2012. január 15., vasárnap

nE0.cRYsis: Új év- új kezdetek. Veletek?



Sziasztok!

Sajnos többünknek sem úgy kezdődött az új esztendő, mint ahogyan terveztük, de újra itt vagyunk, és útjára indul az idei Mortem- kéjutazás! 

Köszönjük eddigi szavazataitokat és türelmeteket! Reméljük e rövidke szünet alatt mindenkiben átértékelődtek a dolgok, vagy legalábbis jó pár emberben! Ez idő alatt megtapasztalhattátok, milyen szomorú is az élet nélkülünk, és gondolom alig vártátok már az újabb írásainkat!

A legfontosabb dolog mindenekelőtt megemlíteni, hogy továbbra is várunk titeket, számítunk rátok és arra biztatunk mindnyájatokat, hogy vegyetek aktívabban részt a mindennapokban, mert ez azt hiszem talán a legfontosabb mozzanat a blog életben tartásához.


Sokszor több órai munkánk gyümölcse az, amit itt olvashattok, és mi a szerkesztők, semmit nem kérünk, csak néhány szót, véleményt avagy visszajelzést, hogy nem fölöslegesen törjük magunkat, vagy célja, értelme vagy eredménye a fáradozásainknak- célt ért az olvasóközönség felé. Sajnos ez a legelkeserítőbb probléma, hogy megannyi remek írás alá semmi sem érkezik- ez pedig azért különös, hogy az embernek azért akad véleménye, akár jó, akár rossz- amit szívesen megosztana másokkal, vagy egészítene ki a saját nézőpontjával.

Ez elkeserítő, legfőképpen az, hogy belső statisztikában megtekinthető, hogy hányan olvassák éppen, vagy olvasták eddig az aktuális írást, s itt látható, hogy hiába olvasták csak aznap akár 40-50-en is a posztot, egyetlen egy hozzászólás sem érkezett. Talán nem is lenne olyan fontos és nem is kötelező mindent kommentálni, ez csak nekünk szerkesztőknek lehangoló, hisz így a hiábavalóság érzését kelti bennünk. :(



Reméljük ez mindenképpen változni fog, próbálunk érdekes és tárgyalható témákat hozni és mindinkább bevonni benneteket az aktívabb életbe- meglátjátok- fölöttébb szórakoztató és hasznos beszélgetések szoktak itt születni.

Valamint biztosan láthattátok, néhány szerkesztőtől búcsút kellett vennünk, voltak akik önszántukból léptek ki, voltak akik hosszú ideje inaktívak voltak, ezért kerültek lapátra. Én a "kevesebb, néha több"- elvet vallom, egy aktívabb, erősebb és ütőképesebb csapat összerakásán leszek, hogy minél több velősebb írás születhessen meg.



Valamint lezártnak tekinthető az eddigiekben kint megtalálható szavazás is, köszönjük azoknak, akik szavaztak és ebben segítették munkánkat, ugyanis több kérdéses dolog is nyilvánvalóvá vált ezáltal számunkra.

Legfőképpen az, hogy most igaz, nehéz időket éltünk meg, mégis szerettek minket olvasni. A legfontosabbnak azt tartom, hogy újra érdekessé és aktívabbá tegyük az itteni életet, újra visszatérjenek azok az írások, amelyeket érdemes elolvasni. Továbbra is tiltott gyümölcs a Wikipédia sivár világa tisztelt hölgyeim és uraim- szerkesztőtársak, szerintem aki ilyesmire kíváncsi, oda megy és majd ott elolvassa- egyszerűen felháborítónak tartom, hogy erre az oldalra felkerülhet ez a szó, hogy "wikipédia". Azt gondolom, kissé meg tudja magát erőltetni mindenki, hogy értelmes helyeken olvasson utána a dolgoknak, nem felületesen, hanem mélyre ásóan kutat a választott témájában. Ez egy ismeretterjesztő és tájékoztató oldal, nem pedig wikipédiáról bemásolt cikkek oldala. A másik probléma pedig a szövegértéssel van, kedves szerkesztőtársaim, a saját élmény és a saját vélemény továbbra sem azt jelenti, ki mekkorát kakkantott, hanem hogy a választott témához fűzze bele/ hozzá az aktuális nézőpontját, avagy véleményét- ezt úgy nevezik, hogy retorikai elem, vagy ha egyszerűbb: érvelés. Többé nincs helye az oldalon kimásolt dolgoknak, így értéktelenné tett írásnak, hiszen  mindenki meg tud fogalmazni a saját szavaival egy-két dolgot, ha pedig nem, az fölöttébb elkeserítő tény.

Kedves Olvasók, nektek pedig igyekszünk a kedvetekre tenni, érdekes témákkal várni titeket. Reméljük munkánk nem lesz hiábavaló, és elismerésül néha megosztjátok velünk egy-egy gondolatotokat, véleményeteket. Ha kérésetek, kérdésetek van, nyugodtan írhattok a kívánságládába, valamely szerkesztőnek, vagy akár oda, ahol eszetekbe jut, mondjuk egy cikk alá. Azok pedig, akik úgy érzik, nem ide való a véleményük, felejtsék ezt el nyugodtan- továbbra is bárki bármit írhat, mondhat, akkor is ha nem épp a témába vágó az, ami eszébe jutott. 


Érdekes tény az is, hogy a legtöbb olvasót a fatális véletlenség sodorta ide. Remek szókereső- csokrot gyűjtögetek nektek, amelyekben ilyen finomságok vannak, mint "gyémántos mercédesz" és "kétfaszú férfi" no meg "baszás anyámmal" és még sorolhatnám... Igen, megtalál minket minden kedves olvasó- üdvözlünk titeket is, kommenteljetek bátran mocskos dolgokat!



Remélem bírtátok cérnával ezeket a hideg, téli és szürke napokat nélkülünk, és egy eredményesebb évet fogunk produkálni az elkövetkezendő időkben, de persze ehhez rátok is szükségünk van. A szavazásból kiderült azért, hogy nem akarjátok, hogy ez a blog is a süllyesztőbe süllyedjen megannyi társa mellé, de ennek elkerülése érdekében nektek is tennetek kell ez ellen, hiszen mi nem fantom olvasóknak, hanem tényleges fizikumú és aggyal rendelkező embereknek szeretnénk írni, akik esetlegesen életjeleket is produkálnak irányunkban. Remélem szabadidőtökben ti sem a facebook-on vagy a netes ál-meg celeb hírportálokon akartok lábatlankodni unalmatokban, hanem mindinkább értelmes gondolatokat szövögetni a földön járva vagy épp attól elrugaszkodva a nagyvilágban vagy saját magatokban. Várunk titeket 2012-ben is, számítunk rátok!

11 megjegyzés:

  1. Zsírosság! Holnap már kint lesz a cikkem! :DDDD

    Káin aki nem jelentkezett be

    VálaszTörlés
  2. Kicsit egyet értek azzal, hogy fontos a szerkesztőknek a kommentálgatás, mert ezáltal látja, hogy mennyire fontos, amit ír. Nem hiszem el, hogy az emberben nem fogalmazódik meg azonnal valami vélemény, mert ez kizárt. Egyszerűen arról van szó, hogy gyávák a ma élők. Nem merik vállalni azt, ahogyan szerintük van. Még akkor is, ha regisztrálás nélkül, névtelenül is meg lehet ezt tenni... -.-

    Azzal is egyet kell, hogy értsek, hogy sokszor több órát is igénybe vesz egy-egy bejegyzés megírása. Én néha napokat dolgozok rajta. Persze más dolgom is van, mint hogy írjak, ezért is, meg azért mert nem akarok szart kiadni, mivel én sem egy "jajj de depis vagyok, de nagyot alkottam reggel, és természetesen még helyesen sem tudok írni"-blogot vezetek.

    A kommentelésre visszatérve, belőlem sem mindig jön ki olyan, amit azonnal le tudnék írni, de idővel megteszem. 243 bejegyzésemre összesen érkezett 35 megjegyzés. Szomorú, de ettől még írok és írok, mert írni jó, és egyszer majd kifizetődő lesz, csak kérdés kinél, hogyan és miért. De ez már csak a jövő!

    Ettől még kommentelni jó, tegyétek TI is!!!! :)

    Filti - http://filti.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. -Káin:
    faszányos! :D

    -Filti:

    Bizony ez így van. Munka, és a mindennapi élet mellett blogot vezetni nem könnyű, rengeteg munka van vele.

    De ha jön néhány komment, visszajelzés az írásainkra, akkor már tudjuk, hogy nem volt hiábavaló az akár több órás munkánk! :)

    VálaszTörlés
  4. -Filti:

    Hát ja én is azért tudok csak írni mert álmatlanságom van, mivel fodrász vagyok és egész nap rohangálok háztól házig estére totál ki kéne fáradnom de kb 4-5-ig pörgök így marad időm írni. Sokan azt mondják így könnyű pedig fáradt vagyok és tudnék xboxozni is. :D

    -Neo:

    Írok majd a levelekre is ám!!!

    (Káin)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! egy-két hónapja olvasgatom a blogotokat, nagyon tetszik és örülök az újraindításnak :D a szavazásban részt vettem én is, és ha lesz érdemi és informatív hozzászólásom akkor azt odafirkantom :p :D
    Neonak jobbulást kívánok, a többi szerkesztőnek meg ötletekben gazdag újévet!

    VálaszTörlés
  6. OFF:
    http://9gag.com/gag/1830959?ref=fb-share

    Ez olyan mortemes...

    VálaszTörlés
  7. -Yukari:
    Köszönöm a jókívánságokat! ^_^ Örülök és remélem ezután is olvasónk leszel! Remélem is hogy fogsz nekünk írni! ;)

    -Zoepit:
    Mi is örülünk neked! :P

    -húsbavájó:
    Bódogabbat!!

    -Corrupt:
    :S

    Jajj van egy nagyon kemény kép, de nem találtam meg hirtelen...a vatikán arannyal teli, mellette meg gyerekek éheznek- az nagyon kemény kép- de nem lett meg..:S

    úgyhogy ezzel kell beérned:
    http://seeker401.files.wordpress.com/2011/11/img_606x341_benetton-advertising-italy-vatican-1711.jpg

    XD

    VálaszTörlés
  8. Remélem, hogy ebben az évben is sok érdekességet fogtok lerakni az asztalra. Sajnálom, hogy itt kellett hagynom mint szerkesztő a blogot. Véleményezésre pedig számíthattok tőlem, feltéve ha gép elé sikerül majd kecmeregnem...

    VálaszTörlés
  9. Yukari:

    Búúúúú nagyon köszönjük!!!! :3

    -Zoé:

    Mi is neked! <3

    -Húsbavájó:

    neked is!!!!

    -Corrupt:

    Ez tényleg az ebből kéne bannert :DDDD

    -Neo:

    Kiégett a viccrelém :DDD

    -Kamupók:

    Remélem vissza fogsz jönni! :((((

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: