2012. július 2., hétfő

nE0.cRYsis: "Szarnak- e a fényevők?"


Szervusztok!

Nos ez a csodálatos és magával ragadó mondat kedvesem száját hagyta el azt megelőzően, hogy kitalálta, lehet belefog a fényevésbe...! Nos igen igen...nem épp emészthető tény ez így ebben a sivatagi hőségben, kiidegelve a tömegközlekedésben részt vevő disznósegg- szagú emberek gyűrűjéből szabadulván így délután- bár már rám esteledett közben-, de nofene...

Szóval, mint említettem, kedvesem a fényevésről való elmélkedéseinek elsődleges benne felötlő kérdése ez volt- a kis kakafón mindenségit neki!- s annyira megtetszett ez a móka- ficek elmélkedés, hogy gondoltam, utána nézek ennek a fényevős- dolognak, no meg hogy mi is a helyzet ezzel a 21 napos megváltó nem zabál- nem iszik dologgal? Valóban boldogak leszünk tőle? Valóban felszabadít? 21 napig étel nélkül és egy hétig víz nélkül- nem hangzik túl jól szerintem...

Tehát a mai téma a fényevés, és annak kérdése, hogy valóban igaz lehet az, hogy azt állítják, hogy aki végig csinálja a 21 napos ciklust- az még életében képessé válik és megszakítja a halál- leszületés körforgását? ( háhá, szerintem nem!)  Hit, akarat, erő, Isten. Ez a mai beszédtéma Hölgyeim és Uraim!

pizza- catnyam- nyam-nyam
nagyonhosszúposztkövetkezik
Nos, próbálok nyitottan a téma felé közelíteni- de előre leszögezném- az olasz konyhát semmi nem überelheti- hacsak nem a jó pirospaprikás magyarságosságok! Szeretek enni is meg főzni is, szeretem a hasam, meg az ízek kavalkádját! Tehát én jelentősen elhatárolódom a "nem enni" témától, bár gyerekkoromban elég durván voltak étkezési zavaraim, volt hogy egy hétig nem ettem semmit, mert nem volt kedvem, meg gusztusom a táplálkozáshoz. :( Éljen a gyomorszűkület- nem hálás dolog.

De talán így próbál meg elhatárolódni kedvesem a kefirgomba ivástól, inkább nem eszik 21 napig semmit, mint hogy meg kelljen neki inni a kefirt! :D Na jó- ez vicc volt, de akkor is- engem váratlanul ért ez a bejelentés, bár mint kedves és megértő partner, egyből ecseteltem, a 21 napos kúra alatt hogyan enném a fincsi kis pizzákat meg sülteket és süteményeket ízesen az orra előtt. ~gonosz~ De hozzá teszem, ilyen soha nem lesz, amíg engem láttok, hogy fényt egyen, nem vagyok semminek sem elrontója, de nincs kedvem végignézni, ahogy elpusztul, meg tök büdös lenne itt, főleg ebben a nagy melegben.

Tehát lássuk, mi visz rá embereket arra, hogy ne egyenek, ne kényeztessék ízlelőbimbajaikat és milyen káros avagy hasznos dolog sülhet ki ebből? Beszél nE0, meg sok mindenki más, meg a végén egy fényevő is nyilatkozik- csakrákról, életről s egyebekről...az érmének is két oldala van, s már előre leszögezem, okos dolgokkal érvel, sőt még igaza is van a betyármindenit neki!


Ugye mindig hallani olyanokat, akik éhen elhullanak eme rítus alatt, kortól nemtől függetlenül, s ilyenkor ez jó nagy port is kavar kis hazánkban, "Jaaj, a Kovácsééék meghótak itten a szomszédba, mer' nem ettek, ilyen fínyevők vótak! Jaaj más meg örű'ne ha ehetne, meg is érdemlik, jaaj! Meg nekem mindig is gyanusak vótak, főleg az apa, az meg biztos verte is a családját! A gyerek is milyen csöndes vót! Meg ilyen szektások vótak mán így végű'!"- és hasonlókat lehet hallani, s időnként a szomszédasszonyok tudományos megvilágításával tárják fel a haláleseteket.


"A 21 napos ciklus egy lépés azon az úton, hogy a levegőből élő és halhatatlan légy. A legfontosabb életadó szerv nem a gyomor, hanem a tüdő. Az élet csatornája a hátgerinc és nem az emésztőcsatorna. A legfontosabb funkció pedig a légzés. Csak akkor kezdd el, ha biztos vagy abban, hogy belső vezetésed szerint cselekszel, saját meggyőződésed és beleegyezésed szerint készülsz a 21 napos ciklusra. S hiszed, hogy mindezt szellemed irányítja, istened segíti. Nem félsz, és hited elég erős."

Ez nagyon kemény, 5 percig röhögtem. Igazi suttyó-duma.
Remélem olvasható...



A fényevés
vagy más néven pránatáplálkozás


"S lényeg nem az önmegtartóztatás, hanem a felemelkedés egy stressztől, bűntől, harctól és gyűlölködéstől mentes, szép, új világba."


A recept egyszerű:

- Az első napon éjfélkor kezdődik. Ettől a pillanattól kezdve semmit nem lehet enni, sem inni.
- A második napon a testben fájdalmak jelentkezhetnek. Ez természetes. 
- A harmadik napon este hagyja el a testet a spirituális szellem. A legfontosabb előírás erre a napra a nyugalom megőrzése.
- A negyedik napon az égi testvérek megkezdik a munkát, hogy megakadályozzák a halál folyamatát.
- A negyediktől a hetedik napig még mindig semmit nem szabad inni, lehet fürödni, zuhanyozni, jeget szopogatni, szájat öblíteni. És sokat pihenni, meditálni.
A hetedik napon este lehet először egy pohár 25 százalékos gyümölcslevet inni.
- A nyolc és tizennegyedik nap között már megengedett a gyümölcslé fogyasztása, az angyalokkal való társalkodás, sok pihenés, sok alvás.
- A tizenötödiktől a huszonegyedik napig megtörténik a magasabb rendű énnel való egyesülés. Az energiák visszatérnek a testbe. 40 százalékos gyümölcslé fogyasztása megengedett.
- A huszonegyedik napon éjfélkor lehet befejezni a ciklust. 


Nos, most azt hiszem, ne menjünk bele mélyebb etikai, morális és vallási dolgokba- és a kevésbé nyitottabbakat kérem-  libbenjünk át e rész fölött, hogy "az angyalokkal való társalkodás", akinek nem venné be esetleg a gyomra, kérjük pillantson félre MOST! Köszönjük! Mellesleg léteznek angyalok, segítenek ha kérjük őket és hiszünk bennük és képesek vagyunk adni is magunkból és nem csak kérni és kapni- de ez egy másik történet...Bár szerény véleményem szerint, nem épp kiéheztetéssel kellene felvenni a kapcsolatot az angyalainkkal!



Lássuk, mint mond a doktor bácsi?: 

"- Ha a szervezet vízleadása nagyobb, mint a vízfelvétele - mondja dr. Rókus Péter belgyógyász szakorvos -, a szervezet kiszárad. A folyadékhiány következtében a sejtekben lévő óriási raktárakból a víz a véráramba kerül, és megindul a szervezet szöveteinek kiszáradása. Esik a vérnyomás, fellép a fenyegető eszméletvesztés, a vese, a máj károsodik. Az agysejtek - mint a kiszáradásra legfogékonyabb sejtek - is felmondhatják a szolgálatot. Ezért a kiszáradás egyik tipikus jele a tudatzavar, amely hallucinációkkal járhat és kómáig fokozódhat. Orvosi szempontból tehát rendkívül veszélyes dolog egy héten át folyadék nélkül élni. Senkinek sem ajánlanám."


Állítólag jelenleg a világon körül belül 8.000 ember él, akik kizárólag fénnyel táplálkoznak és kis százalékuk az, akik csupán néha vesznek magukhoz némi vizet.

Nos nem értem, ez kissé hihetetlenül hangzik, és ostobaságnak, nem inni vizet, hisz tudjuk, életünk egyik alapfeltétele a víz! A szervezetünk 70 %- a víz, agyunknak 78 %-a, szemünknek 99 %- a- naponta 2,5- 3 literrel kellene meginnunk- sokan mégsem tesszük ezt...

"Sajnos nem veszünk tudomást arról, hogy elegendő tiszta víz nélkül a vérünk besűrűsödik, a vörös vértestjeink összetapadnak, ez pedig rontja a szervezetünk oxigénellátását. Sejtjeink anyagcseréje lelassul, sőt még az agyunk is lassabban fog dolgozni.

Összességében olyan helyzetet teremtünk, mintha a mosógépünket víz nélkül járatnánk, aminek ugye nem sok értelme lenne. De hogyan várhatjuk el a testünktől, hogy minden funkcióját tökéletesen ellássa, ha a létfontosságú tiszta szállítóanyag helyett csak kólát és kávét itatunk vele?

A napi 2,5 liter tiszta víz elfogyasztása fontosabb, mint a megfelelő táplálkozás. "

Nos igen, meg azért valljuk be, elég sok pihentető, meditációval és nyugodt pillanatokkal bővelkedő élet szükségeltetik a fényevéshez- gondolom nem ajánlott napi 8- 10 órai munkát végző gyári munkásoknak, vagy 12 órázó kőműves segédeknek...

Kicsit sok lesz a bemásolásom, de nem érzem szükségét annak, hogy mindezeket én is leírjam, vagy megváltoztassam, egyszerűen így ebben az eredeti formában számomra megfelelőbb és érdekesebbek a kiragadott szövegrészek, s az, hogy hogyan vélekednek erről a témáról mások!

"A „fényevők” mindnyájan hosszas lelki előkészítés, tudatos tanulás és transzcendentális meditációk során jutottak el oda, hogy megszabadulhattak a földi létezés e kellemetlen, kényszerű erejétől." Nos kedveseim, ha nem akartok élni ezen materiális síkon- ezen könnyen lehet segíteni!- már bocsánat...folytassuk- "Biológiai és élettani tanulmányaink mást tanítanak a nem táplálkozás következményeiről és ennek hatásairól, de ne felejtsük el, hogy (még) rengeteg dolog van a világon, amit a mi agyunk és tudományunk jelenleg egyenlőre nem képes felfogni, és racionálisan megmagyarázni. Ezek a nem mindennapi emberek előbb egy bizonyos emelkedett és állandósult lelkiállapotba jutnak el, attól kezdve pedig megváltozik szemléletük." - hát nekem erről konkrétan a fotoszintézis jut eszembe puritán alpári módon, de kissé bonyolultabb a szervrendszerünk, mint rostos barátainknak!- magyarázatot ad erre egy fényevő a cikk végén, hogy ez hogyan működik a csakrák esetében!


Na de, hogy ne legyek ekkora geci  negatív, gondoljuk csak végig, mit eszünk mi halandó gyarló kis prolik? FÉNYT! Végól is nekünk is erre van szükségünk! Ezt visszük be a szervezetünkbe- csak bizonyos hordozó elemek segítségével. A szervezetünknek is energiára van szüksége, a sejtjeink is izgő- mozgó atomok összességéből áll, szükségünk van energiára. Lássunk egy példát: süt le a nap, a fény le a kis növényre, fűre, gyümölcsre. Megesszük a gyümölcsöt, s vele eggyütt az energiát is bejuttatjuk a szervezetünkbe, plusz ugye a rostok, vitaminok, szénhidrátok tömkelegét stb. amik ugyanúgy energiát adnak és táplálékot satnya kis testünknek. Vagy süt a napocska a zöldre, azt megeszi a kismadár, vagy a bocika, a bocikát meg az ember. Tehát nem közvetlenül esszük meg a fényenergiát, de közvetve ugyanúgy szervezetünk részévé válik.


"A szervezetnek információra van szüksége. Ezt az információt nevezik fénynek...tehát nem konkrétan fizikális fényre kell gondolni. Fizikálisan is vihetünk be információt és szellemileg is.
Jézus nem véletlenül mondta, hogy "nem csak kenyéren él az ember".

De térjünk vissza a fényevőkre: "Békés szemlélődőké válnak, elvesztik alantas indulataikat és ösztöneiket. Kezdetben vegetáriánusok, aztán később már leszoknak a növényi eledelekről is. Később már almát sem esznek… A tudományos képzettségűek ellenvéleménye szerint nem lehetséges úgy élni, hogy az ember nem vesz magához energiát, azaz táplálékot. Gyomra és emésztőszervei enélkül huzamosabb időn át nem működnek. Felhozzák a biológiai érveket, hogy a gyomor, a máj működése életfontosságú, nem elég csak a veséket működtetni folyadékkal (vízzel). Ha pedig az illetők nem isznak el is kell pusztulniuk."

"Működik egy olyan tanfolyam, amely 21 napot ad az azon résztvevőknek, hogy megtanuljanak uralkodni az éhségérzetük fölött, és hogy uralkodjanak biológiai vágyaikon, testükön. Továbbá óriási ideológia, hit és elszántság szükségeltetik hozzá. Érdekes módon a tanfolyam vezetői azt állítják: a fényevő terhes nők a terhesség alatt visszatérhetnek a táplálkozáshoz, merthogy erre a magzatnak szüksége van – majd a szülés és szoptatás után visszatérhetnek a régi életmódra."

"A fanatizmus és a hozzá kapcsolódó hit fokozatosan nő ki az akaratból és elszántságból, később már elkezdődik a vegetarianizmus, és pár év múlva (egyénenként változó) teljesen felhagy az evéssel."

Tehát Hölgyek és Urak, aki egyik napról- a másikra dönti el, hogy fényevő lesz, az bizony kurvára meg fog halni, méghozzá kínkeservesen éhen döglik. Évek munkája, míg az ember ráhangolódik lelkiekben a fény ez irányú befogadására.


A vegaságról


'Sok féle infót vihetünk be a testünkbe.(sötét fényt és a fehér fényt)
Sokan nem tudják, de a FÉLelem és a fájdalom energiák tömkelegét viszi be, amikor húst eszik.
Miért is olyan lényeges ez?...azért , mert a FÉLelem és a fájdalom energiája nagyon ALACSONY frekvenciájúak. Az EGÉSZséges szervezet csak MAGAS frekvenciákkel bővelkedik. Amikor egy állatot leölnek akkor ezek a fájdalmak és FÉLel(e)mek benne maradnak. Most belém lehet kötni, hogy a növény is érezhet fájdalmat, de erre azt mondom, hogy a növénynek nincs központi idegrendszere.
Az állatnak viszont van. Volt a FÖLD fejlődésének olyan kora, amikor nem számított, hogy húst eszünk. Akkor nem ebben a stádiumában volt a Föld és az emberek tudatossága.
Jelenleg, ha húst eszünk, akkor elzárjuk magunkat a szellemi fejlődésünktől. De nem csak a szellemi fejlődés gátja, hanem egyéb betegségek okozója is. Alapból elsavasítja a szervezetet és ennek hatására a bomlási folyamatok révén az öregedés felgyorsul. A hús az anyaghoz köt, a megrögzöttséghez. nem gyermek és fiatalkorban van ennek súlyos látszata, hanem a középkortól kezdve."- ebben abszolut vannak igazságok. Én 5 éves koromtól egészen 22 éves koromig nem voltam hajlandó húst enni. Tojást 19 évesen kezdtem el enni. Egyrészt traumatikus élmények miatt, másrészt undorítónak találtam, hogy egykoron érző, halott állatok hulláját zabáljam- nos ez is kapcsolódik a rossz gyerekkori élményemhez.

Majd mikor egyre inkább beteges lettem, visszatértem a húsevéshez, kínok közepedte. Egy darab virslitől is 3 hetes hasmenésem volt, és állandóan kihánytam mindent, ami hússal volt kapcsolatos. A hányás szerintem pszichológiai eredetű volt, a hasmenés meg a testi tünetei voltak annak, hogy teljesen el voltam szokva ettől a tápláléktól, a fehérjéktől...De azóta nyam- nyam szalonna, és nyam- nyam husika van. Elég durva visszaszokni, de kétségkívül az ízek végtelen parádéja és paradicsoma tárult ki előttem!

DE nem lettem sem erősebb, sem egészségesebb, úgyhogy lehet jól élni vegetáriánusan is, csak szerintem nem éri meg, mert ízorgiáktól fossza meg az ember önmagát- bár a mai napig is tudatosan eszem meg a húst és hálás vagyok az életért, amit feláldoztak az enyémért. :(  Ez azért elég képmutatás nemdebár? Az egyik szemem sír, a másik nevet, miközben zabálom valamilyen halott állat tetemét. Evolúció- e? Vagy reformkonyha bogyókon meg magvakon? 250 évig élhetnénk megfelelő táplálkozással, no meg olyan kormányokkal, akik nem mérgeznek minket meg népírtanak össze vissza a fejünk felett. meg lépten nyomon...

Újra a fényevésnél:

"Összenergiánk kb. 35-55 százalékát az emésztés használja el, így ha ezt megkönnyítjük, akkor mindenre marad energia sőt több is lesz. Ez a magyarázat arra, hogy bírja a munkát az ember jobban koplaláskor."- nem tudom, de én olyankor szédülni szoktam, gyenge vagyok és levert, meg nekem savproblémáim is vannak/ voltak- szóval jelentkezzen, aki jobban bír dolgozni kiéhezve!

"Kedves barátom 6 hónapig semmit sem evett, s mind eközben kemény fizikai munkát végzett. Sőt voltak hetek, hogy folyadékot sem vett magához.(Orvosilag ez lehetetlen) Kétséget kizáróan bizonyította számomra azt, hogy ez lehetséges. Ezt támasztja alá az a tény is, miért oly nehéz az újszülöttet rászoktatni az étkezésre. Ő még egy szellemi lény s pránából (prána-életenergia) táplálkozik."

Egyébként tisztelem és becsülöm és hálásan tapasztaltam a pránanadi hatásait. Emlékezhettek, amikor eltörött a gerincem 3 helyen, s jelen volt egy pránanadis gyógyító is, s 3,5 órás kezelése után FELÁLLTAM a földről 3 helyen eltörött gerinccel és úgy, hogy 10-15 cm- es szakaszokban el volt tolódva jobbra- balra részekben a gerincem! Jótékony és fájdalom csillapító volt, s a lábaimból a zsibbadást is "visszaszorította"- elképesztő volt. Amúgy imádja a pizzát. Mellesleg való igaz, hogy az élet csatornája a hátgerinc- magamon tapasztaltam. Nem csak hatalmas élettani szerepe van, hanem nagyon sokan jelezték nekem a balesetem előtt, hogy terhelt vagyok, fáradt vagyok. Valóban az utolsókig feszítettem a határt, a végkimerülés szélén voltam. És bumm!- jött a baleset. Nem volt véletlen. Egyszerűen az életem olyan terhelt volt lelki síkon, hogy ennek ki kellett már mutatkoznia fizikailag is. Egy jel volt, hogy nagyon nem jól van ez így. Egy utolsó kiáltás volt és egy szélsőséges figyelmeztetés, ami akár az életembe is kerülhetett volna milliméterek híján. Könnyű ezt mondani, de ne várjátok meg azt, amíg a testetek beadja a kulcsot, próbáljatok meg pihenni és lazítani- ami a legnehezebb ebben a stresszes és terhelt világban. :(


Én imádok enni. Imádom az ízeket, az édeseket, a sósakat, a fűszereket, a milliónyi új ízt és a megszokott régieket! Igaz, nagyon sok- sőt túl sok szemetet eszünk meg manapság, bár nem épp pénztárcakímélő- de egészségesen is lehet táplálkozni, ha azt akarjuk, hogy valóban értékes tápanyagokat vigyünk be a szervezetünkbe. Azt hiszem a valódi lelki felemelkedés nem a táplálék megvonásával kezdődik és nem is azzal végződik. Hiszen a léleknek jó mindaz, ami a testnek is jó, mert boldogságot és elégedettséget vált ki- többek között. Én soha egyetlen egy fényevőt sem ismertem még eddig, pedig szép számmal akadnak elég érdekes alakok a környezetünkben, mint kristályterapeuták, pránanadi gyógyítók, sőt van olyan ismerősünk, aki Maharishinél tanult, mégsem vonná meg a test egyetlenegy örömét sem, sőt szeretik a testüket és önmagukat és az embereket.

Én nem ítélem el a fényevőket, de ezt hiszem mégsem ez a beteljesülés valódi útja. 

Én igazán megéheztem!
Mindenkinek jó étvágyat!
Ahhoz amit épp eszik, napsugarat vagy tojásoslecsót.


Két hosszabb írás következik most, az első egy fényevő magyarázata a jelenségről és a csakrákról, hogy hogyan is működik a fényevés valójában, hogyan, s miként hat az emberi szervezetre! A második pedig egy panel- halál történetét dolgozza fel, ahol meghalt egy fényevő család.


A CSAKRÁKRÓL
-szeretettel kamupóknak! :) 

ÉRDEMES ELOLVASNI, MAGYARÁZAT A JELENSÉGRE ÉS VALÓJÁBAN KURVÁRA IGAZA VAN AZ ÍRÓNAK, ÉS AZ ÉRVELÉS IS JOGOS A VÉGÉN, HOGY MIKÉNT NEM TISZTELJÜK A SZERVEZETÜNKET...

"A csakrákról már biztos sokan hallottak, de talán nem teljesen tiszta, hogy mit is takar ez a fogalom. A csakra kereket jelent szanszkrítul. 
Egy olyan tölcsérnek kell elképzelni, ami a belső elválasztású mirigyhez kapcsolódik. 
Hét ilyen fő csakra van és mindhez egy belső elválasztású mirigy.
Ezek a mirigyek energia átalakítólag működnek. Az információt alakítják át. Ha egy csakra tiszta és jól működik, akkor minden belső elválasztású mirigy is hatékonyan tudja gyártani a hormonokat, ami elengedhetetlen egy EGÉSZséges szervezet működéséhez. Viszont, ha csakráink alulműködöttek, akkor a belső leválasztású mirigyeink nem tudnak kellő mennyiségű és minőségű hormonokat gyártani, mert ehhez minőségi , magas frekvenciájú információ hiányában vannak.

Minél több alacsony frekvenciájú (harag, destruktív gondolat, fájdalom, féltékenység, önzőség, erőszak...stb.) témájú gondolattal bombázzuk magunkat annál gyengébben fog működni az immunrendszerünk.

Vannak különböző csakrákhoz tartozó emberek. Aki szinte csak húson él, az a piros színű gyökércsakrához tartozik, ami a két lábunk között van kb, ha fizikálisan meg szeretnénk határozni a helyét. Jelenleg a Föld népességének a nagy többsége még ehhez a csakrához tartozik.
Ez a teljes anyaggal való egyesülést jelenti, aki teljesen elutasítja azokat a dolgokat, ami a szellemmel kapcsolatos. N
em véletlenül van az, hogy amiről most írok valakiben óriási felháborodást és ellenérzést vált ki. 
Ez azért van, mert csak azt fogadják el, ami anyagi.

Van olyan ember, aki már a piros gyökér és a narancs színű szakrális csakrához tartozik...az ő gondolataikban elvétve megjelenik az is, hogy talán igaz lehet az, amiről most szó van.
A gyökér csakrához tartozók nagyon hamar haragra gerjednek és rögtön támadásba lendülnek.

A második narancs szakrális csakrához tartozók már egy kicsit átgondoltabbak.
Itt már kevesebb húst esznek, de tojást bőséggel.

harmadik citromsárga Napfonat csakrához tartozók már nem esznek , vagy csak alig tojást.
Ők már egyre jobban befogadják azt, amiről most írok. Az étrendjük bővelkedik tejtermékben.
Sokan nem tudják, de a tejtermék is elnehezíti a testet...de inkább csak a szellemi megismerésben.
Vannak kételyeik, de alapból nem támadóak. Meghallgatnak és szándékuk van a megismeréshez.

negyedik zöld színű szív csakrához tartozók már nem esznek állati eredetű dolgokat, vagy csak nagyon elvétve, amikor kibillennek önMAGukból. 
Ez a csakra a fizikális és a szellemit választja el egymástól. 
Ez a választó vonal.
Aki idáig eljut, annak nagyon sok szépség lesz osztályrésze, mert innentől kezdve a világa is megváltozik. Egyre több szépet és jót fog tapasztalni. Az elfogadás és a megbocsátás a részévé válik.
Az nála alacsonyabb csakrákhoz tartozó embertipusok viszont a haragot és megértetlenséget tapasztalhatják, a nem elfogadást...de ez legfőképpen a gyökér csakrához tartozók privilégiuma.
A zöld Napfonat csakrához tartozók nagyon sok növényi , de még hőkezelt dolgot esznek.

Itt egyre kevesebb fizikális élelmiszerre van szükség.
Ezt nem értik sokan, hogy , hogyan is lehet az, hogy valakinek kevesebbet kell ennie és mégis EGÉSZséges, energikus. Pontosan ezért, mert ezen a csakra szinten, már szinte nincs , vagy nagyon kevés harag van a világgal szemben. Minél több harag van , annál több fizikális élelmiszerre van szükség, annál nehezebben megemészthatő ételt kívánnak. Ide tartozik a hús is.

Itt megint jöhet egy támadási téma, ami az aminósavakkal kapcsolatos. A köztudatban az van, hogy csak húsból és tejtermékekből nyerhetünk a szervezet számára megfelelő mennyiségű és minőségű aminósavakat. A növényeket mindig azzal támadják, hogy abból nem lehetséges, mert nem tartalmazzák az eszenciálisokat. A tény viszont az, hogy a húst önmagában fehérje és miután az ember megeszi, csak azután tudja a szervezet nagy energia veszteség árán lebontani aminósavakra és csak azután tudja hasznosítani, nem beszélve az előzőekben leírt savasító hatásáról (idő előtt öregítő) és félelem és fájdalom energiákról.

De így is fognak kötözködni...de csak tegyék és egyék tovább a finom husikát, aminek önmagában nincs is íze, csak a fűszerektől olyan pompás illatú és ízű, ami megint csak növényi eredetű...ja és a sótól is finomabb lesz ugye?

A só meg aztán tényleg nagyon EGÉSZséges.

Bocsánat, hogy egy kicsit cinikus vagyok, de tényleg ez van, hogy az ember nem is veszi észre magát, hogy mit csinál magával...ez egy kis ébresztő.
Emberek!...nem fontos tényleg ennyire, hogy mit rakunk bele a szervezetünkbe?...tényleg ennyire lényegtelen?

Az autóinkba persze a legjobb minőségű motorolajakat és fékfolyadékokat tesszük, nehogy valahol egy kis porszem és ásványdarab miatt besüljön a motor.

Az a legkeményebb, hogy az autónk tényleg sokkal fontosabb, mint az EGÉSZségünk.

Nem még, hogy nem mozgunk, de még tele is rakjuk magunkat méreganyagokkal és csodálkozunk, hogy az egész világ tele van méreggel, haraggal és fájdalommal, nem is beszélve a FÉLelemről.

Nem jó minőségű dolgokkal rakjuk tele magunkat...ez a nem semmi!
Aki ezek után is azt mondja, hogy őt ez nem érdekli, akkor én is azt mondom, hogy tegyen úgy...megérdemli.
Nem feltétlenül holnap fog rosszul lenni, nem is egy hét múlva...majd akkor, amikor a szegény teste már nem fogja bírni azt a "kényeztetést"amit kapott."



És a végére egy nagyon érdekes írás azokról a bizonyos szomszédokról, akik időnként feltűnnek, fényt esznek, majd csöndben meghalnak-azoknak, akik szeretnek olvasgatni és nem szeretik a happy end- del végződő történeteket- egyik történet a sok közül- a meghalós szomszédokról. Részvétem a családnak, ezzel az emlékkel nem lehet könnyű együtt élni...mindig a hátramaradóké a legnehezebb.

"Géza sorsa is úgy kezdődött, mint a többi gyermeké. Megszületett, oviba, iskolába, egyetemre járt és informatikusként végezve azonnal elhelyezkedett egy nagyvállalatnál. Feleségül vette Ilonkát, aki angol szakosként szakfordítóként annál a vállalatnál dolgozott, ahol Géza is. Vettek egy lakást a panelház hetedik emeletén, szépen kicsinosítotották, berendezték, belakták, majd megszületett kislányuk: Viki.

No, addig még sok víz lefolyt a Tiszán. Mivel mindketten nyitottak voltak az ezoterikus tanok iránt, beíratkoztak egy Pránanadi elnevezésű tanfolyamra. Hasonló a reikihez, de kicsit más. Ez is az energiákkal foglalkozik. Tetszett nekik a szeretet-energiával való gyógyítás és eljárogattak a klubba.

Ott ismerkedtek meg Izoldával és férjével, akik a Fényevők Szektájának a vezetői voltak. Meghívták őket előadást tartani a fényevésről. Addig-addig kacérkodtak a gondolattal, míg elkezdtek a Fényevő Klubba is járni. Jasmuheen könyve alapján kidolgoztak egy technikát. De a fényevésen kívül még sok más eretnek tant is elsajátítottak és vallottak.

Többek között elutasítottak mindenféle kórházi kezelést, gyógyterápiát. A gyógyszerfalást pedig egyenesen gyűlölték. Így történt az, hogy maga a nagymester vezette le Ilonka szülését. A gyermeket is ő avatta be. A Fényevők Chartájába írták be az adatait és adtak neki egy díszes Prána Nadis születési bizonyítványt.

Géza három év alatt Pránanadi mestertanárrá képezte magát, és úgy gondolta, hogy most már eljött az ideje a magasabb rendű élet elsajátításának is. Saját magán kezdte a 21 napos kúrát.
Túlélte. Sok meditációval és napon való tartózkodással pár kiló fogyással megúszta. Pránás társai csodájára jártak és elkezdték páran követni a példáját. Így ment ez már jó ideje. Gézát megválasztották a helyi Fényevő szekta vezetőjévé. Most már ő járt előadásokat tartani és saját példáján keresztül bebizonyítani a fényevés előnyeit.

Mivel sikeresen zárultak a tanfolyamok, és több követőre is akadt, elérkezettnek látta az időt, arra, hogy terhes feleségén és hároméves kislányán is tesztelje a módszert. Meggyőzte őket, hogy túl fogják élni, nem halnak bele, viszont megvilágosodnak általa.

Az első napok nehezen teltek. Az éhségtől korgó gyomrú paciensek vedelték a szódavizet, mivel vízen és a napenergián kívül mást nem vehettek magukhoz. Egy hét mulva már kidülledt szemekkel, apátiás tekintettel meredtek maguk elé. 

Géza elhíresztelte a rokonságnál, hogy háromhetes adriai útra mennek a csoporttal, és nem lehet még telefonhívásokkal, vagy személyes érdeklődéssel zavarni őket a meditációban. Így nem is kereste őket senki sem. Egyszer aztán a nagymama úgy gondolta, hogy megnézi minden rendben van-e a lakásban és jó pár nappal a vélt hazatérés előtt átment kiszellőztetni.

Amint kinyitotta a lakás bejárati ajtaját borzalmas látvány tárult szemei elé. Az amerikai konyha nappali részében a hatalmas keverten elterülve óriási, hordószerűen felpüffedt hassal hörögve feküdt veje, Géza. Amint beljebb lépett, a gyerekszobában csontsoványan, fennakadt szemekkel hevert kiságyában Lilike.

A legborzalmasabb látvány ezután következett, melytől egyből lúdbőrössé vált Márta néni bőre. Lánya, Ilike, vérbefagyva, széjjelvetett lábakal, vércafatos hálóingében hevert a hálószoba pamlagán. Sikoltozva lépett a halott fiatalasszonyhoz, de életet lehelni már nem tudott belé.
Azonnal a mentőket, majd a rendőrséget tárcsázta telefonon. Perceken belül megérkezett a rohammentő. Megállapították, hogy a fiatalasszonnyal gyomorvérzés és spontán vetélés végzett. Értesítették a hullaszállítókat. Aztán a kislányt vették kezelésbe. Infúzióra kötötték, beszállították a gyermekkórházba.

Az apánál teljes kiéhezés általi leépülést, és hasvízkórt állapítottak meg. Őt is kórházba szállították. A hirtelen összeverődött tömeg elhűlten szemlélte a történteket. Mindenki megrökönyödött az alig ismert lakótársak balszerencséjén, és a fiatalasszony halálán.

Amikor kihallgatható állapotba került Géza, akkor fény derült a fényevés borzalmas körülményeire is. Elmondta a vizsgáló tisztnek, majd a pszichiáternek, hogy vallásos őrületben hitt a fényevés nagyszerű mivoltában, melyre családját is rákényszerítette.

Az utolsó nap eseményei összeálltak. Azon az ominózus estén felesége már-már az éhhalál küszöbén félájultan hevert a pamlagon és vért hányt. Ő pedig kínzó éhségében megszegve a fényevés törvényét, kivett egy lefagyasztott marhapacalt a mélyhűtőből és a mikróban felmelegítette.

Leült a konyhaasztalhoz és ész nélkül falni kezdte az étket. Megivott mellé egy liter sört. Hasa elkezdett hordószerűen dagadni. Felkelni sem volt ereje, hogy haldokló, vért hányó nején segítsen. Amikor pedig meglátta, hogy alul is elönti a vér a spontán vetéléstől, ájultan fordult le a székről. Ekkor következett be a filmszakadás. Rádöbbent, hogy jó dolog a fényevés, de azért más is kell a lét fenntartásához.

Megadóan vonult át a Pszichiátria zárt osztályára, hogy örökre megszabaduljon a fényevés kényszerképzetétől. Azóta felépült. Besötétített szobájában meditációval tölti szabadidejének jórészét. Ha kilép az utcára, akkor leszegett fejjel bandukolva nem akarja a napot látni. Elege lett a fényből. Már nem kér belőle, marad a zsíros marhapörköltnél és a marhapacalnál. Naponta kisétál a temetőbe halott felesége sírjához és elmond érte egy imát."

5 megjegyzés:

  1. Ez az utolsó sztori rendesen hanyatt vágott.:O Ijesztő és szomorú.:(
    A gerincre rátérve egy személyes dolog: komoly gerincferdülésem van, ez gondolom kihat az energiaáramlásra is.(?):S

    A végén egy vidámabb: a címről nekem a Macseb jutott eszembe, nem tudom, hogy meg van-e nektek ez a mese. Nagyon beteg, az egyik végén kutya, a másikon macskafeje volt. Mindig érdekelt, hogy ez hogy a rákba szarik?:D Van estleg valakinek tippje?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen...de elég nagy ostobaság a férj és a feleség részéről is a fényevés TERHESSÉG ALATT!! -.-

      A tipped telitalálat.

      A pánanadi tanításai szerin: a belső én és a kozmikus megtisztulás elérése ugye a nadik megtisztításával érhetőek el. Az adott helyen áthaladó nadik a főnadival való keresztezéseikkor adják ki a csakrapontokat. Az első csakra a gyökércsakra, ami az alapot adja meg, a forrást, a gyökeret, magát az életfa gyökerét. Állítólag itt vannak az előző életek karmái is...

      Meghatározza azt az energiát, ami az élethez rendelkezésedre áll. Felelős a fizikai erőnlétért, vitalitásért, és ez a csakra vezérel minden tisztulási folyamatot.

      A csakra nem megfelelő használata, azaz az élet energia nem megfelelő felhasználása betegségeket okoz, valamint lelki és fizikai problémákhoz vezet.

      Összefüggésbe hozható vele minden fizikai megbetegedés fő oka a belső és külső stressz. Állandó kipihenetlenség miatt izomgyengeséget, kimerültséget, szívbetegséget, gyomorfekélyt és emésztési problémákat okoz. Lelki síkon pedig növekvő félelmek és alvászavarok léphentenk fel.

      Azt javasolják, többet kell lenni a szabadban, és földszínű ruhákat hordani- ja persze én tuti nem -, és kerülni a versengő magatartást- ne azt se azt se, én szeretek akár magam fölé is kerekedni, :D engem ez visz előre, hogy átlépjek és túlszárnyaljak dolgokon, másokén vagy akár saját magamén. Ebből jön a lelkesedésem vagy a rajongásom, a mániákusságom- mert ez nem mindig jó dolog, jónak és jobbnak lenni és magunknak megfelelni.

      Szerintem számodra is egy jel lehet, hogy nem megfelelően éled az életed és erről te is tudsz. Példának okáért a gerincferdülés ellen is lehet tenni- lásd gyógytorna és úszás. Én is heti 2x járok gyógytornára ilyen reumás kézfájós mamákkal :D Túlélhető, bár nekem beszarás, mert rosszul forrtak össze a csontjaim és nem hajlik a hátam. Homorítani tudok, domborodni nem..:S

      Javaslom neked is, keresd fel a háziorvosod, ő ad neked beutalót és less be egy gyógytornára, aztán ha nem jön be pár után otthon is tudod csinálni a gyakorlatokat akár. Elég röhej amiket csinálunk, de nekem ez is óriási megerőltetés, mert még nyomi vagyok :D de kb. ilyen kismamatorna, lábemelgetés, kargyakorlatok stb. átmozgatják az izomrendszered...bár nekem ezek is kihívások.

      De remélem nem olyan súlyos a helyzet, és nincsenek fájdalmaid...:(

      Törlés
    2. Egyébként saját bőrömön tapasztaltam, milyen hatásai vannak a gerincnek az emberre, és most nem a fizikális értelemben kell venni, hanem lelki és szellemi síkon például örök törés és nyomor, minden pillanatban érzem, hogy bizsereg a gerincem, mintha nem az én részem volna, hanem valami más "létező" dolog.

      Erre még nem jöttem rá miért van, nagyon érzékeny a hátam és a "lelki" szemeimmel egy kék ragyogó "rúd" mint egy kék neon fénycsőnek látom, a belseje szinte fehér majd ragyogó kék veszi körbe és sötét kék a széle. Ez nem tudom miért van. Néha jegesen hideg és zsigerien bizsergető. Valami van a gerincemmel, ami más mint rég, de nem tudom az okát. Lelkiekben is rányomja az emberre a bélyegét, valahogy nem természetes a hátam, vagy az hogy járok, hanem valami különlegesség, valami egyedi és törékeny vékony és múlandó van ott, és különös már maga a lénye. Szerintem ez azért ilyen "idegen" érzés, mert valójában ott és akkor le kellett volna bénulnom, de valami csoda folytán mégis megállt a zsibbadás a lábamban és mégsem történt meg az egész szörnyűség.
      Ott a földön fekve elfogadtam és beletörődtem, hogy most akkor le fogok bénulni, soha többé nem állok fel lábra és így végződött.

      Szerintem ez egy jel, hogy örüljek annak, amim még van és tegyek az ellen, hogy ne úgy éljem az életem, ahogyan előtte.

      A te gerincbántalmaid is lehetnek ilyen eredetűek, hogy nem helyesen éled az életed- tehetnél ellene de nem teszed meg. Ezért fokozatos feszültség alatt vagy és ez okozhat fizikai kihatásokat is, amik idővel csak még jobban elmélyülnek és nem is a korral, hanem a te további "tehetetlenséged" elmélyülése lehet az, ami probléma lesz a későbbiekben.

      Pihenj, sportolj, sétálj, levegőzz! :)

      A gerinc valóban egy különleges váza a testünknek, nem is képzelnénk, hogy nélküle mennyire tehetetlenek lennénk. Nekem teljesen megváltozott az energetikai eloszlásom, érzem, hogy "más" lettem, érzem a benne áradó energiát. Fura-e? Minden bizonnyal.

      Engem döntések balsorozata hozott ebbe az állapotba, és nagy részük még csak nem is az én döntésem volt. De nem tettem vagy épp nem tudtam ellene tenni, csak elfogadtam a helyzetemet és abban a nihilben éltem beletörődve.

      Lehet nem kellett volna. A döntéseknek is nagy szerepe van az életünkben. Persze ki tudja mi a jó és a rossz, hacsak nem utólag- de akkor már késő.

      Törlés
  2. Nekem már óvodáskorom óta görbe a hátam, 13-14 évesen én is fűzőt hordtam, emlékszem nagyon utáltam. Úgy éreztem megfulladok benne. Jártam egyébként gyógytornára, csak ez két-három éve abbamaradt. Mondjuk én világéletemben utáltam sportolni, egész egyszerűen nem köt le és persze lusta is vagyok, mint a szar!:) Gyalogolni viszont sokat szoktam, legalább úgy telik az idő.:)Lassan járj, tovább élsz! Én speciel nem akarok sokáig élni, ki tudja, mit hoz a jövő(3. vh, kontinensek elsüllyedése, zombiapokalipszis-na jó ez azért túlzás!:D) és egyszer úgy is megdöglünk mind, szóval lehet hogy a halál a legnagyobb kegyelem. Van bennem egy életundor, az már ziher, de ettől független azért nem fogom felkötni magam!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja,egyébként fájni fáj néha a hátam, de azért nem olyan vészes a dolog! Csak ez a pránaáramoltatás amiatt is érdekelt, mert már régóta érdekel a mágia és volt tavaly egy álmom a telekinézisről, amiben elhangzott, hogy tanulmányozzam hozzá a feng-shuit(!) Lehet a Taora utalhatott ez (csi=prána)?

      Törlés

Ezeket is ajánljuk: