2012. február 4., szombat

Zombiekatie: Küzdelem az állatokért a fotelból

Türelmesen vártam, mikor robban a bomba, meddig bírom anélkül, hogy jó pár embert névvel, vagy név nélkül szarrá osszak. Hát, Hölgyeim, Uraim, Többnemű népek, ezennel közlöm, hogy az internet a gusztustalan emberek gyűjtőhelye – főképp. Ugyanis kurva sokan osztanak meg ilyen képeket, amik a szememet szúrják, hát még a szívemnek hogy esik ezeket látni. Vannak ezek a megosztási hullámok, amikor valahonnan, az éterből, egyszer csak előkerül egy-két drasztikus kép, és a laikusokhoz, átlagos felhasználókhoz is eljutnak. Ez általában sokkal nagyobb reakciósorozatot indít el a médiában, Internetországban, mintha egy erre specializálódott oldal veti fel.



Vannak ezek az otthon ülő állatvédő aktivisták, akik ki nem mennének egy telepre állateledellel vagy rongydarabokkal, akármivel, hogy az állatoknak segítsenek, sokkal inkább hódolnak az otthon ülős kedvtelésüknek. Halott, véres, kifordult belű állatok képeit osztják meg Facebookon, és közben hangosan szörnyülködnek, hogy “micsoda emberek vannak”. De nem tennének semmit sem azért, hogy ilyeneket ne lássanak többé. Természetesen a nagy tömegre értem ezt, elsősorban. Pl. ha valaki kiposztol egy ilyet, és 6000-ren megosztják, hogy "fujj de hányás, hát mi ez geci?"

Nem az a fontos, hogy milyen emberek vannak, vagy nincsenek, hanem akik normál esetben nem szeretnének foglalkozni a kutyák, macskák kifordult beleivel a saját oldalukon (facebook, blogok, twitter, bárhol) (nem azért, mert undika, hanem mert ROSSZ LÁTNI ezt az egészet, pláne, ha sokan tehetetlenek), azok kedves kis mosolygó arca alá dugják ezeket a képeket. Én elfogadom azt, hogyha valakit nem érdekel az állatok sorsa, vagy nem szeretne hátrányos helyzetű élőlényekkel foglalkozni, minden embernek más az érdeklődési köre, és lehet, hogy azért nem akar valaki az állatok sorsával foglalkozni, mert a saját élete éppen elég nyűg, stb. De. Ezek az emberek, akik Internetország Mártírjaivá avanzsálódnak azáltal, hogy kirakják a döglött kutyák képét facebookra, és hozzácsatolják azt a rendkívül morózus megjegyzés-sorozatot, hogy "micsoda emberek vannak", "szegény párácska", "lájkold és akkor nem lesz ilyen", az halál komolyan menjen a francba. Fujj.

Én már segítettem az állatkákon. Volt olyan, hogy rávettem a szüleimet, hogy vigyünk el rongyokat egy helyi menhelyre, volt olyan, hogy amikor egy kutyánk eltávozott, a nagy szárazeledelt elvittük egy állatotthonba, és akkor még az aznapi kajamaradékot is összeszedtünk, csontok, stb. Csak azért, hogy jobb legyen egy kicsit az állatoknak. Vannak olyan ismerőseim, akik megosztják az elveszett / örökbefogadandó állatok képeit és elérhetőségeit, ez nagyon nemes dolog. Aktivisták, önkéntesek, vagy csak olyanok, akik szeretnének segíteni néhány állatkán. Nem kétlem, hogy ezzel lehet buzdítani a népet arra, hogy tegyenek valamit az állatok életéért, de olyan emberek is posztolják, akik beteges vizuális orgazmusként élik meg ezen képek megosztását.

Azonban a gusztustalan fajtája hát csak nem a hasított koponyájú kiskutyát osztja meg, hogy mindenki lássa, ő neki mekkora szíve van? Hát uristn, elvisel egy kiskutyáról ilyen szörnyű képet és még meg is osztja. Kockacukrot neki! De tényleg. Simogassuk már meg a buksiját annak a megosztónak, aki alapesetben leszarja az állatok sorsát, de egy ilyen sokkoló képpel szépen elküldi a kurva anyjába azt az ismeretlen EGY embert, aki ezt tette vele. Nem borzadok el egy ilyen kép láttán, de azon igen, hogy ezt meg kell osztani facebookon. 

Az állatkínzás ellen nagyon nehéz fellépni. Ezt mindenki tudja. Pláne, hogyha egy országnak nincsen igénye arra, hogy a kóbor kutyákat befogadják egy helyre, ahol nem kallódnak el. Inkább fizettessünk az állattulajdonosokkal durvasok pénzt, minél nagyobb terhet jelentsen egy állat tartása. Mindig lesznek olyan emberek, akiket beteges élvezet fog el, ha egy gyengébb életet kiolt vagy kínoz. Ezt pénzbírsággal, szabadságvesztéssel is lehet büntetni:

Viszont, hogyha belezős képet osztunk meg emberekről, akkor egyből nem az az első reakciója a kedves ismerősi táborunknak, hogy „jaj szegényke, istenkém, de rosszul elbánt vele a sors”, hanem egyből a személyt támadják, hogy „Te beteg barom, hogy vagy képes halott emberekről megosztani képeket, hánynom kell tőled”, stb… Na, ilyenkor mi a helyzet? Ilyenkor elkönyveli a sok proli a bizonyos feltöltőt/megosztót beteg faszfej állatnak, hogy hogy képes ilyen iszonyatos dolgokkal foglalkozni. Az nem betegség, amikor 3000 ember azon röhög/sajnálkozik, hogy egy kutya éhen döglik... Gratulálok, emberiség, sokat tesztek azért, hogy szebb legyen az élet! :D
Ennek a képnek egyébként megtalálták az eredeti (?) verzióját is, ahol a kutyunak semmi baja nincsen, szóval lehet vitatkozni, hogy melyik az igazi... De persze, osszák csak meg, mert attól sokkal jobb lesz neki. Inkább nyársaljátok fel az elkövetőket, és arról osszatok meg képeket, ahogyan változatos, kreatív módokon kínozzátok, azt sokkal szívesebben nézegetnénk ;D

Én jelentettem az összes ismerősöm, aki kirakta ezeket a képeket, és csakis kizárólag azért mentettem le gépre őket, hogy később egy cikk kíséretében itt publikáljam. Nem gyűjtök ilyeneket, mert már ez is bűntudattal tölt el, hogy ezeket tároltam... :/ Ha igazán segíteni akarsz az állatokon, rúgd seggbe a fotelállatmentőket, és rugdosd őket egy menhelyig :)

A mostani hidegre való tekintettel pedig utólagos engedéllyel szeretnék mindenkit megkérni, hogy ha a környezetükben van egy-egy állatka, aki a hideg miatt az életért küzd, tegyenek valamit. Akármit. Ha kell, vigyék be őket egy barlangba, tudom is én... Persze, kényelmes otthon maradni, és nem látni semmit (van, aki nem is tehet semmit, ezt is megértem...) De ha valaki lát egy-két hontalan állatot, és lehetősége adódik rá, telefonáljon az illetékeseknek, vagy olyanoknak, akik a hideg hetekre meg tudják őket védeni a haláltól. Nem az állatokat kell kiirtani a Földön, ezt mindenki tudja jól. Ha beírjátok Google-ba, hogy 'Állatmentő', sok telefonszámot, e-mailcímet találhattok különböző szervezetektől.


16 megjegyzés:

  1. Na ez egy jó cikk.De azért van hozzá egy -két véleményem.....tehát:
    ...szerintem ,ami még szomorúbb ennél, az az, mikor el bagatelizálnak dolgokat Facebookon.

    Pl. azt irja valaki: MINEK MEGOSZTANI A MEGKINZOTT KUTYÁKAT MIKOR ANNYI BETEG ÉHEZŐ KISGYEREK VAN?
    Vagy
    "MIT RINYÁL MINDENKI A MINUSZ 20 MIATT MIKOR CSUPÁN AZ VAN HOGY TÉL VAN!?"

    Én most pl.IGENIS megosztottam durva képeket mgfagyott emberekről + anyakutyáról 6 kölykével Faszbukkon, mert úgy tűnik egyesek ülnek a meleg fűtött kérójukban és onnét könnyű szeretni a havazást. Mig pl.ÉN ttsközelből érzem a fagyhalál fenyegetését mert nincs tüzifám /már alig!/ és igy cseppet sem "romantikus" a tél!/anno németországi lakásunk ablakából sok pénzzel én is szerettem még!/

    Ami MÉG gáz mikor megosztanak ilyen lefejezett élve nyúzott állatot, s a végén már NEM arról szól a sok komment, hogy MIT TEGYÜNK ELLENE hanem hogy ki hogy szadizná meg a tettest: de ezt OLYAN vehemnciával és változatos kegyetlenséggel, hogy szerintem richtig ÉLVEZIK ,s igy MAJDNEM olyanokká válnak mint az aki e kutyát/macskát....stb. megkinozta....

    Van aki fasiszta nézeteire használja fel mindezt: a ROHADT CIGÁNYOK kibeleztek egy kutyust! a BÜDÖS KINAIAK ...megették a macskát. A ROHADT NIGGEREK...keresztre fszittték a tyúkot. Ésatöbbi!
    /a "rohadt magyarok" és "büdös amcsik" is megteszik UGYANEZT szóval felesleges ebben is a fajelméletet keresni!/

    Szerintem sokaknak KELL a sokk, a megkinzott állatok látványa hogy észbekapjanak, de sokszor agyatlanul túlzásba van vive.

    És közben millió más állatot kinoznak meg és millió ember fagy halálra.

    Amúgy a széthasitott fejű kutyusról láttam cikket, túlélte és már csak egy hegg látható de ez nem kishazánkban történt.....

    Szóval szerintem KELLENEK a véres képek ugyanúgy mint Ausschwitzról a fotót különben sokak TAGADNÁK!
    De nem ész nélkül osztva ott ahol gyerekek is látják.Vagy ,link kéne figyelmeztetéssel hogy" szörnyű képsorok, megtekintés csak saját felelősségre!"
    Nem?
    (amúgy jó a cikk, a legtöbben csak ülnek és megosszák de semmit sem tesznek. Mikor az állatvédőknél önkénteskedtem, az örökbeadandó állatokat ÉN meg egy ismim /sajna már nem él!/ vittük haza a kis garzonunkba vagy ő a kis szobájukba, mialatt másoknak hatalmas kertje volt de hát "letapossa a virágot"....NO COMMENT!)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jól fogtad fel az egészet, nem az volt a célom, hogy minden földön élő embert lebasszak, tényleg csak azokat, akik megtehetnék, de nem tesznek semmit... Szomorú látni az egészet, hogy hova fajul a világ... Éhező kisbaba? Tudtommal meg lehet akadályozni azt, hogy az ember szüljön, többféle megoldás is van rá. Plusz az ember ne vállaljon gyereket, amikor tudja, micsoda anyagi felelősség (is) jár ehhez az egészhez. Afrikában éheznek? Nos, az nem itt van. Szállóigévé nőtte ki magát ez is, és a legtöbb ember csak röhög... pl. "Ne zabálj már ennyit, Afrikában éheznek xd"

    Igen, ez a beteges élvezet, amikor az ember facebookon maga is egy ugató szarrá változik, hogy "harr, harr, öljük meg azt, aki ezt csinálta"... igen, lehet, hogy ez a sors lenne méltó egy ilyenre (én is ezt kívánom sokszor -.-), de attól függetlenül a kutya még éhezik, a macska még ki van lapulva az úttesten...

    Sajnos, mi túl picinkék vagyunk ahhoz, hogy fellépjünk ez ellen, számtalan nonprofit szervezet van az állatok védelméért, de még így sincs sok remény arra, hogy megváltozzon arányaiban a dolog.

    Azt tanácsolnám az embereknek, hogy ha van saját állatuk, akkor azokra vigyázzanak, és ne éljenek vissza a szeretetükkel... :( Ha meg látnak a közvetlen környezetükben egy segítségre szorulót, NE fordítsák el a fejüket. (legyen az ember vagy állat)

    A te életviteleddel kapcsolatban meg most csak annyit... hogy nagyon sok ember van így, és sajnos túl nagy a különbség felső és közép/alsó társadalmi osztályok között... a felsők túl messze vannak az alsókhoz, hogy láthassák, mi a gáz. Bárcsak nagyobb ember lehetnék, hogy tudjak a sorsodon változtatni. De tudom, hogy rendbe jön majd minden, mert minden látszat ellenére, nagyon erős ember vagy :) és nem az időjárás fog végezni veled!

    VálaszTörlés
  3. Ari vagy ,nem vagyok én erős akkor nem fordulnék önmagam ellen mikor valaki csak csúnyán néz utcán...(önvagdosás ,kép széttépés) Tiszta idegbeteg vagyok már inkább. Sajna!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Délután volt egy pár órás HTML-akcióm, elnézést a fennakadásokért!!!!

    Sajnos több próbálkozásom sem úgy sült el, ahogyan szerettem volna, és több beállítás és lehetőség sem stimmelt az elképzeléseimmel...:(

    Jelenleg mindent visszamentettem a "régiek" szerint, viszont a linkek nem működtek a visszaállítás után...:( (blogajánló, cikkajánló...) ezek persze vissza lesznek állítva- senki ne szenvedjen hiányt ezekből sem! :)

    De mivel nem adom fel, ezért még a napokban fogok HTML-rendetlenkedni, nem állítgatom be újra egyenként, mert lehetséges hogy ugyanúgy besz*pom, és hiába a mentés seggen kúr a blogspot...:S
    de egyelőre most agyvérzést kapok, mert nemhogy előre, de visszafelé léptem és több problémával találkoztam, mint szerettem volna...:'(

    ~megy felakasztja magát~
    :(

    (de faszán nézett ki nem?? XDD) csak pár opció nem stimmelt :(

    VálaszTörlés
  5. Minden elismerésem a cikk miatt nekem is kurvára kivan a faszom amikor este hazajövök és szétbaszott fejű állatok fogadnak az OTTHONOMBAN .

    Nem tudom miért jó ez, mire jó ez. Ha valaki erre szörnyülködik és freakshow szinten mutogatja a neten az nem állatmentés sem együttérzés hanem kb. kezdeményezni szeretne némi beszélgetést a kibaszott sekélyes életében és jól érzi magától attól hogy kirak valamit hogy: Úr isten de rossz és akkor alá kommentel 15-20 ember és egyetért vele, azt hiszi ettől lesz valaki vagy fontos esetleg jó ember. a faszt ezekbe de komolyan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az mégnagyobb gáz hogy ilyent tudnak posztolni, merthogy LÉTEZIK a jelenség...én nem akarom hogy EGYÁLTALÁN legyen mit posztolniuk....megelőzni kéne halálos itélettel állat bántalmazásért ./és persze gyilkosságért is/ -majd visszaszorulnának az ilyen tettek...!
      Sőt: kilőni ,per nélkül. Mert akik széthasogatják a kutyafejeket és élve nyúznak azok is mgússzák kis birsággal.Már HA...lebuknak!
      Sajna, ha nem posztolják zeket,attól még ÁTÉLIK a kutyusok, cicák stb. ... mindezt, és az durvább mint nkünk "mindössze"látni a Facebookon....ez se mindegy. Ők a saját testükön érzik.
      Szerintem az emberek tudomására KELL hozni az ilyesmit, mert homokba dugni a fejünket nem segit, sőt elhallgatott rémtetteket könnyebb eltusolni.
      Volt olyan állatkinzó aki PONT úgy lett meg hogy kitették a képét amint a mgkinzott kutyával pózol a geci!
      Csak ezt úgy kéne hogy megirni mi történt kép NÉLKÜL ,a képre meg csak saját felelősségre lehetne rákattintani. Ne ugorjon már az arcomba mikor rámegyek FB-re!
      Viszont NEM mutatni ugyanolyan bűn hisz ez ugyanaz mint a Holocaust tagadás ill.a kommunista rémtettek eltusolása...

      Törlés
  6. Korrekt cikk, teljesen egyetértek.

    VálaszTörlés
  7. ...amig nem mondták el pl.mik történtek a jugó háborúban addig senki sem tudta. Az a másik véglet ha nem beszélünk róla , nem mutatjuk meg,úgy teszünk mintha nem is történt volna meg és minden szép ,jó és mesés....

    VálaszTörlés
  8. -Zoe:

    Igen úgy kéne hogy a kép azt saját felelősségere nézni vagy: állatvédő csoportot létrehozni ami reklámozza magát és csoporton belül mutogatni ezeket és aki akar csatlakozik aki nem az nem. MI pl annyiban járultunk hozzá az állatvédéshez hogy vidékről hazahoztunk 2 cicát és azóta is neveljük őket, mert ott vízbe fojtják és agyin ütik őket sec-perc alatt. Amúgy meg valóban jobban kéne büntetni az állatkínzást mert aki állatot kínoz élvezetből azt mennyi választja el attól hogy embereket kezdjen bántani, Gyereket verni erőszakolni, nőt püfölni, Érdemes ezeken elgondolkodni...

    VálaszTörlés
  9. Az állatok jobb arcok, mint az emberek. Ezzel mindent elmondtam.

    VálaszTörlés
  10. Ezeket az arcokat akik facebook-on ilyeneket kiraknak azokat tiltom is. Szomorú , de én erre nem vagyok kíváncsi ahogy Zombiekatie is írta , nem így kell segíteni ezeken az állatokon!

    Amúgy a gazdiknak is el kéne gondolkozni , h eltudják-e tartani a kutyájukat , mert ahogy én látom , leszarják már lassan mi lesz.
    Én azt vezettetném be , ha kutyád van minimum egy chipet kéne bele rakni a kutyába és ha elveszek akkor tudják , hogy kié . és meg lehetne büntetni őket. Szerintem ez nagy visszatartó erő lenne , hogy kidobják szegény kutyákat ( és ezt a chipes dolgot nem csak faj tiszta kutyusokra vezetném be) és nem olyan dárga , h ne lehessen kifizetni szerintem
    Ha meg nem kell a kutya akkor meg fizessen érte , h elaltassák. Tudom durván hangzik , de ami némelyik állatmenhelyen folyik még talán ez a legjobb megoldás...

    Állatkínzásért máshol már rég börtönbe vágnák őket... vagy akkora bírságot szabnak ki , h muszáj leülniük...

    VálaszTörlés
  11. Én továbbra is kimaradtam ezekből a csodás facebookos élményekből, de ezt már mi is szóvátetük a párommal, hogy belép és tele van az üzenőfala széjjel pocsékolt állatokkal.... ez is csak egy új jelenség, így lesz az ember "facebook- állatvédő" hogy posztolgat meg véres állatokat sajnál le....kár hogy mellette több ezer élő és egészséges kisállat vár gazdára- akkor foglalkozzanak azokkal...
    Felelőtlenek az emberek gyerekvállalás terén is, az állathoz meg "nem kell felelősség" hisz ki is lehet baszni az utcára........vagy zsákban az árokba

    VálaszTörlés
  12. Valójában ez a téma /és ilyen véres képek!/ igazából NEM KÖZÖSSÉGI SITEOKRA VALÓAK hanem állatvédőrségk irodáiba ill.honlapjára, fórumaiba.
    Szegény mezei állatbarát kiscsaj aki látja ÚGYIS kismiska hogy megoldja, aki meg IGAZI állatvédő az ÚGYIS tudja /fotó nélkül is!/ mi megy tehát fotókat konkrét esetekhez kell mellékelni ill.ha KERESNEK tanút , ki tehette ezt vagy azt, de tényleg NEM közösségi állatbarát oldalakon......
    Igy az egyik fele "megszokja", a szadistábbak ÉLVEZIK, a magamfajta meg lassan már azt érzi, BASSZUS hiába minden, ÉLNI se akaro már a földön ,ennek sose lesz vége és NEKEM fáj a szerencsétlen kutty/cica/ bármi sorsa.....és max megoszthatom de MINEK?!

    VálaszTörlés
  13. Teljesen egyetértek a cikkel és a kommentekkel is.
    Az állatkínzások/ölések a környezetemben is előfordulnak (Zala-Somogy megye, no nem azért csak hogy nem nagyvárosokban hanem kisebb falvakban), amikor nincs pénz ivartalanításra de csak kölykezik az anyamacska 10 picit, azokat meg részegen a falhoz baszkodják...ismerőseim röhögve dumáltak erről a múltkor, mintha szép emlékek lennének vagy mittomén....most nem mintha ilyen alja emberek lennének, csak így vannak hozzászokva, szinte "hagyomány" az ilyen megoldás...ahelyett hogy az lenne az alap, hogy ivartalanítás...mert ha valaki keres pénzt, akkor nem olyan drága, ha meg az akkor addig gyűjtik amíg meglesz..
    De ugyanez a disznóöléssel..abban annyira nem vagyok benne, de nem hiszem hogy mindenhol jogszerű kivégzés van. A részeg vadbarmok tutira vehemensebbek...bármit elhiszek. Ha a feleségüket verik..
    Nem hiszem azt, hogy ez a "vidéki brutalitás" csak a dunántúlra korlátozódna. Se faji/anyagi helyzetekre. Itt a kultúra és a szokások hiánya az ok.
    És hogy a törvények nem ezzel a valós problémával foglalkoznak, hanem hogy valaki spanglit ad a haverjának, és azt le kell ültetni 8 évre..

    Ez az érzéketlenség meg megy tovább az újabb generációra, az egy dolog, hogy a neten van gyerekzár, de a felnőttek valahogy nem igazán tudják használni. Így ebben a közegben csoda hogy léteznek menhelyek.

    A megosztásról meg annyit hogy úgy érzem csak annak éri meg akinek minimum 200 ismije van random országszerte, különben úgy jár mint én, hogy folyamatosan kapom az oltást..
    Az egész face amúgy nem Magyarországra lett tervezve, mi valahogy túl primitívek vagyunk. Remélem azért sok a kivétel.

    A többieket meg nem akarom ismételni, de kb ugyanaz a véleményem: a véres megosztásoknak nincs értelme, csak a szado-mazo önkielégítés aztán az ezen élvezkedés, hogy hogyan öljük meg a tettest.

    VálaszTörlés
  14. Totál egyetértek! Basszus nagyfater állandóan disznót ölt geci gusztustalan volt az egész az ivászattal egybekötve :(((

    VálaszTörlés
  15. Érdekes cikk. :)
    Sok állatvédővel van dolgom, akik már 4-5 ideiglenesen befogadott kutyát tartanak, mert egyszerűen nincs helye a mentett állatoknak. Helyből van a legkevesebb! Ha teheted legalább ideiglenesen fogadj be menhelyi kutyát!

    Ezzel szemben ott vannak azok a nagyszerű elmék akik a saját egójuk kiteljesedésére fedeztetik a kutyájukat/macskájukat mondván, hogy legalább egyszer szülnie kell meg hogy meg kell tapasztalnia milyen az anyaság stb. Ez hülyeség. Az állat ösztönlény. Pont. Amelyik állatorvos mégis az ellenkezőjét mondja, az a jövendőbeli vizsgálatok díjáért teszi.
    Az állatok ivartalanítása nagyon fontos. A tenyésztett fajtiszta kutyákon kívül (bár lassan már őket sem) nem ajánlatos szaporítani, mert rengeteg genetikai stb. betegséggel kell szembenézniük ezeknek a kis lényeknek. Normális ember ilyet nem akarhat.
    Azonkívül az ivartalanítással megelőzhetőek a különböző betegségek (méhgyulladás, álvemhesség, stb.) amivel jelentősen lecsökkenthetőek az állatorvosi költségek és tovább élvezhetjük nagyszerű társunk jelenlétét. :)

    Aztán ott vannak azok akik a maguk módján, saját közvetlen környezetükben teszik amit kell. Befognak, etetnek, fürdetnek, kaját, állatot, adományt, miegymást visznek ahova kell, stb.
    Ezt mindenki megteheti, aki akarja.
    (Aki meg nem akarja úgyis talál valami kifogást.)
    Ezért vannak a szervezetek is, - amik CIVIL kezdeményezésből alakultak - hogy a tenni akarók szervezettebb formában tudjanak működni. Az egyiknek van autója, a másiknak kertje, a harmadiknak ideje... összehangolt munka ez. :)
    Ők nem kapnak pénzt az államtól.

    A gyepmesteri telepek viszont igen.
    Papírforma szerint 2 hétig keresik eredeti gazdáját a befogott állatoknak (a befogásért fizet az önkormányzat) ezután azonnal altatható.
    A gyepmesteri telep nem csinál semmit. Nem fényképez, nem hirdet, nem plakátol, nem telefonál.
    Ezt mind az önkéntesek teszik. Ezért osztják meg a gazdakereső állatok posztjait olyan sokan.
    (Akit érdekel az altatás törvény által előírt módja az az állatvédelmi törvényben megtalálja.)

    Ebből van sokszor a balhé. Van olyan telep pl, ahová nem engedik be az önkénteseket, eltűnnek a már meghirdetett kutyák és nem tudják megmondani, bizonyítani, hogy hová tűntek vagy hogy mit csináltak vele.
    A szervezeteket sokszor zsarolják a kedves "gazdik", hogy ha nem viszik el a kutyát a kertjéből (ami egyébként a saját kutyája) akkor megmérgezi, lelövi, felakasztja, agyonveri, stb. Általában így oldják meg a születés-szabályozást is: a szuka agyonverésével. Ez Mo.

    De ennek ellenére tenni kell az állatok bántalmazása ellen.
    Mindenki csak a saját környezetében figyeljen kicsit jobban oda és ne hagyjuk azt a sok sötét parasztot hogy az állatokon élje ki magát.
    Ha kóbor kutyát látsz hívd a helyi menhelyet!
    Ne hagyd hogy sötét rácsok és beton között kelljen leélnie hátralevő életét vagy pedig egy kötél végén végezze...
    ;)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: