2011. december 1., csütörtök

nE0.cRYsis: Közeleg a Krampusz!



Ugye tudjátok, hogy ötödikén jön a Mikulás,
megjutalmazza a jókat.

De mi lesz a rosszakkal?
A mai elüzletiesedett világban sajnos
már elfelejtettük, hogy ki is az a krampusz?

JÓK VOLTATOK AZ IDÉN?!

BIZTOS?!


Nektek mi jut eszetekbe a krampuszról?
Nekem legelőször az, hogy összefossam magam.
Ha nektek más lenne a véleményetek,
garantálom a cikk végére ti is
fosni fogtok a krampusztól!

Jó lesz ugye? ^_^





Nos kezdjük azzal, a krampusz egy mitikus lény- a sok mitikus lény egyike- persze keményebb mint pl. a Loch Nessi-szörny, vagy a chuppachabra- mert ha rosszak, bizony nekik se visz ajándékot, sőt, jól meg is bassza őket!- Na jó azt talán nem, de mivel nagyon rusnya egy dög, én speciel mindent kinézek belőle.


A krampusz a Mikulás- vagy Szent Miklós- vagy Santa Claus- vagy Nikolaus- vagy Joulu Pukki- vagy サンタさん- vagy 聖誕老人- vagy teljesen mindegy hogy hívjuk, szóval neki a morális felelősséget hangsúlyozó ellentéte. Tehát övé a piszkos munka. A mai pénzéhes világban persze egyre ritkább a szerepe és megjelenése, mert marketingfogásból szépen eltüntették a Mikulás mellől, pedig eredetileg kéz a kézben jártak, és színt kellett vallani előttük, ergo jutalmat kaptál vagy egy jó nagy pofánbaszást, hogy jövőre kétszer is meggondold, belefingasz-e apukád párnájába, meg dugsz-e petárdát az öcséd seggébe, meg lepisálsz-e a virágágyásba az erkélyről!



Ma arany virgácsokat lehet venni a kölyköknek, vagyis ez kis tulzás, mert én speciel vagy 5 éve ilyen aranyozott KÖLESFÜRTÖT látok mindenhol- én is kaptam sokat ehhehehheee! Tehát ha ezzel kétszer félig jól agyon vernek, akkor is csak röhögök és következő évben majd jön a krampusz, hogy má' megint kiröhögtem, és kirúgja a fogamat a patás lábával, hogy tanuljak a szituációból!


De ki is ez az agresszor?

A krampusz neve a német "krampen" szóból ered, ami karmot jelent...biztató ugye?
Onnan lehet felismerni, hogy szőrös, láncait csörgeti, virgáccsal fenyegetőzik, meg megbünteti a rosszakat és nem utolsó sorban egy szolid patás lábbal rendelkezik és szarvai vannak.

Valószínűleg a téli napforduló pogánykori hiedelemvilágának és a szellemeinek megtestesítője. Amíg a Mikulás a jó, addig kellett egy negatív oldal is, a rossz testet öltője, és ez a krampusz!

AZ ELMARADHATATLAN MIKULÁS- DAL:




Lássunk most néhány régi metszetet és rajzot erről a fantasztikusan gyermekorientált lényről- a krampuszról! Nagyon érdekes, megfigyelhető, mennyire kedves a gyerekekkel, és hogy milyen figyelmes és kedves az arca, mindig szeretettel fordul a gyermekek felé! ^_^ A nyelve pedig mint valami horror-alaknak a mellkasát veri! Minek neki ekkora nyelv egyáltalán? :O

Jöjjön most sok-sok kép,
nézzétek el, de nagyon érzem a vad-romantikát!
Szado-mazo képek következnek!

családi kör


Tavaly is mondtam: mossad meg a füled mögött Józsi!


dik! Há dá szíp á hajad!


Teri néni! Ez a gyerek fingott a maga szájába?


Adod ide, héjastól bezabálom!

..míg a Krampusz el nem választ!


+18
... hátsó kijárati szexuális zaklatás,
plussz letépett herezacsi?


Van ott még hely Ferikém!


KUKUCS!


Julcsika, nem fog fájni a köpülés!
Látod? Csak a fél lábam patás!


száguldás- ródli- gyerekek
száguldás- ródli- gyerekek
vo- o- o-óóó- o!!!


Na mit találtam a bugyimban?


Látjátok? Idén milyen
faszányos zakót varrattam?


Na induljon a kéjutazás Lacikám!


pokoli biofűtőanyag


Így kell Katinka befonni a hajadat!


bad day


ehhehheehee


...tudom mit tettél tavaly nyáron...



Európában több helyen, de a legnagyobb Ausztriában- óriási hagyománya van a krampuszoknak a mai napig is, és évente krampusz járást tartanak, ekkor több száz krampusz jelmezes ember van az utcán és nem kicsit durvák a jelmezeik! Láncokat csörgetve végigjárják az utcákat és a házakat, nem csodálom, hogy ennyi beteg német meg osztrák van..


Képzeld csak el...

...bent meleg van, duruzsol a fűtés, ropog a tűz. Anya kalácsot süt, száll a finom illat, narancshéj szárad szegfűszeggel. Apa olvasgat, néha csörömpöl az újsággal lapozáskor. Teát szürcsölgetsz a puha szőnyegen és épp a kiskutyás kirakóddal játszol. Valaki csönget. Apa leteszi az újságot, feláll. Anya kinéz a konyhából, rád mosolyog. Apa ajtót nyit...ÉS AKKOR HAT LÁNCCSÖRGETŐ SZÖRNYETEG BERONT A NAPPALIBA APA ENGEDTE BE ŐKET SZŐRÖSEK HATALMASOK ÉS BÜDÖSEK IS ÉS ENGEM FOGDOSNAK ÉN SÍROK SŐT ÜVÖLTÖK ANYA SEGÍÍÍTS KÉRLEK NE NE ÖLJETEK MEG TAKARODJATOK EL HAGYJATOK BÉKÉN KÉRLEK NE ÖLJETEK MEG majd apa kiengedi őket, nevetnek anyával. Én ordítok a szőnyegen. A kirakóm is összekeveredik. Azt mondták jövőre is benéznek...
...na ezért van sok hülye ember külföldön!
Már gyerekként széjjelbasszák
a világról alkotott képüket! :D



Lássuk hát a beteg krampusz-járásos jelmezeket! :O
Nem lennék kisgyerek arrafelé...


Csípnétek ha ilyen kopogna be éjjel,
vagy jönne veled szemben a sötét utcán?


Hát szóval ennyi a történet. Legyetek jók, vagy széjjelreccsenti a szájatokat a krampel, aztán december 5-én mehettek az ügyeletre a sok rossz gyerekkel együtt, és nagyon sokan lesznek a kórházban, nagyon nagy sor lesz- de nehogy káromkodjatok, mert kimossa a szátokat szappannal a krampusz bá'!

5 megjegyzés:

  1. Gyáááááá! Kurva jó cikk lett szarrá röhögtem magamat! amúgy szerintem geci jók a képek nekem a kedvencem a hintalovas meg a hajfonós :D.

    Szerintem jó ötlet a krampusz sírjon csak a sok kis geci! :DDDD

    VálaszTörlés
  2. XDD

    nagyon betegek ezek a maszkok meg a szőr ruha XD

    de hozzád is jön majd a krampel meg hozzánk is :D:D
    neked úgy fog a szobabiciklidre ülni mint a hintalovason XD vagy befonja a hajadat

    VálaszTörlés
  3. A Krampusz a tiétek én meg kérem majd a sok szép ajándékot [na nem vagyok telhetetlen, kaphat a gyerkőcöm is valamit, csak még nem bújtak elő a fogai, hogy tudjon rágni :D].

    VálaszTörlés
  4. -Neo:

    Volt itt Krampel bazdmeg elvitte a netet meg a család eszét XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: