2013. május 7., kedd

nE0: Modern kori disszidáltak - Szétvert országunk mementói


Modern kori disszidáltak
- Szétvert országunk mementói


Talán sokan nem értenek egyet, nem is kell. Talán sokakat nem érdekel, nem érint vagy esetleg túlságosan is. Lehet indulatkeltő, lehet csak egy végtelen unalmas hömpölygés. De ismeritek a mondást: kinek nem inge…nem veszi magára. Gondolatot ébreszt vagy felháborít? Gondolatmenet rólatok, róluk vagy mindannyiunkról. Ma 2013- ban.






OFF: Réges- rég nem írtam nektek semmit sem, ez csupán azért van, mert a mostani munkahelyemen pár hónapja az a módi, hogy hajnalban kelés- este hazaérés. Nincs időm irkálni- de ma kivételt teszek, s ahelyett hogy normális emberi dolgaimat végezném az egyetlen szabadnapomon, órákig itt vertem a klaviatúrát. Sajnos a saját cégünk üzletének elindításához fcking 5 aláírás szükségeltetik…Szóval 5 emberre kell még várnotok, hogy legyenek végre megint rendszeresen érdekes dolgok itt, bizony jó sok mindenről lemaradtunk. Fejben naponta megírok nektek vagy 2-3 cikket, de ez csak az éterben lebeg és nincs egyéb fizikális lenyomata.



De térjük vissza a mai témánkhoz, a modern kori diszidáltakhoz. Nagyon érdekes megvizsgálnunk a szó eredetét, ami a latin dissidare szóból ered- ami összeveszést és külön táborozást jelelent. Manapság egyre több embertől hallani, hogy bizony dobbantani fog, ha lehet minél hamarabb, tehát összevesz és külön táboroz honfitársaitól.



Ez persze nem gond, mindenki azt kezd az életével és testével, amihez csak kedve szottyan, de hazánkat elhagyni szándékozók legtöbbjének fogalma sincsen nemhogy az élet, de saját lényének mibenlétéről sem. Még mindig az egyik kedvenc jelmondatom a Neuroticos „Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy..” ami mindig is aktuális lesz mindazokra, akiknek soha világ életükben nem formálódott még saját kis gondolatuk a saját kis fejükben, csak mások kikiáltott véleményét hangoztatják sötétségben fényt hozó individuumként.

Mondhatjátok, hogy de a mai fiatalok? De kik azok a mai fiatalok? Mindenki fiatal a nála idősebbek szemében. Tehát fölösleges mai fiatalokról beszélnünk.


 ---

KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS
ÉS A
„HONYNÉZŐKI?”



Beszéljünk inkább azokról, akik a jövőnek vágnak neki, friss zsenge ostoba és fölöttébb naiv világ- és énképükkel. Elég csak végigsétálni az utcán, és a kölykök- akik úgy néznek ki 14-16 évesen, mint más kiégett, szétkokózott alkoholista ifjonc partiribanc avagy férfi partiállat. Nem kell megkérdezni őket, mik a terveik az elkövetkezendő évekre, hisz sejthető- mindannyian Angliába tartanak a legtöbben a büfédiploma elvégzése után közvetlenül, vagy még az előtte. 




Mert mennyire jó volt ott nyaralni 4 napig, hogy mennyire más minden, meg mennyire sokkal jobb és szebb minden, meg ott milyenek az emberek és minden de sokkal jobb, mint itt, jól élnek az emberek és senkit nem érdekel, hogyan nézel ki, kolbászból van a kerítés, azt teszel, amihez csak kedved szottyan és amíg az erődből kitart. Bulik bulik hátán, új helyek és arcok, barátok, haverok és szerelmek. A lehetőségek tárháza vár, amikor már 16 évesen kinőtted Budapest által kínált minden lehetőséget, minden utcasarkot és bokor alját, teret és kocsmát, partyt és balhékat. Többen ismerik az arcod – meg a tested- mint akiket te magad fel tudnál idézni magadban, csak rád köszönnek már megint az utcán minden nyavalyás kapualjban belebotlasz valakibe, amikor csak sietsz valahová meg mindenki bejelöl és azt állítja ismer és végül kiderül, hogy valóban ismered őt. Nincs semmi új, ami itt rád várna, és kint az ismerősök mind jól élnek – vagy legalábbis ezt hangoztatják- bulis képeik vannak, érdekes dolgokat élnek meg, amiket itt te ugyan soha.

Ezt sajnos tapasztalom nap, mint nap, kézfejtől nyakig kitetovált 14 éves kislányok és menő 16 éves fültágítós divatos - kissé lányos- ruhájú csontsovány fiúk. Nem zavarja őket a külsejük, hisz  „Kimegyek Angliába.” – ebből a két szóból álló állítással el van intézve minden és megnyugtatják önmagukat és környezetében élőket- akik valószínűleg ugyanúgy kimennek majd velük.

"Neked a divat mondja meg hogy ki vagy.
Neked a divat mondja meg hogy ki vagy?"


Elnevezhetnénk akár divat-disszidálásnak is. Hm. Ám legyen.


--- 


A DIVAT - DISSZIDÁLÁS



Jelen helyzetben azokról a fiatalokról van szó, akik 14 -16 évesen olyan élettapasztalatokkal rendelkeznek, hogy bővel kielégíti a jövőképüket a „Kimegyek Angliába.”- szópárosítás. De hogy valóban eljutnak-e valaha Angliáig- nos az talán egy másik történet.

Természetesen meg kell említeni azokat is- mielőtt kikérik maguknak- vannak olyanok, akiket nem a hormonjaik és a tini-ideák diktálnak a szigetországba, hanem a biztos és nyugodt megélhetés reménye persze a kemény munka fejében. Akik normális életre vágynak, egy lakásra vagy házra kis kerttel, biztos munkára a családtervezéshez. Akik tudják, mindennek ára van és mindenért fizetni kell. Minden pénzbe kerül, és ezen forrás eléréséhez vezető út nem anyu- apu zsebéből ered, hanem a mindennapi verejték és kifulladás az ára a társadalmat felépítő gigász füle mögötti apró és igencsak pótolható hámsejtekként.

Egy kora este egy teaházban a következőt csíptem el a szomszédos vihogástól remegő asztaltól: a leány vigyorogva mutatta, mi maradt az aputól hétvégére kapott húsz ezer forintjából- kb. kettő ezer forint. Mindezt péntek délután, egy teaházban 2 db vizipipa mellett egy csorda hason-korú- szőrű társaságában. Kb. 14 éves volt.

Talán ne is foglalkozzunk a fiatalkori felelőtlenségről- majd beleverik a pénz értékét- vagy nem, ha eddig nem sikerült. A sztoriban a lényeg az, hogy 14 évesek hada pipázgatott. A pénz - pénz, tudta jól ezt a hely tulajdonosa, biztos ezért nyújtott nekik 18 éven felülieknek szánt szolgáltatást. Ám legyen.

 ---

A NAGY
SZÍNES MATRICA ALBUM



A szülőknek nincs
idejük a kölykeikre.
De sok mindent mást is kapnak még a kiskorúak, ami nem nekik lenne való. Nevelést egyre kevesebben. Persze tudjuk, a mai társadalom elbutított, a kölykök egyre ostobábbak- meg persze a szüleik is, akik valaha gondolkodó lényeknek számítottak, ám a számlák, a napi robot mellett szinte semmi idejük odafigyelni a bambínóra, tudjuk jól, ez mind a nagy terv része, amit a nagy testvértől kaphatunk. Irányított droid társadalom a szabad akarat illúziójával- de ez megint egy másik történet.

Most azokról van szó, akik 14 évesen rommá tetoválják magukat, olyan hatalmas eszmékkel, jelképekkel és semmit mondó divatos látványosságokkal, amik az életüket jelentik most, de egy- két év múlva már teljességgel megszűnnek létezni számukra, mert talán a lényükké válik, a semmit mondó lényükbe épülve. 

A legtöbb tetovált megbánja a tetoválásait- talán csak az aktualitásuk elvesztése miatt. Nem nem varratnának- csak mást varratnának.

Mielőtt megsértődnének a nyakig tetováltak, itt azokról van szó, akik 14-16 évesen már egy egész életre teleszínezték a bőrüket a divatos mintázatokkal. Egy tetoválásnak jelentése kell hogy legyen viselője számára, nem pedig a külvilág felé- mert húú de jól néz ki, de fasza, de vagány, de menő. Nagyon kellemetlen lehet a nyakig tetováltak számára, amikor kimegy a mintájuk a divatból és más lesz az aktuális, persze ott lesz az átvarrás meg a lézerezés lehetősége.

Tehát nem fogom fel ésszel és megmagyarázhatatlan jelenség számomra, ha egy 14-16 éves fullig kimaxolja bőrfelülete minden apró redőzetét. Biztos benne van elmúlt élete minden érzelme és emléke.


18 év alatti személyt megint csak tilos tetoválni - persze apa- anya engedélyével de- de ez nemhogy a nagy szalonokat nem érdekli, de még a sufni- tetkósokat sem. Bizony, ma két igazán divatos szabadidős tevékenység létezik, tetoválni vagy modellnek lenni. Ez megint csak egy másik téma, és talán a karaktereket sem érdemli meg- ez egyszerű felszínes 21. századi külcsíny.

Mindenki a legjobb döntésének véli...
legalább is egy darabig biztosan.
Mindenki tetováló „művész”,  csak sem képzettsége, sem pedig térbeli érzéke, művészi adottságokról pedig még a Viva Tv-n meg a Metal Hammer-ben, sőt még a Mondo- magazinban is csak balladai homályon át hallott. Mehet egymásra a tetkó, minél több és színesebb, annál menőbb. Hol vannak ezeknek a gyerekeknek a szüleik? Ja igen, robotolnak. Hogy legyen a gyereküknek húszezer forintja hétvégén, de ha az nem is, akkor új drága cipő, meg okostelefon. Tudom, nem mindenki van jó anyagi helyzetben, s a fiatalkorú nyakig-tetováltságról is a szülő- gyerek kapcsolat tehet. Ha lenne kölyköm, nem zavarna, ha fossá tetoválná magát- de nem 15 évesen, amikor taknyos fejjel igaznak véli a nagy ideákat és fogalma sincsen még az életről. Érettnek kell lenni egy életre szóló döntéshez- haha persze mindenki érettnek gondolja magát hozzá abban a korban.

Gondolom itt is jön majd mindenki, hogy bizony ő a lehető legjobb döntést hozta, amikor telerajzolták a testét, mekkora szarjancsi is vagyok. Ám legyen.

Egy műalkotás

No mercy - no comment.

---


A LEGEXTRÉMEBB DOLOG
EGYÉNISÉGNEK LENNI.
AZ EGYÉNISÉG EGYEDISÉGGEL PÁROSULT A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN, NAPJAINKBAN PEDIG AZ EGYEDISÉGHEZ SAJÁT MINTÁZAT TÁRSUL.

ÉLJ  GYORSAN ÉS HALJ MEG FIATALON-
AHOGY AZ ESZME VALLJA.


Egy "esélyes" friss diplomás pályakezdő.



DE 14 évesen ne mondja már nekem több kölyök, hogy a kézfeje és az ujjai azért vannak feliratozva és szétvarrva, mert „Kimegyek Angliába.”. Miért? Ott nincs az embereknek szeme? Ott nincs előítélet? Nincs rasszizmus? Ugyan már!! Mindenki a kibaszott külső alapján ítéli meg a másikat! Mert nem vagyunk állatok, hogy egyből egymás seggét szagolgassuk, mennyire szaros vagy miféle hormonokkal és faggyúrendszerrel vagyunk megáldva, s egymás jóságos szemébe kell pillognunk, ha látni akarjuk a másikban rejtező szörnyet vagy a jóság aprócska szikraját. A kézfej- kicsi lányok és fiúk- az egy olyan hely, ahová soha de soha nem érdemes tetoválni, mert nem lehet takarni, éppúgy mint a fejet, és bizony mindenki megy hivatalba, orvoshoz vagy bíróságra vagy állásinterjúra, és ott nem épp jó pont egy tárogató pina, vagy haláltetkó, vagy épp a sex –drugs vagy life- death menőség halálfejekkel, meg kifordult szemű zombikkal, meg meztelen haldokló gésákkal kibuggyanó kígyókkal a szájukban.

Persze éljünk a mának, miért foglalkoznánk a ránk szegeződött tekintetekkel, vagy a megvető pillantásokkal, amikor a saját kis közösségünkben menők lehetünk még akár 3-5 évig is! Hisz ez egy életérzés, és ezt mindenkinek meg kell tudnia, kreatív szellemek vagyunk és épp „Kimegyünk Angliába.”!



---


BODYMOD


Talán megfigyeltétek az elmúlt jó néhány év „fültágítós- mániáját”, amikor minden kölyök mindkettő de túlnyomó részben fél fülén csészealj méretűre tágította a fülcimpáját, és az volt a menőbb, kinek van több hónapja tágítója, és kié a nagyobb! Nos talán azt is láthattátok, hogy az elmúlt 1-2 évben rengetegen varratták be a füllyukukat, mert szerettek volna munkát kapni. Voltak akik egyszerűen elunták a hóbortot. Megbánták fiatal fejjel csinált dolgaikat. Persze reméljük a fejük fölött átzúduló divat-hullám nyomai nem hagytak foltokat lelkükön, úgy mint az akkor kötelezően bőrre feltolt ábrák és eszmék.

Azt hiszem túlpörögtem a tetoválós témán, de remélem megértitek, nem a tetoválással és a tetováltakkal van bajom, hanem a felelőtlen tetoválással és a felelőtlen tetováltakkal. A tetoválás is lehet szép, érzéki és gyönyörű is. 

„Megyek pénteken tetováltatni!!”
„És mit fogsz magadra varratni??”
„Nem tudom, majd ami ott megtetszik.”

...vagy amit rajzolnak és jól néz ki, vagy ami már másnak is van pont olyat. Persze már nem lehet semmi újat kitalálni- de azért erőlködjünk már egy kicsit… De amúgy kurva mindegy, legyen szép színes meg baró, amúgy is „Kimegyek Angliába.”








  

  

 



Ő se lesz már felsővezető.
öööö hát jó.

---



NEM VAGYUNK KÜLÖNBEK ÉS
MINDIG VAN LEJEBB


Térjünk vissza fő témánkra, hogy a tinik kiáramlani szándékoznak a szigetországba. Nem máshová- pont oda. Akárkit kérdezek, hogy hová-  szinte 100% azt mondja London, elvétve Cambridge- be szeretne menni. Több tucat kivándorló ismerőseim közül egy, azaz egy Ausztriában él, kettő Írországban volt, egy pedig Svédországban.

Miért London? Miért épp London? Ez Európa és egész világunk legtökéletesebb fertálya?? Alá írom, Skócia messze menőleg gyönyörű hely ezen a mocsok áztatta bolygón, de miért kell a fiataloknak Londonba zsúfolódniuk? London. A modern kor mekkája, tele rasszokkal, erőszakkal és túlfűtött indulatokkal és reményekre éhező fiatalokkal. Több százezer magyar él kint, és ki tudja hány százezer minden- féle népség. Persze tudjuk, valahol jól csinálja az ország, beengedi a munkaerőt, tolják a pénzt az államba, perkálnak a nyugdíjasoknak stb stb… ne menjünk bele most a gazdaságpolitikájukba…

Persze vannak rémtörténetek és csoda esetek, munkavállalókról, akik magasra repültek kemény munkával, vagy magasról estek pofára, esetleg lentől csúsztak még lentebb. Most nem erről lesz szó, tele vannak a különböző szájtok a sztorikaikkal.

Engem az a kijelentés érdekel, hogy miért van az, hogy mindenki azt mondja, az angolok nem szeretnek dolgozni. Oké, nem vagyok ott, nem tudom, sőt mélyebben nem is járok utána a dolognak, csak józan paraszt ésszel belegondolok- ott is vannak fiatalok, ott is vannak pályakezdők, és bizony kurvára elegük lehet a beáramló sok ezerből, aki fele annyiért megcsinálja azt szakképzés nélkül, mint ő a papírkájával. Itt most megint sok oldala van az éremnek, de nem hiszem el, hogy az angoloknak nincs elegük a beáramló rasszokból! Anglia egy olyan multi- kulti ömlesztő hely lett, ahol talán a világ összes nemzete egyesülni látszik. És ne mondja senki, hogy ezt egy hazafi, egy született angol ne venné rossz néven.

Csak gondoljunk kis hazánkba, amit már Judapest néven emlegetnek. A belvárosi lakásokban külföldi fiatalok laknak ösztöndíjjal, támogatással- miközben a magyar vidéki (esetleg felvidéki vagy határmenti) fiatalok többségének nincs lehetősége normális intézményekben közép- vagy felsőoktatásban részt venni. Nekik nem fizeti az állam a lakásukat… A segélyrendszert meg inkább hagyjuk…mert  ez meg megint csak egy más történet.


A lényeg az, hogy szerintem nem kellene azt állítani, hogy igenis, aki angol lusta dolgozni. Már hogy a faszomba ne akarna dolgozni? Ott nincsenek pályakezdők? Családok? Munkanélküliek, akik szart is lapátolnának? Csórók vagy szakképzetlenek? Gondoljatok bele, ti akik elmentetek innen, miért is mentetek el? Mert nem volt élhető az, ahonnan jöttetek. Arról nem is beszélve, hogy itt is vannak pl. afrikai bevándorlók is, akik a büdös magyar munkát is megcsinálják, mert szarabb nem lesz, mint ahonnan jöttek. Mindig van, akinek szarabb még nálad is a helyzete. Angliában is élnek szegények és rászorulók, éppúgy mint itt, meg a világ minden nyamvadt táján. Itt pályakezdők jelentkezését várják- többéves szakmai tapasztalattal… Ma is ugyanez megy, ha van ismerősöd, jó munkád lesz. Vagy olyat vesznek fel, aki 80 ezerét megcsinálja szarul azt a munkát, amit neked a profi munkádért alsó hangon 280-ért kínálnak- ez utóbbi épp saját tapasztalat. Megjártam én is már a hadak útját nem egyszer. A pénz az úr, ez a 21. század. 

Mindig van lejjebb és szarabb. Mindig.


---

BILLOG



Jut eszembe mellékesen 21. század- ellenőrzött társadalom, rendőrállam. Ugye volt a főpróba a kutya- chipelés, és már megy az emberek chipelése is. A sok hülye meg örül neki, hisz minden egy helyen lesz- bele értve a pénze is. Ha rosszat teszel- BAMM kitörölnek a rendszerből egy gombnyomással és megdöglesz, mert nincs virtuális pénzed, sem társadalombiztosításod…- ez megint más téma, de nekem a tetoválásról és a nyakig- tetoválásról mindig ez jut eszembe. Lehet paranoid vagyok- de a tetoválás egy jel. Egy egyedi jel, amiről bármikor bárkit be lehet azonosítani. Egy billog. Megjelölöd magad. Belevarrod a bőrödbe, nem tudod eltitkolni soha. Anno rabszolgákat billogoztak- most az emberek saját magukat. Divat lett a tetoválás- divat lett megjelölni saját magad, hogy soha semmilyen körülmények között ne tévesszenek szem elől. Előnye, hogy a hullák beazonosításakor már fölösleges a fogászati szakvéleményt megvárni. Elég csak a felpüffedt test lila bőréről leolvasni az információkat.

"Megsárgult lassan a házatok falán
Minden, ami választható,
De én nem írok semmit magamra…
De én nem írok semmit magamra…"

Ez egy nagyon ideillő gondolatmenet Kispálságtól. Sok okosságot mondanak, bár ezek a bölcsességek elegendően túlcsordultak anno a 15 éves fejemen, hogy ne érdekeljenek tovább ékesszólásukkal a szeretett 21. századunkról az első sorból nézve.


---


KIMEGYEK ANGLIÁBA
AZ UZSONNA UTÁN



Már tudjuk, Angliában nincsenek előítéletek. Lehet fejre és kézfejre meg ujjakra tetováltatni. És az élet is egyszerű.

Azok a fiatalok, akik kimenni vágynak, először kivágnám őket otthonról. Hogy megtudják, milyen amikor nem anyu mos, vagy nem apu ad pénz a Mekire. Léteznek ugyanis közüzemi számlák, adórendszer, étkezés és ruházkodás,  tömegközlekedés, orvosi ellátás és egészségpénztár. Persze mindezt nem tudnák fizetni, hisz itt nincs munka számukra, sőt képzettebb, tapasztaltabb munkavállalóknak sem. De ezek biztosan nincsenek Angliában, hisz ott arany- élet van.


Alapból nem értem ezeket a kölyköket, hisz miből mennek ki az iskola befejezése után? A diákmelóból félretettek két Morrison’s között?  Vagy a szüleik fizetik nekik a kijutást? Mert szerintem az sem ingyen van, sem a lakás, sem hogy zabáljanak. És milyen munkát keresnek? Mit fognak csinálni? – nekik mindegy. De gondolom nem tetszene a szart pucolni vagy mosogatni- persze tudom, a legtöbben alulról kezdik- de azok a fiatalok, akinek a segge alá van tolva, soha nem takarítottak maguk után, mert Huanita megtette helyettük, akik nem tudnak főzni sőt mondok jobbat- fogalmuk sincsen egy „felnőtt” mindennapi menetred- szerű teendőiről és kötelezettségeiről, mi a francot akar csinálni? Persze vendéglátás...biztos jól mutat a kéztetkó, miközben tálcán viszed ki a rendelést és visszatükröződik a haláltetkó a fehér porcelán csészén, vagy a húsleves felszínén. Ja tényleg, ez a Meki konyhán nem látszik. Hol lesznek a várva várt bulik, ha reggeltől estig dolgozol?


A multinak végül is mindegy.
Fogyassz nála és dolgozz neki!


---


HELYTÁLLÁSRÓL - HAZATÉRÉSRŐL


Szó szó, nekem is van több ismerősöm aki kint dolgozik. Takarít, konyházik, mekizik, vagy csomagokat hord, kőműves, gyári munkás, benzint tankol. Eddig még egyik se jutott igazán feljebb, mint tervezte de nem kételkedésből mondom, szorgalommal és kemény munkával bármit el lehet érni. Nekik még nem jött össze. Jobban élnek annyiból, hogy ki tudják fizetni a lakásaikat. És kajára is jut, nem hónapról hónapra élnek mint idehaza. De ennyi. Hiányoznak nekik az itteniek. A család. És nincsenek, vagy alig vannak barátaik. Sok az idegen. Sokat gondolnak haza és azokra akiket idehaza hagytak. A barátok, a helyek, a megszokott rutinos és rendszeres pillanatok, amiket együtt töltöttek, amik olyan unalmasaknak tűntek- akkor.

Sokan úgy vannak vele, hogy kimennek, megvastagszanak és hazajönnek. Zsebből lakást vásárolnak, majd belevesznek a Pesti fertőbe újra- hisz itt munkát kell találniuk. Tökéletesre maxolt angoljukkat és tapasztalatukkal erre nagyobb esélyük is van, sokkal több mint hazai kortársaiknak, szülés után visszatérőknek, vagy a pályakezdőknek. A munka nem lesz kevesebb, csak a  fizetésük.


Vannak akik megállják a helyüket és megtalálják magukat. Család és miegymás. De nem hiszem, hogy valaha elfelejtik, honnan jöttek. Senki sem felejti el fiatalkora pillanatait a szíve mélyén.


---


SZAR EZ AZ ORSZÁG


Van benne igazság- valahol van. El van baszva ez az ország, mégsem hagynám itt, még ha szart is kiszívják belőlem nap mint nap. Nem a turulmadár sivalkodik belőlem, de magyar vagyok. Ide születtem, és nem mennék el. Nem tudnám elviselni hogy idegen országban idegenek karattyoljanak körülöttem. Nem szeretem az embereket, egyre inkább nem, de akkor is itt élek, és ez az otthonom. Egy országot nem a vezetőiről kell megítélni, lényegtelen kik „uralkodnak”, milyen párt van hatalmon, ezek csak bábok, mint minden más politikus és párt. Nem ők felelősek hazánk széteséséért, hanem a megnyomorított emberek. Az emberek pedig az irányított társadalom apró jelentéktelen pöttyei. A nagy tesó játékszerei és eszközei.  Itt kezdődik a probléma, nem Magyarországon.

Az ország nagyon régóta lefelé tart, de mélypont volt az Unióba való belépésünk, hisz ez egyenlő volt a gazdaságunk lefejezésével. Hiba volt. Ha kilépnénk…de az is mindegy lenne, a felsőbb hatalmak bizony  a tökünkre lépnének így is- úgy is. A gazdaságunk több mint mennyei lehetne. Talán egyedüli a világon, ahol minden van és szinte minden megteremne. Iható víz. Zöldség, gyümölcs, és minden földi javak, vas és szén, még gáz is. Soha de soha nem voltunk az Unióra utalva- max a telhetetlenek a pénzek elharácsolása miatt. De jól leépítették és eladták a gazdaságunkat, lásd külföldi vegykezelt finomságok a multiknál, kis gazdák a piacon. Őket úgy hívom- Hőstermelők. Nem őstermelők, annál többek, hisz kibírták az elmúlt éveket.. Ugyan miért is zárták be a 80-as években a bányáinkat? A lábunk alatt a gazdagság a lábunk előtt a padlón meg a gazdaság.

Nem a kormányokat meg a hétköznapi emberek taplóságát kellene felelősségre vonni azért mert „Kimegyek Angliába.”, hanem az irányító hatalmat kellene meglátni, ami megdönti a létünk biztonságát.


---


MAGYARSÁG


Nem akarok politizálni. De a magyarok soha nem voltak széthúzó nemzet. Egyszerűen ezt plántálják belénk, ezt nevelik a kölykökbe- „Kimegyek Angliába.” - Magyarországról menekülni kell. Honnan erednek a gondolatok, amik már mindannyiunk részévé vált? Olyanoktól, akik ezt akarták elérni, más nemzetek népeitől, akik közénk vetődtek és széthúzást meg gyűlöletet szítanak.


Talán össze kellene szednem a gondolatmenetemet, mert nem tudni honnan indul és hol végződik, csak hömpölyög bennem az egésze, de nincs sem eleje sem vége, csak egy gomolygó gondolat, ami csak egyre nő és terebélyesebb lesz bennem és próbálom átadni nektek a lényegét. Elüldözik a fiataljainkat, akik mosolyogva mennek el az ismeretlenbe. Vissza nézvén a legtöbben még köpnek is egyet, mindazokra, akik nem tartottak velük, s inkább próbálnak helyt állni posványos és ingoványos kis hazánkban.

Kimegyek a Duna partra, és nézem a folyót, ami kettészeli az országomat. Magyar szavakat hallok elszórtan a külföldiek fecsegésén és rikácsolásán át. Megállok a piros lámpánál, amin minden külföldi gondolkodás nélkül átsétál. Remélem akik kimennek, magyarokhoz méltóan képviselik hazánkat – bár tudom, a legtöbben megvetik a magyar népet. Szomorú, hogy büszke nemzetünk idáig süllyedt. Nincs párja a magyar népnek. Gondoljatok csak bele, a világ minden nap miattunk él úgy, hogy meg sem fordul a fejükben, hogy megkönnyítettük az életüket. Nektek megfordul? Lehet én vagyok csak ilyen, de bennem megfordul és egyre gyakrabban, nap mint nap, akár többször is, hogy magyar vagyok és mi mindent tettek lehetővé számomra az őseim. Én büszke vagyok az őseimre. Amíg a politika meg nem követelte nagyapámtól, a nevemben is több magánhangzó és nemesi „y” végződés is akadt. Mindig magyar voltam, és az is maradok.

A teljesség igénye nélkül, hogy ti is büszkék lehessetek a magyar őseitekre, talán emlékeztek rájuk, ha máshonnan nem, iskolás tanulmányaitokból: C- vitamin, gyufa, számítógép, csuklósbusz, rádió, hanglemez, Tv, izzó, villamosvasút, váltó, Richter és Béres gyógyszerei, szennyvíztisztítás, nyugtató, kondenzátor, kávéfőző, napenergiával fűthető ház, floppy, atombomba, hidrogénbomba, Basic programnyelv, golyóstoll, hangosfilm, filmfelvevő, helikopter, gáz- és vízturbina, nukleáris láncreakció, porlasztó, részecskegyorsító, szódavíz, transzformátor, hologram, fényképezőgép…stb stb... arról  nem is beszélve, hogy jelenleg a 3D technológiáját is magyar tudósok maxolják ki rendesen.

Egyetlen más nemzet nincs a világon, aki ennyi mindent tett volna le az asztalra, mint mi.

A magyar nép túl okos és bizony az elnyomás felismerésének legkisebb lehetőségét sem szabad nekik hagyni, mert egy olyan nemzet vagyunk, akik oly kreatívak, hogy bizonyosan megoldást találnának mindennemű elnyomás ellen.

Tönkre kell tenni a gazdaságot, elidegeníteni az embereket egymástól, létbizonytalanságot teremteni, félelemben élni számláktól, munkahely elvesztésétől. Elbutítani a fiatalságot, elidegeníteni és csírájában megölni bennük a hazai élet utáni vágyuk legkisebb szikráját. Az önálló gondolat megszületését beléjük fojtják, hisz mindenre választ ad a Nyugat adta kényelem és biztonság.

Mi vagyunk az egyetlen nemzet, ahol ciki és kellemetlen a saját nemzeted zászlaját, címerét viselned. Lánykák rohangálnak angol lobogókkal a mellkasukon, és amerikai zászló mintájú nadrágokat hordanak. Itt megvetés vár, ha magyar zászlód van esetleg kiteszed a házadra. Akkor már nacionalista vagy, erőszakkal a bicepszedben. Máshol tisztelik a hazafiakat, van ahol minden nap tisztelegnek a lobogójuk alatt. A mai kölykök még a magyar Himnuszt sem tudják.


---

ÁLDOZAT ÉS VESZTESÉG


Mindenki, aki csak „Kimegyek Angliába.”, valójában áldozat. Vagy az agymosott reménytelenség áldozata, vagy a megélt számukra megteremtett létbizonytalanság menekülő áldozatai. Remélem ez utóbbiak közül akad majd olyan, aki szeretettel is tud hazájára gondolni, esetleg egyszer hazatér. Becsülettel gondol hazájára és nem csak a „blahás c*gányok”, a fegyvert áruló „keletis arabok”-ra meg az „átlagproli”-ra emlékszik. Az agymosottak csoportja pedig remélem elszégyelli egy napon magát, hogy hátrahagyott egykori honfitársait megvetéssel kezeli, csak azért mert ők „maradtak” és kitartanak.


Mindenki, aki csak „Kimegyek Angliába.”, valójában hazájának vesztesége. Életerős fiatalok, akik nem kérnek a szülőországukból és leginkább mélyen eltemetnék magukban magyarságukat.

Szétvert országunk mementói.









12 megjegyzés:

  1. Amikor én 14 éves voltam akkor is azt terveztem,hogy majd suli után Angliában fogok élni és ez most 18 évesen sem változott semmit se,hogy okj után egyből irány Anglia.Sok mindenben nem értek egyet a nálam fiatalabb generációval,de azzal az eggyel igen,h külföldre akarnak menni hiszen ki akar itt maradni ebben az országban? Ahol a vak és kéz nélküli rokkant embert kinyomják a nyugdíjból,de a cigányoktól nem veszik el a segélyt hanem adják alájuk,hogy több gyerekük legyen...én mély szánalmas érzek ezzel az országgal és egyszerűen undorral tekintek rá hiszen nekem is volt álmom,hogy majd orvosi egyetemre megyek ,de mi lett vele? az olyanok mint Hoffman Rózsa és a többi idióta elvették tőlem..csökkentették az állami támogatást és még után a semmi pénzért kellene dolgoznom amiből elkellene tartanom magamat és ezek mellett vissza kellene fizetnem az állami támogatást.Most ott tartok,hogy elvették a céljaimat ,hogy ketté törték az álmaimat....LEhet,hogy hülyeségnek hangzik,de amikor kint voltam Londonban tényleg minden más volt és nem bámultak meg,hogy nézel ki és jelzem,hogy még pizsamban se néznek hülyének mert nem arra mennek,hogy nézel ki hanem,hogy mire vagy képes és mennyire vagy intelligens,bár az igaz,hogy tetoválások terén picit vissza kell fognod magadat,de akkor is ott annyi fizetést kapsz,hogy félre tudsz tenni a leendő életedre és új álmokat terveket tudsz megvalósítani később.Ott sem olyan könnyű az élet,de ha talpra esett vagy akkor nem nehéz.Én úgy gondolom,hogy inkább adózok a királyi család gyerekének mint Magyarországon a cigányoknak....


    *Jó volt megint olvasni már vártam mikor térsz vissza:)
    W.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Wondi! Öröm téged is itt látni! :)

      Nagyon rossz ezt pont egy fiataltól hallani, hogy mennyire megveti és szánja az országunkat. :( Nem az ország- sem pedig az aktuális kormányok nem tehetnek a "szar" helyzetről, mert nem ők hozzák a valódi döntéseket, csupán bábok, akik kiállnak a nép elé jó pénzért és őket lehet pocskondiázni. Mint minden más, ez is egy terv része, az is, hogy a magyarok gyűlöljék egymást és a hazájukat is. Véletlen nem létezik.

      Sajnálom, hogy az álmod nem teljesült, de soha nincs késő, ha valamit nagyon akarsz és el akarsz érni. Vagy lehet így kellett történnie és talán nem az lesz az igazi feladatod majd az életedben. Ki tudja? Mindenkinek vannak porba hullott álmai..és ahogy visszagondol az életére az ember, rájön, ha nem úgy történtek volna a dolgok, ahogyan- nem lenne az az ember, aki és nem lennének azok az emberek körülötte, akik a környezetében és vele élnek, a szerettei. Néha kemény, szörnyű és kellemetlen dolgok viszik tovább az útján- de ezek is az élet részei.

      A fiatal orvosok helyzete sőt egyáltalán a fiatal munkavállalók helyzete egyaránt nehéz. Minden magyarnak. De nem az a megoldás, hogy meggyűlölöd az országot. Egyszerűen csak össze kellene fogni a magyar nemzetnek- de mivel már sok az ostoba ember és a gerjesztett gyűlölet és indulat egymás iránt- ez nem mostanában lesz lehetséges. :(

      Én nem megyek el. És sokan maradnak hidd el-- furcsa lenne, ha kivándorolna az egész ország.


      Remélem- ha sikerül az álmod, és valóban kiutazol- nem gyűlölettel hagyod el ezt az országot, és nem gyűlölettel gondolsz majd rá. És gondolkozz jól előre, ne a vakvilágba menj ki, hanem biztos helyre.

      Itt egy kicsit lentebb például Sis hozzászólását láthatod okulásképp, és talán a blogjukban is olvashatsz érdekes dolgokat- tippeket! :)

      Jó egészséget és kevesebb keserűséget kívánok neked- ebben a keseredett országban. :)

      Törlés
    2. Igazából pont olyan vagyok,hogy mindent megtervezek szóval nem egyedül leszek kint hanem bátyámhoz megyek ki így nem lesz olyan nehéz:)

      Úgy mond én lemondtam az itteni életről ezért a jövőmet inkább angliába rendezném be aztán remélem ez sikerülni fog mert semmi kedvem Magyarországon maradni...

      Törlés
  2. Ami azt illeti részben egyetértek a cikkben taglaltakkal részben pedig eltér a kettőnk véleménye,de ez végül is így természetes. Angliával kapcsolatban én csak azt tudnám felhozni példának,hogy bár ott sincs kolbászból a kerítés,de ha kitartóan melózol akkor egy idő után szintet léphetsz amit itt ebben az országban kínkeserves szenvedések közepette sem tudsz kiharcolni. Ha netán munkához is jutsz akkor dolgozz éhbérért és örülj annak ami van. Ja és hozzáteszem a mai munkahelyek nem úgy működnek mint régen mikor a 20 éves elhelyezkedett egy cégnél és onnét ment nyugdíjba...
    A tetkó téma igazából elhanyagolható mert mindenki azt csinál a saját testével amit akar. Elvégre az a saját temploma és úgy díszíti ahogy kedve tartja! Aki böszme mintákat csináltat úgy is szenvedni fog eleget és jó tanulópénz lesz számára a dolog :D Az Illuminati szimbólumoktól meg kiráz a hideg sőt attól még inkább mikor a tudatlan consumer mit sem sejtve magára varratja mert ez vagány -.- Engem nagyon elszomorít mind a saját nemzetem tudatlansága mind a világ népességének az ébren alvása. Én meg itt állok jóformán egyedül és a hajamat tépem mert nem igaz,hogy értelmes emberi lényeket simán beszippantja a globális elit!!! Majd még írok csak annyira elkap ilyenkor a hév,hogy nem tudok kiegyensúlyozott ember módjára társalogni. Skinny voltam és joccakát (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Skinny! :)

      Igen, a helyzetjelentésed valóban helytálló.
      A tatkókra meg - mint írtam is- mindenki azt tesz a testével, amit szeretne, mert az ő felelőssége és döntése.

      Egy népbetegséget próbáltam körülírni és megragadni valahogyan, mennyire könnyelműen döntenek - ha döntenek egyáltalán- sokan a jövőjükkel kapcsolatban. Ezeknek a fiataloknak valójában elenyésző százaléka jut el valóban a szigetországba. A legtöbbjük "itt ragad" a gyűlölt helyen- lehetőségek nélkül :(

      Igen, nagyon durván megy a népvakítás, de legfőképpen az elmúlt 1-2 évben már nem is titkolják egyáltalán, az emberek arcába köpik lépten-nyomon és észre sem veszik!

      Törlés
  3. Érdekes cikk ez nekem, mivel nekünk már lassan 2 és fél éve, hogy "kijöttünk Angliába."
    Talán hajszálnyival a nagy disszidáló hullám előtt. Mi nem azért jöttünk, mert menekültünk valami elől, vagy mert nem volt munka, vagy mert kolbászból van a kerítés.. én egész egyszerűen szerelmes voltam ebbe az országba, Londonba, kiskamasz korom óta itt akartam élni, és a költözéssel egy álom vált valóra.
    Mi gondosan előre megterveztünk minden lépést, nem kis pénzzel jöttünk ki (bár visszagondolva a duplája is elfért volna), fix lakás volt, munkát meg találtunk 2 hét alatt, megjegyzem én azóta is azon a helyen vagyok, több, mint 2 éve.
    De tényleg ijesztő látni, hogy mennyi magyar jön ki nulla angoltudással, nulla pénzzel, valami nyomorult ügynökségen keresztül, buták, átverik őket, aztán jön a bejegyzés a határátkelő blogra, hogy itt mennyire szar, és bárcsak sosem jöttek volna ki. Na én erre azt mondom, hogy aki ennyire ostoba és ennyire felelőtlen, az megérdemli, hogy az utolsó fillérig elszórja a spórolt pénzét, ami lehet 300ezer ft is, de lehet simán 10ezer (mert én láttam ilyen embert, 30 fonttal a zsebében vágott neki a nagy kalandnak, aztán éhezett egy hónapig és a földön aludt egy haverja ágyméretű szobájában illegálisan)
    Én most 26 vagyok, a párom (immár vőlegényem, haha) 30 lesz idén, és azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy mi okosan és megfontoltan csináltunk mindent, sikerült beilleszkedni, mászunk fel a szamárlétrán, és itt képzeljük el a jövőnket is.
    Itt a blogunk, ha valakit érdekel:
    http://whylondon.tumblr.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sis! :)

      Drakulálok- boldogság, egészség!! ^_^

      Örülök neki, hogy teljesült az álmod- az álmotok, és összejöttek a dolgaitok. Természetesen rengetegen élnek kint azok, akinek szívük vágya teljesült ezzel.

      Az emberek hamarabb megemlítik a rosszat, mint a jót- akik boldogan élnek, nem fognak pocskondiázni szerte- széjjel, hogy hogy jártak, így általában negatív véleményeikkel hintik tele internetországot.

      Próbáltam valahogy leírni azt a meggondolatlan hamariságot, amibe nagyon sokan beleesnek- a felelőtlenségbe, amikor olyan célt tűznek ki maguk elé, aminek eléréséhez vehető utat egyáltalán nem látják, sőt bele sem gondolnak, miként lehetne elérhetővé tenni.

      Nagyon nehéz saját lábon megállni, nemhogy ezt egy idegen országban kezdeni tinédzser fejjel! Nekem is voltak pofára esős ismerőseim, őket meg sem említem, mennyire nyomorultul jártak- de minden esetben az ő ostobaságuk és könnyelműségük vezetett ahhoz, hogy legatyásodva kullogtak haza.

      Lehet ezt ügyesen is csinálni, kemény munkával- örülök, hogy sikerült az álmod, sikerült beilleszkednetek, a jövőtök pedig legyen eredményes, biztonságos és legfőképpen boldog! ;)

      Törlés
  4. Én vajdasági vagyok és érdekes volt olvasnom, mert itt felénk ilyen nincs, pedig már hat éve Újvidék a "második otthonom" és az gyűjtőhelye az itteni fertőnek. Egyetlen fiatal szájából sem hallottam, hogy külföldre szeretne menni, ami kicsit fura azért. Persze gondolom Belgrádban már más a helyzet. Aztán középiskola után sokak évekig keresnek munkát, sikertelenül és akkor kiköltöznek Magyarországra és ott melóznak. Fültágítósokat szinte nem is lehet látni, az egyetemen akad egy-kettő, de előtte egyáltalán nem láttam élőben ilyet. :D A tetoválás pedig csak a skinheadek között divatos, máson ritkán látni egy, kettőnél többet.

    Egy régi olvasó, aki nagyon örül, hogy még mindig frissül a blog és most először kommentel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz Bárány!

      Gratulálok első Mortemes kommentedhez- hát nem kellett volna eddig lesben állnod, megfosztottál minket a véleményedtől! :P

      Akkor felétek még vannak emberszerű humanoidok, itt Budapest koszlott utcácskáin a fiatalok túlnyomó részét már megszállta valamiféle reptilián- majomdémon, ami arra készteti őket, hogy feltűnő cicomás mintázatokat öltsenek külsejükre, hogy elvegyülhessenek a helyi egyetemeneken és főiskolákon. Sőt-néhányuk veszi a bátorságot, és már az általános iskolákba is bemerészkednek!

      Remélem lehetőség lesz megint sűrűbb frissülésre, csak most hajnaltól estéig dolgozom, és ez így megnehezíti eléggé az életem minden területét, így a cikkírást is.

      Remélem továbbra is olvasónk maradsz- köszönjük! :)

      Törlés
  5. Wooohoooo FRISS!!! ♥o♥ *pezsgőpukk*

    Még ha oly elkeserítő volt is amit olvastam.. A saját korosztályom elkorcsosodása engem is lehangol. Mindenki csak él a mának, meg "majd lesz valahogy", aztán sír a szájuk, ha csórón, züllötten élnek később. Tettek valamit azért hogy jobb legyen?? Itt nem kell egyből a külföldre költözésről beszélni, elég ha az elhelyezkedésről beszélünk. 2-es szakmunkás bizonyítvánnyal ne várjon az ember aranyéletet.
    Ha meg mindenképpen külföld: nyelvtudás kötelező, ezért kell még gimnáziumban is a lehető legjobban ráfeküdni a témára(, ha már "kimegyek angliába").

    Egyébként én is egy vagyok, ki "Szerte nézett, s nem lelé honját a Hazában.". Kis különbség hogy én német nyelvterületre szándékozom eltájolódni (ha nem jön össze, akkor is a B terv inkább Amerika).
    És itt jön az a rész amit igazából Wonderland említett meg.
    Nálam a fő ok az etnikumokkal van. Lehet hogy egy rasszista g*ci vagyok, de vállalom.
    Belém lett nevelve, főleg hogy egy afrohungarikumokkal igen gazdagon elátott városban élek, hogy egy olyan helyen, ahol egy utolsó semmire való GYILKOS, TOLVAJ, BŰNÖZŐ CIGÁNYNAK több joga van, mint egy becsülettel szarért húgyért dolgozó magyar embernek. Jogaik vannak, de kötelességeik? Szüljenek minél több Lákátos Dzsovannit, akik bölcsődés (!) korukban is erőszakosak és kegyetlenek?! Berakják őket magyar gyerekek közé az iskolában, hogy a magyarok tanuljanak TOLERANCIÁT. Ki nem szarja le végül is, hogy nem csak tanulásban, de még neveltetésben is hátráltatja a többi gyereket...? Őket el kell fogadni, meg kell érteni (ezt táplálják belénk, múltkor egy egész napos előadás volt a gimimben a témáról..).. hát persze. Az én k*rva anyámat.

    Elhelyezkedés, munkavállalás: LEHETETLEN. Ahhoz valamihez nagyon kell érteni, és mellé kell jó pár ismerős is. Egyről a kettőre jutni képtelenség. Hogy házat/kocsit tudj venni magadnak, nem elég a kereseted, amiből kajára se futja.. hitel kell, aminek a részleteit, meg a kamatját életed végéig fizetni fogod, ha bele nem rokkansz, és a fizetésed 80%-át elviszi.. És akkor van egy házad mondjuk, ami nem a tiéd, és bármikor elvehetik felőled.. de enélkül a szüleidnél laksz míg ki nem hunynak a házukból. Átlagmagyar.~

    Ezért próbálok én meg mindent, hogy jobb életem legyen, és ha ehhez a világ másik végére kell mennem, hát akkor csomagolok! Teszek is azért hogy ez összejöjjön, nem csak szarok bele az életbe, ahogy a korombeliek többsége..


    Hát ez így elég összeszedetlen lett, de 5 kávé után sincs vérkeringésem. .___.

    Csókoltassék♥

    Chains Siratóasszonyság~

    (OFF: Holnap délután és szombat délelőtt szidjatok erősen, német középfokot teszek!!! xD)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hellóó!

      Hajrá a némethez!

      Németországban is van gond az etnikumokkal, nem is kevés, özönlenek oda a délebbi országokból a kivándorló népek a 'jobb szociális ellátás' reményében. Ne a keményen dolgozó emberre gondolj, hanem aki konkrétan koldulni/lopni megy ki.

      Törlés
  6. Tetszett, jól összeszedett cikk volt, még többet! :)

    Sokan ki szeretnének menni ebből az országból, én is, bár tisztában vagyok vele, hogy nem hogy egyszerűbb lesz az élet hanem sokkal nehezebb, és hogy vért fogok izzadni mire azt mondhatom, hogy igen, megérte, de bízom benne, hogy van értelme.
    Tudom, hogy nincs kolbászból a kerítés, és hogy dolgozni kell keményen ott is.

    Kíváncsi vagyok, hogy akik még életükben egy percet sem dolgoztak és nem is kerestek munkát, hogy gondolták, hogy kinn könnyebb lesz? Ott nincs kudarccal végződő állásinterjú? Vagy hónapokig tartó álláskeresés? Számlák amiket jövedelem nélkül is ki kell fizetni? Áhh.
    Pénz, biztos nyelvtudás, tájékozottság nélkül több, mint butaság belevágni.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: