2012. február 2., csütörtök

Káin: Kávé és a története II.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirBPYLy87MxhzSS7yoTdHhdWCGx3Qzkx16yZHLkET2PFrBbgrkk-I_OCAJsQ1CPoSXAsUza9HjeB5pUsSrvf4KsC0EkYkHll-Fmp5z3FO1QC7qvOgJRGdEDz5VHiFgW5LaujRBo-91nfgp/s400/coffee+art+best+crazy+unusual+unseen+designs+3.jpg

Sziasztok!

Napok óta itt forgok miről kéne írnom mert megint ihlet híján vagyok a szar kedv és a hideg miatt, erre rájöttem lógok még nektek egy sorozat befejezéssel, így akkor a kávés cikksorozatot szeretném lezárni. A múltkoriban általánosságokról írtam és pár érdekességről, ma csak érdekes dolgokkal fogunk foglalkozni. :) Nem is húzom az időt szóval:


Kávé és az egészség

Alapvetően az van a köztudatban hogy a kávé nem egészséges. Nos ennek kicsit utána szaglásztam és úgy néz ki napi 1-2 kávé nem csinál semmi rosszat csak a nagyon érzékeny vérnyomásbetegségben szenvedőknél vált ki vérnyomás emelkedést. Ami egészségtelen az elvileg a 4-5 csésze kávé naponta. Hipertóniát és más egyéb betegséget idéz elő!

Érdekesség, hogy Német kutatók szerint a kávé csodaital és nincs meg az adat hogy mennyi kávé mennyiség egészséges és mennyi egészségtelen egy biztos: vérnyomásbetegségben szenvedőkre lehet rossz hatással, meg ha jól tudom pánikbetegekre. Felfedezték a németek hogy a cukorbetegséget(hacsak nincs telebaszva cukorral) csökkenti, ahogy a máj és méhrák kockázatát is! (wow) asztmások számára pedig légzéskönnyítő. (Nem tudom , hogy de bizony az :D).

http://www.thedigeratilife.com/images/gourmet-coffee-foam-3.jpg

Egy átlagos jürgen évente 150 liter kávét iszik meg. Miért hisszük hogy a a kávé rossz???? Mindez okozója egy, igen: MONDA. III. Gusztáv (ajaj már rosszul kezdődik X'D) svéd király úgy vélte, hogy a kávé mérgező :DDD. Két halálra ítélt fogollyal egy sajátos kísérletet rendelt el, miszerint az egyik naponta 1 kávét míg a másik naponta egy teát kapott. Azt akarta bebizonyítani, hogy a kávé gyorsabban öl mint a tea, az eredményt két orvossal dokumentáltatta nap mint nap. A krónika szerint azonban az orvosok az évek során elhunytak, a két halálra ítélt még a királyt is túlélte, míg végül közülük elsőként - 83 éves korában - a "teázó" halt meg. Hogy a kávéra ítélt még meddig élt, az nem ismert. X'Đ

http://images.wikia.com/coffee/images/7/71/Latte_art_swan.jpeg

Na de visszatérve kutatások adatok szerint aki naponta 3-4 csésze kávét iszik annál a cukorbetegség meg rák kockázat 25%-al kevesebb és elvileg a koffeinmentes kávénál is ugyan ez a helyzet nem tudom miért, na mindegy :D. Tehát: 3-4 csésze naponta oké, 4-5 nem. :DDD Skóciában 1859 óta koffeinnel gyógyítják az asztmásokat. Állítólag az a mítosz sem igaz hogy a kávé vizet hajt!!! (meglepő) Ez a mítosz ugyanis amiatt lett mert az eszpresszókávé mellé adnak mindig egy kis pohár vizet.Egyébként azért teszik ki hogy a kávé előtt kell meginni, hogy az ízlelőbimbónkat letisztítsa és fokozza a kávé ízét. A németek szerint egyedül a terhes nőkre, magas vérnyomással küzdőkre van szar hatása, ja igen még az érzékeny gyomrúaknak, ergo: befosol tőle.

Érdekességek:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRVRBxX2J0AGqZyQQj-6e0SluqN2vgU1fW30edzuudfwvoX3psMRNE1nIf_o9ggbpBshxBJbtTJZWJFIQoP7-d3KdZLUI76QMdShx7KUQqcMQj0ktLWXQvP-t93xZNeeNGYSgtSPA-Q28/s1600/coffee.jpg

Anno a kávét nem főzték, hanem rágcsálták a szemeket és úgy értek el vele serkentő hatást, a szemeket később összezúzták és állati zsírral keverve golyókat csináltak belőle, ezt ették :D .

Következő lépés az volt hogy hideg vízben áztatták és azt ették meg itták egyszerre (OMG XD). a zúzás az I. sz körül alakult ki, akkor fedezték fel a vízforralást is.

Van egy legenda miszerint a kávét Gábriel arkangyal adta Mohamednek, de van egy olyan is amiben valamilyen mestert és tanítványait mentették meg a bogyók az éhhaláltól, a legérdekesebb ugye a táncoló kecskés történet XD. (előző részben is taglaltam már :D ).

A Kecskék

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh1wHoP0Q7BiFWg4E7zbNqXlYhRzBWJn7Qjjz91RpnzdJrHRO4UxTGhk8AAW7bN_ivS5ore8ZrtvUjUch_fQt5TLFjfiPX9WQoL1HFwYJgxVHkxKTsZDNJCcsGRPH9e-TjcjSa3MOUVLc/s1600/3.JPG

A történet szerint Káldi bátya a kecskéket legeltette az egyik hegyoldalon, midőn furcsa dologra lett figyelmes: amikor a kecskék a hegyoldalt beborító bogyókat kezdték zabálni felélénkültek. :D Ő maga is bele evett a bogyókba és virgonccá és nyugtalanná vált ahogy a kecskék körülötte :DDD Innen jön a táncoló kecskés legenda :D. Káldi amúgy azt hitte csoda hiszen régi korokban járunk éppen, szóval elrohant egy kolostorba és elmondta az apátnak mi történt, az apát természetesen azt hitte az ördög műve és tűzbe dobta, de megpörkölődött és nagyon jó illata lett, gondolom a többit nem kell bemutatnom :D.

Van még egy legenda miszerint Mohamed néhány korty után kitudott ütni vagy negyven embert a nyeregből :DDD És állítólag a kávé segítségével alapozta meg az Iszlám birodalmat hiszen abból volt az ereje, kb. mint Popeyenek a spenótból.

Tévhitek

http://images.clipartof.com/small/440039-Royalty-Free-RF-Clip-Art-Illustration-Of-A-Cartoon-Goat-Dancing.jpg

Nos most pár tévhitnek nézek a körmére, van egy miszerint a kávé károsabbá teszi a dohányzást :D Nos nem így van de egy tény: a nikotin semlegesíti a koffeint így aki cigizik sokkal többet is fog kávézni.
függősség:

Sajnos ez igaz, akinek a szervezete megszokja a napi több adag kávét az igényelni is fogja. Sajnos a hirtelen abbahagyás elvonási tünetekkel is jár. Ha valaki kismamaként iszik sok kávét az embrió is függő lesz és születés után lehet ingerlékenység hányás és érzékenység.


A kávé fokozza a szellemi aktivitást:
Az igaz, hogy a koffein megnöveli a fogyasztó éberségét, aki ezáltal gyorsabban és könnyebben reagál a külső ingerekre, behatásokra, de sem az agyműködést, sem pedig a memóriát nem serkenti. Napi fél liter kávé elfogyasztása fölött azonban az élénkítő hatás a visszájára fordulhat.
A kávé fokozza a szexuális aktivitást:
Nagy tévedés, hogy a kávé egyfajta afrodiziákumként alkalmazható lenne, hiszen sem összetételében, sem pedig hatásaiban nem hasonlít a szexuális ajzószerekre. Mivel élénkít és felfrissít, hatással lehet a szexuális életre, de csak közvetve. Ugyanakkor a meddőséggel küzdő pároknak szinte minden esetben azt tanácsolják az orvosok, hogy lehetőleg ne vagy csak nagyon kis mennyiségű és gyenge kávét fogyasszanak.
A kávéivás akadályozza az alvást:
Mivel a kávéban található koffein élénkítő hatással bír, az elalvásban bizony nem segít. Ez a hatás főleg azoknál szembetűnő, akik nem rendszeres kávéivók. Mivel a szervezet képes hozzászokni a kávéhoz, ha minden nap megiszol két-három csészével, valószínűleg nem okoz problémát az esti elalvás, aki viszont szinte soha nem iszik, ébren forgolódik attól függően, hogy mennyit vett magához aznap.
az instant kávé nem kávé:

Elég sokan hiszik ezt, sőt én is ezt gondoltam. De azt írja egy oldal hogy ez tévhit. Bár mondjuk az első részben is leírtam milyen eljárással készül szóval aki figyel annak nem lesz új ez a hír :D.

Kávétól jó nagyot lehet szarni:

Nos érdekes hogy nem, sőt székrekedést okoz magában a kávé, amitől kakilunk az az hogy a tej (bizony) meghajtja az embert. Vagyis semmi forrást nem találtam csak annyit hogy ilyen buzi kérdezős oldalon mindenki a tejet írta, hogy attól van. Szóval lehet ez is csak nagyvárosi legenda sőt biztos mert nekem a kakaótól is megy. :D azt találtam hogy a a kávé fokozza a gyomorsavképződést aminek a hatása hasmenés lesz így talán emiatt van az hogy rögtön tudnak emberek a kávé után kakilni. Azt is olvastam hogy azokat hajtja meg csak akik érzékenyebbek a koffeinre sajnos úgy érzem nem lesz igazság a földön :(...

Kávé szarból

http://realkopiluwak.com/wp-content/uploads/Luwak-pooh.jpg

Jaj ez nagyon tetszik, még kiskoromban hallottam hogy kb. 15.000 ft egy csésze vadmacskaszarból facsart kávé. Amilyen beteges vagyok esküszöm meg is kóstolnám :D.A kávé neve Kopi Luwak és egy vadmacska szarjából készítik el. Ezek a cicák Indonéz kávéültetvények közelében élnek és csakis a legjobb szemeket legelik le, így a munkások a szar után kutatnak a földeken.

http://www.balikopiluwak.net/wp-content/uploads/2011/04/Kopi-with-Luwak.jpg

Azért kerül ilyen sokba mert nagyon keveset szüretelnek belőle :D A különleges zamatát a macska gyomornedvének köszönheti, az állat csak a héját emészti meg a többi pedig kijön így a hántolás legalább meg lett oldva XD.

http://www.luxurylaunches.com/entry_images/0807/23/Kopi_Luwak_coffee.jpg

Nos remélem tetszett a cikksorozat nekem nagy élmény volt , volt fosás szarás hugyozás, nincs is ennél jobb téma egy lánynak! ~hellyeah~

http://www.mojito.hu/images/upload/asset/27/kopi-luwak.jpg

9 megjegyzés:

  1. fck- én is fosás szarás hugyozásról meg igénytelenségről írtam xD

    mi az az aranyló macskaszaros rúd??
    xD

    amúgy én is megkóstolnám (ha milliomos lennék, sőt akkor meg is hívnálak egy rúd macskaszar-kávéra meg egy egész szarrudacskát is elrágcsálnánk és pörögnénk körbe körbe meg szarnánk közbe!!) XDDD

    VálaszTörlés
  2. -Neo:

    Bocsánat :( Úgy tűnik minden lány szereti eztet :DDD

    Nekem nagyon bejött amúgy nem tudom biztos valami limitált szar :D

    Együtt rágnánk a szart :DDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  3. jajj Káin ne legyél már ilyen szarrágó!!! XDDDD

    jaja a kaki best of téma xDD

    VálaszTörlés
  4. -Neo:

    Igen :DDDD Több ilyen cikk kéne :DDDDD

    (Káin)

    VálaszTörlés
  5. Amúgy ez tényleg hülyeség , h az instant kávé nem kávé ,mert én azon élek és érzem az élénkítő hatását.

    Amúgy az is igaz , ha hozzá vagy szokva kávéhoz akkor el tudsz aludni sőt , volt olyan h kávézás után aludtam be és nem volt gond :)

    Jó cikk volt ^^

    VálaszTörlés
  6. -Black Butterfly:

    Köszi szépen jaja néha van hogy jobban elfáradok utána XD

    (Káin)

    VálaszTörlés
  7. ..ez a macskaszaros durva.
    bár néhol a csótányt is megeszik. (ráadásul az mozog.)

    VálaszTörlés
  8. Én is szoktam jót aludni kávézás után. :) Nem is tudtam, hogy 3-4 csésze még egészséges mennyiség :O Sajnos az energia italoknak nagy divatja lett, de én inkább kávé párti vagyok/maradok :) nagyon jóleső cikksorozat volt.
    Na megyek iszok is egy jó kávét (szar nélkül).
    Zsófi

    VálaszTörlés
  9. -Adela:

    Én nem tudom de kajak rámennék kíváncsiságból XDDD

    -Zsófi:

    Hát én anno napi 2-3 energia italt ittam és nagyon rossz hatással volt rám ugrált a szemem, remegett a kezem és fostam tőle szóval offoltam :-s

    LOl örülök, hogy tetszett :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: