2012. január 22., vasárnap

Káin: Muppet show és Szezám utca

http://static.rateyourmusic.com/album_images/b3fd677d35e43111c0344e8a0d68c5ae/143535.jpg

Sziasztok!

Volt szerencsém megnézni a Muppet show új filmjét tegnap, nekem nagyon tetszett attól tartok sok embernek nem esett le hogy az éneklős jelenetek direkt voltak ennyire gejjek :D. Végig hiányoltam a nagy madarat és nem értettem miért nem jön, így utána kerestünk a barátommal és kiderült külön álló mese a Szezám utcában szerepelt, de nem értettem miért nem egybe van hiszen a kettő ugyan olyan , aztán gondoltam utána nézek, hogy mi a helyzet a Muppet show és a Szezám utca háza táján :D. Szóval aki ma kiforduló belsőszervekre és nemi erőszakra vágyik várjon 1-2 napot mert az ero-guro-s cikkem akkor éri el tetőpontját, így ma egy kis miciség jön. ^__^ Szerencsére magyarul alig találtam valamit így fordíthatok (legalább lefoglalom magamat XD). Első körben jöjjön a



Muppet Show

http://images.wikia.com/muppet/images/b/bb/MuppetTonightCast.jpg


Ez a kis mici nem meglepően egy Brit és amerikai tv műsor, Jim Henson fejéből pattant ki az ötlet aki nem meglepően egy amerikai bábjátékos volt. 1974-75 között készítették el az első két epizódot, a premier pedig 1976 Szeptember 5-én volt. 120 epizód készült ha jól fogtam fel, a szöveget :DDD.

A program egy éneklős táncolós varieté show volt, a főszereplő vagyis aki a házigazdaként funkcionált Kermit/Breki volt a béka. :D A vendégsztárokat a Muppetek viselkedése gyakran szórakoztatta mind különálló személyiség voltak. A fő vonulat az abszurd humor és a paródia, a vendégsztárok miatt nagyon populáris volt. Most jön a lényeg: a sok bábjátékos a Szezám utcában is szerepelt (éreztem én hogy közük van egymáshoz :D). A bábosok írták a showműsort is.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqpXirXjigKihQFHbS1nUx-nMKVIrdntBvXnIsuvbbmq65YJk1lLsphoVq

A muppet show zenéje minden egyes műsor kezdetekor és végekor lejátszódott, de a látványvilág mindig változott mellé. Az elején az O-betűben megjelent Kermit a béka aki bekonferálta a show vendég celebjét, majd Őrült Harry elkezdte játszani a zenét. 2 kórusa is volt, egy lány és egy fiú :).


A következő változtatás az volt hogy Kermit után teljes testű szörnyek masíroztak . Mindegyik évad elején voltak változtatások, hogy ne legyen egyhangú a dolog.

Pár érdekes karakter

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzyThXl4TCKPL4_s8utzb74qANON2nQgcSHZuxo6vM-RtdmFP2jdW7YIPe_T03odvv7OQbxckIWgyRPldNOeZ8fyFayHBuKgm8ov71EMFPu3hLPSME0Mbz1mOn2eFESOXz3eJcPaiFG94/s1600/henson+and+mups.jpg

Mivel rengeteg szereplő és mellékszereplő van nem fogom az összeset felsorolni azt wikipédián megnézhetitek. Most tetszőlegesen fogok kiválasztani párat a listából :)

-Kermit a béka:

Jim Henson bábozott vele, ő volt a Muppet show rendezője/főnöke. A nagyfilmekben is folyamatos szereplő volt.

-Miss Röfi:

Richard Hunt játszotta, az első évadban meg Frank Oz. Arrogáns és önimádó karakter, igazi díva volt. Kermit felesége :D.

-Gonzo:

Dave Goelz keltette életre, a Nagy Gonzóként is ismert bábut. Ő volt a showműsor artistája, több filmben is kapott szerepet pl Muppetek az űrben és még sorolhatnám (az új filmben is ott van :D).

-A Svéd séf:

Jim Henson alakította, és ő volt az élő kezű Muppet, Frank Oz volt a keze. :D Főzőműsorokat csinált a Show-ban. Chef Tell inspirálta a karakterét.

-Kamilla a Csirke :

Jaj ezen szakadtam amúgy XD Ez a csirke Gonzó igaz szerelme , bár Gonzó néha Miss röfinek is udvarolt :D.

-Robin a béka:

Jerry Nelson alakítottam Kermit unokaöccse. :D

-Annie Sue:

Louise Gold alakította ő volt miss röfi egyetlen riválisa, fiatal malac lányként tűnt fel :D.


Különlegességek

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTWQ_YBiWjYhNiSVpuZN6YXvVGFsqmyxpQPz1HTp6PBycENWsG5kuQ-Zt5HsA28GPk8IoLmJ09UuQUqoTLGfFOXnmYnfWcW_2BKydJ6wICgFZT46lABAp6CGsZB9hN4eL5lNae6_5sNmam/s1600/new-muppets-movie-Hollywire.jpg

Érdekesség, hogy egyetlen egy sztár sem tűnt fel kétszer a showban, kivéve Jhon Denvert aki még külön filmekben is szerepelt pl: Karácsony együtt , vagy a Rocky Mountin Hollayday.

A Muppet show 21 Emmy díj jelölést kapott és 4-et nyert meg, 11-szer jelölték őket a BAFTA Awards-on ebből 2x nyertek. Szerepeltek egy darabig a Cartoon Networkon is 92 körül. 96-tól pedig a Nickelodeonon váltak láthatóvá.

2002-től sajnos teljesen eltűntek pedig én kiskoromban imádtam őket. Emlékszem az Msat-on adták vagy hol ahol ment Benny Hill show meg Kopasz krapek és ehhez hasonló dolgok :D.

2008-ban a Disney channel megpróbálta őket visszahozni és 2011-ben is volt rá kísérlet szintén a Disney valamelyik csatornájától.

2009-ben készült egy képregény is. 2006-ban Franciák megvásárolták a Muppeteket és az originál babákkal készítettek egy saját showt francia sztárokkal.

A moziban nagyon tetszett a film mert arról szólt lényegében hogy ők hogy mentek ki a divatból ami lehet vicces de nekem kicsit megható volt. :) Érdemes megnézni, főleg annak aki el tud vonatkoztatni az abszurditástól, hogy végig ezt a nagyon musical-es kliséket nyomatják (és nem merem hangsúlyozni hogy direkt, apró jelekből észrevehető pl amikor túlságosan eltúloznak 1-2 mozdulatot, meg kb. mindent XD.)

http://insidepulse.com/wp-content/uploads/2011/11/The-Muppet-Christmas-Caro-001.jpg

A muppet az egy kitalált szó, a marionett és puppet (báb) keverékéből született meg. Érdekes, hogy sok helyen nem írják de Henson felesége is nagyban benne volt a Muppet kitalálásában.

A Szezám utca előbb volt mint a Muppet show, Amerikában nem volt rá megfelelő producer így került a műsor Angliába. A show összesen 30 perces volt és egy színház volt a helyszíne, ahol Kermit (Breki) próbálta összetartani a showt amiben különböző állatok és lények szerepeltek igen elnagyolt belső tulajdonságokkal :D pl: Topi maci mondta a legszarabb poénokat , Röfi állandóan féltékenykedett, a kellékes sosem azt hozta amit kellett és így tovább.

Ami rossz hír és kurvára nem örülök, hogy jó emberi szokáshoz híven mindent modernizálni akarnak és a Muppet show úgymond örökösei 3D-s látványvilágot szeretnének a Muppeteknek. Szerintem ezzel elbasszák az egész a Muppet show lényegét hiszen a bábok miatt Muppetek, nem a számítógépes animáció miatt. :(

http://geek-news.mtv.com/wp-content/uploads/2011/11/fde0_300px-jimandmuppets.jpg

A legutolsó film a Muppet show az űrből volt, ez után jött az aktuális amit mosta mozikban adnak. Vicces hogy az egyik író az aki az : Így jártam anyátokkal sorozatot készíti, nem csoda hogy a filmben több Comedy centralos szereplő látható pl az étteremben Sarah Silvermann adja oda az étlapot a csajnak és még sorolhatnám a spoilert. Nos most hogy ezt nagyjából körbejártam jöjjön hát a


Szezám utca

http://images.wikia.com/muppet/images/1/17/Sesame_Street_Characters.jpg

Nos ha már volt szó a Muppetekről kár lenne nem írni a Szezám utca lakóiról így egy füst alatt szeretném elintézni a két dolgot :D

Ez a műsor pedagógia célzattal készült tv-show volt gyerekeknek, ami azért sokkal értelmesebb volt mint a Teletubbik XD. Joan Ganz Cooney és Lloyd Morrisett csinálta. A műsorban Jim Henson muppetjei és humora a fő vezérszál, 1969-ben kezdődött a készítése. Érdekes hogy 2001-ben és 2006-ban is készültek epizódok , nem úgy mint a muppet show esetében. 8 Grammyt nyert és 118x jelölték Emmyre.

A készítők olyan addiktív műsort szerettek volna ami a gyerekeket jóra tanítja így úttörők is voltak egyben hiszen nekik voltak az első olyan műsoraik amikben foglalkoztatták is a gyerekeket pl csinálj ezt azt részek is voltak benne, meg apróbb feladatok amik segítettek a gyerekeket felkészíteni az iskolára. Egyik leghíresebb szereplő Elmo lett, de szerintem a Sütiszörnyet is sokan vágjátok vagy a Nagy madarat :D. Elmo különálló műsort is kapott. A Szezám utca híres volt a mozgékony zenés és színes világáról, amit mások is próbáltak lekoppintani nagyon kevés sikerrel.(ez alatt értem a sok szar, cink bábjátékos gyerekműsort).

http://www.childrensclassics.com.au/images/sesame_street_friends.jpg

Mint a Muppet showban itt is lassan bejöttek a sztárvendégek, pl: Backstreet boys :D. Sokszor politikusokat is behívtak egyszer a Nagy madárnak Laura Bush mondott esti mesét. Volt már ott: Glenn Close, Jodi Foster, Sarah Jessica Parker, Robert de Niro és Mel Gibson is. Mondanom sem kell, hogy a sok zenei betét miatt zenészeket is elhívtak itt van pár a rend kedvéért: Jhonny Cash, Michael Jackson (nem meglepő XD) , Andrea Bocelli is dúdolt Elmónak altatót de a REM áténekelte a Shinny Happy People dalát Furry happy Monstersre :Đ.


Érdekes hogy az elfogadásra is tanít pl Linda volt az első süket karakter aki valaha tv-ben megjelent , de volt afroamerikai és spanyol karakter is. A földön minden országnak van saját szezámutcája (mi vagyunk szerintem a kivétel meg Azerbajdzsán meg ilyen ótvar helyek XD) ahol az éppen aktuális elfogadó dolgokra tanít pl Új Zélandon van : tanuljunk maori nyelvet című spot. Van Izraeli szezámutca is, ehhez nem fűzök inkább semmit. :D A dél afrikai verzióban akartak csinálni egy HIV fertőzött babát, meg is tették! Amikor az egyik szereplőt alakító baba meghalt nem kerestek helyére új színészt ha nem belevették a mesébe az eseményt és a lakók meggyászolták őt és beszéltek a halálról, ami szerintem nagyon jó ötlet egy tabu van az utcában és az a Válás.

A részek megírásában gyermekpszichológus segédkezett, pl a fekete srác nagyon okos volt de csíntalan és sok büntit kapott aztán rájöttek a készítők, hogy ezzel a feketékre húzott sztereotípiákat erősítik, így kiírták a sorozatból. Egyetlen egy témához nem tudtak nyúlni az a válás volt , a gyerekeiket feláldozták a tesztvetítésekre a készítők és bárhogy próbálták előhozni a témát, a gyerekeik attól féltek a műsor megnézése után, hogy elválnak a szüleik, így nem is lett kérdés hogy nem lett téma a dolog.


Érdekességek a Szezámutcában

http://www.babble.com/CS/blogs/strollerderby/2009/02/sesame_street.jpg

Ahol gyerekek vannak, ott lesznek pedofilok is

Tudom tudom jön az illúziórombolás de ez a mondat sajnos igaz. Kevesen tudják hogy a Szezámutca zeneszerzője pedofil! Fernando Rivast a rendőrség pedofília vádjával tartóztatta le, a Kubai születésű férfit az FBI kapta el mert a házában egy négy éves lányt ábrázoló fotósorozatot és pár bilincset és egyéb kötözéshez alkalmas eszközt találtak a nyomozók.

http://www.charlestoncitypaper.com/imager/award-winning-composer-fernando-rivas-latest-work-honors-hispanic-greats/b/original/1400545/3e3d/rivas-large.jpg

Sajnos nem csak zenét szerzett hanem tanárként is funkcionált, a hírek szerint a lányról készült képeket e-mailben küldte át két másik pedofilnak.Sajnos halálbüntetést nem kaphat de életfogytigot igen. Remélem amúgy hogy megkapja :(.

Érdekesség még hogy Katy Perryt kiutálta a tesztközönség a felvett epizódból mert túl mély volt a dekoltázsa, így a Saturday Night live-ban állt bosszút a prűd szülőkön.

Könyvtároslánynak öltözött be egy elmo képével díszített pólóban feszített és a dekoltázst jól megmélyítették :D A két showműsor vezető arra próbálja ösztönözni hogy amikor gyerekeknek olvas fel öltözzön fel jó meleg, zárt ruhába :'D.

http://kep.index.hu/1/0/170/1702/17025/1702511_ba440f40d5eb80b3b3f75e6c34e3e43f_wm.jpg

-Érdekes linkek:

-Sok minden a Muppetekről


-Szezám utca lakói


-Szezám utca videók

Remélem tetszett a cikk és lekötött tiket mert engem sikerült legalább 5 és fél órára mialatt megírtam :D. Ígérem a következő cikkemben nem lesz ekkor a cuki faktor. XD
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ-4XKYsPMyLsp8TA0mRsYudEQjv2fV0ZjyxNIR-8_bUWkOSIAoQMFxfPQMIRfeCELkWWoEDu8udBQFDflL0Y7Xw3taqtnEN2x5QZj5ZiPuyMmnzvfCCqNXRfy6ZzT9_WQJPTqd5aYmq4/s1600/Sesame+Street.jpg

17 megjegyzés:

  1. Nagyon csíptem sráckoromban, de amúgy a mai napig megőrülök minden olyan cuccnak, amiben egyáltalán bábok vannak. Na jó, a Szezám utcából mondjuk tényleg kinőttem, de a Vitéz Lászlón még most is röhögök. Talán az utóbbi miatt bírom a prosztóhumort!:) A filmmel vannak fenntartásaim, ld.mit csináltak legutőbb Maci Lacival és a Törpökkel!:( De ha erőszakra és belső szervekre vágysz, akkor nézd meg a Meet the Feebles-t! Ez a Muppetnek egy atombeteg paródiája, ráadásul a Gyűrűk ura rendezőjétől.:)

    VálaszTörlés
  2. -Húsbavájó:

    Hú ezt nem vágom na akkor meg is nézem és majd írok róla nagyon köszi érte! :D

    Amúgy az új filmmel nincs baj nem 3D-s meg se néztem volna ha az. Most tervezik hogy 2013-ra lesznek 3D-sesítve és akkor tuti nem fogom meg nézni egy darabot sem :(

    VálaszTörlés
  3. Ha még csak a CGI lenne a legnagyobb baj, de ezek a feldolgozások még pluszba kurvára nem is viccesek, hanem egyszerűen gagyik.:( A mai halivúdi filmek legtöbbjéből bezony hiányzik a kreativitás (ld. remake-ek, retróhullám, folytatások ). De hát ez a sorozatgyártás átka...

    VálaszTörlés
  4. -Húsbavájó:

    Áh ezeket meg sem nézem amúgy :O

    VálaszTörlés
  5. Nekem soha nem jött át ez a kér műsor! De elolvastam cikket :D

    Reméljük , h életfogytiglant kap a pedofil...

    Húsbavájó:
    Hát nincs kreativitás már ma , mert megnéztem , h idén milyen filmeket adnak le a mozik , és a fele az folytatás! Ebből kettőt nagyon várok az Amerikai Pite 4 és a Horrorra akadva. És ezzel ki is fújt!
    Sajnos ritkán lehet már jó filmet látni és szerintem már mindegy milyen kategóriát nézünk :(

    VálaszTörlés
  6. -Black Butterfly:

    Köszi :DDDD Azt amúgy én is remélem :O.

    VálaszTörlés
  7. áááááá Szezám utcát imádTAM, pár éve viszont már nem olyan jó, kissé erőltetett, meg ugye már bele vonták a számítógépet is..

    De gyerek koromban imádtam, és féltem a nagy madártól valamiért, olyan különös és fura volt meg a lába meg a tollpihék a fején :O ő volt a legkülönösebb. Süti szörny is klasszikus meg mind!! még nagy plüsseim is voltak! Meg pólóim is- amiket már nem tudom kiknek adogattam meg kidobtam- bárcsak meglenne még XDDD

    A muppeték is jók, de valahogy sokkal fárasztóbbak, meg komolyabb a sztori is.

    Úgyhogy nálam tuti befutó a szezám utca! meg a dalok amiket megtanítottak! ^-^

    nagy madáááár!!

    3D...valamiért nekem nagyon nem jön be ez a 3D világ...valahogy nem érdekel. mondjuk szemüvegesként nem is nagyon jön át nekem a 3D- sok szemüveges nem látja rendesen. De még ha látom is néha akkor sem érdekel úgy kifejezetten, valahogy nem mozgat meg hogy összepisiljem magam..

    VálaszTörlés
  8. -Neo:

    Szerencsére nem láttam a számítógépes részeket! :)

    Rühellem a +D-s meséket és egyre több van szerintem az kb. meggyalázza az egész rajzfilmekkel kapcsolatos fogalmakat :(

    VálaszTörlés
  9. A pedofíliától boáznom kell...
    A cikkről egyébként beugrott a Fur Tv, ez is afféle Muppet Show, csak nem gyermekeknek :)
    http://www.youtube.com/watch?v=M5eGLUS04CU
    (magyarul is feltöltötték youtube-ra, csak szarfos minőségben)
    Zsófi

    VálaszTörlés
  10. -Zsófi:

    jaj vágom láttam párszor az mtv-t nagyon cuki a Furtv :DDD Biztos Ncore-on fent van az összes majd csekkolom :D

    amúgy ha akarsz még jobban idegeskedni a pedofilokon akkor keress rá a pedofil papos cikkere. :( Azt mialatt írtam kiakadtam ja és van még egy cikk a Holland pedofil pártos az is durva.

    VálaszTörlés
  11. Jaja biztos letölthető!
    A pedofil papos cikket olvastam, de a jóból/rosszból sosem elég :Đ Ha jól emlékszem, annál volt egy Father Tucker the cild fuckeres videó...? Legutóbb vmi reality csatornán volt egy The Family nevű pedofil szektáról dokumentum film, hát az is elég rideg volt.
    Zsófi

    VálaszTörlés
  12. -Zsófi:

    Már megvan! Megnézem amint lesz rá időm! ^^

    Hú azt nem vágom miről szólt? :O Jaja raktam ki Tuckert igen XD

    VálaszTörlés
  13. Zsófi: A Fur tv tök király!:) A metalsulis rész a legkarajabb.:)

    VálaszTörlés
  14. Nekem erről a szektáról a Children of God ugrott be. Egy keresztény szekta, ami szabad szexualitást hirdetett. (Már ez is hihetetlenül hangzik!) Szóval a kommunájukban mindenki dugott mindenkivel és időnként egymás gyerekeit is molesztálták.

    "Engedjétek hozzám a kisdedeket!"- még mit nem?!:O

    VálaszTörlés
  15. Fú ezeknek utána fogok járni szeretem felbaszni magamat :DDD

    VálaszTörlés
  16. húsbavájó, Kígyófi Káinné:
    WTF, akkor ez a Children of God valami konkurens szekta lehet :D, mert ennél a The Familynél is hasonló volt a program...Isten és Jézus nevében, családon belül zaklatták a gyerekeiket, pl. apuka a kislányt, anyuka a kisfiút és közben hirdették az igét, egészen tinédzser korukig vagy talán még tovább...elég sok családot belevontak ebbe az egészbe és sok követőjük lett. A dok. filmben erről volt szó, illetve az egyik srácról, aki ebbe nőtt fel, de aztán sikerült megszöknie a szerelmével és normális életet kezdtek, de a srácban forrt a düh és elhatározta, hogy kinyírja az anyját...végül a mutert nem ölte meg (nem találta), de ha jól emlékszem saját magát lepuffantotta...
    Azért elképesztő, hogy Isten nevében mennyi bűnt elkövetett már az emberiség.
    Zsófi

    VálaszTörlés
  17. -Zsófi:

    Lol versenyeznek a porhanyós gyerekseggekért, de beteg O___O....

    Hát igen Isten kialakított képe jó kis búvóhely az emberek egojának :(

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: