2011. január 17., hétfő

"kamupók": Aion


Új év. Új kezdet. Tiszta lap. De vajon létezik ilyen?

Egy társadalom, ami nem hisz semmiben. Legalábbis a nagyja része. Mióta a "Nagy felfedezések" kora megtörtént, főleg a technológia terén azóta a régi hiedelmekre, szokásokra is nagyítóval voltak képesek tüzetesebben vizsgálni. A társadalom "válaszokat" kapott a feltett kérdéseire, amire az egyházak, felekezetek vezetői, papjai nem voltak képesek, hiszen vagy a tanításokat és azok félreérthető, sokféleképpen magyarázható szövegeit mantrázták vagy egyáltalán nem tudnak semmi konkrétat mondani annál, hogy ők sem tudják. De hiszen ők voltak a "közvetítők", ezért csak kellett volna adniuk valami elfogadható magyarázatot például a villámlásra vagy akármi másra. De mivel az imák, fohászok és semmi egyéb nem működött, lévén a valódi igazságokat elzárták a nagy tömegek elől, ezért vezethető bárányok módjára tudták őket kezelni és engedelmességre szoktatni. Természetesen az igazság lángja sosem alszik el és hiába a próbálkozások a nép "sötétben" tartásáért, mindig akadtak kivételek akik tűzbe mentek a valódi igazságért. Rajtuk keresztül egy új irányban tört utat magának. Ők a hitüket, érzelmeiket egyfajta "új" tudással párosították. A kendőzött érzések, érzelmek helyett a mentálon keresztül próbáltak rábukkanni mindarra amit eltitkoltak előlük. Részben sikerrel jártak. Hiszen a cél az volt, hogy ezt az álságot megdöntsék egy másfajta hitrendszerrel, amit ma technológiának neveznek és a mentál síkról származik. Szembe helyezkedve az - asztrál síkról származó - érrésekkel ami nem csak táptalajra lelt az emberek világában is, de térhódításnak indult és nagyobb hatalomra tett szert, mint a vallás valaha is.

(értsd: manapság a technológiát természetesnek fogadjuk el, életünk része; a vallásnak is ez lett volna a szerepe, az ún. "természet fölöttit" a mindennapok valóságába átültetni kb. olyannyira, mintha felkapcsolod a kapcsolót természetesen elvárod, hogy világítson a lámpa; a folyamatok felismerése, elsajátítása, mindennapos használata, berögződése)

De mivel a fizikai világ elsődlegesen az érzésekről szól, ezért csupán az igazság kiderítésének egy eszköze kellett volna, hogy legyen. Ezzel szemben maga lett az elfogadott igazság ahelyett, hogy miután a papság és egyházak monopóliumát megdöntötték vele egy új vallás képében formálódott és éledt újjá az emberekben. Ez az új vallás átvette a régi, racionálisan magyarázható és elfogadható részeit és a többit amivel nem tudott mit kezdeni gyermek mesének nyilvánította vagy inkább figyelembe sem vette/veszi őket. Nagyjából ugyan olyan, mint a régi amit felváltott. Használja a büntetést és jutalmazást, mint eszközöket akárcsak a régi, csupán ennek vannak magyarázatai, ha nincs akkor kreál egyet. Viszont az egyik legszörnyűbb tévedése és hibája, hogy valójában nincs hite.

(értsd: amit nem képes megtapasztalni az számára nem létezik; tehát az egyik ilyen átvett tan a mennyország és pokol képének eltüntetése /így könnyebben rávehetők az emberek sok mindenre/; az emberek egyszer élnek, ezért ebbe az életedbe próbálj bele sűríteni mindent, felhőtlenül és gátlástalanul, mivel utána úgysem vár rád semmiféle büntetés vagy jutalom; a reinkarnációt a tudomány nem képes magyarázni / még /és még csak most tartanak ott, hogy igencsak bonyolult egyenleteket és képleteket használva próbálják leírni, a matematika nyelvezetével megfogalmazni azt, hogy a lélek létező dolog)

Amit nem tud "felboncolni", "darabokra szedni", "megmagyarázni" az számára kiesik a látóköréből. Nem hiszi el, hogy létezhet vagy egy egyszerű közhelyes szóval illeti ami szintén csökevényességét és korlátoltásgát fejezi ki: "véletlen". Tehát az emberek új hite és magyarázata a véletlen, ami szintén olyan kategóriába esik, mint az egykori vezető társadalmi és szakrális szerepeket betöltő papság semmilyen válasza volt. Majdhogynem ugyan oda jutott az emberiség, mint annak idején. Itt is léteznek a titkok, a megmagyarázhatatlan dolgok, de nincsenek mélységei ennek a vallásnak. Csupán az átvett "tanokból" építkeztek és a felszínből, amit képesek voltak meglátni, hallani, szagolni, ízlelni, tapintani, azaz 5 érzékszervükkel képesek voltak észlelni. Számukra az érzés, érzékelés ezekre a dolgokra korlátozódott és eltűntek az érzelmek amik a dolgok mélyét adták. Az értelem keresésében nincs helye az érzelmeknek, amik valójában teljessé tették az érzés fogalmát. Ugyan úgy megpróbálták kordában tartani a számukra is érthetetlen érzelmeket. Körül írták, elemezték, szétbontották a fizikai sík minden lehetséges módján, de az értelmét nem találták/találják. Azon egyszerű oknál fogva, mivel nincs értelme. Mivel az emberek nem foglalkoznak velük, ezért csak hagyják őket szabadon áramolni vagy átvezetik, de leginkább elfojtják - mint annak idején a felekezetek, papságok tanai és előírásai szerint - ezért valami úton, módon utat törnek maguknak ebben a valódi alapokat nélkülöző új vallásban ami nem ismeri el őket. Leginkább betegségek, rendellenességek formáját öltik magukra. Megtehetik, mivel a fizikai világ ezen szegletén valójában ők az urak, az érzelmek. Ha másként nem tudnak figyelmet követelni maguknak hát drasztikus eszközökhöz folyamodnak, olyankor a mentális világ az orvosláson keresztül a betegségek felszínét kapargatják csupán és nem képesek a valódi mélyére látni, mivel ők csupán "látogatok" ezen a síkon, eszközök az érzelmek viharos markaiban.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett. Pont ez a baj ez a két véglet. Közbe közte lenne egy híd ami összekapcsolja az okkultizmust a tudományokkal (alkímiás cikkben írtam erről) az lenne a legnormálisabb szituáció. Örültem hogy írtál a síkokról is.

    VálaszTörlés
  2. Tudod az alapot az adta, hogy van egy olyan munkatársam akit már 3-szor hoztak vissza a halálból. Ő mondta (nem személyesen nekem), hogy semmit nem látott vagy semmire nem emlékszik az egészből és anno a szobatársa sem emlékszik semmire sem. A legtöbb ember ilyen, nem hisz semmiben, csak úgy vannak, mint valami bábok és mikor elhasználódtak, akkor kukába velük és sutba az egész eddigi "művükkel". Sajnos a túlzott elmozdulás a tudományok irányába vezetett ide.
    Amúgy ha hiszed, hanem fogalmam sincs honnan merítettem az ihletet. Igaz amikor írtam munka után kicsit fáradt volt már a szemem és mintha nem egyszer láttam volna valami halovány füst félét a jobbomon, ami lehet, hogy csak én voltam, de az is lehet, hogy "valaki" más volt. De amíg nem tudok biztosat, addig inkább nem spekulálok.

    VálaszTörlés
  3. Kamupók:

    Nyugodj meg én is így írtam anno a KÁin szavai cikkeket. :) Ez teljesen oké ihletforrás. :D

    VálaszTörlés
  4. Értelem és érzelem kéz a kézben együttesen szükséges...a tudás is egy érzet
    A hit a gyengék sportja,az erősek tudnak...és aki tud az érez...

    VálaszTörlés
  5. Végre egy J.D hozzá szólás :)
    Akár elismered, akár nem. Van hited. Szerintem pedig szó sincs erősről meg gyengéről, csupán ki mennyire tájékozott, mennyit képes befogadni, mennyit tud. Aki többet tud csupán előnyre tesz szert a többiekkel szemben. Ez nem verseny, ez szórakozás (bár mi tagadás, nem mindig élvezhető, de minél többet tapasztalok annál több leszek).

    VálaszTörlés
  6. Természetesen van hitem,önmagam :) de hát ezt már tudod,azért nem írtam.
    Javítom: A hit,vallások a gyengék(tapasztalatlanok,tájékozatlanok) sportja,az erősek(öntudatban) saját lábon állnak...
    Persze te ezt is már rég tudod...:)
    Gyengék és erősek pedig vannak,mert mindenki másképpen reagál az őt érő érzésekre és van aki tovább gyengül,mások pedig erősödnek,ily módon te is jól írtad... aki rosszabb befogadó az bukhat és elgyengülve elbukhat,aki pedig feldolgozza a neki kínált érzéseket az előnyben erőssé válhat és nyerhet egy piros hangszórót! :DD
    Harmóniát nyerhet....:)))
    Versenynek pedig van értelme,mert felkavarja az állóvizet...a szex is jobb,ha elötte veszekedés van...szóval kell az erőfitogtatás,hogy mozgásban legyen az univerzum :)

    VálaszTörlés
  7. Most olyan érzésem van, mintha az elmúlt majd egy hónapi írást ebben a cikkben pótoltad volna be. Jó tömör lett.:)
    Szóval...volt egy régi kor, jött egy új kor, ami mára olyan lett, mint a régi. Ezek szerint nemsokára jön egy még újabb...tiszta lap/fejlődés???

    Hiányoztak már a cikkeid, végre van min újra elmélkedni.=)

    VálaszTörlés
  8. Szeretem a magyar nyelvet :) Egyetlen dolgot sokkal többféleképpen lehet körül írni, mint a többi nyelven, csak ne értsék félre egymást az emberek. Bocsánat, de az elmúlt napokban nem voltam gép közelben. Most pótolom az elmaradást és folytatom azzal amit ígértem már az egyik hozzászólásban is.

    Nos igen. Bár a jelek nem abba az irányba mutatnak, hogy a világ szebb és jobb jövő elé néz, főleg ha a sok titkolózásra, hatalmi harcokra és manipulációra gondolok amik minden percben lejátszódnak jelenünkben, de remélem a legjobbakat, hogy az új kezdet, nem az illuminátus és a hatalom gyakorlói szerint fog alakulni, legalábbis azon leszek...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: