hogy melyik testbe kerül. Ennek van egy folyamata, hasonló, mint a számítógépek készítésekor, ott se a szoftver választja meg, melyik számítógépbe fog kerülni, hanem abba, amelyikbe telepítik.
      A másik oldalról az a véleményem, hogy teljesen birkák, de igazán az a jó, ha sok a birka és kevés a farkas. legalább van mit enni XDDDDD

      "Ha már eltudjuk fogadni önmagunkat - fizikailag, személyiségileg, akkor már fejlődtünk. Tudjuk mik a gyengéink, miken kell változtatnunk."

      Nem akarok belekötni, de itt gyökeresen ellentmondtál önmagadnak. Ha elfogadod magad, akkor nem szükséges számodra a változtatás, ha meg változtatni akarsz, akkor nyilván nem fogadod el. Én nem fogok vitatkozni veled, majd magadtól is rájössz az ellentmondásokra, amit itt leírtál.

      "Minden okkal történik és mindennek értelme van":
      Az egónak, legyen bármilyen telhetetlen is, van értelme. Vágyak és egó nélkül vagy zombi vagy halott lennél, de errről már tényleg nem vitatkozom tovább. A világon mindennek a célja a növekedés, nem a stagnálás. Akkor magának az életnek se lenne értelme. Nézd csak meg a világegyetem fejlődését, az is terjeszkedett, nem stagnált egy helyben. ha így tett volna, most nem lenne itt senki, csak egy apró szingularitás létezne a "semmi" közepén.
      Hadd tegyek fel egy személyes kérdést: nem pszichológus vagy véletlenül, mert azoknak vannak ilyen "jó" dumáik?

      Törlés
    3. Mindig van mibe belekötni, ha beszélget az ember, akár szóban, akár írásban. Nem értem miért gondolod azt, hogy vitatkozunk? Más emberek vagyunk, másik világban élünk, másként látjuk az élet és a sors kérdéseit.
      Nos, amit az egoista ember nem ismer el, azaz, hogy van egy felsőbb teremtő erő ahonnan származik (legalábbis Sátán és a Teremtő konfliktusát én így fogtam fel). Az egoizmus önmagunk megtévesztésének művészete. Az önzés melegágya, a hatalom gyakorlása, gyengék eltiprása, az egyszer élek hirdetése, a szabad akarat jelentésének kifordítása.
      Látom a mondandóm lényegét nem értetted pedig ugyan arról a dologról beszéltünk, csak nem fejtettem ki eléggé a szűkös időm miatt.
      Tehát attól, hogy elfogadtuk magunkat csupán egy lépcsőfoka a fejlődésünknek. Utána jön a mélyebb megismerés, a cél elérése, hogy tovább fejlődjünk. Ahogyan helyesen látod a helyzetet, hogy az élet fejlődés és változásról szól, de anélkül, hogy beleszólnál saját külsőd változtatásába az még változik magától is a veled történt események következtében. Mert ha jól vettem ki szavaidat a külsőddel van bajod. Meg van a maga oka, hogy az miért olyan amilyen. Miféle célra szolgál és hoztad/hoztátok létre a szellemi síkról vezérelve.
      A kritika az Egó egyik eszköze. Nem csak magadat, de másokat is kritizálsz [mindenki, aki nincs elég magas tudati szinten, én sem vagyok ;)] még ha észre sem veszed.
      Az élet célja nem a növekedés, hanem a változás és a kettő nem azonos.
      A világegyetem azért növekedik, mert sokan vagyunk sok félék és a lehetőségek száma emberi ésszel felfoghatatlan és kibírhatatlan, bár megtapasztalható, de le nem írható, ahhoz nincsenek szavaink, csupán fogalmaink, amik nem adják vissza ugyan azt az érzést.
      Egyébként jelen "beszélgetésünk" különböző világok találkozása. Ezért könnyen félre érthetjük egymást, mert egy-egy leírt szó, gondolat nyomán más-más érzet/tapasztalat/jelentés jut eszünkbe róla és valójában csupán gondolatainknak és érzéseinknek egy töredékét írjuk vagy mondjuk el, mivel azt hisszük, hogy a másik is ugyan arra gondol, mint mi, ezért csak félmondatokban beszélünk. Felfigyeltél már erre a jelenségre?

      ...és nem vagyok pszichológus...
      Várom válaszod :)

      Törlés
    4. Szia!
      Először arra gondoltam, hogy pszihomókus vagy, abban viszont nem tévedtél, hogy valóban a külsőmmel van bajom. ha érdekel, hogy mi és mi rá a megoldás [sajnos minden csak pénzkérdés :( ], akkor olvasd el az androgynes cikket, oda leírtam.
      Másként látjuk a világot, ezért sose fogjuk megérteni egymást, erre semmi esély nincs és nem is próbálkozom.

      "Mert ha jól vettem ki szavaidat a külsőddel van bajod. Meg van a maga oka, hogy az miért olyan amilyen. Miféle célra szolgál és hoztad/hoztátok létre a szellemi síkról vezérelve."

      Hogy miért kell ebben a testben élnem, annak megvan valóban az oka: mert sajnos ezt kaptam :( Ezért nem tudok hinni a szavaidnak, hogy ezt én hoztam létre.
      Úgy veszem észre, kicsit jobban belemerültél az okkultizmusba meg ilyenekbe, ne haragudj, de nem vagy realista, ezekbe menekülsz, ahelyett, hogy a való világot (nem a VV szériára gondolok) akarnád megismerni. Ehelyett inkább kitalálsz ilyen lehetetlen történeteket, hogy az emberek saját maguk építik fel a testüket olyanra, amilyen.
      Őszintén szólva, ki az a szerencsétlen ökör, aki moondjuk nem csinál magának mondjuk kart vagy elfelejt a szemeihez látóidegeket adni? Tényleg ennyire idióták az emberek??? Vagy éppen jó kövér testet hoz létre és még sorolhatnám. Soraidból nekem semmi más nem tűnik ki,csak az, hogy az önámítás feneketlen gödrébe estél és még el is hiszed, amit mondasz. Én viszont nem.
      Észrevettem már, hogy többeket kritizálok magamban is és most téged is nyíltan. Ez van. nekem ilyen a jellemem, egyáltalán nem fogok változtatni ezen, mert nekem így jó. Nem leszek egy a sok birka között, aki beáll a sorba és bólogat a többivel együtt. Tudom, hogy ez társadalmilag nem túl előnyös, mert barátaim na az nem túl sok van, és érzem, hogy az emberek többsége nem bír engem, de nem érdekel. SzVSz az emberek nagy többsége képmutató, hatalmas önámításban él és megpróbálja az olyan jelleműekkel elhitetni a maga igazát, akik mélyebben beleásták magukat az emberi jellem negatív oldalának megismerésébe. Bolond az, aki csak a jó oldalt akarja meglátni, éppoly bolond, mint az, aki azt hiszi, hogy az ember eredendően jó.
      Felfigyeltem rá, itt két ellentétes világ találkozott. Nincs két olyan ember, aki egyformán gondolkodik :)

      Törlés
  8. G:
    Hacsak el nem hamvasztják az embert :DDD

    VálaszTörlés
  9. Még egy kis kötözködés:

    "attól, hogy elfogadtuk magunkat csupán egy lépcsőfoka a fejlődésünknek. Utána jön a mélyebb megismerés, a cél elérése, hogy tovább fejlődjünk."
    Nincs szükség arra, hogy elfogadja magát az ember. Azonnal meg kell ismerni a minket zavaró rossz testi tulajdoinságainkat és azonnal változtatni kell rajtuk, minél előbb. ha zavar, nem kell, hogy együtt élj vele, szabadulj meg minél előbb tőle, győzd le, taposd el, mert te vagy a jobb. Ez az én hozzáállásom.
    Ha más ezt nem így gondolja, nem tud érdekelni, nem fogom erőszakkal senkibe se belekényszeríteni. Csak egy példát hadd mondjak:
    A legtöbb kövér ember miért akar lefogyni? Mert nem érzi jól magát a bőrében. A kövérsége nem csak az egészségére van negatív hatással, hanem a lelkivilágára is: befordul, rondának érzi magát (nem alaptalanul) és ez nem éppen jó hatással van az életére. Szerencsére én nem vagyok ebben a csapdában, de mindenkinek az a legrosszabb, amiben él. Az senkin nem segít, hogy "mert mások rosszabb helyzetben vannak". Ez csak egy gyenge indok arra, hogy az emberek többsége elkerülje azt a bizonyos 1 szem igent, hogy ennek a problémának van megoldása és nem is olyan bonyolult. Inkább körülírni, megMAGYARázni, az sokkal könnyebb.

    VálaszTörlés
  10. Lilith ne haragudj de tedd kicsit takarékra magad, én nagyon bírlak de ha valamiről nem tudsz akkor ne szólj hozzá. Kamupóknak igaza van most, pedig vele nem értek sok mindenben egyet. Szerintem már neked van kibaszottul kimosva az agyad.Bocsi hogy ezt írtam de kezd sok lenni a sátánizmus meg az hogy nem látsz a szemedtől.

    VálaszTörlés
  11. És itt nem arra célzom hogy meg akarod magadat változtatni ez totálisan a Te dolgod, hanem ahogy az okkultizmust kritizálod ezek szerint engem is hülyének nézel nem? :DDDD Azért ez már durva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin:

      Ne haragudj, se téged, se senkit nem akartam kritizálni, egyszerűen úgy érzem, hogy titeket jól átvernek a tv-n keresztül meg a vallásokkal, meg az ilyen spirituális felemelkedéses szar szövegekkel, őszintén. Tudom, hogy most mindenki negatív gondolkodásúnak tart, de én sok mindenen elgondolkodtam, amióta a sátánizmust valóban magaménak vallhatom.
      Egyáltalán nem hiszek a csodákban, mert nincsenek. Nem hiszek az isteni segítségnyújtásban, mert nincs. Nem hiszek az emberi jóságban, mert minden mögött valamilyen érdek áll. Érdek az is, hogy viszontszeressék az embert.
      Én egyáltalán nem nézlek hülyének, félre ne érts :) Egyszerűen csak jobban belemerültem az ember úgymond "sötét" oldalának jobb megismerésébe. Tudom, hogy minden ember egyedül van a világon.
      Csak annyit kérdeznék mindenkitől, hogy vannak katasztrófák meg akármilyen betegségek stb. Akkor hol van(nak) az(ok) a bizonyos isten(ek)? Szerintem létezik (léteznek), csak éppen annyira közönyösek, hogy nem törődnek a világ dolgaival. Ha meg előre tudták, hogy mi fog történni, akkor mi szükség volt arra, hogy embert is teremtsenek?
      (Én nem hiszek a teremtésés dumában, de most induljunk ki ebből.)

      Törlés
    2. erre csak tőmondatokban tudok reagálni.
      - csodák vannak
      - isteni és angyali segítségnyújtás is létezik (hiszen ha van negatív, pozitívnak is kell lenni az egyensúly végett)
      - emberi jóság létezik, bár ritka és nehéz felismerni
      - vannak érdek nélküli cselekedetek is

      Alapvetően nem gondolkoztál el még a világ létezésén és az élet valódi miben létének ha ilyen kérdéseket kell feszegetned- ez a tipikus kérdés a "hol vannak akkor amikor rossz történik" erről vall.

      Félre ne értsd, nem kioktatlak. De az ember társas lény, és NEM KÉPES egyedül létezni. Épp ahogyan te sem, nem vagy egyedül, soha nem is voltál és nem is leszel.

      Szerintem pont nem vagyunk a tv- által átverve, szerintem ennek az oldalnak 90%-ban olyan olvasói vannak, akik elfogadják és befogadják a "mást" a természettfölöttit és hisznek, sőt tudják ezek létezését.

      Nem akarlak bántani- bár mindig azt hiszed és támadsz- de véleményem szerint eléggé beszipolyozott téged az a "hit" vagy minek nevezhetjük, vagy nevezed- de kissé más dolgok felé is nyithatnál, mert saját magadat fogod beskatulyázni.

      Egyedül itt te szajkózol a sátánizmusról- senki másnak nincs itt semmiféle vallása, egyszerűen testi és szellemi tapasztalatainkat osszuk meg, a lelki síkon tapasztaltakat nem pedig a materiálisakat. És igen, a lélek tanul és fejlődik.

      Mindannyian az utunkat keressük, a saját ösvényünket, néha letérünk az útról vagy eltévedünk, de ez így van jól, óriási pofáraesésekkel tarkítva. Te pedig más útját járod, azt amit valaki kijelölt, és szabályokkal és eszmékkel tarkított. Nos melyik az ésszerűbb?

      Saját magadat ismerd fel, és ne azzal foglalkozz amit mások mondanak. Tudom ezt is támadásnak veszed majd, és nem a maga valóját és mondanivalóját.

      Valóban negatívan gondolkozol- mondjuk én meg pesszimista vagyok, de képes vagyok meglátni a jót is, és elfogadni még ha néha nehéz is felismerni.

      Törlés
    3. Neo:

      Én nem tekintem vallásnak a sátánizmust, sőt egyenesen utálom, ha annak próbálják beállítani. Én is a magam útját követem, nem betű és szó szerint Lavey írásait.

      Azt el tudom hinni, hogy a lélek képes a tanulásra és a fejlődésre, e nélkül semmi értelme nem lenne az életnek, de amit a "külsőségekről" írtál, azzal nagyon nem értek egyet.
      Én nem tartom badarságnak, ha valaki nem elégedett valamivel, pl. túl kicsi a melle vagy valami, ez csak egy példa volt. Én se foglak kioktatni, de szerintem igenis van olyan fontos a test, mint a láthatatlan lélek, mert abban élünk, még ha egy idő múltán le is kerül rólunk. Nem tudom, miért ítéled agyilag betegnek az ilyen embereket, vagy szerinted akkor én közéjük tartozom? :DDD Ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy aki elfogadja önnön rútságát vagy szebben szólva kisebb testi hibáit, az hülye. De nem mondom, mert nem érdekel, hogy kinek mi a jó. Ha valakinek megfelel az a test, amiben él, legyen. Kicsit gondolkozz el ezen, tényleg nem kioktatásnak szántam.

      Törlés
  12. Kedves Lilith! Szeretnék mesélni egy történetet. Az én történetemet. 150 kg vagyok és úgy születtem, hogy a nemi szervem átlag alatti méretű és még a szemem is rossz.:) 150 kg-ra úgy sikerült felhíznom, hogy nem tudtam elfogadni azt, hogy nem élhetek normális szexuális életet, nem lesznek gyerekeim, senki sem fog szeretni. Voltak még egyéb gondjaim is.Öngyilkos is akartam lenni, de a föntiek nem eresztettek. Utána úgy voltam vele, ha már nem tudom megölni magam gyorsan, akkor majd lassan teszem. És nem érdekelt, hogy hány kiló vagyok. Nem akartam élni.Harcoltam önmagammal, a világgal, ahogy te is teszed. Aztán, nemrég szabadságon voltam és baromira ráértem gondolkodni és tükörbe nézni. Néztem motivációs videókat. Belenéztem a tükörbe és rájöttem, hogy gyönyörű szép szemeim vannak, nem is vagyok annyira rosszképű. Egyvalami van, ami útban van: az az 50kg felesleg, ami rajtam van. Eldöntöttem, hogy megváltoztatom a testem: ledobom azt az 50-60kg pluszt. Meg fogom találni a párom. Vár rám valaki.
    A testedet nem te választod. Kapod, mert célja van. Én az életet színháznak tekintem. Azért születtem ebbe a hátrányos testbe, mert feladatom van az életben és a szerepem szerint ilyen testbe kellett bújnom. Lehet, hogy a feladatom az, hogy ezt most leírjam neked.
    Ne próbálj meggyőzni a magad igazáról, mert nem tudsz!(ezzel csak időt spórolok neked :)) Sajnálatra nem szorulok rá! Ha kritizálni akarsz tedd meg nyugodtan! Én bírom.:)
    Gondolkozz el rajta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz Balázs!

      Szerintem ez nagyon szép és becsülendő gondolatmenet és tett volt! Sok sikert a kivitelezésében.

      Nagyon sokan nem jutnak el erre a pontra, ahová te értél.

      Mindenkinek megvan a maga keresztje és stikkje, akár lelki akár fizikai, de szerintem nincs olyan ember akivel "valami" ne lenne. Csak vannak, akik képesek letisztázni ezt önmagukban és továbblépni tudatosan.

      Gondoljunk csak bele abba, akik vakon, bénán születnek, vagy később kerülnek ebbe az élethelyzetbe- hozzá kell szokniuk el kell fogadniuk magukat olyannak amilyenek lettek, különben nem lenne "normális" az életük-- sőt többre becsülendőek, mint a fizikailag egészséges társaik, hiszen ugyanazon akadályokkal kell megküzdeniük mint társaiknak.

      Erre leginkább én is a saját tapasztalatom alapján jöttem rá, ugyanis 3 gerinccsigolyám eltörött, majdnem lebénultam. Még ma is fűzőt hordok, de a kórházból kijöttem és másnap mentem dolgozni mert muszáj volt a lakás miatt, hasogó gerinccel- azóta jobban észre veszem a mozgássérülteket és kicsit begondolkoztam a dolgaimon, amikor még bekötni sem tudtam a cipőmet és felöltözni sem tudtam, hogy mégis ugyanúgy, sőt sokkal jobban kell teljesítenem mint valaha eddig...

      DE ott a másik oldala, ahol az emberek nem elégdettek a külsőjükkel- szerintem ez badarság--- igen a kérdés engem is foglalkoztatott 14 éves koromban! De azt hiszem ez idővel ahogy "érik" az ember, természetesen elfogadja magát az "agyilag egészséges" ember, mert átértékeli az élet dolgait és nem a külsőségek lesznek neki a fontosak.

      Természetesen ez a te esetedben más, mivel egészségügyi problémák váltották ki ezt a lelki feszültséget, ami benned van, de Kamupóknak és neked is teljesen igazatok van, hogy ez egy "próba" egy feladat volt az életedben akármennyire is morbid vicceket és próbákat állít elénk az élet, le kell nyugodnia a belsőnkben dúló hatalmas hullámoknak és viharoknak és kicsit el kell csendesülnünk, hogy meghalljuk saját magunkat!

      Ez az igazi lelki próbatétel, elfogadnia magát az embernek, hogy hátrányban indul- s nem az hogy valaki kicsit kövér, vagy nagy az orra vagy kicsi a melle, ez szimplán kicsinyes gyengeség felszínes külsőségekre építő emberek számára. Az igazi érték mindenkinek a belső lelki világa az igazi énje és ezt kell megtalálnia mindenkinek.

      Szerintem te még nagyon sok csata előtt állsz, de már megtetted az első és legfontosabb lépéseket, hogy elhatároztad magad és elfogadtad magad!

      Én hiszem, hogy ha akarod és teszel érte, le fogsz fogyni és megtalálod a párodat! A szexualitás nagyon fontos, de nem a legfontosabb! Ha valakit nagyon szeretünk, megtesszük érte ezt az áldozatot is. Arról nem is beszélve, hogy az örömszerzésnek rengeteg formáját ismerjük ma már, és tömérdek eszköz is rendelkezésünkre áll.

      Szerintem ezt a lelki csatát csak magaddal kell megvívnod, és remélem te kerülsz ki győztesen! Nem írtad igaz, hány éves vagy, de biztosan van még időd, hogy felépítsd az új életedet és jövődet!

      Sok sikert hozzá!

      Törlés
    2. Szép volt Neo!
      Épp most gondolkoztam el azon, hogy valami válasz félét reagálok Idun-nak, de azt hiszem ezen sorokat olvasva fölösleges. Talán kicsit helyesbítsünk rajta az "agyilag egészséges" helyett a "bölcs ember" nekem jobban tetszik :)
      Mára remélem elegendő volt a prédikáció a részemről.

      Csak így tovább Balázs!

      Törlés
  13. Érdekes vélemények születtek itt azóta, amióta utoljára a témára néztem. És szerintem mindkét oldalnak megvan a maga igaza. Képmutatásnak érzem, amikor azt sulykolják belénk, hogy a szar dolgok igazából jók nekünk, mert egy magasabb cél felé vezető utunk részei, próbatétel, blabla, na ez a belemagyarázás. Ami szar az szar és változtatni kell rajta. Ezt a részét nem kell elfogadni, mert ideális esetben ez az a motiváció, ami változtatásra sarkall minket. Persze van, aki inkább csak befordul és nyiszálja a csuklóit, meg anyu gyógyszeres szekrényéből találomra bevesz pár szem Xanaxot, amitől általában csak alszik egy nagyot, és jé, a gondjai nem oldódtak meg.

    Ugyanakkor nem kell tűzzel-vassal irtani azt sem, aki belekapaszkodik olyan elméletekbe, aminek helyességét semmi más nem bizonyítja azon kívül, hogy valaki azt állítja. Szíve joga elhinni, ha segít, és még a javára is válhat.

    VálaszTörlés
  14. Neo:

    Igazad van, elkél a bátorítás, de a megoldáshoz vezető út nem feltétlenül az elfogadással kell, hogy ki legyen kövezve. Tudja a srác, hogy van rajta felesleg, és hogy ez rossz (igen, rossz, mert szerintem senki sem akar 30 évesen koszorúér-görcsben vagy agyvérzésben meghalni, az viszont, hogy kinek-mi tetszik, szubjektív dolog). És az elhízás még a könnyebb dolog, mert habár létezik öröklött hajlam, igazából azért alakul ki, mert több az energiabevitel, mint amennyit leadunk. Ergo h kevesebbet eszik/többet mozog le fog menni és sokkal gyorsabban, mint ahogy felrakódott. A testünk partner ebben, ha odafigyelünk rá. Az igazi gebasz szerintem azokkal van, akik valami rideg betegségben vagy fogyatékosságban szenvednek. És minden riszpektem az övék és a családtagjaiké. Ilyenkor szokták Stephen Hawkingot felhozni példaként, lám, bénaként is mennyire nagy hasznára lehetünk a társadalmunknak...csak éppen a feleségét nem említik meg szinte soha, aki pelenkázza és kb úgy gondozza mint egy kisgyereket. Neki is van annyi része a sikerben, mint magának Hawkingnak, és igenis vannak helyzetek, amikor egyedül nem megy...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves G! Először is Balázs vagyok, nem srác. Ahhoz már egy kicsit ,33 évesen, öreg vagyok.:)
      Nem arról van szó, hogy a fogadjuk el a szart, mert jó nekünk. Arról van szó, hogy fogadjuk el a szart szarnak és változtassunk rajta.Önmagunkat elfogadni azt jelenti számomra, hogy elfogadom azt, amilyen vagyok a hibáimmal együtt, majd megvizsgálom, hogy melyik hibámat tudom kijavítani. Temet Nosce!Fogyni egyébként sokkal nehezebb, mint meghízni. Mivel már 33 éves vagyok, már nem fogok 30 évesen elhalálozni. És nem valószínű, hogy bármiben is elhaláloznék az elkövetkezendő 50 évben. :)

      Törlés
  15. Balázs:

    Nem foglak meggyőzni, nem érdekel, hogy gondolkodsz, mert őszintén, megvan a magam útja, amin nem fogok senki kedvéért sem változtatni. Valóban nem pazarlom erre az időmet :))
    Annyit viszont megjegyzek, hogy addig jó, amíg az ember harcolni akar önmagával vagy a világgal esetleg mindkettővel, sokkal jobb, mint elfogadni a szar helyzeteket és besüppedni abba a zombi-állapotba, hogy ezt hozta az élet, ilyen lettem, ezt kell elfogadnom. De még egyszer mondom, nem foglak meggyőzni, de te se tudsz engem. Két külön világ vagyunk, nem fog sikerülni. Mindenki azt gondol, amit akar, ez cseppet se fog engem megváltoztatni, annál makacsabb vagyok XDDD


    G:

    "Képmutatásnak érzem, amikor azt sulykolják belénk, hogy a szar dolgok igazából jók nekünk, mert egy magasabb cél felé vezető utunk részei, próbatétel, blabla, na ez a belemagyarázás. Ami szar az szar és változtatni kell rajta.
    Ezt a részét nem kell elfogadni, mert ideális esetben ez az a motiváció, ami változtatásra sarkall minket."

    Én is így érzem, valóban képmutatás, de nem fogok tűzzel-vassal támadni azért mást, mert máshogy gondolja.
    Abban sajnos igazad van, hogy ez egy motiváció, ami változtatásra sarkall. Nem tudom, de sokszor úgy értelmezem, hogy egyszerűen unatkozik az élet, olyan, mint egy gyerek, aki megunta a játékait és mindig új kell neki, ezért basz ki annyi emberrel. Felesleges kerülőút ez nekünk.
    Teljesen azért nem értek egyet, mert nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy gondolkozik.

    VálaszTörlés
  16. -Lilith:

    Hallod először arra gondoltam hogy felbaszom magamat és elkezdek veled veszekedni de nem fogok. Rájöttem hogy kár ezzel az egésszel törődnöm mert tök mindegy hányan reagálnak rád milyen tartalmasan te ugyan azt reagálod mindenhova, csukott szemekkel. :D

    Te olvastad a saját személyes blogomat és ezt is. Láttad mennyi minden történik velem és milyen ember vagyok, ezek után azt mered mondani agy-mosott vagyok és tv-t nézek.

    Nos rühellem a keresztényeket, semmilyen vallást nem követek ellenben veled. :D Akkor most ki a birka?

    Én saját sugallatokat tapasztalatokat kapok kiskorom óta. Egy édesvíz kiadós new ages fost sem olvastam el, kizárólag olyan antik könyveket amiért kb emberek 100-ai törnék össze kezüket lábukat hogy belekukkanthassanak, ergo nem értem hogy mersz ilyen kijelentéseket tenni rám.

    Ha ezt gondolod valóban erről az oldalról, olvasóiról és rólam, akkor nem kell ide jönni: nem tudom feltűnt-e (de ezek szerint nagyon nem) mi pont az agymosás ellen harcolunk csak neked annyira szűk látóköröd van hogy fel sem tűnik, hála annak a fosnak amit nagy kanállal megettél ami nekem 15 évesen már gyanúsnak meg hülyeségnek és ellentmondásosnak tűnt.

    A legbutább kijelentésed az volt hogy Isten ha van miért van fos a világban?-Ha a sátánizmusnál többet olvastál volna tudhatnád hogy kb ürülnöd kéne hogy esélyed volt testet kapni és ideszületni.

    Szerinted Isten és legyen akár Buddha faszomakárki neked elszámolással tartozik??? Pont Te hiszed el azt amit a keresztényiek csinálnak, hogy Isten egy szakállas bácsi személyiséggel, nem Lilith nem az Isten teremtő energia, egy energia amiből minden merítkezik és építkezik, egy DOLOG amitől a szellem fizikai térben megnyilvánulhat és örülni kell minden szarnak és akadálynak , mert ha legyőzöd akkor szintet lépsz mint egy kibaszott rpg-ben :D. Tehát tudom te ebben hiszel amiben a sok balfasz, de nem: Isten nem személyiség, Isten nem büntet meg senkit, Isten nem örül ha a pedofil csecsemőket baszik és pont lefossa ki miben hisz mert nem személyiség a Pokol pedig nem odaát hanem ITT van.

    Látom sosem gondolkodtál el még azon vajon miért vagyunk itt vagy mi dolgunk van itt, ha olvastad volna a régebbi cikkeket akkor már nem is lennének ilyen megnyilvánulásaid.

    Vagy esetleg Te azért jössz ide hogy ezt a sátánista szarságot terjeszd meg megpróbáld meggyőzni az olvasókat, hogy milyen fasza az a kétpálcikás értelmetlen szar és hogy neked van igazad?! Nos nem fog sikerülni.

    Nem tudok veled tovább barátságos lenni pedig próbáltam anno azért mondtam kerüljük a témát mert már akkor is legszívesebben elküldtelek volna a picsába csak én balfasz szerettem volna neked segíteni, lehet az egész arra ment ki hogy velem összeflémelj de az , hogy leírod hogy itt konkrétan mindenkit hülyének nézel, akkor miért nem húzol el?

    Én fogok itt kedveskedni bazdmeg. :D Hit téríteni sem fogok (nem úgy mint TE, kb úgy nyomod mint a házalós Jehoviták de különösebben énekit sem érdekel mert már midnenki elolvasta 15 évesen azt a kibaszott oldalt) mert akivel nem lehet mit csinálni nem is kell higgy abban amiben akarsz én próbálok nem leírt hanem megérzett dolgokat követni , amiket mások is éreznek és látnak. Tehát el lehet gondolkodni kinek van kimosva az agya és kinek nem. Olyan vagy mint valami kommunista párt tag aki olvasott egy fasza elméleti dolgot de gyakorlatba már az emberi természete miatt nem tudja vinni. ha sátánista lennél akkor imádnád magad és elfogadnád mert valahol annak is az a lényege.

    Már ezen a: Ha van Isten miért van annyi szar a világban-faszságon felbasztam magamat 2 évvel ezelőtt és írtam egy cikket róla anno:

    http://mortemaeternus.blogspot.com/2010/05/kain-kain-felsobb-tudata-iii.html

    További hozzáfűzni valóm nincs. Csak annyi hogy ha valaki ennyire hülyének néz akkor nem kell velem "barátkoznia,,. A továbbiakban NEM akarok már erről vitát folytatni mert nem akarok erre se időt sem energiát pazarolni még ha én leszek itt a helyi szar arc, ide többet nem reagálok.


    A többieknek meg riszpi van hogy cérnával bírták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin és mindenki:

      Ha bárkit is megbántottam volna, ezért elnézést kérek :)
      Senkit se nézek agymosott hülyének, és senkit sem akarok jehovista stílussal se "megtéríteni"
      Épp most olvastam el az istenes cikkedet, nagyon érdekes volt. Csak annyit fűznék hozzá, hogy hidd el, én sem annak a szakállas, 7 nap alatt világot megteremtő valakinek képzelem el az "isteneket", én csupán a világot egyensúlyban tartó erők egy részének tekintem őket, semmiképp sem személynek. :)
      Én személy szerint hülyeségnek tartom a bibliát (jó, azért van benne némi igazság, ahogy minden más vallás könyveiben lehet), egyébként is a csuhások kedvükre formálták, a saját szájuk íze szerint, ahogy a saját érdekük megkívánta.
      A kereszténységet én is gyűlölöm, mint a szart, ahogy a papokat és az egész egyházat is. Abban teljesen egyetértek, hogy a vallást az emberek hozták létre, és csak egy eszköz a tömegek fékentartására, lévén nekik, a "hatalmasoknak" nem érné meg, hogy az emberek elkezdjenek gondolkodni, akkor hol lenne az egyházak évezredek óta történő gazdagítása.
      Egy másik cikkben elmondtam a LaVeyt követőkről a véleményem, elismerem, hogy ők is éppolyan csordába tömörültek, éppen ugyanazt csinálják, amit megvetnek és a szertartásaik nekem is enyhén szólva nevetségesnek hatnak, gyerekes szórakozásnak, semmi többnek. Én egyáltalán nem vagyok az a fajta sátánista, aki hailsatanozik egy baphomet - szimbólum előtt meg karddal és miegyébbel ökörködik. Sőt, nagyon elítélem ezt a fajta dedós viselkedést. Lehet, most egyesek azt gondolták, hogy otthon van egy bazi nagy oltárom, ahol a sátánt dicsőítem. :D Ez természetesen nem így van.
      Sőt, eléggé furának tűnik, amit most leírok, de én igazából sehová se tartozom. Képtelen vagyok birka módra követni ezt is, ahogy a CoS tagjai teszik, és inkább meghalnék, minthogy egy magát ateistának valló csürhéhez tartozzak.
      Nekem egyszerűen az tetszett meg ebben az egészben, hogy itt nem vagyok semminek a része, semmiféle "magasabb rendű" erőnek, aki magyarán magához köt (itt nem személyként gondolok rá), hanem mi magunk vagyunk önmagunk istenei, a hibáinkat is mi ismerjük el és higgyétek el (nem térítés :DDD), mi se kenjük senkire se a rosszat. Mi éppúgy képesek vagyunk felelősséget vállalni a tetteinkért, mint bárki, sőt én ismerek egy sátánistát, aki ezermilliószor jobb, mint a keresztények vagy bármelyik más vallás követője.
      Nos, ott tartottam, hogy én se azt az erőt fikázom, csak egyszerűen a megfogalmazásból, hogy ha egy építő, teremtő energia, aminek elképzeled, akkor miért van ennyi rossz a világon. Miért kellenek ezek a kerülőutak? Egyszerűen csak nem volt világos. :) Néha én is vagyok úgy, hogy az egészet nem értem, de majd előbb utóbb rájövök mindenre.

      Törlés
    2. "ha sátánista lennél akkor imádnád magad és elfogadnád mert valahol annak is az a lényege."

      Tényleg nem megmagyarázni akarom, de nálam elég érdekes, ami megy. Én a tudat és a test imádása között óriási különbséget teszek, nem veszem egybe őket, hogy ha az egyikkel megvagyok, a másikkal is meg kell lennem.
      A tudatommal -bármilyen beszűkültnek is látják sokan a sátánista "szarság" miatt- amúgy nincs bajom, tudom, hogy megvannak a maga hibái, senki se tökéletes, nem is leszünk soha, de ez nem is baj. Nekem konkrétan a testemmel van baj, ami körülvesz. Azt gyűlölöm, mert már annyi szomorúságot okozott és nagyon nem passzol a személyiségemhez, szóval hasonló a helyzet, mint az androgynös cikknél az egyik hozzászólónál. :( A kettő között feszülő ellentétet nem tudom feldolgozni, hiába mondják, hogy próbáljam meg elfogadni azt, ami van, békéljek meg vele, meg másoknak sokkal rosszabb is van, ezt elhiszem, hogy vannak ennél rosszabbak, de könyörgöm (XD) ez rajtam nem fog segíteni. Attól még ott lesznek a vele járó hátrányok, amik ha előkerülnek, nem tudok máshogy reagálni rá, csak befordulással vagy ha megbántanak és mondjuk olyan helyen vagyok, hogy nem szólhatok be, mert kirúgnak miatta, tényleg ebbe fogok belepusztulni már :(
      Igazán nem sajnáltatni akarom magam, de nagyon sokszor jobb lenne. És mikor tudom, hogy lenne megoldás, csak az anyagiak az akadály, azok miatt nem tudom megvalósítani, mert ha lenne mittudomén 50 millám, gondolkodás nélkül megengedhetném magamnak ezt a "luxust". Elképzeltetek egy olyan embert, aki rohadtul éhes és ott van előtte egy megrakott asztal, előtte viszont egy betörhetetlen üvegfal? Nos, így érzem magam már évek óta, ez az igazság.
      Ha meg az ego útján járok, az érzésem szerint nem ver béklyóba :) De itt sem akarom senkire se ráerőltetni, lehet idáig úgy tűnt, ott is csak az volt a baj, hogy jól elbeszéltünk egymás mellett :)

      Senkit se hibáztatok azért, ahogy kinézek, itt senki se tehet erről, éppen ahogy én se tehetek arról, ha valaki mondjuk vak.
      Mindenkinek megvan a maga terhe, amit cipel a vállán, de ezt higgyétek el, eléggé fölösleges kerülőútnak érzem.
      Lehetnénk boldogok is, meglehetne mindenünk, amit kívánunk, olyan testben élhetnénk, amilyenben akarunk, olyan házban, kocsi tulajdonosai, amilyet szeretnénk, bármi, de a világ sajnos nem így működik :(
      Azzal is teljesen egyetértek, hogy a lakhelyünket mi basztuk széjjel és ezért egyszer fizetni kell. A természet se fog a végtelenségig tűrni, egyszer jól berág, aztán valóban nem néz senkit, legyen az gyerek vagy felnőtt, egészséges vagy beteg, bárki. Lehet, sokaknak a szemében barbár állatnak tűnök, de én nem sajnálom az embereket, mert tudom, hogy a saját ostobaságuknak (anyagi érdekek, levegőszennyezés, túlnépesedés stb.) köszönhetik a szenvedést és annak, hogy folyamatosan hisznek a politikai kampányoknak meg beveszik a csuhások dumáit.

      Még annyit, aztán tényleg offra vágom, hogy amíg a CoS tagjai eléggé materialisták ahhoz, hogy érezni akarják a szellemek létezését, én mindent megteszek azért, hogy 3-hoz közel kerüljek és kapcsolatba lépjek velük. Az egyikük már nem egyszer segített rajtam, de ahhoz én is éppúgy kellettem, mint Ő. Kellett az Iránta való bizalom, mert tudom Róla, hogy élt, élő személy volt, egy ember, de szerintem már az életében is több, volt, mint egy ember. Talán nekem az a célom, hogy Neki is segítsek? Azt még nem tudom, előbb utóbb kiderül.
      (Elnézést, csak 2 részletben ment le)

      Törlés
    3. Akarom mondani, hogy 2 részletben nem egyben, már megint a fogalmazás XDDD

      Törlés
    4. Lilith!
      Azt mondtad, hogy külön utakon járunk. Ami igaz, viszont nagyon hasonló az utunk. Túl fogsz jutni rajta, hidd el!:)

      Törlés
    5. Káin:

      szerintem korrekten leírtál mindent, "töviről-hegyire" A-tól Z-ig.

      Törlés
  17. Káin, türelem.
    Vannak helyzetek, amiken nekem is eldurran az agyam - például, amikor jó anyám a facebook-on a tárgykeresgélős játékokat játssza angolul, és tőlem kérdezi a másik szobából, hogy mit jelent a szó, amit magyarul olvas fel, időnként én is kimenekülnék tőle a lakásból, amikor nagyon nincs hozzá kedvem.
    Öcsémmel olyan jókat nevetünk ebben a pillanatban is magunkon (rajtam), hogy mennyire elfelejtettem a helyesírási szabályokat és nem idegesít fel. Persze mindenkinek megvan a maga gyenge pontja. Eléggé vaj vagyok, kéne adnod abból a tüzes természetedből, ami neked van, én meg adok kötél idegzetet az olyan emberekhez akik élete rossz irányba terelődött ;)

    VálaszTörlés
  18. Még egy utolsó hozzáfűzni való Idun-nak.
    Ha változtatni akarsz az életeden, nem a külvilágban kell kieszközölnöd a változást, hanem belül. Ha belül változtatsz, akkor a Világkép, amit befogadsz más lesz. Ha változtatni akarsz magadon bármit is, akkor belül kezdd és ne kívül. A belső változtatás szellemi változás, ami egy szinttel közelebb van a tökéleteshez, mint a fizikai változtatás. Úgyis mondhatnánk, hogy a fizikai világ a szellemi világnak a tökéletlen leképződése. Ami fejben remek elgondolás, az a fizikai világban nem úgy valósul meg ahogy szeretnénk. Olyan törvények lépnek életbe amikről fogalmunk sincsen. Nem számolunk egy gondolat megvalósítása közben például azzal, hogy vannak rajtunk kívül mások is és ők is beleszólnak az életfolyamatokba. Hiába érezzük magunkat egyedül, mégsem igaz. Két tudat létezik egyetlen testhez kötve (legalábbis az emberek esetében), egy felsőbb és egy alsóbb rendű, aminek most is hódolsz és hagyod, hogy irányítson. Nem vagy kivételes helyzetben, az emberek nagy része (beleértve engem is) a napjainkat ennek szellemében tengetjük. Annyi különbséggel, hogy alkalmazkodott a jelenlegi tudásunkhoz ez a kis simulékony. Ajánlom figyelmedbe Szepes Mária Vörös Oroszlán című könyvét, nem készpénz amit leírnak, de a harc amit a végén lefojtat a főhős ugyan az amivel mi magunknak is meg kell küzdenünk. A harc pedig csak képletes.
    Egyébként amit leírtál a katasztrófával és egyéb ilyesmikkel tarkított mondataidban... gondolod, hogy mi nem rágtuk már át magunkat ezeken (legalábbis én igen). Lényegében az Egónk ilyesfajta "életösztönét" kellene legyőznünk magunkban. Ahogyan én már belegondoltam az életbe és értelmeztem, komolyabban nincs tétje. Egy hatalmas test egyetlen sejtjei vagyunk (vagy még kisebb részei), ami jelenlegi életünket nézve mindenképpen pusztulással jár, de nincs veszve semmi, ugyanis a rövid halált követően ismét újra teremtenek bennünket és ki tudja talán fontosabb feladat körrel bíznak meg bennünket.
    (nehéz elmagyarázni a te materialista felfogásod szintjén, mert elég szűk környezetben mozogsz, sok a korlát a tudatod felfogását illetően - nincs veszve semmi, mert én is jártam ebben az életemben ilyen cipőben, amikor voltak még olyan területek amiket nem voltam képes felfogni, később érett be, volt, hogy csak évek múltán jöttem rá valamire). Írhatnám, hogy ne érezd magadat rosszul emiatt, megbántva vagy hasonlóak, de lényegében saját korlátoltságom miatt éreztem magamat annak idején rosszul, hogy kihagytak valamiből, lemaradtam valamiről. Lényegében senki nem marad le semmiről, csupán később jut el oda ahova a többiek. Ezek a szavak sem stimmelnek, mivel az idő fogalmát az Egó értelmezi csupán egy szűk keretnek. Ezért csalóka, ugyanis az Egódnak (jelenlegi emberi tudatodnak) nincs több élete... ezért akar érvényesülésre jutni és csatlakozni. Ezért könnyen simul hozzá az egoizmus útjához, ami Sátán útja.
    Mindannyiunknak van egy Abszolút Egója ami elszakadt a teremtőtől, ahogyan Sátán is egykor, de megpróbál visszatérni hozzá különböző hiányosságait pótolva, mert akkor lesz méltó hozzá ismét, hogy részévé váljon.

    VálaszTörlés
  19. -Kamupók:

    Szerintem kár már ezt feszegetni privátban is beszélgettünk már Fb-n, ne győzögessük egymást inkább. Sajnos Kamupók nem fogja ezt befogadni sohasem (vagy max nagyon soká) de már több veszekedést sem akarok, oké én veszekedtem tehát úgymond: Nem akarok többet ugatni, offoljuk a témát.

    Amúgy egyetértek abban amit mondasz, én állandóan csöcsműtétet akartam nagy nehezen össze is tudtam volna gyűjteni rá de nem zavar már a dolog annyira, mert lejátszottam a meccset magamban.Tényleg belső dolgokat kell rendezni ahhoz, hogy a külsővel boldogak legyünk. Nekem ez 3 év szenvedése volt mire felfogtam.

    Amúgy neked tényleg kötél idegeid vannak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, csak néha nekem is elszakad, leginkább a család(jaim) miatti őrlődés közben. Tudod ami érdekel azt szeretettel csinálom és több hozzá a türelmem is. Jobban belemélyedek. Örülnék neki, ha nem csak hobbi szinten tudnám űzni, de egyenlőre fogalmam sincs mit kezdjek magammal. Akárhányszor teszem fel magamnak a kérdést, nem jön konkrét válasz és én meg ezt unom és nem bírom cérnával. Szóval más területen vagyok gyengébb :/ e tekintetben. Mennem kéne a mostani helyemről is, de nem tudom merre. Nem hallom (vagy nem merem meghallani) a belső hangocskámat, miféle sorsterv volt nekem előkészítve. Még mindig ragaszkodom az Egómhoz. Ott kéne hagynom az egész eddigi életem a francba, mert úgy érzem úgysincs tétje és fogadni mindazt amit elém állítanak. De... ott van a család amiben felnőttem és a másik ami lett. Állandóan a dilemma, hogy mihez kezdenének nélkülem. Nekem ez az egyik keresztem volna talán? Érezzem magamat fontosnak, nélkülözhetetlennek? Látom mekkora "káoszba" taszították magukat nélkülem az itthoniak, de másik amit fel kellene fognom, hogy ez az Ő életük, nekik is van tanulni valójuk az életben, a saját keresztjükkel is meg kell tudniuk birkózniuk.
      Az ember már csak a szokások hatalmában élő lény...
      ...majd alakul valahogy, amibe jó lenne bele pillantanom...
      (még egy kereszt, mindig a legjobban akarok kijönni a helyzetekből - nyertesen :])

      Törlés
  20. -Kamupók:

    Hát remélem rendeződni fog a helyzet! Mikor jössz vissza írni??? :D

    VálaszTörlés
  21. Lilith!
    Látom, te azt választottad, hogy bezárod magad önnön világodba és onnan aztán nem szabadulsz! Nem érdekel ki mit mond, mert te tudod a tutit. Én is így gondolkodtam valaha, amíg rá nem jöttem, hogy a kívülállók lehet, hogy többet tudnak segíteni, mint gondolnád. Ha megismered egyszer önmagad és megbékélsz vele rájössz, hogy a lehet másképp is harcolni, nem ilyen vaktában. Tudom, hogy ezt is leszarod, mert szerinted nem egy az utunk.Talán csak hasonló. Egyedül vagy, neked senki sem segíthet, de nem is akarod, hogy segítsenek, mert senki sem értheti meg, hogy min mész keresztül. Ez így igaz. Én sem tudom, hogy min mész keresztül, csak azt tudom, hogy ez az irány, ami felé haladsz nem vezet jóra.Harcolni kell, az igaz, de nem ilyen eszetlenül.
    Kedves Neo!
    Köszönöm szívhez szóló soraidat. Magam is úgy vélem, hogy a háború még nem ért véget, de harcos vagyok és eljutottam egy szintre. Azt mondják a jó harcos halottnak tekinti magát, nincs mit vesztenie. Már megtörtént vele a legrosszabb, ezért tiszta és nyugodt. Ezért írok még mindig Lilithnek,pedig hagynom kéne, mert ő nem tiszta és nyugodt. Ő belső békétlenségtől hajtva harcol.Dühös, haragos. Ezzel csak magának árt, mert elvakítja a harag. Könnyű legyőzni.Most még nem látja be, hogy igazam van, de később egyet fog velem érteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyelj Balázs,
      én nem azt mondtam, hogy hú, én tudom a tutit, szó sincs erről. Mondjuk én az a fajta makacs személyiség vagyok, aki inkább "bezárja" magát, bár a "szar" sátánizmuson kívül más is érdekel,
      Én nem érzem magam kiválasztottnak, tudom, hogy szar helyzetben vagyok és nem vagyok különleges se, meg semmilyen kiválasztott se. Ha ez jött le, akkor nem értettél.
      Egyáltalán nem érzem eszetlennek a harcot, bármekkora harag is van bennem, inkább ez legyen, mint az, hogy elfogadjam magam, vágod? Sokkal inkább érzem ostobaságnak azt és őszintén, a lelki fejlődés annyira nem érdekel, mint az, hogy a külsőmön változtassak. A lelkem halálom után is tovább létezik (nem hiszem el a teljes megsemmisülés-elméletet), de a test sajnos idővel elavul és nekem rohadtul nem mindegy, hogy amíg el nem jutok arra a bizonyos pontra, hogy fizikailag már nem leszek többé, meghalok- milyen testben élem le. Olyanban, amit utálok vagy olyanban amivel együtt tudok létezni.
      Engem nem fogsz legyőzni, mert nekem megvan a saját elképzelésem az életemmel, hogy mita akarok elérni, akkor győznél le, ha vakon elfogadnám azt, amit mondasz. Ne is haragudj, de utolsó mondatodból következtetve éppúgy bizonyítani akarod, hogy neked van igazad én meg hülye vagyok magyarán ( nem azt mondtam, hogy az vagy, szó se róla, még mielőtt félreértenél) és szerintem éppen olyan haragot érzel irántam, de nem vallod be magadnak vagy szimplán csak lenézel engem az "ostobaságom" miatt. Ha meg sajnálatot, arra nincs szükségem, köszönöm.
      Én nem érzem úgy, hogy mindenkit le kell hülyéznem, ezt is félreértetted. Csak annyit, nem tudom, milyen motivációs videók voltak azok, de azok sem mások, mint ember által gyártott rábeszélős valamik. A te ügyed, hogy nézed vagy sem, engem pl. nem érdekel, más a vásznon keresztül nekem nem fogja megmagyarázni, hogy fogadjam el önmagam stb.
      Ha nem erről szólt, bocs érte. Valóban van belső bizonytalanságom, nem is kevés, de legalább elismertem, nem tagadom le.
      Lehet most eléggé kötözködő volt a hangnemem, de valahogy úgy éreztem, ezt most feltétlenül le kellett írnom.
      Kell a harag is, a düh is, megvan annak is a célja. Már nem akarom újra és újra elismételni, mert mindenki tudja, mit vallok magaménak, előbb is leírtam, kicsit részletesebben, olvasd el, ha érdekel, abban éppen úgy a világ részének tekintik a "negatív erőket", sőt néha pont azok a hasznosak, mert ha én nem éreznék gyűlöletet a testem iránt, akkor valóban elmondhatnám, hogy tényleg még ennyit se teszek, hogy hagyok mindent a francba. Van megoldás, csak azok a rohadt anyagiak, az a probléma, semmi más! :((( És tényleg nem sajnáltatni akarom magam, ez az igazság.

      Törlés
    2. Ép testben ép lélek! Ez nagyon nagy igazság.

      Ha a lelked kiegyensúlyozott és boldog, ez a testeden is meglátszik, ezt hívjuk kisugárzásnak. Sok sok hétköznapi lány ezerszer szebb, mint egy- egy fotómodell, mert van egyéniségük és sugárzó tekintetük.

      Miért akarsz tökéletes vagy szép külsőt, ha benned harag dúl. Ha "megműttetnéd" magad is ugyanaz az ember és ugyanaz a szempár nézne vissza rád- semmi nem változna és nem lennél elégedettebb.

      Itt említette Káin is, hogy sok év szenvedés után rájött, nem is annyira fontos neki a nagyobb mell, holott lassan karnyújtásnyira került ettől (amihez gratulálok :), mármint a "megbékéléshez") Miért?- mert rájött szeretik őt úgy is, ahogyan kinéz, és nem ez határozza meg különösebben az életét, mert ez csupán külsőség.

      Ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, nagyon sok problémától megkönnyebbülnél.

      Ha jól tudom, neked a magasságoddal van a problémád. És akik azt mondják neked nem nagy baj, nem arra értik, hogy neked nem nagy baj, hanem arra, hogy egészséges vagy, van két kezed meg két lábad, tehát nincsen súlyos betegséged, vagy egyéb súlyos testi hátrányod.

      Ha sugárzik belőled ez a negatív energia és saját magad elé görgeted az akadályokat nem fognak enyhülni, csak felgyűlnek és egy ponton túl már nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fogod tudni legyűrni őket.

      Szerintem Balázs nem akart "legyőzni" vagy felül kerekedni fölötted, csupán tanácsot szeretett volna adni és egy kis bátorítást, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal- de ezt nem fogadtad el, sőt.

      Pénzzel pedig materiális problémákat orvosolhatsz, de lelkieket sohasem. Bár téged egyáltalán nem érdekel a lelked, a lelki fejlődésed- le is írtad ezt. Akkor csak most szólok, hogy a saját magad fölállított problémáidból felállított kis pokolban fröcsögsz, ahol nem vagy képes szembenézni a gyengeségeddel és a hiúságoddal. És ezt sem támadásként írtam, vagy okoskodásból, csupán figyelmeztetlek, hogy a saját magad teremtette és szövögetett csapdádban verdesel.

      Szabad tudni, hogy miért vagy még elégedetlen önmagaddal, a külsőddel? (tudom- androgynes cikknél..de van még más is?)

      Törlés
    3. Neo:

      Valóban a magasságommal van az egyik probléma, de ami rosszabb, hogy eleget gúnyoltak emiatt is. (A többit inkább privátban írom meg, Káinnak már elmondtam. Ezt a blogot mindenki látja,
      Mindenki látja a ruhákon, hogy nem akkaora emberekre tervezték, mint én. Pl nekem a nadrágvásárlás nagyon nem megy, mert vissza kellene vetetni a hosszából, mert rövidek a lábaim. Hiába mondják, hogy nem azok, nem tudom elhinni, mert én akkor is rövidnek látom. Ráadásul ha legalul van a minta, akkor hogy néz ki, ha levágják a nadrág alját?
      Én szeretem a szép ruhákat meg cipőket, nem azért mert csak ekörül forognak a gondolataim :) de ha nem jó egy ruha, mert túl hosszú a méretemhez, holott mondjuk olyan olcsó, hogy meg tudnám venni, de nincs belőle kisebb méret, eléggé fáj.
      Ami viszont rosszabb, azok a bunkó beugatások, amiket kaptam emiatt. Ráadásul én is úgy vagyok, mint az a kommentelő lány (direkt nem mondok nevet, úgyis tudjátok, kiről van szó, de nincs bennem az, hogy kipletykáljak másokat még nyilvános fórumokon vagy blogokon se), hogy valóban senki nem vesz komolyan, bármit csinálok, bárhogy, úgy érzem, lenéznek. Ez van. Sajnos, eléggé hasonló cipőben járok vele, nagyon úgy nézem.
      Én tudom, hogy nem kioktatásból mondják, hogy nem olyan nagy probléma ez, mert van kezem-lábam, szemem stb. látok, hallok, de mindenkinek az a legnagyobb probléma, amiben benne van.
      Meg őszintén, a 21. században élünk, most például menjek el egy pszihomókushoz, aki megmagyarázza nekem, hogy én igenis szép vagyok és ne akarjak javítani magamon semmit? Miért azoknak a zsebét tömi az állam? Őszintén szólva, ki nem állhatom őket, mert mindent olyan üljlehülyegyerekmegmagyarázom-stílusban adnak elő.
      Biztos vagyok abban, hogy ha sikerülne a kinézetemen változtatni és ha ezután jól érezném magam abban a testben, amibe belekerültem, teljesen máshogy gondolnék mindenre, de addig sajnos, képtelen vagyok erre. Nekem az az első, hogy abban érezzem jól magam. A lelkem halhatatlan, világ még lesz 1000 év múlva is, lesznek istenek, lesz univerzum, de a testem múlandó. Legalább addig a kis ideig szeretném jól érezni magam, aztán jöjjön, aminek egyszer, elkerülhetetlenül úgyis be kell következnie.
      Én nem tökéletes akarok lenni, csak szép :) Akkor is lesznek hibáim, csak kevesebb, ennyi a különbség :)
      Ott volt Peter Steele, hihetetlenül gyönyörű ember volt férfi létére, Neki is voltak hibái. Senki se tökéletes, ez van.

      Törlés
    4. Szerintem ha sikerül majd egyszer eljutnod oda, hogy elfogadod önmagad, a gúnyolódásokat sem fogod fölvenni. Én általában csak röhögök, ha beszólnak valami "hogynézőőőki"-t.

      A magasságodon nem tudsz változtatni, tehát a megbékélés marad, és jobban érzed majd magad a saját bőrödben.

      Nadrág- és a szoknyán nem gondolkoztál még? Annak csak csípőmérete van. És a mini hosszítja a lábakat, a 3/4-es meg elegáns. Ráadásul millió szabású, színű és anyagú van. Hordhatsz alá harisnyát télen nyáron, nyáron szellős télen meg jó meleg vastag harisnyákkal. No meg csinos is.

      Arra mondják az ismerősök, hogy van kezed- lábad- tudják és tisztában van vele mindenki, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje és problémája ami a sajátja- ezt arra mondják, hogy MÉG van kezed- lábad, mert nem tudod mit hoz az élet még LEHETSZ hátrányos helyzetű, lehetsz vak vagy tolószékes- és akkor majd ülve 90 cm leszel, visszasírod a 150-et. Erre értik, hogy becsüld amid van, mert eljöhet még olyan idő amikor nem lesz még ennyid sem.

      Szerintem fiatal éveidet ne az őrlődéssel emészd fel, mert a helyzet nem fog változni- sajnos ezt kell hogy mondjam. Nem lehet egy egész testet "átműteni" és nem is egészséges dolog.

      Pszihomókushoz én sem mentem soha, nem is fogok- de a legtöbb emberen segítenek abban, hogy beszélnek a problémákról. Nem is tanácsot akarnak adni, hanem mivel szó van róla, tudatosítják az illetőkben a valódi problémákat így felismerik azokat- nem nem védem a pszihomókusokat, de gyerekkoromban 12-13 évesen volt pár "zavaros" osztálytársam, akiknek jól esett ez a kötetlen beszélgetés- persze ez meg családi probléma hogy nem volt kivel megbeszélni addig....

      De én erre azt szoktam mondani, hogy nem kell pszichomókushoz menni, csak a közeli barátokkal megosztani a problémát és velük beszélni jó és rossz dolgokról, őszintén. Egy egy velősebb beszélgetés többet segít..

      Az a baj, hogy tényleg nagyon sokat gondolkozol ezen, és tényleg felemészti a gondolataid meg az energiáidat, amit más dolgokra is bőven fordíthatnál. Nincs is akkora baj, mint amekkorát végül generálsz belőle a szorongásaiddal és a fenntartásaiddal.

      Tudom, amdrogynes cikk, de azon kívül és a ruhákon kívül, hogy úgy érzed lenéznek, van más oka ennek az érzésnek, az önutálatnak? Gondolkozz el, honnan ered, vedd sorra a rossz emlékeket, és keresd meg azt, amiből fakad és azon gondolkozz el..Lesz majd egy eredentő traumád, amiből fakad az összes, ami miatt "gyenge" lettél és érzékeny a külsődre.

      De vissza térve, ha csúnyának érzed magad, az kivetül a külsődre is. Nem leszel szép, ha nem érzed magad szépnek- ez hülyeségnek hangzik, de így van.

      Törlés
  22. Káin!
    Tökéletesen igazad van, de be kell látnod, hogy Lilith nem egy érett személyiség. Előtte áll egy harcnak, amit meg kell vívnia önmagával szemben.Amiket ír, azzal csak azt mutatja, hogy igazából akkora a belső bizonytalansága, hogy mindenkit le kell hülyéznie, mert akkor felsőbbrendűnek érzi magát és addig sem kell önmagával foglalkoznia. Állandóan azt írja, hogy neki senki sem tud mondani semmit, mert nem egy az utunk. Ami igaz, de ideig óráig keresztezzük egymás útját. Azért találkozunk bizonyos emberekkel, mert feladatunk van velük és tanulnunk kell tőlük. És ez igaz a netre is.

    VálaszTörlés
  23. Én pedig magam vagyok a harag! :D ~nagyon troll voltam tudom jajsírvaelbújok innensejj~ :D

    Tényleg ne kezdjetek veszekedni! arra itt vagyok én :D

    VálaszTörlés
  24. Balázs:

    Áh amúgy szerintem csak nagyon mélyen van az önutálatban 2 éve ugyan ilyen voltam tudom miről beszélek! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin:
      Én nem így vélem. Nem tudja elfogadni önmagát. Én ebben voltam benne 14évig.:)

      Törlés
  25. -Lilith:

    Tök hülye helyre rakta amit beírtál O__O Kb. A közepén van az egész vitának O__O

    Amúgy ebben egyetértek a politika árad belőle de miből nem? :D Nem nagyon lehet a Bibliát komolyan venni. Egyúttal én is elnézést ha sértő voltam, nem bírom a stresszt! :D

    Nem vagy barbár állat mert én szerintem is megérdemli az emberiség a pusztulást akkor is ha én leszek az első aki ebbe beledöglik.

    Örülök, hogy végül nem lett veszekedés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin:

      Semmi baj, én is örülök, hogy rendeződött, tényleg nem akarok haragot senkivel, nem flémelni jöttem, de őszintén iszonyúan makacs vagyok és amit Balázs írt, hogy még nem látom be, hogy neki van igaza és nekem nem, valahogy úgy jött le, mintha folytonosan hülyeséget írnék.

      Tudom, hogy nem bírod a stresszt, én se, egyáltalán nem és az emberek nagy része már eljutott arra, hogy valóban elszakad az a bizonyos cérna.

      Mindenben benne van a politika, meg az üzlet, miben nincs valóban, a "nagyok" megpróbálják irányítani a világot, mindenkit a tudatuk alá vonni, egymásnak ugrasztják az embereket, és ez jó ideig sajnos így lesz.

      Viszont azt még tartom, hogy az átlagemberek min. 99%-ban hibásak, mert elhiszik a sok hazugságot, ami majdnem kiböki a szemüket. Hisznek a médiának, hisznek a csuhásoknak, a politikusoknak és nem látják be, hogy emögött csak egy-két érdekcsoport áll.

      De mára már tényleg off :)))
      Jó éjt mindenkinek!

      Törlés
    2. Lilith

      Nem az volt a szándékom, hogy hülyének tituláljalak. Ha valóban hülye volnál, nem vesződtem volna ennyit az írással.:)

      Törlés
  26. Lilith!
    Én viszont nem kérek elnézést semmiért sem, amit rólad írtam, mert tudom, hogy igazam van. És tudom, hogy egyszer egyet fogsz velem érteni.
    Szeretlek, Lilith. Olyannak, amilyen vagy és szeretném, ha te is szeretnéd önmagad. Értékes ember vagy!És szép.
    És ezért sem fogok bocsánatot kérni, mert én is makacs vagyok.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogok, de erről már nem vitatkozom ;)

      Törlés
    2. De honnan tudod, hogy szép vagyok? Még nem is láttál. XD

      Törlés
    3. Lilith

      Abból, amit írtál. Az igazi szépség a lélekben lakozik.:)

      Törlés
    4. Lilith

      Még valami, aztán békén hagylak.:)Ha úgy gondolod, hogy szeretnél beszélni valakivel, a Facebookon megtalálsz ugyanezen a néven. Ha nem,akkor nem találsz meg.:)
      Hidd el! Ostoba emberekkel nem foglalkozom ennyit.:)
      Légy rossz!:D

      Törlés
  27. -Balázs:

    Nem értelek. Azt mondod nem így véled amikor ugyan azt írtuk. Én is ugyan ezt mondom hogy nem tudja magát elfogadni akkor mit nem vélsz így? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin!
      Abban nem értek egyet, hogy utálja önmagát. Szerintem nem utálja önmagát,csupán nem tudja elfogadni önmagát. Tudom, hogy ez úgy tűnik, mint szőrszálhasogatás, de nem az. Véleményem szerint nagy különbség van a kettő között.

      Törlés
  28. -Balázs:

    Távol álljon tőlem hogy ingerkedő legyek, de ez szőrszálhasogatás , szerintem tudod jól hogy ugyan arra gondoltunk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin!
      Én most már kegyetlenül ingerült vagyok. Lekapartam a falat és megettem a párnámat hatalmas ingerületemben.:DDD
      Végeredményben leszögezhetjük, hogy ugyanarra gondoltunk, a legnagyobb jóindulatunktól vezéreltetve.:)

      Törlés

Ezeket is ajánljuk: