2011. december 9., péntek

Line: könyvajánló

Legközelebb ígérem már folytatom a mentális zavar sorozatot de most olvastam egy -témába vágó- és hihetetlen jó könyvet és ezt szeretném most megosztani veletek!

Sebastian Fitzek : A terápia - pszichothriller




A történetet magát nem írnám le inkább csak egy szösszenetet egy ajánlóból, úgysem lehet átadni azt a pattanásig terjedő feszültséget ami áramlik a könyvből, tényleg 2 nap alatt kiolvasható és tényleg magával ragadó, nem az a sablonos bestsellerként meghirdetett szar ami manapság ömlik a médiából ( magánvélemény) .
Tele csattanónkkal, krimivel, majdnem-gyilkossággal és jó sok pszichiátriával.
Mentális szempontból a könyv a skizofréniát helyezi előtérbe tehát a betegség érdeklődőinek kíváncsiságát is kielégíti.
Véleményem szerint jól megírt és könnyen emészthető.

A sztori:
Nincsenek tanúk, nincsenek nyomok, nincs holttest. A híres pszichiáter, Viktor Larenz lánya, Josy rejtélyes körülmények között eltűnik. Hollétére nem derül fény. Négy évvel később: Viktor egy nyaralóba vonul vissza, hogy feldolgozza a történteket, de egy napon ismeretlen nő kopogtat az ajtaján. A nőt kényszerképzetek gyötrik, melyekben újra meg újra megjelenik egy kislány, aki Josy-hoz hasonlóan nyomtalanul eltűnik. Viktor beleegyezik, hogy kezelni fogja a nőt, de a terápia egyre inkább drámai hangvételű kihallgatássá fajul...

Érdemes elolvasni.

2 megjegyzés:

Ezeket is ajánljuk: