2012. március 28., szerda

nE0.cRYsis: DUGA - az orosz harkály

Mi a fene is az a DUGA?


Mielőtt megijednétek, nem madár! :D

Az egy olyan dolog, amin ma nagyon elcsodálkoztam. Lehet nem is olyan érdekes már manapság, de ha akarjátok, ha nem, ma erről írok! :D

Tudjátok, hogy vonzódom a különösen hülye témákhoz, ebben ma sem lesz hiány, hiszen ki tud olyan témákat találni, mint pl:

LOKÁTOROK (katt a cikk olvasásához)


vagy (katt a cikk olvasásához)
Nos, ezektől a témáktól ma nem kerülünk messzebb, sőt- ennél nem is lehetnénk közelebb- a cikkem ugyanis egy Csernobil határában levő különös lokátorról fog szólni!

Ugye milyen izgalmas?

De hol is lesz ebben a történetben a FAIL? - mert lesz-
ugye nem gondoltátok, hogy nem lesz?!
Hiszen én írok cikket, és akkor biztosra vehetitek! :D

Tényleg talán nem olyan érdekes mint amilyennek elsőre hangzik  , de elég furcsa kis szerkezet ez...járjunk utána! Vajon mi mindent találunk erről a dologról?


Amikor megláttam róla egy képet, elcsodálkoztam, hogy mi a jó édes élet ez? Alig találtam róla infót, állítólag valami szovjet vasfüggöny- így is hívják néhol. De mégis milyen vasfüggöny- miért hívják így? Mert akarva akaratlanul az NDK- NSZK vasfüggönye ugrik be az embernek, ami elszeparált egymástól két országrészt- itt viszont vége és hossza van a dolognak. Szóval elkezdtem keresgélni külföldia internetországában, mi a csuda ez.


Nos ez egy Csernobil közvetlen közelében levő katonai zónájában elhelyezkedő katonai bázis horizonton túli rakétafelderítő rádiólokátor- egyszerűbben rakéta előrejelző rendszer- vagyis ez a hivatalos verzió...

Aki lemaradt a lokátorokról és ég a vágytól, hogy meg tudja mi az, de lusta visszaolvasni,  annak idéznék a mengevezett cikkemből. Tehát:

Hogy mi is az a lokátor? Tárgyak helyét, kiterjedését, mozgását meghatározni képes térinformatikai eszköz, mely hang vagy elektromágneses hullámokkal, azok kibocsájtásával és visszaverődésének segítségével állapítja meg ezen információkat.


Szóval most, hogy minden tiszta, lássuk, mi is az a DUGA?

A DUGA- sorozatnak több bázisa és lokátora is volt, ám a DUGA 3 az, ami felkeltett az érdeklődésem és erről is láthatjátok a legtöbb képet. Monumentalitása egészen elképesztő.


A DUGA 3 feladata az USA és Nagy- Britannia területéről indított rakéták  és a hullámterjedések változásának megfigyelése és felderítése volt! Tehát egy nagy testvér- aki Amerikát sasolja! Éljen a hidegháború- hát nem kicsit féltek akkoriban- volt is rá okuk- bár nem értem mi értelme egy rakétát- legyen mondjuk az valami súlyosabb pl. atom vagy hidrogén- megfigyelése? Hiszen ha kilőtték, csupán percek kellenek a becsapódáshoz. Akkor mi értelme? Hogy gyorsan még időben válaszolni  lehessen a támadásra- mert evakuálásra biztosan nincs idő. Bizonyíték miatt? Felülvizsgálatok miatt? Ellenőrzések miatt? Vajon mi célt szolgált? - hoppá ezt is kiderítem nektek!- meg még sok mindent róla!


Tehát itt állt ez a "szörnyeteg" és reggeltől napestig, estétől napkeltéig bizonyos frekvenciákon sugárzott, és figyelte az ionoszféra változásait. 10 másodpercenként lökött ki egy impulzust a nagyvilágba, ezt állítólag hallani is lehetett, olyan hangot adott ki mint valami harkály- csak gondolom jóval hangosabbat!

Ezt a ritmikusan kibocsájtott jelet lehetett hallani még a moszkvai rádióadásokban is, és minden egyes amatőr rádió frekvencián is, az emberek szerint "RA TA TA TA TA TA" hangot hallatott. :D Erről nevezték el az orosz harkálynak, s világszerte több ezer bejelentés és panasz érkezett rá!!! :D


A DUGA 3 150 méter magas és 900 méter hosszú és több mint 10 km távolságból is látható a közeli Pripjaty- ból- aki nem tudná ez a csernobili erőmű melletti település, innen származik a sok- sok fotó a halott városról. De az űrből is megcsodálható...


A térképeken használaton kívüli úttörő táborként jelölik meg, s az atomkatasztrófa után használaton kívül helyezték, mert a kiürítési zónán belül helyezkedik el- de ma is katonák őrzik a helyet, és egyes elméletek szerint ma is használatban van- bár több hozzá kapcsolódó elemet széjjel lopkodtak már- ugye szegénység van- és ott áll az a sok fém....

Ez is a DUGA- projekt egyik kezdetleges formájának szüleménye.
Hoppá! Már szalad is haza vele- végül is a földön találta- nem?

RUSSIAN FAIL No.1: 

Már- már Murphy, hogy 900 méteres rádió lokátor falat emeltetsz, mert félsz a rakéta támadásoktól- esetlegesen egy atomtámadástól- s mindeközben a közvetlen szomszédságodban felrobban egy atomerőmű- na ez a szopás! Vajon hány ember dolgozott rajta és milyen súlyt nyomhat eme remek? :DRUSSIAN FAIL No.2

Egyéb korlátozó tényező volt, hogy irdatlan hatalmas adatmennyiség tárolására és feldolgozására volt szükség nap mint nap, amit a kor számítástechnikai teljesítménye nem igazán tudott kezelni... vegyünk például egy mintát a '60-as évekből:

"Az EDVAC 56 kW-ot fogyasztott, 45 négyzetméteren elfért, és csak 8 tonna volt a tömege. Az impozáns adatokról tudnunk kell, hogy négy kilobájt memóriát fedtek. Viszont 1951-től 1961-ig meglepően megbízhatóan működött, és 30 embernek adott munkát egy műszakban."

...szóval óriási probléma volt az adatok feldolgozása- de biztos megoldották- szerintem jó sok hely van ott a föld alatt egy jó kis bunkerrendszernek, csupa titkos adattal megtömve....ELMÉLETEK a DUGA- kra:

Egyes elméletek szerint nemcsak a nagyvilágot és az USA-t tartotta szemmel, hanem minden egyes alacsonyan szálló repülő útvonalát figyelték vele, hanem megpróbálták az időjárást is módosítani vele. Más elméletek szerint rádióhullámokat bocsájtott ki, amivel az emberek viselkedését akarták befolyásolni. Valamint egyesek azt is állították, hogy ez egyenesen egy fegyver...igaz az egész rozsdás fém, meg huzalok, de na...


Azt is állítják, hogy talán a HAARP- összeesküvés egyik díszpintye a DUGA- széria, ugyanis a HAARP  program épp ilyen magas frekvenciákat sugároz szerte a nagyvilágba, állítólag ez is okozta a fukusimai cunamit, meg földrengéses- atomkatasztrófát, meg megannyi "természetinek" beállított szerencsétlenséget- ergo kísérleteznek a népeken és irányítják az időjárást. 

Talán mi is ilyesmiket hallottunk és hallunk, ugye voltak ezek a titokzatos hangok mindenhol, lehet ez is egy ilyen "RA TA TA TA TA"- orosz harkály hang, csak itt ma már ez átment modern és science fiction-be és itt ma már ilyen UFO- hangok jönnek az égből...:S


Tehát csak az oroszoknak négy ilyen DUGA- juk van, amiről tudunk persze....különös- de állítólag mindegyik használaton kívül van- még jó hogy kisebb hadseregek védik őket...leselejtezték ezeket a lokátorokat stb stb...akkor milyenek lehetnek azok, amik jók, működnek és használják is őket? Vajon hány van nekik és mennyi ilyen lehet világszerte, amiről nem is tudnak az emberek?

De hogy ne törjük ilyesmin a kis agyunkat, mielőtt belesajdulna, találtam egy kis DUGA 3 outfit-et! xD
Női olvasóink figyelmébe ajánlanám:
ruha: 169.830 Ft
szoknya: 34.560 Ft
csizma: 35.605 Ft
nyaklánc gyémántberakásos fülbevalókkal: 459.595 Ft
kesztyű: 43.550 Ft
parfüm: 27.355 Ft
Az élmény: Háromnegyed milliós játszós ruhában kimenni az orosz DUGA 3- horizonton túli rakétafelderítő rádiólokátor rozsdás alappilléreihez és sugárfertőzést kapni, miközben húsz orosz katona magánterület megsértése miatt fejbe lő- MEGFIZETHETETLEN!
Amúgy a gamerek figyelmét biztosan nem kerülte el a S.T.A.L.K.E.R.- ben ez a micsudi szerkezet, mert ott is befigyelt a DUGA 3, ottan kell ordas lomposkodni az aljában, és félni, nehogy meghaljunk agyonlövés következtében megsugárfertőzve.

Mára ezt hoztam nektek, remélem érdekesnek találtátok furcsa témaválasztásom ellenére a cikket! Most jó sok minden kiderült és valójában semmi sem! Szuperjó igaz?


És ne aggódjatok, Csernobilban
a megfelelő szakemberek dolgoznak- továbbra is!
4 megjegyzés:

 1. Vazze, Neo az utolsó képek nagyon betegek!:D Eszembe jutott a szexjelenet a Csupasz pisztolyból!

  Egyébként orosz építészet= legyen kurva nagy és kurva csiricsáré vagy ellenkezőleg: szürke, mint az állat! De az biztos, hogy az építmény minden esetbe rohadt randa lesz!:D
  Persze lehet, hogy ezek nem is a saját gondolataim, hanem csak a Duga ültette belém!:P

  VálaszTörlés
 2. Nagyon rá vagy állva az oroszokra nem lehet hogy ez már fetish? :DDDD

  VálaszTörlés
 3. Tényleg betegek a védőruhások. :D
  Amúgy ez a vaskonstrukció tényleg elég vad és randa. Mondjuk azt nem hiszem, hogy ezt még tényleg használnák bármire is. Na de ennek a továbbfejlesztett elrejtett változatait annál is inkább...

  VálaszTörlés
 4. Az amcsikkal ellentétben az oroszoktól nagyon sok információ szivárgott ki. Anno említettem én is már futólag ezt a szerkezetet csak a hozzászólásomban fakopáncs néven futott és nem is néztem utána komolyabban :(
  Köszönet a felvilágosításért.

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: