2012. július 31., kedd

nE0.cRYsis: EuroTour: Katakombák Hete - avagy kirándulás a mélységekbe! 4. rész

Sziasztok!

Elérkeztünk a sorozatunk negyedik részéhez! Észak- nyugatról most egyenesen észak- dél felé vesszük az irányt, méghozzá Olaszországba utazunk, pontosabban egy templom kriptájába, ahol a szerzetesek földi maradványai generációs kellékanyagként kerültek a falakra a Sedlec- i templom majmolásának céljából!



Az elmebajos és szadista de Sade márki kedvenc helye:


 Egykor bomló tetemek és éjjeli imák színtere:
SANTA MARIA DELLA CONCEZIONE
azaz a BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA
templom kriptája




OLASZROSZÁG - RÓMA
A bűnbánat helye


Deo Optimo Maximo
A legjobb és legnagyobb Istennek...


2012. július 30., hétfő

nE0.cRYsis: EuroTour: Katakombák Hete - avagy kirándulás a mélységekbe! 3. rész


Sziasztok!





Elérkeztünk az utazás harmadik színterére, kicsit közelebb kis hazánkhoz- méghozzá az egészen közeli Csehországhoz!

Talán ez a Csontkamra az, amit a világon a leges legtöbben ismernek, mivel a legkülönösebb módon dekorációs elemként használták az emberi maradványokat- biztosan találkoztatok már pl a csontcsillárral vagy a csontcímerrel...nem? Akkor most eljött az ideje!


A bejegyzés végén egy kisfilmet is láthattok a helyről egy cseh animátor keze alól.

Következzen hát:

SEDLEC CSONTTEMPLOMA
CSEHORSZÁG


Prágától 70 km- re Kutná Hora városában

40 000 ember földi maradványai
egy szimbolikus alkotásban
Isten trónusa előtt


2012. július 29., vasárnap

nE0.cRYsis: EuroTour: Katakombák Hete - avagy kirándulás a mélybe! 2. rész


Sziasztok!


Remélem többen be fogtok csatlakozni majd ebbe az egy hetes utazásba, amelyben ellátogatunk Európa legnagyobb katakombáiba!

Ma folytatjuk is utunkat és a leghatalmasabb Európai csontkamrába látogatunk el!


A mai terítéken:
VÁROSI CSONTKAMRA



L' Ossuarie Municipal

Párizs 300 km- es katakombarendszere

alig 20 méterrel Párizs utcái alatt

130 lépés oldalvást lefelé és 6 millió ember hever a lábaink előtt


Készen álltok?!
Akkor kezdődjék az utazás!



2012. július 28., szombat

nE0.cRYsis: EuroTour: Katakombák Hete - avagy kirándulás a mélybe! 1. rész

Sziasztok!

Ezennel megnyitom a Katakombák Hetét!

Egy különösen bizarr jelenségről fogunk beszélni az elkövetkezendő héten, ami egész Európában megtalálható volt a 12. századtól csaknem a 20. századig - méghozzá a katakombák rideg és sötét tárnáinak világáról!

Tehát irány Európa nekromantikus oldala!



A legkülönösebb okoktól kezdve a legfurcsább kivitelezéseken át bemutatom nektek a legfigyelemre méltóbbakat- a sok közül azok szerepelnek majd, amik igazán felkeltették a figyelmemet - tehát a mai terítéken Európa 7 nevezetes katakombájának egyike!

Hogy miről olvashattok a cikksorozatban a következő héten bővebben? 

Arról, hogy miért használták dekorációs kellékként több százezer vagy épp több millió ember maradványait? Kik és milyen célokkal készítették ezeket? Hogyan néznek ki ezek a helyek? Miért kell halott szerettünknek váltóruhákról gondoskodni az elkövetkezendő évszázadokra? Kik azok, akik 4000 halott teteme között imádkoznak minden éjjel lefekvés előtt? 

A szükség avagy különös hóbort, kiállítási darabok netán a bizarr "emlékezés" színterei ezek?

Egy cikket szerettem volna ebből összehozni, de terjedelmét tekintve sajnos ezt nem élné túl senki sem, úgyhogy így minden nap ellátogatunk egy katakombába! Összesen 7 napot dolgoztam a cikksorozaton - amely még most sincsen teljesen készen- és összesen közel 400 képet tartalmaz! Méreteiből kifolyólag tehát mégsem lehetett egy cikkben összefoglalni mindazt, amit szerettem volna.

Tehát helyezkedjetek el kényelmesen, és készüljetek fel egy hosszú és igazán bizarr Európai körutazásra! 

Indulás! :)

Nos, hát akinek meg gyenge az idegrendszere és a ventriculusa,
az - az nézzen kedvesebb oldalakat!



2012. július 22., vasárnap

Creeper: Olimpia 2012

Sziasztok!



2012 az év, amitől egyesek apokalipszist, mások a világ gyógyulását várják, és megint mások le se szarják. Olyan is van aki tűkön ülve várta már ezt az évet és ennek az évnek is július havának 27-éjét. Ugyanis idén a szigetországban - Angliában- rendezik az ókorig visszanyúló sporteseményt, az Olimpiát. 


2012. július 18., szerda

nE0.cRYsis: Stephen Hawking lenyűgöző világa

Sziasztok!

Jöjjön a beígért cikkem egy igazi 
érdekes és izgalmas elméjű és pályájú géniuszról! 


Ki is ez a
STEPHEN HAWKING?

Különös figura, eszméletlen elméletekkel és zseniális ötletekkel. Galilei halálának 300 éves évfordulójának napján látott napvilágot a mai élő "Einstein", aki közel sem volt az iskola és az egyetemi évek legjobban teljesítő diákja...

Ma élő egyik legnagyobb elméleti fizikusaink egyike, akivel majdhogynem heti szinten foglalkozik a világsajtó. Ez nemcsak kimagasló munkássága miatt lehetséges, s hogy végtelen türelemmel magyarázza nekünk el a világ mibenlétét, hanem azért is, mert 21 éves korában diagnosztizált idegrendszeri betegségét a jósolt 3 év ellenében már lassan 50- nel élt túl.

Hawking szerint nincs, nem létezik Isten- persze egy fizikustól ne is várjunk túlmisztifikált kijelentéseket, inkább lássuk, Stephen Hawking csodálatos kalandjait a Föld nevű bolygón és annak peremvidékein, időben és térben és a teljesítőképességek határain- no meg mindezeken túl.

Szó lesz Istenről, vallásról és válásról, betegségről és a haláltudat állapotáról, levegőballonos nyelőcsőtágításról, beszédszoftverről, elméleti időutazásról és paradoxonokról, univerzumokról és hasonló érdekességekről-. Tehát egy zseni életéről- egy zseni életéből láthatunk röpke fejezeteket. Munkásságát akár  cikkeken át taglalhatnánk...


Dióhéjban Stephen Hawking- ról

"Mikor valaki elvárásai a nullára redukálódnak,
mindent képes értékelni, ami megadatik neki."

***
VIGYÁZAT! OLVASMÁNYOS!

2012. július 15., vasárnap

nE0.cRYsis: Vége van a nyárnak...

Szervusztok kicsik és nagyok! 

Köszönjük türelmeteket, holnap megint indul a mortem kéjutazás! Meglepő módon egy hetes szabadságon voltam vidéken és felétek sem néztem, mivel minden 6 órás Monopoly party- t meg kellett nyernem, sokat kellett zabálnom, filmet néznem, playstation- harcolnom, sétálnom, túráznom egy keveset, szalonnát sütnöm tábortűznél, bájcsevegnem kellett rég nem látott beporosodott emberekkel és hasonló ormótlanságokban részt venni...

De ne aggódjatok, ez nagyon sűrűn nem fordul elő (lásd az első szabadnapjaim voltak ezek idén....-.-) szóval hamarosan jönnek az érdekességek, van egy két cikkem félkészen is- csak nem tudtam megállni, hogy ne kezdjek el írni némi okosságot suttyomban, tehát hamarosan kitárgyaljuk az állatokkal szexelőket, no meg lesz itt elméleti fizika is, és ne feledjük a küszöbön álló különös kételyeket ébresztő olimpiát sem...


 Addig is:
nom nom nom nom nom nom nom nom 

2012. július 2., hétfő

nE0.cRYsis: "Szarnak- e a fényevők?"


Szervusztok!

Nos ez a csodálatos és magával ragadó mondat kedvesem száját hagyta el azt megelőzően, hogy kitalálta, lehet belefog a fényevésbe...! Nos igen igen...nem épp emészthető tény ez így ebben a sivatagi hőségben, kiidegelve a tömegközlekedésben részt vevő disznósegg- szagú emberek gyűrűjéből szabadulván így délután- bár már rám esteledett közben-, de nofene...

Szóval, mint említettem, kedvesem a fényevésről való elmélkedéseinek elsődleges benne felötlő kérdése ez volt- a kis kakafón mindenségit neki!- s annyira megtetszett ez a móka- ficek elmélkedés, hogy gondoltam, utána nézek ennek a fényevős- dolognak, no meg hogy mi is a helyzet ezzel a 21 napos megváltó nem zabál- nem iszik dologgal? Valóban boldogak leszünk tőle? Valóban felszabadít? 21 napig étel nélkül és egy hétig víz nélkül- nem hangzik túl jól szerintem...

Tehát a mai téma a fényevés, és annak kérdése, hogy valóban igaz lehet az, hogy azt állítják, hogy aki végig csinálja a 21 napos ciklust- az még életében képessé válik és megszakítja a halál- leszületés körforgását? ( háhá, szerintem nem!)  Hit, akarat, erő, Isten. Ez a mai beszédtéma Hölgyeim és Uraim!

pizza- catnyam- nyam-nyam
nagyonhosszúposztkövetkezik
Ezeket is ajánljuk: