2012. február 27., hétfő

nE0.cRYsis: Szorult helyzetek



A férfiak esküsznek arra, hogy mennyire jó és hasznos, hogyha MINDIG van náluk egy svájci bicska, hiszen mennyi mindenre jó! Vághatunk, kenhetünk, húzhatunk, csavarhatunk, piszkálhatunk, mérhetünk és véshetünk, nyithatunk és szúrhatunk és még megannyi funkcióra használható eszköz ez, mely végtelen variánssal segít bennünket szembenézni a hétköznapok nehézségeivel!


No persze kevesen vagyunk így, akiknek mindezek a lehetőségek adottak- így néha igazán rafináltan kell megoldanunk egy egy helyzetet. 

De most lássuk, ki hogyan vágta ki magát
a szorult helyzetéből!

És hogy miért lesz érdekes ez a cikk? Hát persze, hogy érdekes lesz- ugyanis szó szerint vesszük az előző mondatot! Tehát ki hogyan vágta ki magát a szorult helyzetéből?




1.) 
Az első számú alanyunk:
Inez Ramírez Perez

Inez-en a dél- mexikói barátságtalan hegyek zord ormain fájdalmas vajúdás vette kezdetét. A legközelebbi falu is 50 mérföldnyire volt, férje pedig, aki előző 6 szülésénél néha segédkezett, épp egy ivóban részegedett. Inez fájdalmai pedig egyre elviselhetetlenebbek voltak, és 3 évvel azelőtt halott gyermeknek adott életet, és nem akarta, hogy újra meghaljon a gyermeke. Azt nyilatkozta, hogy szerette volna látni, ahogyan felnő, és ha újra meghal a gyermeke, akkor inkább ő is meghal- itt érdekes módon nem említi meg a maradék 6 gyerekét...Szóval kicsit iddogált, majd előkerült a "nagy bökő", amivel általában állatokat ölt a családfő...




Leült a fapadjukra, és egy szép adag alkoholt eliddogált. Majd szépen felvágta a hasán a bőrt, a zsírt, majd az izmokat és végül felvágta a méhét és kivette a gyermekét. A köldökzsinór elvágása után elájult. Későbbiekben, ahogy bekerült egy kórházba, az orvosok nem akartak hinni a szemeiknek- Inez Perez egy élő orvosi csoda, az egyetlen nő, aki túlélte a saját magán elvégzett császármetszést!

Inez pihés hasfala egy kellemes 20 cm-es vágással



Inez nem kapott semmilyen fertőzést, és a gyermeke is egészséges. Azóta is boldogan él az élő legenda Mexikó bús hegységeiben.

2.)
Második helyezett a listámon:
Amanda Feilding

Ez a kedves  hippinek kinéző  hölgy bizony
igazi lavinát indított el kis magánakciójával.


Amanda-nak különös elképzelései voltak a koponyájával kapcsolatban. Több, mint 4 éven át keresett egy olyan orvost, aki hajlandó lenne meglékelni a koponyáját. Sajnos mivel sikertelen volt próbálkozása, Amanda- aki egyébként szobrászművész volt- 27 éves korában gondolta megoldja saját magának egy fogászati fúró segítségével. Amanda állítólag azonnal érezte az áldásos hatást, megkönnyebbült és ellazult.


Ez egyébként egy ókori kezdetleges orvosi beavatkozás volt, a koponya űri nyomást volt hivatott enyhíteni, ma már csak nagyon kivételes alkalmakkor használják nagyobb agyvérzések esetén. 




Amanda ezt a módszert akarta védeni és bizonyítani áldásosságát, valamint népszerűsíteni azt! Megalapította a  Társaság a Koponyalyukasztásért és Nagyobb Tudatosságért nevű szervezetet, amely több mint 60 tagot számlál már (egy bolond százat csinál- ugyebár?) akik a koponyalékelés hívei, mind azt vallják, hogy ily módon próbálják kiterjeszteni a tudatukat...

Orvosok a jótékony hatásait nem ismerik el, sőt- kész csoda szerintük, hogy eddig nem történt tragédia, hogy folyamatosan fúrkálják a koponyájukat, egyre nagyobb és nagyobb lyukakkal. A lyukasztók azt állítják, olyan a hatása, mintha LSD-t fogyasztanának, ellazulnak és felszabadulnak...mondtam én hogy hippi...


Szóval ha feszültek vagytok, vagy egy kis ellazulásra vágytok, 
csak meg kell lékelnetek a fejeteket!

Nem tudom, de ilyet szerintem normális ember nem csinál!!!! X(



3.)
Harmadik a listámon:
Leonid Rogozov


Leonid 27 évesen vágta ki magát szorult helyzetéből. Nos ő nem őrült meg 27 éves korára, hogy magát lyukasztgassa, mint az előző hölgy- őt a szükség vitte rá tettére!

Leonid ugyanis antarktiszi expedíción vett részt egy állomáson, ahol egyetlen orvosként dolgozott. Egyik éjjel elkezdett belázasodni, elgyengült, hányingere volt és erős alhasi fájdalmat érzett jobb oldalán. Diagnosztizálta magán az akut vakbélgyulladást. A közelben nem volt repülőtér, és az időjárási körülmények is elég cudarak voltak- nem hagyhatta el az állomást...





Másnap kénytelen volt egy mérnök és egy meteorológus segédkezésével önmagán levezetni egy vakbélműtétet! Egy tükör segítségével valamint megérzéseire hagyatkozva végezte el.






A műtét nem volt komplikációmentes, ugyanis rosszullét és szédülés miatt abba kellett hagynia kb 30 percre, majd újból folytatta. A beavatkozás összesen 1 óra 45 percig tartott. 5 nap múlva lement a láza, majd rá 2 napra a varratokat is kiszedte magából!


Ők voltak a listavezetők nálam, most jöjjön a vegyes- vágott:


Dr. Jerri Nielsen
Az Antarktiszon kutatott egyedül, amikor a mellében csomót
fedezett fel, és önmagának műtötte ki.
Jerri történetét film is feldolgozta.




Deborah Sampson
...vagy Robert Shurtleff?


Deborah férfinak adva ki magát beállt  az amerikai forradalom
idején harcolni. A többi katona nem vette észre magassága miatt,
viszont folyamatosan csúfolták "Robert"-et, hogy "kisfiú", ugyanis
soha nem kellett borotválkoznia...Később fej és lábsérülést szenvedett. 
A fejét hagyta, hogy ellássák az orvosok, a lábát viszont nem-
kiderült volna a titka és félt, hogy lelövik. Így saját magának operálta ki
a golyót a lábából, ami soha életében nem gyógyult be igazán.


Később belázasodott és kórházba került- itt kiderült a titka,
így az orvosa elintézte, hogy leszereltessék. Férjhez ment, és tanárként
dolgozott. Később elismerték a hazájáért tett szolgálatait és a leszerelt katonáknak
járó nyugdíjban részesült 66 éves koráig- amikor is meghalt.



Sampson Parker
Sampson bal lábbal kelhetett fel, mert elég peches napja volt,
amikor egy mezőgazdasági gépbe akadt a keze, az pedig kigyulladt...
Sampson- nak le kellett vágnia a kezét ahhoz, hogy
túlélhesse a balesetét.

Aron Ralston
Aron hegymászás közben sérült meg, le kellett vágnia a saját karját.
...ilyen egy igazi szorult helyzet!



Johnny Rambo
Johnny- t mélyen megviselték a vietnámban történtek, és barátja halálhíre,
aki az utolsó még élő csapattársa volt az Különleges Erők Alpha csapatából,
ezért még '85 decemberében is dühkitörést kap egy borotválkozás kapcsán,
aminek eredményeként a közeli Hope nevű városka erdejébe menekül egy barlang mélyére.
Itt remekül is érezte magát, mindaddig, míg a helyi rendőrfőnöknek elege
nem lesz a neki és munkatársai számára felállított csapdákból, és
Johnny- ra nem hívják a Nemzeti Gárda 200 fős csoportját, akik
a barlangjába nem lőnek a rakétavetőjükkel.

Johnny- ból előtörnek a fogolytáboros emlékek,
és apró szisszenéssel kénytelen volt ön-sebvarrást végezni!


Mára ennyi öncsonkolós- vagdosódást hoztam nektek, remélem ma is hallottatok új dolgokat!


És soha ne felejtsétek otthon a svájci bicskátokat... ha a nagyihoz indultok lekváros kenyerezni, esetleg a kutyát viszitek le üríteni, könyvtárba mentek, vagy éppen beugrani készültök a strandon a medencébe! Soha de soha ne lépjetek ki az utcára nélküle, hisz nem tudhatjátok mikor kell magatokból egy csomót, vesekövet, sérvet ki- vagy megoperálnotok! Sőt ha egy kis lazulásra vágytok a haverokkal, mindenképpen legyen nálatok fogászati fúró, de legalábbis egy"százas" szög!


16 megjegyzés:

  1. Az én beteg személyiségemnek is sok,hogy valaki a saját koponyáját képes meglékelni..X_x
    Viszont azt hiszem,hogy meg van mivel fogunk lazulni a haverokkal péntek este;D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wonderland:
      ..versenyeztek ki műti ki hamarabb a vesekövét? :O

      Ne felejtsetek el előtte alaposan kezet mosni! :O

      Szerintem a legbetegebb a méhfelvágós! Az fájhatott tuti!!! (bár a többi is, de a gyerekkivágás az kemény!!)

      Törlés
  2. Ki műti ki hamarabb a gyereket:-DNa az se piskóta:DCsak azt nem értem,hogy ha betermelt egy üveg alkoholt akkor,h volt képes normálisan eltalálni a hasát?>.<

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -Wonderland:

      Kitapogatta a gyerek fekvését. Ezt mondjuk nem írtam a cikkben, de így volt. Gondolom ahol nem dudorodott nagyon, ott nyiszált.

      Hát ha én jól beb*sznék, biztos nekem is sikerülne hason böknöm magam egy 20 cm-es késsel!!

      Törlés
    2. Wonderland ha ráérsz hétvégén kérlek ujjazd meg az agyamat :$

      Törlés
  3. FÚÚÚ ez azért már DURRRVAAA!!!!
    Nekem a faterom mikor kicsi voltam, kiműtött magának egy zsircsomót a saját vállából, tükörrel nézve- mert hátul volt- fertőtlenitett zsilettpengével /apám SOHASEM ment / megy orvoshoz, max fogdokihoz , szerinte MIND hülye kókler és a sors úgyis előre meg van irva!/- igaz ez nem volt olyan über-brutál de azért én anno annak tartottam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -zoepit

      Jó egészséget neki!

      Igaza van, mondjuk nem minden doki kókler- csak a legtöbb! :D Mondjuk nekem nagyon jó idegsebészem, ideggyógyászom van szerencsére, nagyon törődőek és kedvesek! A házidokim is rendes- de még tőlük is félek! :D

      Én irtózom a tűktől meg az oltásoktól.............
      Szerintem a gyógyszerek 90 %-a méreg!!! Antidepresszánsok meg a sok kitalált generált generációs betegség!! Szörnyű!

      Jól tette édesapád, hogy nem ment dokikhoz minden fűvel fával, de az durva hogy pengével szedte ki, és az is szerencse hogy nem lett semmi fertőzés meg semmi!!


      Igaz- ezen a sors dolgon és is gondolkoztam sőt- sokszor eszembe jut....

      hiszen ez a sorsom, biztosan így kellett lennie, pl nekem a tavalyi év vége pokoli volt, kiderült hogy az agyalapi mirigyemben vagy egy 1 cm-es ciszta, aztán mögötte van egy tizen valahány cm-es daganat, aztán meg eltört két helyen a gericem!!! LOL de amikor a csontom tört, abban a pillanatban amikor tört, képzeld el, abban a pillanatban HALÁL NYUGODT VOLTAM lassítva éreztem az egészet, és TUDTAM hogy ez másképpen nem is történhetett volna, ez csak velem történhetett meg....ez azért durva. Szóval sokszor jut eszembe a sors dolog, miért mi célból kell ennek így lennie?

      Talán mert sokszor kívántam és kívánom a saját halálomat, sőt nem is magát a halált hanem a pusztulást- talán már rég bevonzottam magamnak- mert tehernek érzem a saját létem másokéra ( a páromra legfőképpen) és talán ez lenne az oka annak, hogy beinduljon nálam a "létigenlés" hogy igen is élek, élni akarok- erre tudok gondolni...hiszen mindennek oka van szerintem is.
      Persze foghatnám egész életem éhező, stresszes, idegeskedő, kizsigerlő és kiszolgáltatott életvitelemre...de nem tudom..

      Néha érzem, de csak pillanatokra, hogy "élek"- ez furán hangzik, de akkor valahogy "jobban" érzem a levegőt, minden apró rezdülést a levegőben és a föld teremtményeit, állatokat- növényeket, de csak pillanatokra és olyankor elcsodálkozom hogy "nahát"...talán ezek az igazi tiszta és tudatos pillanatok az életben, amikor egy percre minden a helyére kerül az egész óriási mindenség, és érzem magam, hogy itt vagyok ebben a fura helyzetben, ebben a testben ITT és MOST és hamarosan elillan ez a pillanat....

      Na mindegy...lenni vagy nem lenni- ugyebár?

      Szeretek veled beszélgetni Zoe, te is meg én is mindig nagy terjedelmekben beszélünk :P de így van ez jól, amit ki kell mondani, ki kell- ha már kikívánkozik.

      Élni jó-e? Talán megtanulom majd egyszer a tanulságot és rájövök a válaszra. Abban mondjuk biztos vagyok, hogy jobb mint meghalni, de mi emberek úgy elrohanunk minden mellett amink van, és csak akkor vesszük észre amikor már a múlté vagy épp kipereg az ujjaink között...:/

      Törlés
  4. Még valami: a cikkről az jutott eszembe, jó téma lenne az is MORTEMbe, mikor bizonyos mbrek TESTMÓDOSITÁSKÉNT AMPUTÁCIÓT VÉGEZTETNEK EL!
    Láttam 1 műsort olyan pszichés kórról mikor pl.egy gyönyörű egészségs nőci boldogtalan volt mrt azt mondta, ő kiskora óta FÉLLÁBÚKÉNT gondol magára és ezért le akarta amputáltatni az egyik lábát.
    Ez olyan súlyos kór hogy bizonyos esetekben pszichológusi szakvélemény mellett engedélyezik is ,különben félő hogy XY öncsonkitást végezne.....durva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zoé!
      Már volt erről cikk írva, vagy azt gondoltad, hogy a szemfüles szerkesztők pont ezt hagyták volna ki az "eszköztárukból"? Viszont nem emlékszem Neo vagy Káin írta a cikket...

      Egyébként:
      Most így belegondolva egy gyereket kivágni se semmi, de a szükség törvényt bont. Viszont aki saját szórakoztatására lékeli a koponyáját, hát az sem piskóta. Nálam a koponya lékelős eszementek viszik a pálmát. De most komolyan Neo, honnan jut eszedbe egyáltalán ilyeneknek utána nézni? Milyen mélyre kell ásnod ezekhez az információkhoz?

      Törlés
    2. -kamupók:

      Káin volt, de most hogy mondod, nekem sem ugrik be melyik cikk volt az, és a keresési kulcsszavakat sem tudom, ilyen öncsonkítás meg ilyesmikre nem adja be, nem tudom milyen címkék lehetnek alatta pontosan...:S

      Nekem amúgy ez jutott eszembe először és ezt meg is találtam egyből :

      http://mortemaeternus.blogspot.com/2010/12/kain-szexualis-aberraciok.html

      Jó kis BDSM meg parafíliák- nekem ez jutott eszembe a kérdésedre- de szerintem tuti volt vagdosós is...ha mégsem- pótoljuk!! :D Ezernyi ilyen sztori van!

      ááá amúgy csak gondolkoztam mit csináljak hétvégén....DE ha komolyan kíváncsi vagy, nekem ez úgy szokott jönni, hogy mindenféléket látok és hallok a világban és leírom egy papírcafatra, neten elrakom könyvjelzőbe vagy van erre külön szöveges dokumentumom amiben kulcsszavak vannak :D és olyan nincs hogy nincs ötletem mert túl sok van...:D csak nem mindig van kedvem is hozzájuk...kicsit jobban utána nézek, nyomozgatok, fordítgatok, képeket keresek- és végül is nem írom meg a cikket!! :D :D ezért van tele a gépem szeméttel, mindenféle mappákban képek tömkelege, több DVD-nyi, gigahalmokban lemezeken kiírva ugyanilyen mappákban képek meg vackok! :D:D Aztán néha szemezgetek ezek közül, vagy eszembe jut és megkeresem a témámat és akkor megint nekifekszem kicsit és meg is van! :D Lehet kicsit túlreagálom- de nálam ez így működik...zsigerből kivágok tucatnyi témaötletet, szebbnél szebb ötletekkel :D:D ja és erre is szoktam figyelni, hogy ne jöjjön egymáshoz hasonló téma sem, pl tudományos, orvosos, perverz vagy vicces egymás után se én se más írásával!

      NA ezt is megtudtad, nE0 tele van mindenféle ötletekkel mindig! Amúgy meg ami érdekel, vagy felkelti a figyelmem- mindennek utána nézek! :D:D És a sok szarakodás mellett, inkább magamban ások ezeknek utána, általában kútfőből nyomom hozzá a rizsát meg a baromságokat :D


      Szerintem amúgy az lett volna a durva, ha a nő kivágja a gyerekét és meglékeli a gyerek koponyáját!!! :D

      Törlés
  5. Rambo a legkeményebb :OOOo amúgy nagyon tetszett a cikk a császármetszéses nagyon durva meg a mellrákműtét is :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin

      Ugye? Szerintem is Rambo a legkeményebb! :D

      Amúgy tök sok ilyen sztori van még, csak ezeket ragadtam ki..:O

      Törlés
  6. Bámulatos, az ember sok mindenre képes az életéért vagy egy hóbortért. Nekem a fűrész filmek jutottak eszembe... :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: