2012. február 14., kedd

Káin: Anime ajánló avagy aktuális kedvenc mesém

http://images.wikia.com/natsumesbookoffriends/images/f/f3/Natsumeimage.jpg

Üdv mindenkinek!

Már jó rég volt ilyen cikkem, szóval gondoltam éppen az egyik aktuális kedvencemmel fogok jönni :D. Mostanában úgy fél éve elkezdtem nézni egy sorozatot amire tök véletlenül találtam rá, annyira aranyos és kedves hogy rögtön megszerettem :).



Natsume Yuujinchou-A barátok könyve

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtMR5PE8Vs86bdmMgAfvHAaU_8Fmd2MWk7UrylHkkLfiMsca_xjnUP8fWZ4Xk3zNGKTHCwaMQSTCDt4wF9keOr7ulyJp7owbpvDn8dDa-RE1sPs9ybwhrzrcypH5-J2zpw6Zs7NqvaVl4/s1600/NatsumeYJC_pool.jpg

Ez a mese inkább fiúknak szól de rámegy nagyon a slice of life-ra, ami egy nagyon megnyugtató stílus számomra, igazából egy iskolás fiú életképeiről és kalandjairól nézhetünk sorozatot. Én amikor nagyon szorongásos depressziós voltam sok nyugis órát köszönhettem ennek a mesének.

A történetünk egy szellemlátó fiúról szól akinek a szüle már agyon fiatal korában meghaltak és a sorsát beszéli el a történet, ahogy kézről kézre adták és hogy milyen úton-módon volt kiközösítve a furasága miatt.

A történet napjainkban játszódik mikoris elnőtt lesz, középiskolás és vidékre kerül ahol megtalálja a nyugalmat ám sok kalandban lesz része, de szinte mindig visszanyúlik a múltba ez által körvonalazódik Natsume élet és jellemrajza. Mivel állandóan szellemek üldözik kicsit horror a történet de egyben vígjáték, éppen menekül egy szellem elől amikor feltör egy pecsétet és egy elzárt kútból egy marhára dagadt beszélő macska ugrik elő: Nyanko sensei :DDD. Alapból azért kezdtem nézni a mesét mert a képei közt láttam a cicát :D...

http://download.minitokyo.net/Natsume.Yuujin-Chou.Wallpaper.380027.jpg

Én annyira beleszerelmesedtem a macskába hogy a barátomnak még órát is kellett festenie/csinálnia és már a plüssöm is jön (Bár karácsonyra rendeltük márciusban hozzák ki Magyarországra mert még el sem kezdték gyártani XD ja és jövőhét után ott lesz a vállamon is XD,,, ). Kb. Olyan mintha Catrmen és Garfield öltött volna testet :D.

Mindemellett a fiú a halott nagymamájától örököl egy könyvet ami a szellemek neveit tartalmazza: Barátok könyve címen van nála és elkezdik a szellemek még jobban üldözni a könyvért, mert nagy hatalmat tulajdonítanak neki. A film során kiderül a nagymamájának a múltja, aki szintén látta a szellemeket és Natsume egyre jobban belekeveredik a szellemvilágba.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEif23K7LYv0_xtpstjdecJ2h5vt0e0a0xGMiBXtdWcJsrnNntD5My9x7mUMTHyCODfZNrXAK0_id5ed2W183Omuiz9aSxBwcZz7empmTsNr0URSm1d4ZIe2soMcSntVqq6xROj1R3hl60G-/s1600/natsumeyuujinchoujy8.jpg

A történet azért érdekes mert mindegyik rész 1-1 szellemről szól, viszont a 2. évadban már vannak visszatérő karakterek. Mindegyik részben visszaadja 1-1 szellem nevét, de a 3-4. évadban már dupla epizódok is vannak ahol már más szellemlátók is feltűnnek akik nem minden esetben jó fejek, pl vannak akik a szellemeket foglyul akarják ejteni és hatalmaskodnak felettük.

Natsume (főhös) és Nyanko sensei különböző kalandokat élnek át, ahol a barátságuk is kezd kialakulni és nem egy nagyon megható rész van amiben az emberek igazi jellemét állítják pellengérre hogy mennyire undorítóak is vagyunk. ÉN rendszerint bőgtem egy-egy rész végén :D. Nem tudom fogok-e még ennyire jó és tartalmas mesét találni így kár lenne nem megnézni, szóval aki szereti a tartalmas, vicces , aranyos és tanulságos szép meséket azoknak nagyon erősen ajánlom.

http://www.watchanimeon.com/images/1558.jpg

Nem meglepően egy manga adaptáció. Ami nekem nagyon tetszett hogy sima szellemeket sorakoztat fel hanem megismerhetjük a japán legendaköröket és legendás istenek és szellemek szerepelnek benne így talán némi betekintést nyerhetünk a népmesékbe és mitológiákba is. Az a vonala is nagyon szép , hogy végül amitől rettegett fontosabbak lesznek számára mint az emberek és így nagyon szép történetek és barátságok szövődnek. :) Akit érdekel a mese mind a 4 évad fent van Anime addictson, a 4. még fordítás alatt áll, remélem még több évad lesz mert ilyen kivételes és szép mesét nehezen találni!


5 megjegyzés:

  1. Oiiiii. Ezzel mar szemezgettem ezelott is, de az atlagos ajanlok nem irjak le ilyen boszavuan. :) Koszonom szepen

    VálaszTörlés
  2. -Kry.chan:

    Átlagos ajánlók eleve hülyeséget írnak, azt írják Natsumet a szülei elhagyták mert fura ami alapból hülyeség mert meghaltak :D Örülök, ha segíthettem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Káin:
      - Jó kis ajánló, kár hogy nincs időm animéket nézni..a legtöbbet alapból nem szeretem, meg alig lehet olyat találni, ami nekem tetszene. :S Időm meg nincs se kísérletezni se nézni őket, egész sokrészes sorozatokat meg főleg nem...De ez értelmes mesének hangzik, nem ilyen baromkodós idiótás karate-lövöldözős :D

      Én is találkoztam már sok nyanko sensei-es képpel, meg gif-fel, de mivel nem vagyok anime-rajongó, nekem csak "macska" volt :D nem ilyen cifra nevű mese :D De aranyos turpisságokat csinált a cica!

      Törlés
  3. -Neo:

    Ez tuti tetszene nagyon szép :) Szerintem érdemes nekiülni gyorsan betölt, online is nézhető ^^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: