2012. január 19., csütörtök

nE0.cRYsis: A legpikánsabb mese: Az erényöv


Sziasztok!

Gondoltam ideje valami ízesebb témába is belevágni, úgyhogy itt az ideje egyik kedvenc témámból szemezgetni valamit: a piszkos középkorból!

Nemrég eszembe jutott ez a fincsi téma, úgyhogy gondoltam kanyarítok nektek erről egy jó kis velős posztot!

És mivel itt van ez a figyelmeztető tizennyolcas a kiskorú olvasóink számára, biztos vagyok benne, hogy tuti mindannyian elolvassák! Úgyhogy próbálok finomabban fogalmazni, és kevésbé szexuális képeket kirakni- bár valójában a mai fiatalok többsége "korán ér" és sokkalta mocskosabb kaki-pisi szexet néz tízórai meg uzsonnázás közben- tanítási időben, utána meg csinálja is a fujjoskodást, meg dörgölőznek egymáshoz fiúk meg lányok, meg fiúk fiúkkal, meg lányok lányokkal, meg állatokkal- nem is sorolom...Azért én mégis megpróbálom a témámat kulturáltabb formába önteni, mert valójában érdekes ez a sok sok évet megélt tévhit és a maga valósága.




Tehát amivel ma közelebb is megismerkedhettek, az nem más, mint
az erényöv!



Mindenki ismeri a történetet a középkori keresztes lovagról, aki elindulván hosszú évekig tartó csatározásaiba, feleségének erényövet kanyarított nőies alfelére, megvédve ezzel becsületét és kiküszöbölte a nem kívánt fattyak születését a családba. Nos ezt sokáig történelmi tényként, majd mítoszként, s legvégül mesének könyvelhette el a nagyérdemű a múlt fejezetei közül.


Hisz gondoljunk csak bele, mi magunk is laikus szemekkel egyből kételyek közé sodródunk egy erényöv láttán. Az egész kemény fémből áll, ami merev és szorít, és ami elképzelhetetlen, hogy pár nap vagy óra viselése után nem okoznak viselőjüknek hámsérüléseket, majd egyre mélyülő sebeket, fertőzéseket, vérmérgezést és még sorolhatnánk, hány és mennyi a leselkedő veszélyek száma. És ugye így már teljesen elképzelhetetlen, hogyan hordhatták hosszú évekig az erkölcs ezen formáját a nők puha és sérülékeny lágyékukon.





Tehát akkor mi áll valójában az erényöv létezése és használata mögött?


Ékes bizonyítéka a történet mese voltának, hogy 1990 körül szépen kezdtek eltünedezni világszerte a kiállítások gyűjteményeiből az erényövek, ugyanis sorra bebizonyosodott róluk, hogy mind kreált hamisítványok, közük sincs a középkorhoz!

A legnagyobb és megkérdőjelezhetetlen tények sorában áll például az, hogy középkor fémművessége nem tudta volna ezt a finom munkát elvégezni, technikailag nem volt megoldható egy erényöv elkészítése sem. A tények között szerepel valamint az, hogy egyetlen nagy és neves író sem említette meg írásaiban az erényövet, és itt olyan nevekről van szó, mint Chaucer vagy Bardello, akik ha tudtak volna egy ilyen szerkezet fizikai létezéséről, bizony nem hagyták volna ki írásaikból, amelyek épp ezekből a témákból merítkeztek, úgy mint az erotikus szatíra és a nép szexuális szokásaiból való gúny csinálása. Boccaccio viszont egyszer említést tesz  róla, de ő is mint görög-római mitológiai elemet, ugyanis az ókorban Vénusz- övnek vagy Vénusz- szalagnak nevezték a hűséget, a tisztaság övét- magyarán a szűziességet, a testi megtartóztatást.

A későbbi korok viszont előszeretettel hozták fel az erényöv legendáját, ugyanis a 18. századtól új értelmet nyer a szokás, de ezt a későbbiekben olvashatjátok.

Mégis akkor miért beszélünk a középkor erényöveiről?
Bizonyos értelemben az erényöv létezett a középkorban is, mint metafora. A középkorban csupán versek és mesék említették, mint a tisztaság és erkölcsösség jelképeként, a szűziesség és erkölcsösség mintáját. És mint létező fizikai tárgy nem létezett a középkorban, tárgyi bizonyítékokat nem találtak, s amiket találtak, későbbiekben hamisítványoknak bizonyultak.



A 12. századból visszamaradt költemény szerint, például egy hősszerelmes a kedvesének szerelme zálogául ad egy övet (sima, normál övet :D) és maga is vállalja viselését.

A 14. századból pedig egy másik író művében egy nemesasszony pedig szeretőjének egy kis aranykulcsot ajándékoz szerelme allegorikus zálogaként.

15. században már egy hadászati szakkönyvben olvashatunk róla, ahol valóban használták a firenzei asszonyok, akik ostrom idejére magukra húztak egy erényövet, hogy ne tudják megerőszakolni őket. Persze a kulcs az övéké volt.

A 16. században egyre inkább elterjedt volt egy- két író művében az erényöv használata, úgy mint a megcsalt férjek eszköze. Itt is a képzelet szüleménye volt ezen célú használata, és  nem pedig bevett vagy elterjedt szokás.


Viszont a piszkosnak nevezett középkor mesebeli erényövét annál inkább betegebb szerepbe helyezte át a 18. század és a modern kor szelleme.


Ó az a csodás viktoriánus Anglia! Sóhajtanak fel most páran...
De nem volt fenékig tejfel az akkori nők és férfiak élete, ugyanis egész Európában tombolt az erényesség és a szenvedélyek elfojtása. És éppen ebben a tagadó korban kelt szárnyra az erényöv legendája, a szenvedély, az elfojtott erotika, a romantikus rajongás korában a női öl kitárulkozásának legleíróbb eszköze lett.



A fémmegmunkálás mára már kifinomulttá vált, anyaguk javult, szerkezetük tökéletesedett, így már nem okoztak sérüléseket, ha néhány órára felcsatolták őket. Gyakran divatlapok által vásárolták meg a nők saját maguknak, ugyanis a 19. századi iparosodás bekövetkeztével dolgozó nőkként gyakran kerültek nyers, erőszakos férfiak közelébe, akár irodai akár gyári munkások voltak. A gyártók szabadalmaztatták termékeiket, használati utasítást mellékeltek, majd lapokban közzétett hirdetésekben a hűség biztosításának eszközeként reklámozták.
A 19. században persze más erkölcsi funkcióknak is eleget tett az erényöv, ugyanis a nyárspolgárok szerint a kamaszok maszturbációja testi és lelki betegségekhez vezet, vakságot sőt, hirtelen halálhoz is vezethetett. Ezért fiúkra és lányokra egyaránt helyeztek éjjelente erényövet, persze sok esetben lányokra nappal is, hogy megőrizhessék szüleik szűziességét csemetéjüknek.


Tehát kijelenthetjük, hogy a 18. századi romantikus elképzelés a 19. század gyakorlatába vonult be, és a középkorban egyáltalán nem keletkeztek ilyen tárgyak. Ez egy idea, eredetileg szimbólum. Az irodalom szatirikus alkotása. Megszületett a mítosz, mely a feleség hűségének zálogaként szerepelt. Későbbi korokban a nemi erőszak ellen védett, majd a tinédzserek maszturbációja ellen használták, de ekkor már a hűség kikényszerítésének eszközévé is vált. 


Valójában a középkor egyik jelképévé vált, mely a nyers erőszak durvaságát, az értelmetlen vallási révületet, a barbárság és a női alávetettség irracionális jelképe lett.



Jöjjön hát egy kis kultúra, egy balladai részlet II. Henriknek ajánlva, amely egy lovag történetét is tartalmazza, aki a reményvesztett idők elé nézve szerelmének hűségét ágyékukra csavart ruhadarabokkal pecsételi meg.

"Kedves, ím zálogot veszek. 
Add csak ide gyolcsingedet, 
hadd kössek arra egy bogot, 
s bárhol vagy aztán, tudhatod, 
hogy azt bátran szeretheted, 
ki megoldozza ingedet." 
Átadja ő ingét legott, 
s köt az reá olyan bogot, 
hogy meg nem oldja senki se, 
csak olló vagy a kés hegye - 
majd visszaadja azt neki. 
Ingét átvéve kérleli: 
bizonyosság tőle is legyen; 

s ezért a hölgynek ügyesen 
csupasz testére fűz övet, 
s ölén meghúzza némileg. (lol)
Ki annak csatját oldaná, 
s nem rontaná, szakítaná, 
azt szeretni megengedi. 
Csókot is ad, így végezi."


Modern erényövek

El sem hinnétek, de nagyobb kereslet van ma már az erényövekre, mint ami valaha is volt a történelemben! Említenem sem kell, ma már egyre inkább elfogadott és elterjedt szexuális szokás a szado-mazo és a BDSM. Épp egyik közkedvelt eszköze az erényöv...


Akit érdekelnek pózolós, ruhátlan, vasba vert lányokról készült modern 
fotósorozatok, a IDE kattintva figyelemmel követheti őket.


BDSM és egyéb szexuális perverziók..
De van ennél egy másik és annál inkább meglepő és bizarr modern szokás!
És ez bizony a bizalmatlan szeretők ajándéka. A kétkedő férj, vagy szerető kedvesének, vagy feleségének bizony nem mindennapi ajándékkal kedveskedhet: egy erényövvel! Vagyis itt már nem is erényövről van szó, hanem egy bizarr fehérneműről. Kívül lehet selyem, vagy csipke, de belülről műanyag, bőr, esetlegesen fém védi a kedves bájait. Többféle változat létezik már manapság, a kis láncokat vagy lakatot ma már a felhelyező egyszerűen eltávolíthatja probléma mentesen- bár ahol ilyenre van szükség, ott bizony van probléma elég! :D
Sőt- egyes fehérnemű szettekbe, figyeljetek- chipet építenek, így a gyanakvó férj GPS- navigáción figyelemmel tudja követni kedvese pontos tartózkodási helyét!

GPS!





Ezeken kívül természetesen van több féle férfi változat is.
Egy egyszerűbb műanyag például:
vagy fém:
A rácsos bőr verzióból inkább nem mutatnék variációkat! :P

Tisztításuk pedig egyszerű:

Rengeteg helyen lehet kapni az interneten erényöveket, különböző anyagokból, formában és célokra.

Egy erényöveket forgalmazó külföldi oldalon a következők is szerepeltek, mint előnyök és praktikumok:
- megfelel fétis vágyainknak
- vizuálisan vonzó
- higiénikus és könnyen karban tartható
- ruha alatt nem látható
- nehezebb a maszturbáció benne
- megvéd az AIDS-től!!!
- BDSM, azaz alárendeltség és uralkodás szerepében
- ösztönöz a nemi életben
- elősegíti a családtervezést! (LOL ez mekkora szöveg! Irónia- aki nem jött rá- tehát nem csinál a pasid gyereket másnak, és a csajod nem kapja be a legyet mástól, így a családod tagjai származása felől biztos lehetsz :D)

Tehát ha nem akartok AIDS-et, jobb szexuális életre vágytok és higiénikusak maradni, vegyetek erényövet fiúk lányok!!!
                                           

 Ne felejtsétek el- hamarosan Valentin- nap!




Remélem érdekes volt számotokra ez a cikk
és ma is tanultatok valami újat!


...és ne maszturbáljatok sokat,
mert vakságot vagy hirtelen halált okozhat!



15 megjegyzés:

  1. Fasza írás! Azt nem gondoltan volna, hogy ma is van ilyen. (beépített GPS - eszemfaszommegáll!:O Mondjuk Amerikában meg sok túlaggódó, elmebeteg szülő mikrochipet ültettett be a gyerkőcének, szóval min is kéne megdöbbennem?) Ki gondolta volna, hogy egy metaforát így félre lehet érteni?! Veszélyes dolog ez az irodalom.:)

    VálaszTörlés
  2. -húsbavájó
    Azt hittem chipelés csak a kisállatoknál van!! XD
    És köszönöm, igyekszem, és örülök, hogy tudtam újat mondani! :P

    VálaszTörlés
  3. Hát Neo, én úgy döntöttem veszek az egész családnak. Hát ha jár létszámkedvezmény :) Nem is beszélve A sok - sok pozitívumról ami mellette szól... :D Nem is értem, hogyan is élhetem eddig e csodálatos eszköz nélkül...
    Az ember érdekes egy lény meg kell hagyni.

    Creeper

    VálaszTörlés
  4. Jó cikk lett. Én az erényövekről egy középkori kínzásokról szóló könyvben olvastam. Ott úgy írták le, mint a hűtlen feleség kínzására szolgáló eszközt. Végülis abban az időben annak meg is felelhetett. Amúgy durva mára mit ki nem hoztak belőle. A vége felé egész szép darabok is voltak. xD

    VálaszTörlés
  5. -Nikolaos
    ha gondolod adok pár linket, ahonnan lehet venni pár darabot, klasszikusoktól kezdve a szegecsesekig XD

    Volt is, azt hiszem volt egy rózsa nevezetű vagy mi is volt a neve egy vas szerkezet kínzásra bónuszként, felhelyezték a fehérnép vázsinájába és ott szétnyitották, és olyan volt mint egy szétnyíló virágszirmos növény és...szóval szana széjjel szakadt a nő belülről! :P ez hatásosabb mint az erényöv...

    -Creeper
    csoportos kedvezmény, mint az állatkertben?
    Hát...anya, apa, nagymama, gyerekek, kutyák-macskák szomszéd bácsi, haverok...nem is tudom- meg kell kérdezni!! :P Vagy nagyker-be menni! XD

    Bár nem hiszem hogy a Teréz-körúton fogsz találni Erényöv-diszkontot (de ha igen szólj Nikolaos-nak- éreztem felőle az érdeklődést---sőőőt be is vonhatod a csoportos kedvezménybe- akkor beszéljétek meg a részleteket nyugodtan!) XDDDD

    VálaszTörlés
  6. Szerintem célszerű lenne nagyobb tömegeket bevonni a projektbe. Mert minél többen vagyunk annál többet lehet alkudni! Az a Rózsás durva lehet... :D Vajon van e olyan Ánusz rózsás verzióban is? (szorulás ellen ideális lenne) Április elsején a szomszédoknak kéne fölrakni amíg alszanak... csak úgy poénból. Mármint a rózsácskát. És ébredésük hangversenyéről készült hanganyagot fel lehetne tölteni ide... XD

    Creeper

    VálaszTörlés
  7. Jut eszembe neked nincsen fölöslegesen pár darabod Neo? Csak úgy suttyomban a cipők között vagy a porcukor mellet, nem lapul egy kettő véletlen? :P

    Creeper

    VálaszTörlés
  8. -Creeper

    lehet róla szó, majd ha mindenki megírja a méreteit, meg hogy milyet szeretne

    KIFELEJTETTEM A CIKKBŐL, HOGY A TRANSZVESZTITÁKNAK IS VAN KIFEJLESZTETT ERÉNYÖV!!

    szóval nem kell keseredni, mindenki megtalálhatja a magáét!


    Nekem nincsen, de ha rézből lenne, azt itt pesten az utcán menet közben lopnák le az emberről hogy észre sem venné!! :P csak azt hogy hirtelen AIDS-es lett meg nem higiénikus a közeg! :P

    VálaszTörlés
  9. Köszi nEO, mostmár tudom kinek kell szólnom, ha szükségem lenne egy ilyenre xD.

    VálaszTörlés
  10. Nikolaos:
    Na, örülök neki hogy segíthettem! XD

    VálaszTörlés
  11. Hát ez érdekes volt , akkor ez is egy tévhit legalább megtudtuk!
    De azért ez vicces, h reklámozzák manapság az erényövet XD
    Tetszett jó cikk lett ^^

    VálaszTörlés
  12. húsbavájó: ez a mikrochip dolog honnan meg mikor meg hogy?:O

    susmus

    VálaszTörlés
  13. ".és ne maszturbáljatok sokat,
    mert vakságot vagy hirtelen halált okozhat!,,

    Bazdmeeeeeg ezen nem tudok túllépni :DDD Amúgy ez is olyan legenda kb. mint a Taigetoszos cikkem :DDD Nagyon tetszett! Grat!

    VálaszTörlés
  14. susmus: Egy kis nyomkövető biszbaszt ültetnek a gyerek bőre alá, amivel betudják mérni a szülők, hogy hol jár az éppen. Elvileg a pedóktól akarják megóvni a pujákat, de ez szerintem akkor is agyfasz. Persze bele lehet magyarázni mindenféle konteót totális kontrollról - mint ahogy bele is magyaráznak. Nem lepnék meglepve, ha volna ebben igazság. Amilyen beteg emberek voltak, vannak, lesznek hatalmon. A mások feletti hatalom eleve beteggé tesz.

    VálaszTörlés
  15. húsbavájó: világos.
    fasza dolgok vannak :D

    susmus

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: