2012. február 15., szerda

Káin: Freakshow és a fogamzásgátló

http://shesmommafied.com/wp-content/uploads/2010/09/lens2405876_1233430804no-cry-baby.jpg

Üdv mindenki!

Már Facebookon ígértem írok erről cikket. Én több szempontból is hízékony vagyok, de mindent a betegségemre fogtam. Ugye nem kell bemutatnom, hogy pajzsmirigy alul működésről már rengetegszer írtam, 1 év után VÉGRE sikerült beállítani nálam a normális értéket, de egyet észrevettem: hiába éhezek, vagy tartom be a diétát, hiába mozgok heti 4x azon kívül hogy minden nap mászkálok és hiába jó a TSH-m, nem változik az alakom.




http://www.alternativecontrolct.com/wp-content/uploads/2012/01/baby11.gif

Beszéltem már csomó orvossal és nem tudtak mit mondani mert a diéta betartása és sok mozgás szajkózását baszhatták , ugyanis már lassan egy éve enyhe gyermekfoson és fűszálakon élek, naponta meg többet mozgok az átlagnál, mégis valami nagyon fura tészta szerű, vizes, laza kötőszövettel rendelkező lény ülepedett rá a seggemre és a combomra. Annyira testidegen volt , hogy anyámat és pár közelebbi ismerősömet kértem hogy fogja már meg mert ez nem normális még fogásra sem. Abban a hitbe voltam hogy még normális értékekkel sem leszek soványabb, vicces hogy alatta lehetett érezni az izmot amit azért feltornáztam már az évek során. Ergo egy tök külön váló valami volt rajtam ami a hájnál puhább volt, ruhában soványnak néztem ki de bugyiban jól lehetett látni, már azt hittem kinyúlt a bőröm vagy valami ilyesmi áll a bokra megett.

Most jön a lényeg: Egyik barátnőm mondta nem szed fogamzásgátlót én 13 éves korom óta szedek már 23 múltam. Yadine-t szedtem mindig is, anno fogytam tőle, nőtt a cicim és elmúltak a pattanásaim, azért adták mert sosem jött meg és ettől beállt.

Totál abban a hitben éltem hogy jótékony hatása van, mígnem egy másik ismerősöm mondta hogy 8 év folyamatos szedés után a nőgyógyásza azt mondta hagyja abba és többet el sem kezdheti mert a szervezet telítődik és cisztákat okoz meg mindenféle más problémát. Már 2 éve nem vagyok az igazi : pánikrohamok, hízás, depi, szexuális vágy meghalása a folyamatos szorongások miatt. Egy harmadik lány akinek nem volt pajzsmirigy alul működése ugyan ettől szenvedett (tünetek) és mikor abba hagyta a gyógyszert pár hónap alatt visszafogyott és elmúltak a lelki -testi bajai.

http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/no_babies.jpg

Nagy félelmem hogy terhes leszek de 23 évesen nem normális hogy így éreztem magamat így fogtam és nem vettem be, másfél hét alatt 4 kg-t fogytam, az a furcsa élőlény eltűnt a seggemről és kezdek úgy kinézni mint amikor 16 voltam.

Nem szorongok, jó a kedvem és visszajött a szexuális étvágyam. Nagyon durva hogy mindezt a fogamzásgátló okozta. Eddig csak jótékony hatás ért amióta abbahagytam, ki vagyok bukva hogy 10 éven át mérgeztem magamat ezzel a szarral amitől tönkrementem testileg és lelkileg egyaránt. Bevallom amúgy 7-8 évig nem okozott semmilyen gondot, de gondolom eddig bírta a szervezetem. Nos most hogy leírtam a saját tapasztalatomat keresek némi orvosi maszlagot is, ami engem támaszt alá!

Orvosi maszlag

http://photosofcutebabies.com/upload/5389-39927/oh-no-baby.jpg

A neten nem egy oldal számol be: idegbetegségről, hízásról és szexuális étvágy csökkenéséről. Vicces hogy egy kutatócsoport csak 30 éve kezdte kifejezetten figyelni mit okoznak ezek a tabletták és azt mondták: még mindig nem teljes a kép. Én már arra is gondoltam hogy a pajzsmirigy alul működést is ennek köszönhetem, de ez csak egy sugallat volt meg a hipochondriám. Az biztos hogy:

-Nő a csontvesztés kockázata
-Hatnak az agyalapi mirigyre így nő az agyalapi mirigy daganatának kockázata
-Lehet tőle: trombózis, szív máj vese elváltozás (daganat)
-hormonális zavarok (akkor a pajzsmirigy alul működés simán benne van a pakliban , hoppá... :( )
-Emlődaganatok lesznek (nekem volt pár csomó az utóbbi két évben)
-Migrén rohamokat okoz (nagyon régóta van)

Vicces hogy egy orvos azt nyilatkozza, hogy az aki fogamzásgátlót ad amiatt mert nem jön meg a betegnek, rendesen súlyosbítja a helyzetet, nekem 10 évig sikerült szednem. Ugyanis az agyalapi mirigy hibája ha nem történik meg normálisan a menstruáció és a fogamzásgátló az agyalapi mirigyet csapja be . :D Nagyon boldog vagyok hogy ezt is megtaláltam legszívesebben felgyújtanám az orvost.

Érdekesség még hogy a nők nemi vágyának csökkenése mögött is a fogamzásgátló áll, hacsak nem valami mély pszichés probléma. Tehát nem csak trombózist, túlsúlyt és rákot okoz hanem csökkent nemi vágyat is, fasza :DDD

http://cdn2.holytaco.com/wp-content/uploads/2012/01/funny-gifs-thats-no-baby.gif

A dolog hátterében a szexuálishormon-kötő globulin (SHBG) mértékének megnövekedése áll, amely a vér tesztoszteronszintjének csökkenéséhez, s így a libidó zuhanásához vezet.A 125 fiatal nőre kiterjedő vizsgálat szerint a tablettát szedők SHBG-szintje hétszeres értéket mutatott a tablettát sosem szedőkéhez képest. De még a tabletta szedését abbahagyó nők esetében is az SHBG- érték legalább egy évig három-négyszeres maradt a normálishoz képest. Úgy vélték van akinek sosem lesz normális a szexuális élete hiába hagyta abba, de egy másik kutató megcáfolta (hála az istennek) .Saját kutatásai ugyanis nem igazolják a vágycsökkenés tartós voltát, mivel „az anyagcsere a tabletta hormonjait a szedés abbahagyása után egy éven belül lebontja. (Tehát akinek parája van az 1 év múlva rendbe jön).

A tesztoszteron- és ösztrogénérték az ovuláció előtt éri el a csúcsot. Ez fokozza a klitoriszban és a vaginában a véráramlást, és növeli a vágyat” – magyarázza Katrin Schaudig, hamburgi endokrinológus. Ezt az élményt ölik meg a hormonális védekezőszerek, mivel megakadályozzák a kilökődést.

http://pic.lol.hu/lolhu_7c22d424.jpg
Szóval az okos bácsik is megmondták: nem szabad szedni. Nagyon remélem hogy ez a 10 éves mérgezés amit saját magam ellen követtem el hamar kiürül. Kozmetikus barátnőm utánakérdezett a dolgoknak és a fogamzásgátló leállította a nyirokkeringésemet azért nőtt valami ismeretlen életforma a picsámra, szóval szerintem mindenki maradjon a kotonnál mert én nagyon megszenvedtem ezt a hülyeséget!!! Olvastam továbbá azt is, hogy a gyógyszerek cserélgetése is olyan mint halottnak a csók! Inkább maradok a guminál még hogy ilyen szart tömjek magamba, örülök, ha egyszer kimegy a szervezetemből! :-s
http://menssexualhealthinfo.files.wordpress.com/2011/11/condoms-1.jpg

29 megjegyzés:

  1. ÚÚ vártam már egyébként ,hogy erről is szó legyen. Én sem tudok csak rosszakat mondani. LEhet gáz ,hogy ide leírom de hátha más tapasztalata is segít .Én 2 évig szedtem Lindynette-et (azért kedztem szedni mert olyan görcseim voltak ,hogy már menni nem tudtam )azelőtt sosem voltam beteges,akkor is talpon maradtam ha a suliban az osztály 90%a már otthon nyomta az ágyat.De ez alatt a két év alatt mindent elkaptam amit csak lehetett,megfázást,vírusokat mindent amivel "találkoztam"tehát az immunrendszerem szarrá ment.Igaz ,hogy nem egy mérettel nagyobb lett a mellméretem és eltűntek a pattanásaim de kit érdekel ,ha közben a szervezetem tönkre megy?! A libidós dolog is igaz,de vicc az egész ,jó hogy nem lesz gyereked ha kedved sincs élni se nem hogy szex..Hihetetlen hogy a mellékhatásokkal sincsenek tisztában ja és a fogamzásgátló felírásnál is csak a hasára csap az orvos ,nekem sem volt sem vérvétel sem semmi mondta szedjem ezt mert szerinte ez jó lesz :D..

    VálaszTörlés
  2. -Anna:

    Köszönjük hogy írtál! :)Dehogy gáz hogy ide írod, örülünk ha van visszajelzés! :D

    Én Yadine-t szedtem 10 évig és állítólag alacsony hormon tartalmú volt :-s...

    Neked megjavult a libidód miután abbahagytad???

    VálaszTörlés
  3. DE ÉRDEKES nekem is ezt mondta az orvos h az a legalacsonyabb hormontartalmú ..mondom jó: D

    Hát tényleg ezt le is hagytam! Mióta abbahagytam szeptemberben azóta minden sokkal jobb ,még a télen meg sem fáztam ,igaz a görcseim elmúltak,de nem vagyok depressziós nincsenek pánikrohamaim mert kisebbek voltak az elmúlt 2 évben,jobb a közérzetem és egyszerűen jobb a kedvem ,tudok aludni!!Igaz pattanásaim újra vannak,és mellben sem vagyok olyan erős de legalább egészséges vagyok és mivel most nincs párkapcsolatom a libidóról nem tudok nyilatkozni de úgy érzem h jobb lenne... :Dha érted:P és szerintem egy olyan férfi aki igazán fog szeretni nem hagyja majd h szedjem: ) és nem lesz neki baj ,hogy lapos lettem sem az ,hogy van rajtam egy-két pattanás^^ Szóval ne szedjétek!! A cikkért pedig köszönet remélem sokaknak felnyitja a szemét.

    VálaszTörlés
  4. Azért az durva, hogy 13 éves korod óta szedted.O_o Nem tudom, eddig minden orvostól csak azt hallottam, 16 előtt eszébe se jusson fogamzásgátlót szedni, sokan nem is hajlandóak felírni, de menstruáció szabályozására (is) akkor érdemes bevenni, ha még 5-6 év múlva sem állt be rendesen. Teljesen természetes, hogy egy 13 évesnek össze-vissza jön meg, nekem speciel 4 év után állt be többé-kevésbé pontosra.
    Sok mindent olvastam a fogamzásgátlókról eddig is, néha egész összeesküvés-elméletekbe futottam bele, miszerint szándékosan meddővé akarják tenni vele a nőket, fokozatosan adagolják beléjük a szarokat, amiktől megbetegszenek, rákosak lesznek, és a partnerüknek is nagyobb eséllyel lesz hererákjuk (mondjuk ezt nem tudom, hogyan állapították meg :D). De az egész nagyon szervezetfüggő, mindenki máshogy reagál rájuk, bár tény az, ha nem muszáj, akkor ne szedjen az ember, mert az biztos, hogy kényelmesebb a guminál, de a másik oldalon ott vannak a lehetséges következmények, akkor pedig inkább a latex..
    Én is szedek (ez Lindynette), igaz nem olyan régóta. Eddig nem volt vele különösebb bajom, a hangulatomra nincs befolyással, a súlyom sem ingadozik jobban, mint egyébként és a libidóm is átlagos. Mikor néhány hónapra abbahagytam, akkor sem változott semmi. Nekem a görcseimre írták fel és úgy döntöttem, inkább vállalom a kockázatot, mint azt, ami előtte volt évekig. Őszintén szólva az egyetlen félelmem ezzel kapcsolatban, hogy mégis elkezdek hízni..
    Mindegy. Ilyenkor csak sóhajtozok, hogy szívás csajnak lenni.:D Lényeg ami lényeg, hosszútávon biztosan nem tesz jót az embernek.

    VálaszTörlés
  5. közben olvasom a többi kommentet. nekem is azért ezt írta fel a doki, mert alacsony a hormontartalma... a gáz csak annyi, hogy mikor abbahagytam, ugyanúgy visszatértek a görcsök.

    VálaszTörlés
  6. -Anna:

    akkor az a kérdés, hogy egy magas hormon tartalmú mi a jó istent művelhet egy emberrel???

    Nekem a pasim megértette és látja is mind hangulatilag mind testileg változtam. :) Néha kicsit tinis a gumival szöszölni de inkább az mint ezt a mérget magamba nyomorgatni. Nincs mit, én is remélem!!!

    -Adela:

    Jaja orvos mondta hogy szedjem mert akkor jön meg, nagyon kedves volt tőle.:(((

    Nekem is évek múltán lett ez nem amikor elkezdtem. Szóval jobb félni mint úgy járni mint Én vagy Anna.

    VálaszTörlés
  7. @ Káin:
    hogy akkor jön meg??? omg. vannak, akik 16 évesen ovulálnak először, és még akkor is normális, még ha szokatlan is.. lángész fazon lehetett a doki._."

    az biztos. de amíg ki nem találok valami mást, hogy ne kelljen havonta egy hétig napi három marék gyógyszeren élnem és fetrengenem, addig ez marad..

    VálaszTörlés
  8. Én ehhez csak annyit mondhatok amit már párszor eme témához: most 46 (!) vagyok,és kb.20 éves korom óta szedem , plusz-minusz 1-2 év.
    Régen erőset szedtem, ANTEOVIN-t meg Ovidont, aztán azt nemigen birtam pár év után, azóta Melianét ami nagyon kis hormontartalmú gyógyi.
    Mellékhatások eddig:
    szebb lett a bőröm, rendesen megjön időben és nem tart 2 hétig mint amúgy, nincs AKKORA irdatlan görcsös fájdalmam és ájulás, nincs ragyám ,lett csöcsöm- hurrá!!!

    Egy negativ mellékhatás ha egyáltalán ettől: 40 éves korom óta lett pocim is!
    Amúgy évekig 45-47 kg voltam gyógyszer MELLETT- még mikor a nagyon nagy hormontartalmúakat szedtem is.

    Persze BIZTOSAN van aki nem birja fogigátlót, én is ismerek ilyet, többek közt mutterom, meg apum mostani élettársa meg még páran.
    Van akinek haja hullott ki vagy elmúlt a menzesze ÖRÖKRE 30 évesen.....kiszőrösödött...stb.

    Minden esetre, a dohányzásra is azt mondják hogy halálos, rákot okoz stb.én ismertem öreg embert aki 98 éves volt és egész életében filter nélküli Kossuthot meg Munkást / erős cigik/ szivott.....kutya baja nem volt!

    Szóval aláirom hogy NEM EGÉSZSÉGES a fogigátló- semmi sem az ma már ,a puszta levegő sem!- de itt vagyok én, 46, huszon éves korom óta szedem, szünetet csak tán 1-X tartottam ,akkor irtó beteg lettem, csontra fogytam meg minden., - és semmi bajom sincsen.

    Az lehet hogy LESZ egyszer, de ez sosem érdekelt, meg nem akarok örökké élni sem. De amúgy 1,58 cm-es vagyok, az átlaghoz képest vékony filigrán ,még pocisan IS, de komolyabb betegségem SOHASEM volt, pedig 2 pofára nyelem.
    Szőrös sem lettem, ha nem borotválom is max PIHÉDZIK a hónom alja, láűbamon nULLA szőrzet, és még ha már KEZD is látszani rajtam is lassan az "idő foga", azért senki sem néz 46-nak, általában 30-ra saccolnak, nincs narancsbőr se migrén se aszexualitás /az max a sok megélhetési gondtól!/

    Tehát ez is EGYÉNFÜGGŐ, higyjétek el! Van aki épp csak ELKEZDI szedni, és MÁRIS örökre bezavar a szervezetébe., van aki nyeli 2 pofára és SEMMI!

    Remélem 50 éves korom után már nem nagyon kell szedni,CSAK klimaxos leszek végre lassan, hatalmas átok ez a terhesség lehetősége ,számomra legalábbis....

    Minden esetre ez SZUBJEKTIV és csak a saját személyes tapasztalatom, én rendesen amortizáltam régen a testmet (pia, nem alvás, vad szex, csavargás, csövezés, szipu, kevés narkó is, nem evés, fogigátló- és ahhoz képest cseppet sem volt semmi bajom sosem.

    VálaszTörlés
  9. ÉLETEMBEN NEM voltam kórházban, legnagyobb bajom nátha volt. A pszichés dolgaim (borderline) meg már kiskoromban megvoltak, és nem a fogigátló váltotta ki durván hanem a magyarországi diszkriminativ magatartás irányomba, a punk stilusom miatt....mikor nm itt vagyok hanem pl.Brlin, Párizs, ott a pszichés zavarok is elmúlnak (ha nem bámulnak utcán és nem szólnak be)
    Szal, még EZT SEM lehet erre fogni-a gyógyszerre!

    VálaszTörlés
  10. -Adela:

    Tudod ezek kapnak pénzt a gyógyszercégtől ha tud írni belőle sokat. Jutalékos téma és tuti ez lehetett mögötte. Nem tudom hogy számolnak el a lelkiismeretükkel.

    -Zoé:

    Akkor Te szerencsés vagy nekünk nem így hatott. :)

    VálaszTörlés
  11. -Zoepit:

    idézlek:

    "De amúgy 1,58 cm-es vagyok, az átlaghoz képest vékony filigrán ,még pocisan IS,"

    :DDDD már ne haragudj meg, de igazad van az átlaghoz képest te a 1,58 cm-es magasságoddal igazán aprócska vagy és a pocid valószínüleg nem is látszik, maximum nagyítóval!! :DD bocsi, de nem hagyhattam ki, de tudom hogy elírás! De nagyon vicces ez a másfél centid! :D

    Milyen aprócska itt mindenki, Káin is Zoe is...mekkora vicces lenne egymás mellé állnánk hárman! xD Én lennék Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa :D:D

    VálaszTörlés
  12. Válaszok
    1. Káin:

      hát mostmár 1/4 csigolyányival alacsonyabb vagyok...:D

      Én szeretek magas lenni- sőt lennék még magasabb is szívesen! :P

      Törlés
  13. Érdekes ez a sok negatív élmény..én anno szedtem vagy két évig, de abbahagytam, most meg maradt a gumi.Hál isten nem volt különösebb hatása, max annyi, hogy nem görcsöltem annyira (én is a sírós-meghalós fajtába tartozom :s)

    Sok horrorshow-t hallottam a fogamzásgátlókról, és simán el tudom képzelni, hogy ez is "csak" egy gyógyszergyári profit-ágazat.

    Valami ózon/lájf netvörk csatornán láttam anno hajnalban egy filmet a menstruációról és a tablettáról, és volt benne egy öreg doki, aki olyanokat mondott, hogy majdnem lefejeltem a tévét: meggyőződéssel állította hogy a menstruáció természetellenes dolog, és hogy kislány-korban kéne elkezdeni egy fogamzásgátló-szerű gyógyszer szedését, amitől TELJESEN elmarad a vérzés x.X
    Mondja ezt egy pöppet sem pedofilnak kinéző doki (kb. mint a Family Guy-ban az öreg), akit kitudja hány gyógyszercég bököd hátulról, hogy nyilatkozzon minél több fórumon...

    Szóval a terhesség-mumus elől nehéz elbújni, de inkább vesződök én is gumival, minthogy idő előtt testi roncs legyek (bár így is szarul látok, hátam szar xD)

    VálaszTörlés
  14. -Neo:

    Jaj bazdmeg szegény hátikód :((((

    -Yukari:

    Érdekes nekem nagyon fájt akkor is ha szedtem ...bár előtte meg se jött így nem tudom milyen lenne ha magától jönne meg XD ~lol~

    Úr isten ezt nem mondod komolyan???? Nem tudod linkelni azt a műsort? ez nagyon durva ...nincs fent valahol???

    VálaszTörlés
  15. Novynette, Marvelon, Harmonet, 10 éven keresztül.

    Mellékhatások:
    -plusz 10-15kg (ez meg is maradt, abbahagyás után is)
    -libidócsökkenés
    -durva depresszió, sikerült a pszichiátrián kikötni
    -folyamatos vénás lábgörcsök
    -folyamatos szédülés, hányinger
    -egyfolytában minden szar betegséget, influenzát elkaptam
    -szorongásos rohamok
    -koncentrálási zavar
    -alvászavarok, insomnia
    -olyan migrénem volt, hogy volt hogy négykézláb másztam haza
    -bizarr vérzészavarok
    -a bőröm is borzalmas lett

    Abbahagytam, a kilók kivételével az összes többi helyreállt fél év alatt... remélem egyszer az is helyre fog.

    Amúgy pedig terhesség: nem egy barátnők küzd azzal a bogyó elhagyása után, hogy olyan durva hormonproblémáik lettek, hogy nem lehet gyerekük. Ezt pedig senki nem mondja el előre, hogy oké, hogy tudatosan akarsz tervezni, nyilván, de ha egyszer beüt, hogy mégis szeretnél, esélyed sincs rá.

    Cherry

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mondjuk tutituti nem akarok már utódot, már 7 évesen TUDTAM hogy NEM akarok és azért 46 évesen már az ember azért tudja mit akar s mit nem....sőt EGYRE INKÁBB irtózom MINDEN ilyesmitől, ami baba meg terhesség meg...JUJ!-meg egyre inkább ilyen házsártos magamnak való undok gyerekgyűlölő magányos boszorkává kezdek válni, aki majd öregen a botjával fenyegeti a hangoskodó lurkókat XD...egyszerűen IDEGEN a lényemtől még BELEGONDOLNI is rossz!
      /nem csak az anyaságba ,tehát gyereknevelés, felelősség stb.hanem maga a TERHESSÉG, meg SZÜLÉS...felháborit hogy igy alakitotta a természet, nekem itt más a dolgom.

      Törlés
  16. NEO:
    hát az a gáz hogy mivel vékony vagyok ,a pocim olyan mintha terhes lennék. Mivel imádom a testhezálló szerkókat , streccs miniket s MEGSZOKTAM hogy mindég lapos voltam mint egy deszka /csak a fenekem volt formás már kiskoromban!/ igen kinos mikor már az 5.ember gratulál a babához....én meg kinosan rázom a fejem hogy:NEM, NEM BABA....CSAK HIZTAM!
    De hogy ez a fogigátlótól van e nm tuti mert anyám is 40 után hizott el addig úgy nézett ki mint gy anorexiás mai modell..../csak alacsony kiadásban/

    Hát ja, ha együttst alapitanánk mi aprók, mi volnánk az "APRÓKÁK"!XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. -Zoepit:
      jajj neee "nem baba" ez olyan rossz ha ilyet mondanak..pl nekem az egyik munkatársam terhes lett nemrég és nőtt nőtt a hasa, és nem akartam tapintatlan lenni amikor még nem volt "nyilvános" a hír, hogy rákérdezzek :D

      Hát igen, a sztreccs kiad minden apróságot. De a pocid nagyrésze nem feltétlenül bőr vagy testzsír, hanem az emésztéssel járó mindennapos felfúvódás is lehet, és arról nem is beszéltünk amikor valamitől kifejezetten felfúvódunk, tehát csak ilyen átlagos.

      Én például minden fehérlisztes dologtól felfúvódom, ami max 1-1,5 óra múlva elmúlik, ez valami allergiás reakció lehet vagy nem tudom, és néha nekem is olyankor nagy hasam van, holott 60 kg körüli vagyok, és majd 180 cm, és akkor még semmi durvább összetettebb dolgot nem ettem.

      Másik, meg gondolj bele abba, ha elégedetlen vagy magaddal, hogy milyen 40-50esek vesznek körül?? Szörnyen kinéző, igénytelen emberek vannak, akik elhagyják magukat- és ez sem függ össze az anyagi helyzettel. Rengeteg emberrel találkozom nap mint nap, és pont a legcsövesebbnek kinéző emberek kapják ki a nadrágzsebből a köteg pénzeket! :O de van olyan akikek szó szerint csorog a hajából a zsír és az arcára van tapadva! meg méterekről érzed a rohadó fogszagot a fekete szájból meg feketék az ujjaik és büdösek!!! és százezreket csapnak ki nadrágzsebből! Atya ég....

      Az a lényeg mondjuk hogy mindenki a saját bőrében érezze jól magát...

      ..jut eszembe- mi hír a Csatári Vendigó felől? :D:D

      Törlés
    2. Ő a Csatári Vendigó, általam megfestve:
      http://29.media.tumblr.com/tumblr_lzj7m4wX0c1ro79rpo1_500.jpg
      Amúgy, bevitték kórházba mert már félrebeszélt a fagyási tünetektől, meg furán viselkedett- itt bejelentették és kijöttek érte, bevitték. A minusz 20-t még egy vendigó sem birja ki fűtetlen kéróban! /pedig a havi 80 ezer nyugdijából, rezsi nuku, kijött volna.De a pia fontrosabb.../

      Törlés
    3. Na van hir, valószinűleg levágják a lábát. Elfagyott.

      Törlés
  17. Én 16 éves korom óta szedem , de ilyen durva dolgokat nem tapasztaltam.
    Yasminellét szedtem , de azt abba kellett hagynom , mert gombásodást okozz ( nem hiszem , h a a gyógyszer váltotta ki max rá segített , mert műtőket , nőgyógyászati baj miatt)
    Most Dienille szedek ettől különösebb bajom nem lett...
    Nem jó ez igaz , de nekem az nagyobb para lenne , ha teherbe esnék így lassan 23 évesen!

    Káin sajnálom , h neked ennyi szart okozott
    Egyik osztálytársam hisztisebb lett a gyógyszertől ezt ő mondta vagy érzékenyebb ahogy tetszik!
    Amúgy a görcsöknek tényleg jót tesz én is a szívós fajtához tartózóm .

    VálaszTörlés
  18. Én kb. egy fél éve kezdtem el szedni (Symica) de nem tapasztaltam semmi negatív dolgot eddig. Bár a bőröm nem lett tőle szebb, sőt, de ennyit szerintem megér az, hogy ne legyen gyerek. Még így is betegesen rettegek attól, hogy emellett is becsúszik. Az óvszerben meg aztán főleg nem bízok. Nem tudom miért, ez nálam valami agybaj, hogy bebeszélem magamnak ezeket, de gyógyszer mellett viszonylag biztonságban érzem magam. Annyi a szerencsém, hogy későn kezdtem el szedni, és 6-8 év után már úgyis ott fogok szerintem tartani, hogy már nem lesz rá szükség. Emellett nekem is megszüntette a görcseimet, meg rendszeres lett, így tényleg nem kell attól félnem, hogy most megjön, vagy nem, és akkor mi van ha nem.... És a legjobb, hogy csökkentette a hisztis tüneteimet is, mert eddig kibírhatatlan voltam abban az egy hétben, most azért már sokkal jobb a helyzet :D
    Sajnálom, hogy neked ilyen tüneteket okozott. Bár én olvastam olyat is, hogy az egyik fogamzásgátló kivált ilyen tüneteket, a másik meg nem, szóval szerintem attól is függ, hogy milyet használsz.

    VálaszTörlés
  19. hát nem tudom... ennél a dolognál is vannak nyilván pro és kontra érvek. én is jó ideje szedem a fogitabit, 15 éves korom óta és most vagyok 23. mondjuk azóta a harmadikat fogom kipróbálni. nem azért, mert nem váltak be, hanem amikor az elsővel az ötödik évnél jártam, akkor úgy voltam vele, hogy kellene váltani, amúgy is elvileg magas hormontartalmút kaptam (lássátok mennyire frankó doki írta ki!!!). aztán kaptam egy olyat a bőrömre, ami elvileg alacsony hormontartalmú volt, fogamzásgátlóként írta ki a dokim, és amikor kiváltottam, akkor elolvasva a betegtájékoztatót, akkor kiderült, hogy elvileg csak 6 hónapig lehetne szedni, mert nagyon magas a hormontartalma, és a mellékhatása a fogamzásgátlás, mert hormonproblémákra szokták kiírni. szedtem X ideig, a doki nem szólt semmit, aztán saját magam letettem, mert nem akartam tönkre vágni magamat. utána össze vissza jött meg. minden hónapban aviva tornáznom kellett, hogy valami jöjjön. egy évig nem szedtem. de már nagyon untam az óvszert, így ismét el kezdtem szedni. fél évet szedtem, és leraktam. irattam egy másikat, egy tényleg alacsony hormontartalmút. (megjegyzem: a dokim alig akarta kiírni az újat, mert hát bevált az előző. nem akartam neki mondani, hogy boccs, fél évig szabadna szedni) még nem kezdtem el szedni az újat, mert amióta leraktam az előzőt (cypromix volt), azóta megint nem jött meg, és lassan két hónapja késik. nem vagyok terhes. tuti. csak tudom, hogy ez így nem jó... :S
    a cypromix egyébként jó volt a bőrömre. amióta nem szedem, kicsit visszajöttek a pattik. most bízom majd a következőben, hogy beválik, és akkor nem kell cserélnem másra. ez (stodette) rendes fogitabi legalább (nem csak a mellékhatása az) és alcsony hormontartalmú (nem csaka doki mondta). :)

    VálaszTörlés
  20. -Cherry:

    Jézusom én legalább lefogytam basszus :-s... Aztakurva a lábgörcs nekem is van évek óta de nem tudtam hogy attól és igen én is mindig beteg vagyok :OOOO

    -Zoe:

    Egyetértek a gyerekkel kapcsolatban :D.Tényleg hozhatná a gólya.

    Úr isten jól kivan az az embert akkor :-s

    Butterfly:

    Ja igen azt nem írtam de én is folyamatosan random lettem gombás és igen a gátló okozza, nagyon durva. Valami hormon cuccra elszaporodnak a gombák a hüvelyben valami ilyesmi miatt van.

    -Nikolaos:

    Én sem tapasztaltam csomó ideig, de egy idő után felhalmozódik és a szervezet beadja a kulcsot nekem 8 év volt ez a folyamat.

    Ez alacsony hormontartalmú és az egyik legjobb, írtam a cikkben 8 év, ahogy azt is hogy az elején jótékony hatása volt. :)

    Sunnygirl:

    Na igen és sosem cseréltem mondjuk. Jó geci orvos lehetett ez nagyon durva O___O

    VálaszTörlés
  21. Nekem legelőször az orvos a Stodettét írta fel, persze csak úgy, biztosan jó lesz. Hát...
    Már nagyon kicsi korom óta fáj a fejem-migrén- és a fogamzásgátlótól hetente több alkalom is volt mikor felkelni nem tudtam annyira fájt. De persze nem gondoltam a fogamzásgátlóra... 2-3 hónapja szedhettem mikor egyik napról a másikra kerültem kórházba,hánytam rosszul voltam, vérvétel alapján nem volt semmi baj,vagyis semmi vírust nem kaptam el. Utána gondoltam a fogamzásgátlóra, abba hagytam, és láss csodát utána semmi bajom nem volt. Aztán kaptam egy kevesebb hormon tartalmút( symicia ) persze itt sem volt vizsgálat, csak úgy felírta, ez szerencsére beállt. Nem hízok tőle, nincsenek pattanások, a görcsök elmúltak mindig pontosan jön meg. De ahogy írtad,hogy veled mi volt...hát parás.:S

    VálaszTörlés
  22. Kami: nem találtam meg sajna azt a filmet :((

    VálaszTörlés
  23. -Névtelen:

    Úr isten akkor nagyon fájhatott a fejed, ez nagyon durva :OOOOO

    -Yukari:

    Húúú melyiket is?

    Üdv: Káin

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: